יאגה ידידי הטוב
כמה הסברים וכמה דברים כי פשוט מאוד נראה לי שלא הבנת ונחפזת מדי לשפוט. ראשית כל,יש לי בהחלט נטייה עדינה להתגרות בסגנון שלי באחרים.לפעמים מבחינה צורנית זה מפורש באופן אחד בעוד כוונתי בכלל הייתה אחרת.כך למשל,כאשר אני קובע "שמעטים בכלל בפורום הזה אם בכלל" מסוגלים להבין דבר משהו או נמצאים ברמת ההתפתחות המתאימה להבינו,ברור לי לחלוטין שמי שיקרא חלק מהמשפט עשוי בהחלט להיתלות באותו חלק שעורר בו התנגדות מסוימת דווקא בגלל רכיב זה או אחר באישיותו(ושוב האישיות של כולנו חצויה ללא יוצא מן הכלל ועל כך אני מבסס את ראייתי הנוכחית במציאות)אז שים לב מה אמרתי .אמרתי שמעטים בכלל בפורום הזה(דהיינו לא שללתי את האפשרות שהאנשים הללו קיימים)אלא שהוספתי אם בכלל(משום שאינני יודע ואינני רוצה לקבוע מסמרות בשום דבר,אפילו לא בשאלת מוארותו של המורה שלי נכון להיום

אולם ידעתי שייתכנו אנשים שאמירה שכזאת "תעורר" אותם באיזשהו אופן והנה זה עורר אותך! דבר שני יאגה,אולי דווקא אני,הרבה יותר מהרבה אנשים אחרים כאן בפורום מבין את האווילות של הדיון הפילוסופי חסר הערך,משום שאני עצמי הייתי שקוע בו בעבר עד למעלה ראש.שים לב שוב מה אמרתי.לא שללתי את האפשרות שישנם אנשים שיכולים לדעת יותר מהפילוסופים(ובינהם ייתכנו כמובן, אפילו קבצנים)והן אמרתי זאת מפורשות שהפילוסופים יכולים להמשיך ולטחון את משפטיהם עד דק ועדיין האמת תזהר ותנצנץ מעבר לראשיהם וזאת משום שאני מבין היום שהאמת אינה איכות של השכל,אלא דבר מה הרבה יותר עמוק והרבה יותר מסתורי,שלשכל אין ממש גישה ישירה אליו ולכן כל כלי השכל אינם ברי תועלת ממשית במציאתו לולא עזרת מרכיב אחר כלשהו! אז הנה לך דוגמא אחרונה שתמחיש לך ביתר דיוק שבעצם אנו אומרים אותו דבר כמעט,אם כי לך עצמך נראה היה שיש שוני מהותי ואולי אפילו הבדל. בהודעה שעוררה את תגובותיך הנוכחיות אמרתי שמצב נתון תמיד האשליה היא היא המציאות וכל מה שאנו עושים במצב זה יש לו השפעות וכוח אמיתיים לחלוטין,במילים אחרות אין ביננו חילוקי דעות בכלל ונמצאנו אומרים את אותו דבר כמעט בדיוק! אבל לבסוף אתן לך עוד תזכורת למורכבות של העניין שעליו אנו מדברים.באחת מהודעותיי הקודמות הזכרתי את הדימוי של הספינה השוקעת.ובכן,יש לי ווידוי קטן לגבי מה שעשיתי שם בהודעה ההיא. גם אני עצמי הרחקתי לכת מאוד עד כדי לתאר שם דבר שעדיין אינני יודע לגביו דבר. כתבתי שההתפתחות האחרונה אולי היא ההבנה שאין בכלל ספינה ולכן דבר לא יכול היה לשקוע מלכתחילה.והכוונה הייתה שהתופעה כפי שאנו רואים אותה היא לא מה שאנו רואים אולם כדי להבין זאת ולא להיתלות בצורה שלה דרושה חתיכת התפתחות רצינית,כפי שאכן תיארתי שם,אולם לי עצמי אין ממש כל דרך לדעת במצב היחסי שבו אני נמצא נכון להיום דבר וחצי דבר לגבי המצב ההוא שהוא נפלא ושגיב עד מאוד ואפילו המילה מסתורי לא תעשה עמו חסד! אז תאר לך מה היה קורה אם הייתי ממשיך להתקשקש שם חופשי(על דברים שאולי הם אמיתיים לחלוטין אולם אין לי צל של הבנה אמיתית בהם)שאם אין בעצם ספינה אז יש בוודאי אלמוות ואם יש אלמוות לאדם יש אפשרות להיות כאלוהים וכדומה וכדומה וכהנה וכהנה מיני דברים והשערות ושאר תילי תילים שניתן לראות כל כך הרבה מכל כך הרבה אנשים. אז למה הדבר דומה? לאדם שמתחיל לקרוא את ספר האמת.הספר יכול להתחיל רק בנקודה אחת ולא ניתן להתחלה משום נקודה אחרת.כל נקודה נוספת תלויה בזאת שלפניה והיא תלויה בה בדיוק כל כך רב שלו פספסת ולו מילה אחת בלבד ודילגת על מילה,אתה כבר לא קורא בספר האמת אלא בספר אחר לחלוטין וכתוצאה מזה ההבנה שלך תשתנה לחלוטין ועמה התוצאות! אולם אולי זה לא מדויק לחלוטין.לעיתים אתה מקבל מילה אחר מילה ולעיתים אתה מקבל פסקאות או דפים שלמים,אך שים לב שאתה מקבל את זה כאשר לכאורה אתה קורא את זה! הדבר החשוב הוא שאינך מדלג אלא נשאר רציף.דבר מוביל לדבר והאמת מתגלה בהדרגה בכל הדרה כמו וונוס היוצאת מן הצדף! אבל המצב הרבה יותר מסובך.להרבה אנשים אין סבלנות.הם מתחילים לקרוא את הספר מהסוף(כן,אני הכרתי אנשים שכאלו באופן אישי,לאחד מהם קוראים מוטי!)או שהם מתחילים היכנשהו בהתחלה אבל מאבדים את הסבלנות ולא יכולים לחכות ולדעת מהיש בהמשך אז הם מדלגים להמשך או ממציאים את ההמשך וממשיכים ממנו וכדומה.בכל המצבים הללו הספר עשוי להיראות רציף ואולי אפילו הגיוני. מי שישמע את קורא הספר ישמע ממנו בהתלהבות כיצד כל הדברים קרוסים וקשורים זה בזו,כיצד הם מתאימים לעילא ולעילא,כיצד הוא גילה את האמת! אבל למעשה,זאת תהיה בדיוק אותה אמת שאותה הוא רצה לגלות,את אותה אמת שאותה לא יכול היה לקרוא ברציפות ולכן דילג ממקום למקום כשהוא משלים את הפערים שלא השיג בעבודה קשה של קריאה רצופה ועקיבה בהמצאות מהמצאות שונות! השקר הזה אינו יכול שלא להתגלות בסופו של דבר! ולעיתים מחירו,אבוי,כבד ביותר עבור אותו אדם! (אוי ואבוי,מה קורה לי,לפעמים נראה לי שהתחלתי לדבר כמו בארס

אז דבר ראשון,כפי שאומר תמיד בארס,ואינני יכול שלא להדגיש מספיק את המתודה הזאת שלמדתי ממנו ומדרול(כל אחד מהם תרם לי בדרכו הוא)ועל כך אני שוב אנצל את ההזדמנות להודות להם מאוד, בואו נצמד למה שאנו רואים כרגע.נצעד לאט לאט.צעד צעד.מילה מילה בספר האמת.בואו לא ניחפז כי בספר זה האותיות נכתבות בשעה שאנו קוראים ואל לנו להמציא אותן בחיפזון.אם אנו מגיעים לנקודה שהאותיות או הפסקאות או הדפים היטשטשו או איננו מסוגלים לראותם בבהירות ובוודאות עוד,הבה נשתהה שם,ללא פחד,הבה נאמץ את חוסר הנוחות החדש הזה ונחיה אותו במלואו מבלי לקפוץ למסקנות ומבלי לאבד את הצפון. זאת הדרך היחידה שבה נוכל אנו\אלה שחיים בעולם היחסי והמפוצל עדיין להתמודד עם המאסה האדירה הזאת שנקראת מציאות,אם בכלל,ועדיין לשמור על כנות והבנה כלשהי! אז בואו נצמד שוב,למה שיכולים אנו לראות ומה שיכולים אנו באמת לעשות. ומה אנו יכולים לראות או לעשות? אנו יכולים לראות את הבלגאן הפנימי שבתוכנו ואו אז להתחיל לצעוד לקראת ייצוב.אם יש בכלל דבר שהמדיטציה "מאפשרת" כמעט מלכתחילה לאחר זמן מה הרי זה דבר זה בלבד! ולמה הדבר דומה ולמה הוא כל כך חשוב? ובכן הספינה שעליה דיברתי שוקעת! היא פשוט מאוד שוקעת ואפילו אם הדבר עצמו הוא אשליה הרי מהבחינה היחסית תוצאותיו הן מוחלטות עבור השקוע באשליה זאת! לכן דבר ראשון יש לאתר את הסיבות לשקיעה ולמנוע אותן בהדרגה.יש להיפתח ולראות את הסיבות עד שהן תפוגנה ותעלמנה בהתמדה.שמא תאמר שזאת עדיין אשליה ?אכן כן,כאן אני מסכים אתך לחלוטין,אולם כולנו עדיין חיים את האשליה הזאת היטב ולכן יהיה זה מגוחך לומר שאין בכלל ספינה ולכן דבר אינו יכול לשקוע בשעה שעל סיפון הספינה הזאת מתרוצצים להם אלף קברניטים במשתה של שיכרות וגרוטסקה מתמשכת! אז אין ממש שום תועלת לראות את עצמנו מכיוונה של האמת .אנחנו איננו האמת.רק האדם המואר יכול לראות אותנו מכיוונה של האמת.אנו עצמנו צריכים לצעוד אל האמת בנחישות,בהתמדה,אך מעל לכל בכנות ובסבלנות! וכן צריכים מורה,חשוב יותר לא צריכים רק לדבר על זה,אלא פשוט מאוד להכיר באופן מידי בקיומו של אחד כזה מבלי להתקשקש יותר מדי על מחסור במורים וכיוצא בזה וכיוצא באלו,משום שאלו הם דיבורים של האגו והם מבוססים על האשליה שהאגו רוצה להנציח! אמר לי פעם חיים שפיר מפורום משחקי החיים,אמר וצדק,ביום שבו תכיר במורה,ביום שבו תבטל את "עצמך" זה היום שבו יתחילו להיעלם החומות! כמובן קיימת סכנה מסוימת גם בייצוב הזה שעליו דיברתי במסגרת האשליה.ככל שאתה מתקדם יותר בתהליך הייצוב הופכת יותר אנרגיה פנימית זמינה עבורך.באנרגיה הזאת אתה עשוי גם להשתמש באופן כל כך רע שאפילו ימשיך להנציח את אותה אשליה.דבר זה גם ייתכן אם קיימת חוסר כנות בנוגע לכוונות וחוסר טוהר במעשים מלכתחילה! אבל זה כבר סיפור אחר.ובאשר לענייננו שוב,אם כן, ההארה,אלוהים,אחדות,וכל שאר המילים היפות הן עדיין מחוץ להשיג ידינו הנוכחית במרבית המקרים. בוא נמשיך הלאה ללא יראה וללא חת עד כמה שאפשר ונשתדל גם להיות יצירתיים בדרך,לחגוג את החיים ולראות את הודם והדרם,יופיים ויפעתם הנתונה מעבר לאשליה כזאת או אחרת. מוטי.