נסיון לדיון

התחום של הדוגמנות הדרדר קשות

היום כל אחד שנראית נורמלי לא יותר ולא פחות יכולה להיות דוגמנית כי מה הבעיה.. לשנות את הפנים קצת בפוטושופ?

ShimiChan

New member
../images/Emo119.gif../images/Emo108.gifמסכים בהחלט!

למרות שאני בן, אבל כשאני למשל רואה נשים בעמודי השער על עיתונים שמפוזרים לי בבית, אני רואה מקל עם שמלת מעצבים. דברים כאלה רק גורמים לי בחילה את האמת =\ זה סתם שטחי ואפילו פנטזיה לנשים אחרות. צריך להראות את היופי האמיתי של הנשים...לא אישה שאוכלת רבע תפוח ביום כדי שיעלה עליה איזה חוט שאמור...להיות....במקרה...שמלה. יום טוב, וסליחה על הפוסט הלא מובן.

ilil4444

New member
../images/Emo140.gifאני שמחה מאוד

שהצלחנו לפתח דיון שמעביר ביקורת, שואל שאלות ולא לוקח דוגמנות כמובנת מאליה... רציתי לשאול את מי שמשתתפת בפורום כיצד זה מרגיש כאשר אתן מכניסות לכאן תמונות? האם זה נעים שמדרגים אתכן? האם זה נעים שבוחנים אתכן ונותנים ציונ ים ליופי שלכן?

זה נראה לי כל כך משפיל...

ושימי לב לגילאים של רוב חברי הפורום הזה.... אני מקווה שהצלחנו להשפיע קצת.... אני לא חברה בפורום הזה אבל הייתי חייבת להיכנס (וכל הכבוד לעורך ההום פייג' שפיתה אותי...) ולהשפיע. מקווה שחילחל משהו לספוג שבגולגולת...

פלפל חריף מאוד:p

טוב אני אגיד לך את האמת.. אני בת 13 אולי תחשבו עכשיו יאו עוד ילדה קטנה שעוד לא התבגרה.. אבל אני יכולה להעיד על עצמי שלא.. אני דווקא מאוד בוגרת לגילי.. נכון אני רוצה לדגמן אין לי מושג מה הביא אותי לרצון הזה.. אני מודעת לזה שאני ילדה יפה..אבל אני יודעת שכדי להיות דוגמנית לא צריך רק להיות יפה.. צריך ביטחון עצמי מה שלא ממש יש לי.. קצת לתת את עצמך..לעשות פוזות שביום יום בחים לא הייתי חושבת להצטלם ככה.. בואו נגיד שבתור ילדה בת 13 שבגיל הזה מראה חיצוני מאוד מעניין אותי.. אני נחשבת ילדה רזה..אבל יש לי גוף נשי לדעתי גוף רזה מידי זה ממש לא יפה..וטוב לי עם איך שאני..לא רוצה לרזות עוד לא רוצה כלום.. אני מודעת לסטיגמה של כל הדוגמניות טיפשות..אני מודעת לזה שאומרים שדוגמניות "מוכרות את הגוף שלהן".. אז אולי אני באה להוכיח שאני לא כזו.. אולי בעתיד הרצון לעסוק בתחום הזה ירד בצורה משמעותית.. אולי זה שיגעון של רגע שאני לא יודעת מה הוביל אותי אליו.. אבל אני יודעת שעכשיו טוב לי עם זה..למרות כל מה שאני שומעת מסביבי שנותן לי חומר למחשבה..

אחלה.

אני שמחה שאת מודעת לעובדה שאת ילדה ושזה עתיד להשתנות. שאת מודעת לעובדה שהמוח שלך מתקשה לקלוט חומרים מהסביבה כיוון שהוא צעיר מידי ולא חווה מספיק חוויות משפילות... כשתתבגרי נדבר. מה לאחל לך? שתחווי מה שכל אישה בעולמנו חווה? השפלה מינית? לא.... אמתין שתתבגרי. זה יגרה בלי שאאחל לך. תתפקחי ותביני שדרוש כאן שינוי, בדיוק כמו שאני עברתי. בהצלחה עם פרסום תמונתייך בפליי בוי.

tookmy

New member
אילאיל לדעתי

יש נשים שפשוט מכורות לזה. הן לא יכולות בלי שיתייחסו לצורה החיצונית שלהן, חלקן מפני שזה הדבר העיקרי שהתייחסו אליו מאז שנולדו. יש לי תינוקת, ילדה קטנה. בסופר אני שומעת "יפהפיה" ו"בובה". גם היא שומעת את זה, היום מישהי אמרה לה "איזו בובה" והיא חזרה אחריה "בובה, בובה" כי זו מילה שהיא מכירה. בובה זה דבר בלי מחשבות ורצונות שנועד לשימוש אחרים, לצעצוע, למשחק. גם נשים יפות מקבלות לעיתים מסר שהן נועדו לנוי/שעשוע של אחרים. אני חושבת שלנשים רבות קשה לעשות את השינוי ולהתייחס אל עצמן אחרת. הבת שלי למשל, אמנם מתוקה, אבל היא בעיקר חכמה ומצחיקה. אני דואגת להגיד לה את זה שהיא תדע. זה לא אומר שאני לא מתייחסת ליופי, אבל בעיני היא בהחלט לא כלי לשימושם של אחרים. מה מהבית היא תפנים ואילו דברים היא תפנים מהסביבה והחברה? לא יודעת, כולי תקווה שתדע להתייחס לעצמה בכבוד הראוי ולא בהשוואה לאחרות/אחרים לפי גובה/משקל/ציונים בבית ספר.

shaiosh

New member
שלום!

אני למדתי המון מהשיחה הזו ואני חושבת ש.. אם עכשיו מישהי תגיד לך "את יפה", גם אם המראה שלך לא ממש חשוב לך את תשמחי, לפחות מעט. אבל אם את תיהי דוגמנת, ואת תחשבי שאת כל כך יפה ושאין יותר ממך, ומישהי תבוא אליך ותגיד לך "את יפה" זה כבר לא יהיה אותו הדבר. (אולי אתם חושבים שאני מדברת שטויות ושאולי זה ממש לא נכון ואולי זה באמת ככה, אבל..) תאמינו לי גם לי אמרו הרבה אנשים שאני יפה ומיוחדת ואפילו סתם אנשים שאני לא מכירה וזה יהיה ממש אחרת אם פתאום אני יתחיל לראות את עצמי על חלונות ראווה וכאלה. נולדתם יפים -שמרו זאת לעצמכם, קיבלתם מתנה לחיים!, אבל אם יש לכם שכל, תשתמשו בו. ודרך אגב ! ל- פלפל חריף מאוד, ilil4444 ולכל השאר שהיו בדעתם - תודה, אני ילדה, בת 11 (מי שלא ממש נמצא בפורום הזה לא ממש יודע ואני גם לא ממש פעילה בו), ובאמת עד עכשיו חשבתי קצת אחרת, לפני איזה שנה זה היה די מוגזם ולאחר זמן קצר התחלתי להבין, החלום הזה והמחשבות האלה כבר היו פחות חזקות וחשובות אבל בכל זאת עדיין היה אצלי, ועכשיו אולי נשאר קצת אבל המודעות גדלה וזה עדיין פוחת אז ממש תודה! ובקשר לדוגמנות ילדים, עכשיו ילד משקיע את כל ילדותו בריצה מאודישן לאודישן, מצילומים לצילומים, במקום לשחק בחוץ, ללהשקיע בלימודים (האמת, אמורה להיות הפרדה וזהה לא תמיד כך),ולבלות עם חברים ואז כשהוא מגיע לגיל 18 ורוצה להיות דוגמן רציני פתאום זורקים אותו לכל החורים. לי יש חלום אחר, אני נורא אוהבת לשיר אבל זה קצת קשור למה שרשמתי לפני שניה, כנראה שאני יצטרך לחכות כמה שנים.

ma11ohad

New member
אם גבר יכול להצתרף לנושא המעניין

רובכן פה בפורום ילדות, אני טיפה יותר מבוגר וראיתי איך החברה הישראלית (באיחור) הפכה לחברה שמעריצה טלויזיה. אישית אני יכול להגיד שלגברים נמאס ובגדול, ולצערי בחברה שלנו זה מה שיקבע איך בחורות ייראו. אז זהו שנמאס לנו לראות בחורות שעושות קריירה רק מאיך שהן נראות אנחנו רוצים נשים חזקות יצילורתיות ומענינות. השיב המזויע של דור הטלויזיה האינטרנט והפורנו יצר למשך תקופה ארוכה אידאל יופי של נשים פלקט. ואני אומר לכם זה נגמר. אם אתן עדיין ילדות כדי מאוד שתתחילו להתעניין במשהו כי אותנו הגברים נשות הפלקאט כבר ממש משעמות. ברור שיופי חיצוני תמיד ישפיע אבל אני חושב שאני מיצג את עולם הגברים כשאני אומר אנחנו רוצים מנהיגה, אמא ומורה זה הדבר הבא. בחורות יפות (סליחה על הביטוי) יש כמו זבל בחורות מעניינות זה דבר מאוד נדיר. ספורטאיות, מדעניות, אמניות מטפסות הרים תנו לנו את זה. חוץ מזה שנלחמתם כל כך חזק על פמינזם ותאמינו לנו אנחנו רוצים שתקחו חלק אקטיבי בלבנות את העולם הזה, זו עבודה קשה ונמאס שרק גברים צריכים לעשות אותה, בעוד שנשים יכולות ליהיות יפות ולהסתכל מהצד. אחחח... הרמטכלית הראשונה בצה"ל עכשיו אנחנו מדברים

ilil4444

New member
אתה ממש מתנשא

אני לא חושבת שנשים צריכות להיות מה שאתה רוצה שהן יהיו. כל אחת צריכה להיות מה שהיא שואפת ומה שהיא חשה, ולא מה שנוח לך... אל תעצב אותנו בבקשה..

john travolta1

New member
ואתן לא מעצבות אותנו הגברים??

על כל פנים אני בעד ביטול כל העניין כולל תחרות מלכת היופי(רעיון פמיניסטי) למרות שאני גבר. גם במאבק פמיניסטי צריך הגיון אם בזונות עסקינן הרי שזו אשמת הגברים הסוחרים בהן.אין מה לומר. הבעיה היא שגם בעניין דוגמניות חושפות גוף האשמה היא על הגברים ולא חושבים שאולי אשה מרוויחה במקצוע המון כסף ואי לכך היא עוסקת בו?אבל יודעים מה?נניח שגם זאת אשמתנו. למעשה הרבה מהבחורות הולכות בלבוש חושפני כך שהן בעצם אובייקט מיני אז מה תגידו?אולי גם פה הכרחנו מישהי??

יש פה שני צדדים

אני, שהייתי בצד ש"עושה כסף" על חשבונן, פרשתי כשהבנתי זאת ואני מקווה שגם אחרות יעשו זאת. השאר: קורבנות אופנה. כשכל החברה מעודדת אותן לעשות זאת... מה אפשר לצפות? נכון, גם נשים שופטות נשים, אך זה לפי עיניים גבריות. פמיניזם, רק לסבר את האוזן, אינו דוגל ב"נשים שוות יותר מגברים" אלא בשוויון ובהכרה כי מגדר, ג'נדר, הוא דבר שהחברה מגדירה וזה לא חייב להיות כך. אומנם יש זרמים לפמיניזם- ליברלי ועוד אבל זה בגדול.

Guyolito

New member
את חיה בסרט גברת..

אף אחד לא רוצה לעצב אף אחת.. אבל כשאת בוחרת מקצוע את צריכה לדעת שעל מנת לעבוד בו את צריכה למלא קריטריונים מסויימים! במקרה של דוגמנות, עלייך להיראות טוב, ולא להיות חכמה,שנונה ואינטיליגנטית.. את היופי קובעת החברה, לא את, ולא אני, אלא כלל, או רוב האנשים. ומסתבר שרוב האנשים אוהבים דוגמניות צעירות,חטובות,סקסיות,חלקות, עם המידות הנכונות. תאהבי את זה או לא..

ilil4444

New member
החברה היא אנחנו

ורוב הא/נשים אוהבות/ים כל מיני א/נשים, ולכן כולנו יכולות לשנות את הסטנדרטים של ייצוגי היופי...

אני חושבת שהוא

סך הכל התכוון שיופי זה לא הכל ועדיף להיות עם אישה מעניינת מאשר עם אחת שהתחביב שלה הוא התערטלות פומבית.

למעלה