נס גדול היה פה...........

שקדי

New member
נס גדול היה פה............./images/Emo138.gif

זה היה בחנוכה הילדים שכבו לישון הכתה היתה ריקה רק הבהב עוד נר ראשון שקט חשך אין אדם כלי הבית לבדם רעדו כולם ביחד קצת מקור וקצת מפחד כל אחד חשב לו מה מה הרוח נהמה למה הרצפה חורקת מי זוחל אלי מנגד מי צפצף זה לא צרצר הצפצוף כל כך מוזר אויה משהו איום פה יקרה עד אור היום השלחן פחד כהוגן הכסא צעק הצילו מטאטא בלה מזוקן כבר פחד לפחוד אפילו ובין כל אלה הכלבלב עוד מעט והתעלף עד אשר הגיע קץ השעון ליבו אימץ וקרא בקול ברזל מה זה פה לעזאזל זה רועד וזהמתוח ולזה יש מצב רוח מי אתם כלים כבודים או סחבות וסמרטוטים ויתעוררו כולם ויריעו בקול רם שתוק טיפש אמרת שטות בעצמך אתה סמרטוט ראה לא פחדנים אנחנו ולשמוח לא שכחנו נסדר משחק עליז דוקא דוקא להרגיז נתן אלתרמן ועד עכשיו הדפסתי כחמישית מהשיר היפהפה והארוך ששימש דורות רבים מילדי המקום למסכות של חנוכה בהמשך כלי הבית מתחלקים ליוונים ומכבים מתנהל קרב אכזרי בו באופן לא מפתיע הטובים מנצחים מישהו חוץ ממני מכיר????????

זה היה כנראה,

ערש הלידה ל"צופציק של הקומקום". על החתום (
שביעי של חנוכה )

בטח!!!ויש קומקומים, ומטאטא וכיסא

ואני אהבתי את המחזה הזה מאד דיבר אלי כילדה הרבה יותר מכל היוונים הרשעים והמכבים הגבורים. וואו איך אהבתי אותו- קומקומים היו פילים אני חושבת?

שקדי

New member
והרי הליהוק...........castng.......

מתתיהו......מטאטא יהודה......פרימוס מכבים......צברים בכיין......משפך יוונים.....כיסאות פילים......קומקומים אנטיוכוס....כלבלב כדי שלא תהיו במתח ארמוז כי הטובים ניצחו טוב.....בסרטים זה פשוט

תמיד הטובים מנצחים...

אבל הרסנו את הכתה. עד היום , אני חושב , עוד לא הצליחו לשפץ.

לפני כמה שנים קראתי את המחזה

לאחד מילדיי(עוד שהייתי אמא משקיענית וחשבתי שככה יצאו לי תרבותים), בקיצור פרימוס לא ידע מה זה-אוקי . מובן. קיבל הסבר. משפך- גם לא ידע. חשב על השקיה אוטומטית, הסברתי לו שבעציצים זה לא עובד ככה ופעם בכלל גם את הדשא היו משקים עם צנור, חשב שאני מתבדחת. כשהגענו לקומקום ושאלתי אותו, אם הקומקום באמת מזכיר לו פיל- הוא ענה שיכול להיות שהחוט שמגיע לתקע הזכיר לאלתרמן פיל. זה היה שלב השבירה שלי כמחנכת דגולה בישראל. ילד שלא יודע מה זה פרימוס, משפך וקומקום עם זרבובית??? נכשלתי בגדול!

שקדי

New member
מזכיר את הסיפור...................

על הבדואי שעיזה שלו נדרסה ע´´י קטר קיטור זמן מה אחרי זה ראה קומקום רותח על האש ומעלה אדים תפס מקל והתחיל לחבוט בו ואמר אלה צריך להרוג אותם כשהם קטנים.........

טרה10

New member
הסיפור על הקומקום...

מזכיר חיה דו-רגלית שהיה זה עתה ל´לא רלבנטי´ וכשברח מכראמה, מוקי בצר, מנהלל וי.ז. מרמת דוד, ופופי הנ"ל, כמעט חסלו אותו. כשהוא ברח על אופנוע. זה היה בשנת 68. ובשנת 82 בביירות ´הקומקום´ כבר היה מיחם-סמובר כזה,, ועכשיו הוא קטר דיזל שמאיים לדרוס אותנו. ואף אחד לא יודע איך זה ייגמר..!

magy

New member
אני סקרנית לשמוע את הסיפור המלא

כנס לדואר שלי שמופיע בכותרת...........ושלח לי את הסיפור....... עדיף...........פה בפורום.......................... אבל הבחירה בידך............ למדתי עם האיש.......שמונה שנים.....והיינו גם שכנים..........

טרה10

New member
מדובר ביחידה..מה לא ברור.

מוקי בצר סיפר על פעולת כראמה..שבה צבא ירדן שם מארב לכוח הצנחנים.. וטנקים שלנו נותרו שם. יאסר ברח משם על אופנוע..וזה שמוקי מנהלל זה ידוע. והוא היה סגן מפקד היחידה באנטבה. חברך למחזור הגיע לרמת דוד בעקבות י. אבל בינתיים כאמור הוא עזב. וגם י. שהביא אותו עזב ת´קיבוץ. ועתה להקשר של כינוס הבנים של קיבוצנו[?}..הרי ככלל הספר על עוזבי הקיבוצים וחניכיו הוא ´מנוחה נכונה´.! של עמוס עוז. בעיקרון..כZה כאילו ישנה תחושה של אי שקט ומין שליחות שמיוחדת לבני קיבוצים, וזה היה כדרכו של עמוס עוז, לנבואה שהגשימה את עצמה. שכן הוא נכתב הרבה לפני שעמוס עוז בעצמו הגיע לערד.

טרה10

New member
אגב מגי..

פופי הנ"ל,,לא הגיע..לכנס..וגם לא הפסל יעקב דורצ´ין. שהוריו היו חברי הקיבוץ. ועוד עשרה בנים..ובנות.! אולי התביישו..! ואולי זה לא מעניין אותם..מה עבר עלינו שלושים שנה..!

magy

New member
השתתפתי בגנון........

תמיד קיבלתי תפקיד ראשי בהצגות......פעם עוד ידעתי לעשות הצגות....... אבל מי זוכר............את ההצגה......המילים מאד מוכרות לי......

כשרון...

אחותי קיבלה קומקום חשמלי חדש. שמה מים וישר... על הכיריים של הגז. הקומקום רתח. המים לא.

טרה10

New member
והגז-מזכיר לי שקנינו גז חדש ב´איקאה

ומה שהולך שם...כבר פעם שניה שאני שם כי זה רחוק מהמדבר..אין מקום בכלל ...לקו העוני..כי המכוניות עומדות על כל הקוים. כל עם ישראל בא לחגוג..ויש שם גם באיזור חנות המפעל של ´פריד´..וזה עלה בעוד חמש מאות שקלים...והיום כשחזרנו[ ממלון´מרידיאן´ בחיפה- צריך שיפור..] דרך שפיים שם בכלל עומדים אחד על השני..איזה קו ואיזה עוני..! ומה שעוד ראינו היום זה שהטיילת היא מ´הילטון´ בתל אביב עד לנמל יפו...בלי ערימות הזבל שהיו מול הקטע שאחרי הדולפי..ועוד מעט יהיו רק מסעדות על החוף הזה. אל תאמינו לעיתונים..וגם לא לאדם ברוך שמשמיץ את ´יומן´ של ערוץ 1. אשתי בלי אמנון אברמוביץ..לא אוכלת ארוחת ערב..וגם לא נוחרת אחרי זה..!

שקדי

New member
בזמנו פעם.................

ידעתי כמעט את כל המילים בע´´פ לפני שהסניליות.....והזמן עשו את שלהם ואני תמיד הייתי עץ ד´.....אפילו שלא היו עצים

magy

New member
אני הייתי סביבון

הייתי אמורה להסתובב עד שאני נופלת......ויש שיר כזה........ הבנים הקלוצים.......בגנון היו .....נר א´ נר ב´... נר ג´....... נר ז´

טרה10

New member
ואחד מהשירים על הגנון

ברמת דוד ששרו שלשום שלשת הבנות של דש"ם[ד"ש מהמנגינה]הולך ככה: אני זוכרת כשהייתי בגנון על סיר, ולול, וגדר בטחון. כל היום לא הפסקתי לצרוח ורק לאמא רציתי לברוח.. היי שלום ילדות זוהרת לא תהיה לנו אחרת. [מלים:זאב רבן ז"ל] [שלימד אותי להגיה- כדי להמנע משגיאות, בעריכת עלון הקיבוץ,והוא על כן האחראי למושג: [שלי]"נבדק" שמשמעותו- הגהה.!

אז אמר המטאטא

נערוך לו חגיגה ונראה לו לשוטה את משחק החנוכה! אנוכיזקני נאה מטאטא אני! על כן. ברשותכם ,היה אהיה מתתיהו הזקן. ואתה הפרימוס דע יהודה תהיה אתה קום וצא למלחמה בשלהבתיה חמה! ואתם הצברים עציצי הגיבורים אר אתכם בחר ליבי לאחי המכבי חדדו את הקוצים כי לקרב אנו יוצאים גם אתה משפך בכיין תפקידך הוא מצויין שב ושפוך דמעות כמים על חורבן ירושלים! כך הוסיף המטאטא את התפקידים לתת אך סוף סוף הגיע עד היוונים ...ופה עמד! אף אחד אינו חוטף כל אחד רוצה לבכות.. כי כולם יודעים היטב היוונים קיבלו מכות.... עד שבין הכיסאות באה החלטה כזאת: אנו גיבורים כפליים לנו יש ארבע רגליים. האנחנו ניבהל מצבאות בני ישראל? שמאל ימין ימין ושמאל להרביץ ולא לחמול אז נשאו הקומקומים אפיהם העקומים והכיסאות הריעו: הי הידד! פילים הגיעו! מעכשיו איש לא יכנו עד עולם יחי מלכנו!.. מי המלך. מי? דממה! ועל כולם נפלה אימה וכולם ראשם הניעו: אנטייוכוס לא אני הוא!

שקדי

New member
יפה אחותו.............

איפה מצאת את הספר???? קפצת לאיתמר לוי.............????

למעלה