*נניח ש...*

alon14

New member
*נניח ש...*

אלוהים היה מתגלה אל העם. לא הוכחות, או הסברים, אלא התגלות. ו-*נניח ש-* הוא במקרה היה גם פרסונלי (לפי היהדות, הנצרות או האיסלאם - זה לא משנה). מה היתה תגובתכם? אני, באופן אישי, הייתי מתלונן על הזיות, או לחילופין מקבל את הגיהנום כמחיר נורמלי לשמירה על עקרונות ואי-שעבוד. מה איתכם?

עידו10x

New member
אני הייתי מקבל על עצמי את הדת

אבל לפני זה הייתי הולך אליו ושואל אותו למה הוא כזה חרא של יישות, ולמה לו ליצור כזה עולם זוועה.

mayka

New member
ואלוהים היה אומר

שאיזה כיף שיש לו אותנו והוא יכול להשתעשע בנו כשמשעמם לו

begone

New member
אם היה אלוהים פרסונלי

אז הוא היה צריך להעסיק שישה מיליארד סוכנים ועוזרים. אף אחד לא יכול לטפל בכל כך הרבה לקוחות. אפילו לא אלוהים. אבל למה לפנטז על ´אלוהים´? הוא איננו. מעולם לא היה. מעולם לא יהיה. בוא נחיה עם מה שיש, לא עם מה שאין.

notafish

New member
אנשים שאלוהים מתגלה אצלם../images/Emo19.gif

כיום מאושפזים בבתי חולים לחולי נפש. רוב האנשים המאמינים חושבים כיום שזה המקום הנכון לכאלה.

israelberger

New member
כולם היו מקבלים את הדת

מכיוון שבסיס הדת הוא האמונה באלוקים שיהיה מאותו רגע עובדה אז כולם יהיו דתיים.

גוססי

New member
אל תקפוץ למסקנות נמהרות

גם אדם המכיר בקיומו של אלוהים ובמקור האלוהי של המצוות יכול להגיע למסקנה כי הדת היא אנטי מוסרית ולפיכך הוא מנוע מלקבלה.

alon14

New member
לא רק...

...אלא גם עניין המצוות-כי-אלוהים-אמר מזכיר לי יותר מדי את העבדות, או את גרמניה הנאצית ("זהו רצון הפיהרר אז פשוט תעשה ותרוקן את המחסנית שלך על היהודים בלי לשאול או שתעמוד מהצד השני של הרובה"). שוב, בלי דעות קדומות, אני מרשה לעצמי להסתכל על הרייך השלישי מדי פעם ללא יותר מדי רגש (דגש על מדי פעם, אני נכד של ניצול שואה).

israelberger

New member
וגם להיפך

אדם חילוני יכול להבין כמה הדת יפה ונכונה ולחזור תשובה.

גוססי

New member
ואדם מאמין יכול לזנוח את הדת

לאחר שנוכח כי היא חסרת תוכן לגביו. עובדה - יש תנועה לשני הצדדים, עם אלוהים ובלעדיו.

israelberger

New member
זה נכון רק אם אלוקים הוא לא עובדה

אם אלוקים יהיה עובדה התנועה תהיה חד כיוונית ומיידית.

גוססי

New member
יתכן

אבל תנועה זו לא תהיה מושלמת. תמיד יהיו מורדים שלא יסכימו לקבל על עצמם אמות מידה מוסריות שאינן מקובלות עליהם.

israelberger

New member
למה שזה לא יהיה מקובל עליהם?

הרי זה דבר ה´ ועל ה´ לא מערערים. תזכור שמדובר על מקרה שה´ הוא עובדה שאי אפשר לחלוק עליה.

גוססי

New member
למה לא מערערים על אלוהים?

חוץ מהפחד מעונש על אי ציות, מה בדיוק אמור לגרום לנו לקבל את המצוות?

israelberger

New member
תסתכל על ההודעה הראשונה

כל הדיון הזה מדבר על מה יקרה אם אלוקים יתגלה לעולם. אחרי שיודעים שיש אלוקים צריך לקבל את המצוות כי זה מה שה´ אמר והוא יודע יותר טוב ממך מה טוב בשבילך.

גוססי

New member
אולי אלוהים יודע מה טוב בשבילי

אבל מה מקור הבטחון שהאינטרס שלי חשוב לו? אולי הוא מוכר לי לוקשים מסיבות הידועות רק לו?

israelberger

New member
הוא אמר בפירוש שהמצוות הן בשבילנו

המצוות נותנות לכל אחד ואחד מאיתנו שכר.

גוססי

New member
אז אמר. אז מה?

למה שאקבל את כל מה שאלוהים אומר כאמת לאמיתה?

למעלה