נערים בקנדה וצהל

• פותח הנושא tjh
  • פורסם בתאריך

tjh

New member
נערים בקנדה וצהל

שלום לכם אנחנו נוסעים בקרוב לקנדה, יש לנו ילד בן 14 וחצי. האם יהיו לו מגבלות בביקורים ארצה בעתיד? צהל ינסה לעצרו אותו? צריך לעשות משהו מראש על מנת למנוע בעיות שכאלו? תודה TJ

תצטרכו ללכת לקונסוליה

להצהיר שהוא לא רוצה ללכת לצבא ושהוא רוצה לקבל פתור. כל עוד הוא עזב את הארץ לפני שהוא קיבל צו ראשון- לא יעשו לו עם זה שום בעיה... רק חשוב מאוד להסדיר את הכל בקונסוליה הישראלית. זה כתובת האתר שלהם: http://toronto.mfa.gov.il

tjh

New member
ומה עושה מי שלא יגור בטורונטו?

מה עושים בחוף המערבי? אפשר טלפונית או שצריך לטוס לטורונטו לסידור העינינים? ומתי צריך ללכת, לפני ביקור בארץ? בגיל מסוים? תודה רבה

uzipikar

New member
יודע מהבן שלי

גיל 15 הוא הגבול. אם בנך למטה מ 15, לא תהיה לו שום בעייה, כמובן שצריך להודיע לשלטונות הצבא על שינוי מקום המגורים. כשהיגרתי, בני היה בן 15 וחצי ולא יכול היה לבקר בישראל, הוא הוחרז כעריק, רק אחרי 4 שנים "ניקיתי" אותו ע"י איזה נספח צבאי שבא לבקר בטורונטו.

יכולת ל"לנקות" אותו גם קודם

נספח צהל מגיע לעיר לפחות אחת לשנה על פי הצורך. השנה למשל וזו תזכורת , ישהה נציג צהל בטוורנטו בחודש דצמבר. ויעזור לכל אותם הצריכים להסדיר את מעמדם הצבאי כלפי צה"ל.

tricia

New member
סעו לקנדה רגועים

בגיל 17 נגשים לקונסיליה או ששולכים בדואר שורה של מסמכים ודרכונים ואז מקבלים פטור הצבא . הפתור הוא על תנאי כל עוד לא חוזרים לארץ ליותר מ4 חודשים בשנה ועוד עמה מצבים. כל עוד הוא לא בן 16 הוא לא תחשב אריק אם הגר עם הוריו.בנתיים תהיו רגועים. שתהיה לכם קליטה קלה בצד הזה של האוקיאנוס.

tjh

New member
תודה רבה לכולם

נרגענו ונרגיע גם את הינוקא

brabit1587

New member
ומה קורה לבן 18

שיש לו כבר צו גיוס לאפריל והוא מתכוון להגר בינואר?יש איזו אפשרות להתנקות מהעריקות במצב כזה?

tricia

New member
לפי נסיון של הספר שלי....

הוא הגיע בגיל 18. חיקה לדרכון קנדי. ומאז חזר לארץ אין סוף פעמים. לא היה לו שום בעיה. יחד עם זאת בגלל שנולד ברוסיה יתכן שלא ניתן לזהות בדרכון הקנדי שיש לו עבר ישראלי ולכן משטרת הגבולות לא עושים לו שום דבר.

ofneiarim

New member
מניסיוני הסף היום הוא גיל 16

אם עזבת קודם תקבל פטור-אחרי חייב גיוס

brabit1587

New member
אז מה שנשאר לי זה...

לחכות 4 או 5 שנים בקנדה עד שאני אקבל אזרחות ודרכון ורק אז אני אוכל לחזור לארץ עם הדרכון הקנדי?בלי שיעשו לי בעיות בכניסה וביציאה לארץ?

brabit1587

New member
אבל אם יהיה לי דרכון קנדי

ואני אכנס איתו לארץ ואצא איתו אז איך הם יכולים לדעת בשדה תעופה שאני אזרח ישראלי בכלל??הם לא יכולים לדעת רק לפי השם כי יש עוד מיליון אנשים בעולם עם שם כמו שלי...

גם בדרכון הקנדי

יש איזכור קטן למקום הולדתך בהנחה שנולדת בישראל. ואני ממש לא מבינה מה הבעיה לסגור את הדברים בקונסוליה כמו שצריך במקום לחפש דרכי מילוט לא חוקיות ולהסתכן במעצר

brabit1587

New member
אני לא יכול לעשות כלום בקונסוליה

כי כבר יש לי צו גיוס ואין מה לעשות עם זה כנראה חוץ מלהיות עריק בקנדה ולא נולדתי בישראל וכרגע כמו שאני רואה את זה אני אחכה עד גיל 29 ואז אגיע לבקר בארץ אחרי שאוותר על האזרחות

למעלה