נעמ"ת

אפרתש

New member
נעמ"ת

לנעמ"ת יש דף בית. צעד קטן שאפשר לעשות זה להיכנס לשם ולהתחיל להכניס תגובות. כבר יש שם כמה הודעות על "שביעות הרצון" ממעונות נעמ"ת. אולי ים של תגובות יזיז אצלם משהו. לא חיפשתי שם יותר מדי, אולי יש גם טלפונים וכתובות דואר אלקטרוני שאפשר להציף.

רציתי לנסות לשדרג את ההצעה שלך

בגלל אוסף אדיר של תלונות הורים על נעמ"ת ועל דרך הטיפול בילדים ובתלונות, אפשא לאסוף את התלונות, למעין אוגדן (ולברר אותן כמובן, שהן אכן קרו), לספר את השתלשלות האירועים ולהצביע על מה שכולנו יודעים- שיתכן ונעמ"ת מהווים סכנה לשלומם של הילדים שלנו ושיש להם צורך רק בבדק בית רציני ומקיף. ולפי רשימת המכותבים- נעמ"ת ממש לא יוכלו להתעלם מזה, ביחוד שאם יעשו כן, התקשורת תקפוץ על המציאה!!! מה אתן אומרות? קטלני מדי? חיוני? כדי? מי משתתף?

אפרתש

New member
רעיון טוב

אשאל את אותה חברה אם יש לה מקרים ספציפים לספר עליהם.

אבל ביחד!! לפחות שנינו!!!

אני קרוע מנושאים על הראש... אין לי בעיה להוסיף את זה- אבל רק אם את (ואולי עוד) איתי... אם כן, נוכל לנסח משהו ולהפיץ אותו בפורומים... כמה שאנחנו לא ניטרלים- אנחנו נהייה חייבים לנסח את זה בניטרליות. הרי אנחנו לא יוצאים למסע צלב אלא לבדיקת מצב והגנה על ממשיכי דרכנו...יורשי העצר... משהו בסיגנון "לאור ריבוי המקרים החלטנו לפבוק האם מדובר במקרים ספורדיים או בתופעה רחבת הקף".... המממ?

טלי12345

New member
רוצה לחדד נקודה

כמו שציינת קודם יש לבדוק את המקרים. צריך להזהר מלעשות "עליהום " גורף. לא יודעת איך לנסח את זה בדיוק, אבל בוא נגיד שהרבה פעמים שומעים תיאור של צד אחד, מה שלא משקף את כל התמונה. תיאור לא אמין לא יעזור במאבק (שאני בהחלט חושבת שיש לו מקום) לשיפור מצב הגנים בארץ

ליאת +

New member
אני חושבת שזה רעיון מעולה

לעשות תיעוד עם תאריכים ופרטים. אני מניחה שממסה של ארועים כאלה לא ניתן יהיה להתעלם. לגבי הנקודה שאת מחדדת- מהמשתקף כאן בפורום אני יכולה לספר לך שההרגשה שלי היא שהורים לא מחפשים את הגננות או המטפלות. סוף סוף התחילה שגרת חיים של "אחרי החגים", מרבית ההורים צריכים לעבוד- הורים ממש לא מחפשים מרצונם החופשי סיבה כדי להעביר את הילד והילדה מסגרת! המנגון שעובד הוא בד"כ ניסיון לשכנע את עצמנו שהכל בסדר במסגרת!!! כך שכשמתגלים דברים זה כי הם זועקים לשמיים וקשה להתעלם מהם. ולכן בד"כ הדיווחים הם- מה לעשות- אמינים.

ca55

New member
אתם מתחילים להגזים !!!!!

לנעמ"ת יש מעונות טובים מאוד בכל רחבי הארץ,גם ילדי בנעמ"ת ואני מאוד מאוד מרוצה !!!! יש שם מטפלות מקסימות ואיכפתיות והילדים שלי מאוד אוהבים אותן,מנהלת המעון בעצמה עוזרת להאכיל את הילדים והכל נעשה באהבה ובמסירות ללא קץ !!!!! נעמ"ת זה לא גן פרטי ויש שם כ 30 ילדים בכיתה ולכן,אמא שהילד שלה בנעמ"ת לא אמורה לצפות ליחס אישי כמו בגן פרטי. ילדים בגיל הזה "שוכחים" לפעמים ללכת לשירותים-בעיקר כשהם עסוקים במשחק,זה קרה גם לבן שלי - בבית!!! הם גם לא אומרים שעשו במכנסיים,אני כמעט בטוחה שגם הילדה לא אמרה להם וכשהאמא פנתה אליהן הן לא ידעו מה לענות ובכך הוסיפו שמן למדורה... לפטר אותן בגלל זה - נראה לי מוגזם,הן בסה"כ אנשים כמונו שלפעמים המעשים שלהם טיפשיים -אולי ברגע של לחץ,זו הפרנסה שלהן ולא נראה לי שהייתה להן כוונה לפגוע,רדו מהעץ שטיפסתם עליו...בבקשה..

צימעס

New member
אבל זה לא סיפור אחד

ולא ילדה אחת. ואם מה שאת אומרת הוא שבמצב של שתי מטפלות ל 30 ילדים ילדים לא יכולים לטופל באופן מכבד דיו, אולי צריך לחשוב על רפורמה עמוקה יותר.

ca55

New member
ויש מישהו שלא שמע עליהם????

הרי כמעט כולם שמעו על מקרים שקרו בנעמ"ת ובכל זאת רשמו השנה את ילדיהם למעונות אלו,מה הסיבה ?? לגילאי 3 ומעלה יש רק 2 מטפלות או גננת של משרד החינוך ומטפלת,זה מספיק לדעתי,כי הילדים בגיל הזה כבר יותר עצמאיים וגמולים מחיתולים. הילדים מקבלים יחס "קבוצתי" יותר אבל זה לא גורם להם לנזק,להפך הם לומדים להיות יותר ויותר עצמאיים,גם עם שלושים ילדים בגן מצאו זמן לגמול ילדים מחיתולים ולשבת יותר עם אלו שאוכלים לאט,למרות שזו לא מסגרת פרטית הם גם משקיעות וצריך להזכיר את זה,אני בטוחה שלמטפלות לא הייתה כוונה רעה במקרה הזה.

רלקס...לאט לאט...

אף אחד לא אומר מי אשם. חברים שלי בנעמ"ת ומאוד מרוצים. כנראה הכל תלוי בגן ובצוות. אבל אם יש מקום אחד שיש עליו תלונות חוזרות ונשנות, וההנהלה לא עושה כלום, זה לא יהיה חסד אדיר לילדים לעשות משהו בנידון? לא דיברנו על הבגדים הרטובים, לא דיברנו על אף מקרה בפרוטרוט, ומבגדים רטובים אף אחד לא מת (לפחות כל עוד לא יורד שלג)- אבל לרדוף עם מטאטא אחרי כל ילד כדי שלא יקום? ושאף אחד לא יעשה כלום בנידון? גם תלונה כזו מזעזעת מבחנתי דורשת קודם כל בירור. אני לא לוקח אף צד כאלוהים, ולכל סיפור יש שני צדדים, אבל אם, באמת, תלונות יחזרו וישנו ותהיה הצלבת מקרים על גן ספציפי או מטפלת ספציפית, אז שנשב בחיבוק ידיים? אני מאוד אשמח לתמיכה ברעיון, אבל מקבל גם ביקורת בהבנה. אין לי שום כעס על כך. אבל כמו שהדרך שלך שונה משלי- ואני מכבד אותה, אני חושב שגם את(ה) יכול(ה) לכבד את הדרך שלי...ואולי אפילו לראות את ההגיון מאחוריה.. שוב, אף אחד לא רודף רשת, גן או מטפלת...אבל אם נראה חזרה ברורה על רשת, גן או מטפלת- בהחלט נדאג להעביר את "ממצאינו" לגורמים הרלוונטים... לא לזה קוראים אזרחות טובה? ואני באמת לא בא להתנצח ולריב. אם תרצה לדבר- אני במסרים כמה שרק תרצה(י)...הולך?

ca55

New member
זכותו של כל הורה להתלונן אם צריך

וזה אפילו חשוב מאוד. זה לא קשור לאזרחות טובה,זה נשמע כאילו מעונות נעמ"ת הם מקום מסוכן לילדים ולפני שקופצים למסקנות לגבי גן מסויים-אולי עדיף ליצור קשר עם שאר ההורים בגן ולשאול לדעתם,בכל גן יש את ההורים ההיסטריים שחושבים שמזניחים את הילד שלהם ועושים מזבוב פיל. הילדים שלי לא ניראים לי מוזנחים- ל ה פ ך !!!!!

כמו שאמרתי- גם חברים שלי בנעמ"ת

ומאוד מבסוטיים... אבל... אי אפשר להתעלם ממקבץ מקרים מזעזעים. מה בסך הכל אמרתי? שנפנה לאנשים ונאסוף מקרים. לא נעשה עבודה מלוכלכת, פשוט נראה אם יש איזושהי תבנית שחוזרת על עצמה. אם כן- עשינו משהו גדול ואני אדע איך להזיז את המערכת. אם לא- שום דבר לא קרה... אבל אי אפשר להתעלם מכמויות אדירות כאלו של תקריות... וכרגיל- אם הממסד לא עושה את שלו- זה בדיוק תפקידם של האזרחים- לדאוג... וחלילה- אף אחד לא רמז כלום לגבי הילדים שלך... ושוב, לסיום- אני לא מדבר דוקא על נעמ"ת. ואם נגלה פתאום גן פרטי ש15 הורים התלוננו על אותו עונש זוועתי שמקבלים הילדים שלהם? לא שווה נסיון? לא ציירתי מטרה...אני אחכה לראות מה יעלה בחכה...תמיד יש סיכוי שכלום...ותמיד יש סיכוי שהכל... בסדר? אנחנו מדברים אותה שפה?

ל ca55...

לפני שאת קוראת לי אמא היסטרית (ואני מאמינה שהתכוונת אלי, לא?) שחושבת שמזניחים את הבת שלי (למרות שאין לי מושג איזו מילה אחרת מתאימה לזה...) אני שולחת אותך לקרוא קצת עיתונים! נראה לי שהיית קצת אאוט-סיידר בזמן האחרון... 2 מיקרים של התעללות קשה קרו בנעמ"ת רק בשנה האחרונה!!! הסיבה היחידה ששלחתי את ביתי לגן הזה הוא האמונה שאחרי המיקרים הקשים האלו, דברים מהסוג הזה לא יישנו ומסתבר שטעיתי. חבל מאוד שאנשים כמוך עדיין תומכים במעשים כאלו ועוד מעזים להאשים את ההורה בהיסטריות. מצטערת מאוד שאני אמא איכפתית שמצפה ליחס בסיסי לילדה היקרה שלי. מצטערת מאוד שאני מצפה שהיא לא תשאר במשך שעות עם השתן של עצמה. אני מקווה מאוד שאת יודעת לשמור על האינטרסים של ילדייך ולא מצדיקה את המטפלות בעיניים עיוורות.

ca55

New member
לאמאשלבת3

אני אאוט סיידר???? את לא קראת עיתונים???? את באמת היסטרית כמו שחשבתי !!!!! הילדה בגן חדש ועוד לא התאקלמה וזה קורה - כל ההתחלות קשות,אז בורח לה לפעמים בגן וזה קרה גם לילדים שלי,זה לא סיפור-זה עובר וחוץ מזה,אם ידעת שאת מקבלת בגדים ספוגים בשתן אז היית צריכה לדאוג שכל הזמן יהיו עוד בגדים להחלפה !!!! זו אחריות שלך !!!!זה נקרא אמא איכפתית!!!! אני לא תומכת באף התעללות בילדים,אבל לדעתי הבת שלך לא עברה התעללות,גם לא שמעתי שהזכרת בכי של הילדה בעקבות המקרה. אני לא עיוורת !!! הילדים שלי מגיעים לגן בריצה !!! שמחים וכל הזמן אומרים שכייף להם בגן,אני אמא איכפתית ששולחת להם 3 החלפות לכל אחד על כל מקרה שלא יהייה!!!!! לפני שאת מאשימה את המטפלות - תבדקי כמה את היית בסדר !! ואני לא מצדיקה את התשובות שלהן

ca55

New member
לא גננת ולא מטפלת

רק אמא אחראית ומסורה!!!! שלפחות דואגת לשלוח בגדים להחלפה לילדים שלה !!!!!!

למעלה