נסיון: 2002 עד היום - אמא.

זה לא פשע

אבל מבחינתי לא מעורר הערכה. לא הייתי סומכת על אישה כזו שהעבודה בראש מעייניה ולכן לא הייתי מעסיקה אותה.

ixmix

New member
ובזכותך אישה כזו לעולם לא תתקדם.

זה הנסיון שלה, מה לעשות? אני לא הייתי בונה על נסיון העבר יותר מדי בכל מקרה - קורות חיים יכולים להיראות נפלא, אבל הם חלק שולי מבחינתי בגיוס (בהנחה שיש לה ההשכלה המתאימה לתפקיד המבוקש).

אם יש תחרות בשוק

אני אשתדל לבחור את הטוב/ה והמנוסה ביותר. זה אומר שאעדיף בעל/ת ניסיון רב ורציף על חסר/ת ובוגר/ת אוניברסיטה ע"פ בוגר/ת מכללה או חסר/ת השכלה. צר לי, אבל בעיני "אמא" זה לא ניסיון בעבודה אלא אם אני מחפשת מטפלת. פתחתי פה עוד טיבת פנדורה?

מניסיוני ../images/Emo3.gif

ניסיון הוא לא הקריטריון החשוב ביותר בהתאמת עובד/ת לתפקיד וישנם פרמטרים אישיותיים משמעותיים פי כמה. "אמא" בהחלט יכול לבטא חלק מן הפרמטרים הללו לתפקידים מסויימים.

אמא זו לא תכונה

ולא מדד לכלום בעיני. אמא היא בסך הכל אישה שילדה ומלבד ההיבט הביולוגי הזה היא לא בהכרח "אמהית", "אמפתית" "נותנת" או כל תכונה אחרת שמיוחסת אוטומטית לאמהות. בין אמהות ובין התאמה אישיותית לעבודה אין כלום במשותף

צימעס

New member
את מחליטה שאם מישהי עשתה הפסקה

בקרירה, סימן שאינה מחויבת להחלטתה לחדש את עבודתה מחוץ לבית. זו החלטה חסרת כל בסיס. למה היא מחויבת פחות ממישהי שעזבה מקום עבודה מסיבה אחרת? או מישהי שפוטרה ממקום עבודה אחר? או מישהי שטחנה כל החיים 12 שעות עבודה ביממה, שחוקה ועייפה?

עונש?

לא מדובר בעונש, מדובר בהתאמה לדרישות התפקיד. בתור ראש צוות שמחפש חבר צוות חדש אני מעדיף מישהו שיש לו נסיון מוכח ומצטבר בתחום הזה מאשר מישהו חדש שבא להתגלח על הזקן שלי, וזאת לצד ההערכה שיכולה להיות לי על כך שאת השנים הללו הוא העביר עם הילדים בבית, במדיטציה במערה בנפאל או בסיוע לרעבים באפריקה.

צימעס

New member
אז תתיחס לאחת כזאת

כאל בחורה צעירה שרק מתחילה את הקריירה (- הסיכוי שתלך לנפאל כעבור 8 חודשים), ולא "אלא בתפקידים פשוטים שדורשים אחריות מועטה". אם הבחירה שלי מה לעשות בחיי שונה משל איזבלה, היא הופכת לחסרת אחריות?

מסכים עם שתיכן

מי שהנסיון שלה הוא בגידול ילדים וניהול משק ביתה משולה לבחורה צעירה שרק מתחילה את הקריירה, ובתור שכזאת לא אעסיק אותה אלא בתפקידים פשוטים שדורשים אחריות מועטה כל עוד היא לא צברה נסיון והוכיחה את עצמה.

אלי ו.

New member
לא בדיוק

אישה שבחרה לקחת הפסקה מהעבודה לכמה שנים יכולה להיות בעלת נסיון ואחראית הרבה יותר מבחורה שמתחילה את הקריירה שלה. החשש העקרי שלי יהיה (בתחום שלי) מחוסר ידע עדכני אבל אם מדובר במישהי שמוכנה ומסוגלת ללמוד מהר, זו לא מגרעה כ"כ גדולה. היה לי פעם בוס שלמדתי ממנו רבות, הוא סיפר לי שאף פעם הוא לא חיפש לעבודה דוקא אנשים שהנסיון שלהם "בדיוק" התאים לתפקיד אלא תמיד העדיף אנשים שהראו יותר יכולת למידה ומקוריות.

למה?

מה שבוחרת להתנתק משוק העבודה למספר שנים- ולא משנה מאיזו סיבה- צריכה לדעת שיש סיכוי שיהיה לה לא קל אחרי זה למצוא עבודה. וכן, לי צריכה להיות עדיפות עליך בקבלת עבודה מהסיבה הפשוטה שבניגוד לך אני מוכיחה עקביות ואחריות בחיי העבודה שלי- במידה ובחרת לא לעבוד.

אלי ו.

New member
מדוע פשוט לא לשפוט מועמדים

לפי התאמתם לתפקיד? נניח שאני מנהל חשבונות שלקח הפסקה של כמה שנים לטובת התנדבות למען ילדים חולי איידס באפריקה. הידע המקצועי שלי הכישורים והנסיון שלי דומים למועמד אחר שעבד ברציפות. האם תעדיפי אוטומטית את המועמד האחר?!

דווקא מנהל חשבונות שתרם ליתומי

איידס אני אשכור בשמחה- בהנחה כמובן שיש לו התאמה לתפקיד. פחות אתפעל מאישה שבחרה לשבת בבית בשל אמהות. אני מעריכה פילנתרופיה ויזמות ואדם שהתנדב במשך כמה שנים הוא בעיני מועמד ראוי מאוד. לא ככה מישהי שמקצועה הוא אמא. מצטערת, אבל האדרת האמהות כתכונות אנושיות מופלאות לא עושה לי את זה- אולי בגלל שאני לא אמא ואולי בגלל שפולחן האמהות מוגזם בעיני. זכותה של אישה לשבת בבית אבל שלא תתלונן אחר כך שהיא לא מאוד מבוקשת בשוק העבודה.

אלי ו.

New member
אז העמדה שלך היא שיפוטית

כמעסיקה את לא מתיחסת לכישוריה של אותה האם או לעובדה שלקחה הפסקה מהעבודה אלא "מענישה" אותה על כך שהסיבה שלקחה את ההפסקה אינה נחשבת מספיק בעינייך. מנהל חשבונות שהתנדב לעזור לילדים חולי איידס באפריקה לא התקדם יותר מקצועית מאשר אישה שבחרה להיות אם במשרה מלאה. מדוע אינך כותבת שזכותו להתנדב כראות עיניו אבל של יתלונן אח"כ אם הוא לא מאוד מבוקש בשוק העבודה? וקצת ב
גישה כמו שלך עלולה ליצור מדרון חלקלק מכיון שאני חושש שבלי לשים לב מעסיקים החושבים כמוך הופכים להיות "מעסיקים טוטליטריים" השולחים לעובדיהם מסרים בקשר להתנהגות ראויה מחוץ למקום העבודה. מהר מאוד העובד יודע שהדרך לקידום עוברת דרך התנדבות למטרות הנכונות, בחירה בפעילויות מאוד מסוימות מעבר לשעות העבודה ועוד.

אי אפשר לאכול מהעוגה

ולהשאיר אותה שלמה אם סדר העדיפויות שלך הוא משפחה ולא עבודה אז למה את באה למעסיק פוטנציאלי בתלונות?

למעלה