נעלמה כלבה מניקה!!!

feisa

New member
"backyard breeding"?

לפי מה קבעת את זה? מתי תכניסו לכם לראש שמי שרוצה סמוייד רוצה אותו בגלל גורמים מסוימים? גורמים כמו אופי, גודל, צבע, פרווה וכו'. ויש אנשים כמו גם כלבים שנהנים בתערוכות ואת זה אי אפשר לעשות עם כלב מעורב!! את יודעת איזה בדיקות רפאלה עשתה לכלבה שלה לפני שהיא החליטה לזווג אותה? גם אני לא ובדיוק בגלל זה אני לא בא לשפוט אותה. אבל לכם (ומשום מה לרוב זה לכן...) ברור לגמרי: מגדלי הכלבים הגזעיים הם האשמים היחידים בכך שבמדינת ישראל מרדימים (עשרות אלפי?) כלבים נטושים מדי שנה. אני מצטער שאני עונה באגרסיביות אבל נמאס לי להיות מוקע אל עמוד הקלון על ידי אנשים כמוך שקודם סימנו את הפגיעות ואח"כ סימנו את המטרה...

feline9

New member
תוך הסתכנות בשימוש בשמי יותר מדי

אענה לך: מגדלי הכלבים הגזעיים אינם האשמים היחידים, וודאי שלא. אינני נגד כלבים גזעיים באופן כללי, ממש לא. אני לא מסמנת אף אחד, ומשום מה קשה לך להבין שהדאגה היחידה שלי היא בעלי החיים. מה לא טוב בזה? הכוונה ב- backyard breeding היא לאנשים שלא קיבלו הסמכה ממי שצריך, ואינם בית גידול מאושר, ובכל זאת מרביעים ומוכרים. יכול להיות שהיא כן, אבל גם אז צריך להיות איזשהו "מס" על פעולה זו, דבר שאינו קיים בארץ. אותם בתי גידול מקצועיים (ושוב, רק הם, ולא אלה שנותנים ללברדורית שלהם להזדווג עם גולדן ויוצאים גורים מתוקים) צריכים לשלם עבור רישיון שנתי כדי לפעול. תקן אותי אם אני טועה, אשמח לדעת על שינוי בחקיקה בישראל.

feisa

New member
את טועה ובגדול ../images/Emo107.gif

נתחיל בזה שבכלל לא קשה לי להבין את דאגתך לבע"ח. אני מבין אותה מצוין מה שלך קשה להבין זה שמי שרוצה בולדוג לא רוצה דמויי שוקי. וכנ"ל למי שרוצה סמוייד או דקל או לא חשוב מה... הטעות הבאה שלך היא בפירוש של מגדלי החצר האחורית (backyard breeding). הכוונה במונח הזה היא למי שעושה את ההמלטה שלא מטעמים גידוליים/כלבניים. איש אינו צריך לקבל הסמכה בשביל לעשות המלטה ובשביל להיות בית גידול רשום צריך לעשות המלטה. פרדוקס לפי דברייך. אולם אני מכיר אנשים מצויינים ששקדו לאסוף המון ידע ולברור מאד בזהירות את הזכרים איתם הם ירביעו את הנקבה האחת שיש להם. מה פסול בזה? העובדה שהם מוכרים את הגורים שלהם לא פוסלת אותם בעיני. הטעות הבאה שלך היא בבתי גידול מקצועיים. בתנאי המגורים של ישראל בתי גידול מקצועיים (להבדיל אלף אלפי הבדלות מבתי גידול מסחריים!) כמעט ולא יכולים להתקיים. והם, אותם מגדלים מקצועיים, שמוציאים מאות אם לא אלפי דולרים כדי להוציא גורים טובים יותר: הן באופי, הן בבריאות והן בהתאמתם לתקן צריכים לשלם מס נוסף? לצורך מה? כדי שכל אותם עשרות אלפי אנשים שעושים גורים כי: "הכלבה צריכה לחוות אימהות", "בשביל הילדים", בשביל החוויה" וכו' יוכלו להציף את המכלאות של ארגוני צב"ח??? וכמו שאמרתי בהודעתי הקודמת סימנת את הפגיעות ועכשיו את ממשיכה לסמן סביבן את המטרה ככה שזה יתאים לתפיסת העולם שלך...

feline9

New member
לריב בכוח? חבל

איזה פגיעות? איזה מטרה? אולי תבהיר את עצמך אם אתה כל כך טורח לחזור לפסים האישיים בכל תגובה. אמרת: "בתנאי המגורים של ישראל בתי גידול מקצועיים (להבדיל אלף אלפי הבדלות מבתי גידול מסחריים!) כמעט ולא יכולים להתקיים" - אז אולי הם לא צריכים להתקיים? או "איש אינו צריך לקבל הסמכה בשביל לעשות המלטה" - מי קבע? אתה? לדעתי כל מי שמתעסק עם להביא לעולם עוד דור, לא משנה אם של כלבים חתולים או דגים, צריך לדעת מה הוא עושה. ברור לי ש"מי שרוצה בולדוג לא רוצה דמויי שוקי. וכנ"ל למי שרוצה סמוייד או דקל". אני חוזרת על מה שכבר כתבתי, שאין לי התנגדות לגידול גזעיים. עצם העובדה שלא מפריע לך שמוכרים בעל חיים היא כבר בעייתית. איך אפשר לסחור בכסף במי שיש נשמה באפו? אבל לצורך המשך הדיון אשמח לשמוע מהן הפגיעות והמטרות שלי. הילית

feisa

New member
הפסים הם לא אישיים מהסיבה הפשוטה

שאני לא מכיר אותך... המטרה והפגיעות הן העובדה ש"חובבי בע"ח" מסויימים מרבים לתקוף את מגדלי הכלבים הגזעיים כאילו הם הם האשמים הישירים במצב הבלתי נסבל במכלאות של אגודות צעב"ח השונות והאמירה שלך בקשר לבתי הגידול המקצועיים שאולי לא צריכים להתקיים, יותר מרומזת, לפי הבנתי, לכיוון המחשבה הזה. לדעתי בתי גידול מקצועיים חייבים להתקיים כי הם אלו שמנסים לספק לנו כלבים בצורה, באופי ובבריאות שחלקנו רוצה (ואני לא אכנס שוב לזה). בקשר להסמכה: אני לא קבעתי כלום. אני ציינתי עובדה. מצב נתון. אני בהחלט מסכים עם דעתך בנושא הזה שמאד רצוי שאנשים ידעו מה הם עושים. לשם כך יש רכז גזע וזה בדיוק תפקידו לתת מהידע ומהנסיון שלו. יחד עם זה ברור לי לחלוטין שנסיון וידע במקרה הזה אינם נרכשים רק מספרים. אני בשביל לצבור את הידע והנסיון שלי הקדשתי שנה שלמה מחיי בה הייתי בשני בתי גידול מהמובילים בעולם בגזע אותו אני מגדל. שנה בה אכלתי, שתיתי, נשמתי וישנתי כלבים. אבל ברור לי לחלוטין שלא כל אחד יכול לעשות את זה וברור לי לחלוטין שאני לא יכול להיות עם כל אחד שיש לו המלטה כדי לייעץ ולעזור. אין לי התנגדות לזה שאדם שרכש ידע ונסיון והוציא הון כסף שלא לדבר על מאמץ נפשי יתוגמל בהתאם כמו שאין לי בעיה עם העובדה שאני צריך לשלם לוטרינר כדי שיציל או יבריא את הכלב שלי. זה לא סחר בכסף במי שנשמה באפו? ווהצעה שלך שעדיין לא הסברת אותה כל צרכה על המיסוי זה לא סחר בכסף למי שנשמה באפו? עכשיו - למען הסר ספק, למרות שהודעות אלו באות בהמשך השירשור להודעה של רפאלה, אני לא רוצה שיובן כאילו אני מצדיק את ההרבעה שהיא עשתה משום שאין לי כל נתונים לגבי הכלבה ומטרות ההרבעה. התגובות שלי כאן הן לגבי העניין העקרוני כאילו בעלי הכלבים הגזעיים אשמים בהתפוצצות האוכלוסין שיש במכלאות השונות. זה הכל.

ניל´´י

New member
יותם לדעתי חבל על האנרגיות

שאתה משקיע, זה לא יעזור, לפני כמה חודשים היתה בדיוק אותה ההתכתבות בקשר לכלבנות גזעית, אז האשימו אותנו גם בעשיית מיליונים ע"ח הכלבים שלנו, כל אותם יפי נפש לא מבינים שרוב הכלבים הנידונים להשמדה בכל העמותות הם תוצר של הרבעות לא מבוקרות, הרבעות בין רבגזעיים מהסיבות שמנית בעצמך... אנחנו יודעים שלו כולם היו אחראים כמונו לא היו כלבים משוטטים ברחובות ולך תסביר שלא כל כלב שנראה סמוייד הוא אכן סמוייד גזעי!!

feisa

New member
את ממשיכה לעשות לי אוטינג, הא ../images/Emo8.gif

לא. לא חבל על האנרגיות. כי התשובות אינן מיועדות למכותב בלבד. הן מיועדות לכל מי שקורא בפורומים. ובכל פורום יש את ה"גג לחיות" שלו. תפקידנו הוא בין השאר להסביר ולחנך לכלבנות נכונה ואחראית. אם כל ההבנה שלי לתסכול של הילית ושל חבריה וחברותיה למצב העגום בו מורדמים (עשרות אלפי?) כלבים בכל שנה רק כי אין להם בית, אני לא מוכן ולא מקבל שהאשמים יהיו אלו שעושים ימים כלילות כדי לנסות למנוע את המצב הזה. יקראו המשתתפים בפורום ויחליטו לבד מי כאן באמת אוהב כלבים (ואנשים) ומי לא... אבל ברור לי שאם נשתוק אז מהר מאד האמירות שלהם לגבי מספרי הכלבים המומתים ו"האחוזים הלא נמוכים מתוכם שהם כלבים גזעיים" יקנו להם בציבור אחיזה כאילו היו אמיתות. לילה טוב.

האפי לי

New member
שמע,

אני אישית לא חובבת אנשים גדולה, לעומת זאת אני אוהבת בע"ח, ומה שאנשים עושים לבע"ח הוא חלק נכבד מהרגשות שלי. אני מתרגשת ושמחה (לא בציניות) שהקדשת שנה מהחיים ללמוד את הגזע שמעניין אותך. זה יפה לראות שלמישהו איכפת ממישהו מספיק בשביל להקדיש תקופה ארוכה למענו. אני אמנם צעירה, לא מזמן התחלתי את העשור השלישי בחיי, אבל אני מקדישה חלק עצום מהחיים שלי לבע"ח. תמיד אספתי חיות פצועות הביתה בין אם צפרים כלבים חתולים... בשנים האחרונות אני יותר מעורבת בטיפול ישיר ומציאת בתים. ההבדל העיקרי בין בע"ח גזעיים משוטטים ובין בע"ח לא גזעיים (ואני מתיחסת כרגע לצורה ולא לתעודות) שיותר קל למצוא להם בית חדש, מצד שני, כלב שמגיע אחרי טראומה לפעמים מתנהג בתקופה הראשונה בבית חדש בצורה קצת חשדנית (בין אם אגרסיבית או מסוגרת), והרבה אנשים לא רוצים לחכות ולגלות שמתחת למעטה הפחדים יש נשמה שרק צריכה קצת אהבה וסבלנות. אני לא יודעת מה האחוזים האמיתיים, אני רק יודעת שמספר המשוטטים הגזעיים שמצאתי כמעט שווה למספר המעורבים- אחת מהמשוטטות היתה פיטבולית עם תעודות, כך שגם "גזעיים אמיתיים" ננטשים (במקרה שלה למשל לא ברור אם בגלל ההריון מכלב לא ידוע או בגלל שתקפה כלב אחר). אני לא נגדך אוטומאטית, פשוט, ואולי תוכל לעזור לי בזה גם כן, אני לא מבינה מה גורם לבן אדם לרצות כלב שעולה 1000 שקל או יותר כשישנם כל כך הרבה כלבים יפייפיים מסתובבים ברחובות ובמכלאות. אתה מבין, הכלבים שהיו לי כולל הנוכחי והחתולים וכל בע"ח אחר שהיה לי אי פעם, הם הגיעו הביתה כי חיפשנו מישהו לאהוב ושיחזיר אהבה. בעלי חיים מכניסים אור ואהבה לבית, הם מוסיפים עוד משהו נפלא לחיים של כולם, והידיעה שבדרך הצלנו כמה נפשות גם היא שעזרה. קשה לי להבין איך קניה בכסף של מישהו, פשוט הערכה שהמין שלו שווה ככה וככה, היא יותר מהתייחסות לכלב כאל רכוש. כשאני שומעת על אדם שקנה כלב, לא משנה אם בשביל תכונות מסויימות או כי זה יפה, או כי הוא ינצח בתערוכות, זה נשמע כאילו הוא חיפש משחק, רהיט, תעסוקה.. וקנה לעצמו משהו אסתתי.

ניל´´י

New member
תיקון, הפיטי אינו כלב גזעי ולכן אין

תעודות!!!! דבר שני, את אינך מבינה אותנו אבל אנחנו כן מבינים אותך!!! זה ההבדל ביננו, שוב אני חוזרת ומדגישה, לו בעלי הכלבים הרבגזעיים היו מעקרים/מסרסים את הכלבים/ות שלהם לא היית רואה כלבים משוטטים המועדים למוות בטוח אם זה בחוץ (תאונות, מחלות ועוד) או במכלאות. לי ישנם כלבים גזעיים ורב גזעית, וכך נהגנו במשך כל השנים, מיותר לציין שאת הרבגזעיים שלנו אנחנו מעקרים/מסרסים ולא כל כלבה גזעית שהיתה לנו הרבענו. לנושא מדוע גזע זה ולא אחר, גם בן/ת זוג אנו בוחרים על פי טעמנו, כשקונים כלב מגזע מסויים זה מכיון שרוצים צורה ואופי מסויים, יודעים איך הגור/ה יהיה בבגרותו, ולא לוקחים חתול בשק.. את כל הרבגזעיים שלי אספתי מהרחובות ולא יכולתי לצפות את אופיים ואת צורתם, לדנית הכחולה שלי חיכיתי כ 3 שנים!!! ומיותר לציין שאני אוהבת באותה מידה את כל החמסיקה שלי ללא הבדל גזע ומין.

feisa

New member
או סוף סוף התחלה של הידברות ../images/Emo8.gif

אני מאד מעריך ומכבד אותך על המאמצים שאת משקיעה בלמצוא בתים לחיות נטושות, יחד עם זה בואי נעשה קצת סדר במספרים. במדינת ישראל נרשמים כל שנה כ 3000 כלבים גזעיים בספר הגידול של ההתאחדות הישראלית לכלבנות. לפי הדברים של אחת מהמשתתפות כאן, שציטטה את ד"ר דגנית בן דב, באותה שנה יורדמו במדינת ישראל בערך 100000 כלבים. אם ניקח בחשבון שיש הגזמה קלה במספרים והמספר הוא חצי וכל הגורים הגזעיים שנרשמו בספר הגידול יגיעו למכלאות ויורדמו הרי שעדיין הגענו ל 6% בלבד. עכשיו, המסקנה המתבקשת היא שמגדלי הכלבים הגזעיים אינם ה"אויבים" של אגודות צעב"ח השונות. נהפוך הוא. אפילו את מציינת שלכלב דמוי גזעי יותר קל למצוא בית. מסקנה שניה: רוב הציבור מעוניין בכלב שאת תכונות האופי והצורה שלו הוא ידע גם כשהכלב יהיה בוגר וזה מחזיר אותנו למסקנה הראשונה. ועכשיו לשאלה שלך: "מה גורם לבן אדם לרצות כלב שעולה 1000 שקל או יותר כשישנם כל כך הרבה כלבים יפייפיים מסתובבים ברחובות ובמכלאות?" התשובה היא מורכבת: חלק קטן מהם רוצים את הכלב כדי לטפח את האגו שלהם ולהוכיח להם ולסביבה באמצעות הכלב (והנצחונות בתערוכות) שהם שווים משהו. ההוכחה הטובה ביותר עבורי הייתה כשעבדתי במוסד לאנשים מוגבלים (מפגרים) ולימדתי אותם להציג כלבים. כשהם התחרו מולנו, האנשים ה"נורמלים" וניצחו, בשבילם זה היה יום חג. חלק אחר מאמין, במידה לא קטנה של צדק, שכשהוא קונה כלב עם תעודות ההורים של הכלב נבדקו ונמצאו תקינים להולדת צאצאים בריאים בגופם ובנפשם. שנינו יודעים שגם אם ההורים נבדקו עדיין אין בטחון של 100% שהגורים יצאו כולם בסדר אבל הסיכוי עולה. אני בהחלט יכול להבין ואני בטוח שגם את מישהו שרוצה חבר ל 15 השנים הקרובות ולא רוצה להיקשר לכלב שבגיל שנה יצטרכו להרדים אותו בגלל בעיות אופי או בריאות. לזה יש מחיר ואולי תתפלאי לשמוע אבל ככל שהמדינה יותר מפותחת ככה גם המחיר יותר יקר...

ר פ א ל ה

New member
חמודה....הכלב של השכנים

הרביע אותה, היא לא בדיוק באה וביקשה. מכיוון שהיתה נתונה לטיפול אנטיביוטי, לא רצה הווטרינר לעקר אותה....ולא האמין שהיא תיכנס להריון. אז......חבר'ה,,,,, לפני שאתם שופכים קיטונות של כעס ושנאה ותסכול, אולי תשאלו, תחקרו, אתן לכם את כל הפרטים, כך לא תראו מגוחכים, ולא פוגעים, ולא יהירים, אלא באמת אנשים שצר ליבם ושרוצים לעזור (???) בדיוק כמו גאיה שהתנפלה וכתבה:" אנשים כמוכם לא ראויים לגדל כלב"...כי היא חשבה ששלחנו את הכלבה לבדה לרחוב, בלי לשאול ובלי לדעת שהיא היתה בחצר הפרטית כשנגנבה...

ר פ א ל ה

New member
מאמילה, אפילו לתינוק

שנולד אין את ה"תעודת אחריות" שאת מבקשת..... תרגעי...

collie

New member
תכנס לאתר הבא

אני ממליצה שמחר בבוקר תתקשר למקומות הrelevant שמופיע ברשימה. אני מצאתי לפני כמה זמן כלב בבגלל שהבעלים שלו חיפשו אותו בכל מקום והתקשרו לכל הרשויות יצלחנו למצוע אותם. הוא הלך מי רמת השרון לשפיים!!! http://www21.brinkster.com/ourpets/db/phones/ לפני כמה זמן ראיתי article על איך למצוע כלב שהלך לאיבוד. אני לא מצליחה לאתר את זה אבל אם כן יפרסם את האתר. בהצלחה ואני ממש מקווה שהיא תחזור הביתה בריאה ושלמה.

champ

New member
../images/Emo41.gif מאמר טוב שמצאתי ../images/Emo26.gif

אבד כלב - מדריך "עשה ואל תעשה" / שי ארז (מפורום זכויות בעלי חיים)

למעלה