נס גדול היה פה...........

המשחק כמעט הופר

כי בלי מלך רע ומר! אך הפיל פתאום נתקל בכלבלב בקצה החדר. הרימו אל על חיש קל וקרא: הכל בסדר!! הכלבלב בכה ילל. גם ניסה לשרוט ,לנשוך, אך מאומה לא הועיל שתוק פחדן, עלה ומלוך! התרגז עליו הפיל- אם לברוח תנסה יקשרוך לכיסא! כאשר הוכן הכל יהודה קרא בקול: אנטיוכוס הזהר, זעמי כאש בוער, אם תוסיף עוד להציק לעירי ירושלים את נבלת גופך אציג לחיה ועוף שמים. אז בכה כלבלב : אמא מה עשיתי לו לפרימוס? רק כלבלב קטן אני ולא מלך יווני! הכלבלב בכה לשווא כי פתאום התחיל הקרב ובן רגע התהפך הכסא על המולך. כל הבית התמלא מו היסוד עד הטפחות קול שמחה וקול ילל קול רינה וגנחות! יהודה חרבו מוריד וגוזר כשד משחת מתעופפת הבלורית ולוהטת ורותחת.... גם המטאטא מרעים: בני, אתה גיבור אמיץ! בואו בואו בחורים, על המלך להרביץ! ככה ככה הבו רווח, הפילים פרצו לטבח, עורו עורו מי יפיל מי יכריע את הפיל? ותקום עירבוביה מן בלבול זכזה. ראש בראש , יד ביד וחזה אל מול חזה! רק אחד -הסביבון הסתובב לו כה וכה ובחן כנבון מחנה וכוחו.. וחש הפיקח: מי הלילה ינצח? אחכה נא עד הסוף אז אדע לבחור בטוב. אך הנה ,מחנה היוונים נב לאחור... יהודה קרא: הידד חופש לנו, אור ודרור. אז עמד הסביבון והתפרקד על גבו וקרא :נצחון נס גדול היה פה!

ושכחתי להוסיף כי זה

הוא הקטע שהייתי צריכה לדקלם באחת מהצגות בית הספר וכשראיתי את המילים שכבר מזמן שכחתי מהן עלו לי חלקי משפטים חזרה התיישבו מסביב לחיוך

magy

New member
חלקי משפטים?

אני אספר לך בסוד.. פעם, איזה חלקים אחרים יכולים להתיישב מסביב לחיוך........ בהזדמנות............
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

את חושבת שיש משהו

שאני עוד לא יודעת ודוחה את המידע? ומה יקרה אם מחר מישהי מאיתנו תעלם לה למשל לחופשה ארוכה בחו"ל אז ככה תשאירי אותי עם הלשון בחוץ?

magy

New member
מי ששותק כל הערב

במסיבה..........לא מספרים לו סודות.............

מאז שהייתי בת 7 דיקלמתי טקסטים

ארוכי מילים בכל ההצגות והמסכתות למינהן. יכולתי ללמוד בעל פה המון מילים ולדקלם אותן בתבונה נדרשת ולכן הייתי הקריינית הראשית של כל טקסי השואה והזיכרון אין פרפרים פה, מגש הכסף, ועוד כולם למדתי ובפנים רציניות הגשתי שחלילית מזייפת ברקע. ובהצגות- תמיד קיבלתי את התפקיד הראשי ,שהיה עם הרבה מילים, והיה בד"כ של בן- ואני כל כך רציתי להיות רקדנית או פרח או משהו עם שמלה וקישוטים בצמה . ותמיד הייתי צריכה להסתיר אותה תחת כובע קסקט מטופש וללבוש מכנסים מרושלים וככה להיות"יהודה המכבי" או "שמוליק של זהרה" או אפילו פעם אחת "רומיאו" וכל כך רציתי להיות יוליההההההההההההההההה.

magy

New member
את מזכירה לי נשכחות

הייתי רבקה........על פי הבאר המשקה את הגמל......ואת יצחק...... בעממי..... הייתי נסיכה בסוף כיתה ח´ במלכת השלג........עם שמלה מהמאה התשע עשרה.... הייתי סביבון בחנוכה........עדיין בגנון......ועוד תפקידים שכבר לא זכורים לי......... קירייתי במפקדים......בגלל הקול העמוק שהיה לי פעם.......צלול.....וברור.......היה משהו של סמילנסקי.......או מישהו אחר........"עמי איננו עוד".............אם טעיתי.........של מי השיר הזה.....הנוגע לשואה.......?????????? הייתי היתומה......בתיכון.......בהצגה על פי גורקי.........."פואמה פדגוגית"..... הייתי צריכה לבכות.........ווואלה.........בכיתי........ ואמרתי טקסט של יתומה........... למה לא הלכתי ללמוד משחק........????????????????????????????? דבר שהיה הכי נחשק בעיניי???????????????? למה?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

אטיוד5

Active member
מאז שהייתי בגן

תמיד קיבלתי את תפקיד העצם הדומם. זה שאמור להיות כסא או מטאטא. זה שלא אומר חצי מילה. כי מאז ומעולם לא יכולתי לזכור חמש מילים ברצף. למכולת הייתי מגיע עם רשימה כתובה, גם אם היו בה ארבעה מצרכים בלבד. ותראי מה יצא ממני עכשיו?

magy

New member
גם שכל צריך לדעת לזייין

וזה אפילו הרבה יותר קשה מזיון רגיל........ שהוא טכני..........טח טח טח טח טח הכנס הוצא....הכנס הוצא.....הכנס הוצא...... נו.....נכון שיותר קשה לזייין את המח?????????????????? דורש הרבה יותר מאמץ ושכל........

לומשנה מה שם הפורום ותמהיל

המשתתפים - בסוף כולם מדברים על - זיונים !!! מה זה אומר? לא יודעת.. אבל- fact !

שקדי

New member
האם ייתכן שעמוק בפנים............./images/Emo22.gif

מעבר לכל המילים היפות והאידיאלים הנשגבים אהבת המולדת ההורים המשפחה וכל השאר כולם רוצים בסה´´כ אותו דבר או לפחות לדבר על זה...........??????

שקדי - האמת ..........

שבלב העניין אנשים כמהים לחום, בטחון ואהבה. התירגום של הנ"ל מתבטא בן השאר - גם בזיונים.. למה ? ככה!

למעלה