נסיון לדיון

מסכימה איתך מלאכית!

זה הכל התנייה גברית שנעשתה מרגע שהחברה הפכה פטריאכלית (שילטון גברי). רק להזכירכם: פעם החברה הייתה מטריאכלית (שילטון נשי), לפני תקופת החקלאות. מכיוון שגברים לא ידעו שהם שותפים ליצירת תינוקות הם ראו בנשים אלות. פעם כולם סגדו לאלות ולא לאלים... פסלים וציורים מתקופות עתיקות מראות שהם שמו דגש על מה שנחשב נשי: ציצי, תחת, שיפולי בטן ואפילו ערווה נשית. ברגע שהם קלטו שזה לא "קסם" והם שותפים פעילים הם ניכסו לעצמם את הנשים. אגב, היום אישה משנה את שם משפחתה לזה של הגבר (ואני יודעת שכשאתן מאוהבות במישהו אתן מנסות לבדוק כיצד יישמע השם שלכן בצירוף שם המישפחה של האהוב) אבל בעבר הגבר היה זה שעובר למדורתה של האישה. עוזה את המשפחה ועובר לגור איתה. היא גם זו שיכלה לגרש אותו אם רצתה בכך.

אני כ"כ מסכימה עם כל ילה שנאמרה פה

אני יכולה להעיד על עצמי שבלי עין הרע אלוקים בירך אותי ביופי טבעי, עייניים טובות.. אבל אבוי!! אני שוקלת 4 קילו מעל הממוצע הנורמלי.. ושלרגע לא תחשבו שאני מדברת על ממוצע הדוגמנות, שמחנכת לאנורקסיה ובולמיה.. ואתם יודעות מה?!? אצלכן הדוגמניות, אני נחשבת למי שסובלת מעודף משקל חריף ביותר! אתן יודעות למה? כי אני בגובה 166 ואני שוקלת 59! נורא ואיום.. איך העזתי להגיע למצב הזה! שמנה שכמוני, עוד גרם אחד ואני בגדר סכנה בריאותית מעודפי השומן שלי הא? עצם ההתעסקות הבלתי פוסקת בגוף ובכמה עצם הזו בולטת.. זה מראה על שמץ של שיטחיות שיש בכל אחת ואחד שמתעסק במקצוע הזה! ולא שאסור להיות יפים אבל כשהשיחה העיקרית שלי היא היופי וכל עולמי סובב סביב הגוף שלי זה רדוד ושיטחי! לכו ותיראו מלכות יופי בשנות ה80 איך הן היו! איזו נשיות פרצה מהן! ואתן יודעות למה? כי הן לא היו שלד עצמות מהלך כמוכן! הן היו נשיות פשוט כי בגוף שלהן היה עוד מרכיב מלבד עור ועצמות.. היה להן גם בשר! ולא שהן לא היו שיטחיות! כל העוסק במקצוע הזה הוא שיטחי.. אתן לא חושבות שאתן שפוטות של כמה גברים פסיכופטים שמכתיבים לכן כמה לשקול? איך אתן מסוגלות להפקיר את הגוף שלכן למודה המזוויעה הזו?

ואני בטוחה שאת יפה

ואילו שלא מציעים לך לדגמן מפסידים. (מצד שני- לא הייתי רוצה שתשתפי פעולה עם תעשיית הבשר הזו...) אני בטוחה שיש בך תכונות נוספות שניתן להיתפרנס מהן בכבוד, מעבר ללהיות קולב לבגד.

אני בחיים לא אלך לדגמן רק כי

יש לי כבוד לגוף שלי.. וכי הגוף הזה הוא שלי ולאף אחד אין זכות לקנות אותו ממני ולהפיץ אותו לעייני כל!

נכון! והרבה פעמים

אנחנו משפילים מישהו על ידי מבט. מבט יכול להיות מאוהב, חרמן, מתנשא וגם...לקנות משהו. במבט על גוף הדוגמנית הוא מנכס אותך לעצמו. למה אנשים עושים את זה לעצמם?

mamoshit 19

New member
אני גם כמוך

אני 1.67 ושוקלת 59 ויש לי גוף יפה בלי עין הרע... ואני גם חושבת שהגוף שלי ניראה יותר טוב מגוף של דוגמניות רזות מדי...

Oomph Girl18

New member
יש בזה משהו תאמת

........מניסיון מידה 32 במכנס אבל עם הרעבה עצמית תוך כדי שגרה לא באמת שווה את זה

ilil4444

New member
אותי כן

שיערות גוף מיצגות אותי כי יש לי שיערות גוף, כמו לכולן, רק שאיני מורידה אותן.

פפירוסס

New member
דווקא

נעשו ניסיונות בעבר, המקרה הקיצוני ביותר שזכור לי הוא של חברת "בנטון" בתחילת שנות ה90 שניסתה לשנות כיוון ולשווק את עצמה באמצעות מודלים יותר אותנטיים, דוגמניות עבות בשר, אנשים "רגילים" , אפילו מכוערים. הניסיון נכשל ובגדול, החברה דיווחה על הפסדיים משמעותיים באותה תקופה וחזרה לדרך הבטוחה המוכרת והישנה.

נכון

כי ההיגיון המעוות כל כך מושרש בנו שזה חסר טעם לנסות לשנות. מה כוונתי? צריך לחנך מגיל קטן (מרגע שהתינוק\ת נולדים) לגבי מושג היופי ועיניין הביטחון העצמי, שיתבסס על דברים אחרים. לגבי אנשים בוגרים: מאוד קשה לשנות זאת כי גם במקומות עבודה יעדיפו מנהלים לקחת את זו שמגלחת את הרגליים. לעמות זאת, אם החינוך יהיה מגיל קטן- לדורות הבאים- למנהל לא יהיה איכפת וזה לא יהיה פקטור בקבלה לעבודה. בגלל זה אני לא אומרת לבחורות היום "אל תורידו שיערות" או "אל תתאפרו" זה תהליך שכמו שלקח לו שנים לקרות- גם ההיפך ייקח שנים. אבל אם לא נתחיל אותו עכשיו- אז מתי???

ולמה לעזאזזל?

ילדות יפות וחמודות כמו אלו שבפורום, שמות תמונות שלהן בתחתון וחזיה? מה זה נותן?????? שישרקו לכן? שיגידו כל הכבוד על הגנים שאלוהים נתן לכן? נו, באמת... פסיכולוג טוב יעשה לכן את זה בלי ההשפלה בעירום. שלא תבינו לא נכון: אני חילונית לגמרי וחושבת שעירום אנושי הוא יפהפה. אבל שימו לב לפוזות שלכן: תחת בולט החוצה, שפתיים משורבבות (גם אלה שמנסות להיות תמימות)- בדיוק מה שגבר חרמן רוצה לראות בערוץ הסרטים הכחולים.... הפוזות משפילות ללא ספק...

Kukupita

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif

אני בת 15. הסתכלתי אתמול בפורום הזה, ואמרתי - אני יכולה גם! לא כדי להיות דוגמנית. לא ידעתי למה. פשוט רציתי גם. צילמתי את עצמי בחזייה. לפני שפרסמתי [לא בפורום הזה, תודה רבה, יש לי שאיפות קצת יותר נעלות מדוגמנות], שאלתי את עצמי - למה? - יש לי חוסר בהערכה עצמית? בהערכה של אחרים? למה אני יפה יותר בחזייה? למה צריך לראות את הבטן שלי בשביל לחשוב עלי דברים טובים? למה לא לשמור את עצמי לי ולאנשים שיעריכו אותי ויאהבו אותי בגלל מי שאני, ולא ישרקו לי באינטרנט? לא פרסמתי את התמונה הזו בסוף, שמרתי אותה לעצמי. בעקבות קריאה בפורום הזה, אני שמחה שעשיתי את זה. עכשיו אני מתחרטת שצילמתי אותה בכלל. היה בזה משהו כל כך זול ועלוב. אני מסכימה איתך. את צודקת. בנות, תשמרו על עצמכן. אבל תלכו עם החלומות שלכן.
יום נעים, אורין. עוד עלי - כאן: http://stage.co.il/Authors/39008

ilil4444

New member
../images/Emo140.gif

אני שמחה שהדיון מפרה ונתפס כחשוב...:) אני לא חושבת אגב שמישהי מאיתנו צריכה להתבייש בגוף שלה או לא להצטלם עם חזייה, מקווה שזה לא מה שהובן..

אנבלייי

New member
היי:)

אני חושבת בעניין כמה דברים. זה נכון שיהיה נחמד לראות מידי פעם דוגמנית שהיא אישה שחורגת מאידיאל היופי, ובעיקר והרזון הנשי המקובל כיום. ..תפקידן של דוגמניות הוא להראות את הבגדים, ובעצם לשמש כקולב מהלך. מטרתן להציג את הבגדים, להראות שהם יושבים יפה על הגוף, ובסופו של דבר לגרום למכירתם. נכון, שבעצם, אם ככה- צריך לעשות גם בגדים שישבו יפה על הגוף של נשים מלאות, כך שגם נשים מלאות יוכלו לדגמן. אבל זה כבר עניין של בגדים...

bucky23

New member
כדי להרוויח כסף

דההה... וגם כיף להיות מפורסמים ושכולם מתלהבים ממך, לא רואה משהו רע בלהיות קולב, אם מוכנים לשלם להם הרבה על זה אז למה לא? זה לא אומר שהם צריכים להיות טיפשיים או שטחיים אין קשר בכלל. לדעתי הדיון קצת מיותר, זה בסך הכל עבודה, עם דרישות משלה. מסכים לגבי כל מה שכתבת לגבי היופי, אבל זה עמוק וזה טבוע מהילדות כמו שכתבת, הדוגמנות בסך הכל משקפת. אז מה אם לדעתם 59 זה עודף משקל? לכל עבודה יש את הדרישות שלה ומה אם ספורטאי שצריך לרזות זה גם רע? לדעתי אם מישהו רואה בדוגמנות מעבר למה שזה (עבודה) זה בעיה שלו...

כסף אני מבינה אבל-

גם בזנות עושים כסף משימוש בגוף... ולמה שמישהו ירצה להיות מפורסם? כבר ציינתי שרצון בפירסום נטו (ללא תוספות כמו להשפיע על אחרים ולשנות דברים בעולם) הוא סוג של הפרעה נפשית מוכרת על ידי פסיכיאטרים ופסיכולוגים. גם הרצון לחשוף את גופף בפני אחרים היא הפרעה מוכרת. ומה זה "הדוגמנות בסך הכל משקפת"? גם התנהגות הנוער של היום (ואנדליזם, התפרעויות) היא "בסך הכל משקפת"? נו באמת! כמי שעבדה כמפיקת אופנה אני אכן לוקחת על עצמי חלק מהאחריות אבל לכל בנאדם אמורה להיות היכולת להבין איפה עובר הגבול.... גם הנאציזם "בסך הכל משקף" תופעה חברתית שהייתה בעולמנו? אל תזדעזע שאני מוסיפה כאן "נאציזם", הדוגמנות היא כלי שמשפיל את המין הנשי (ועכשיו גם הגברי מצטרף לכך, כמו עדר) ולא רק השפלת הגוף- הדוגמנות גם רודה בנשים, בעיקר נערות צעירות ומכתיבה להן לשנות את גופן. אם לא יעשו כך הן ינודו חברתית. כלומר ימותו חברתית. הזילזול במין הנשי מתבטא באונס נערות צעירות וזלזול בגופן. חברות וחברים- תתעוררו!

למעלה