*נניח ש...*

israelberger

New member
את דווקא כן

אני יוצא בהנחה שאת אדם חושב ולכן כאשר אלוקים יהיה עובדה את לא תתכחשי לעובדות.

אפילו אם אלוהים יתגלה אלי

באופן אישי, ויגיד לי שכל מה שכתוב בתורה הוא האמת האבסולוטית אני לא אחזור בתשובה. למה? כי בגלל דברים מסויימים אני מתנגדת לכך עקרונית

israelberger

New member
כפי שאמר הרמב"ם

הנבואה מעידה על עצמה ולכן כשהקב"ה יתגלה לעולם לא יהיה ספק בלב אף אחד שזה הוא.

רון סי

New member
לפי דבריך, התגלות אלוהים אמיתית

מאופיינת ע"י זה שכולם בטוחים שזה אלוהים, וכן שכולם מקבלים עליהם את עול הדת. לפי קריטריון זה ההתגלות הקודמת לא היתה אמיתית, שהרי היו לא מעטים שלא קיבלו עליהם את עול הדת, וסיבה טובה לזה יכולה להיות שלא היו בטוחים שזה אלוהים. מה אתה אומר? רוצה לחשוב על קריטריון אחר להתגלות אמיתית?

israelberger

New member
כל מי שחצה את ים סוף האמין בה´

"זה אלי ואנווהו אלוקי אבי וארוממהו" "אדני ימלוך לעולם ועד" וכו´

רון סי

New member
סליחה, אבל ההתגלות הקודמת

היתה במעמד הר-סיני. תקן אותי אם אני טועה. בחציית ים סוף, למיטב זכרוני, לא היתה התגלות. זה היה נס שיוחס לאלוהים, אבל אלוהים עצמו לא התייצב בפני העם. בכל אופן (גם אם אני טועה), בהתגלות ההיא במעמד הר סיני, במפורש לא כולם האמינו באלוהים. אם כך, או שההתגלות לא היתה אמיתית, או שהקריטריון של הרמב"ם לא טוב.

israelberger

New member
כולם האמינו

וגם בים היתה התגלות שנאמר: "ראתה שפחה על הים מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי" וכולם האמינו אז.

אז למה הם עשו להם עגל מזהב?

ובכלל, מי שבת´כלס לכאורה באמת ראה אותו היה משה בלבד...

israelberger

New member
עוד לא הורדתי אבל נראה לי שיהיו שם

רק המדענים שבצד של אמנון.

המדענים הם מצד הטלויזיה החינוכית.

נ.ב. יש בעל חיים שנקרא בת-יענה. כשבעלי חיים אלה במצב של סכנה, פחד, או איום מסוים - הם מעדיפים לא לראות ומה שהם עושים זה שהם טומנים את ראשם באדמה. אתה רוצה להגיד לי שאתה....? כן..?

israelberger

New member
דווקא הורדתי את הסרט

והוא לא חידש לי כלום. כל מה שהוא אומר זה שהמדע לא יודע הכל.

דודו21

New member
אומרים שאלוקים...

אין לא גוף, ולא נשמה. אך כל אחד והאמונה שלו

תראה שוב את הסרט,

ובאמת, אין לך מה לפחד, אם לא ראית אותו עדיין, זהו קטע ששודר בטלויזיה החינוכית ואלו המדענים - פרופ´ יקיר אהרונוב מביה"ס לפיזיקה, אוני´ ת"א, המדען הוקינג, אחד פרופ´ דורון לנצט מהמחלקה לגנטיקה מולקולרית מכון ויצמן למדע והמראיין צבי ינאי. כמה סרטים מסרטון מסכן...

למעלה