נמלים באקסבו..

anigodin

New member
תודה

רשמתי לי את ההזמנה. אנסה שוב את הטכניקה, אם לא אצליח, אצור איתך קשר.

mnakash

New member
מנצל לשאלה

איפה אם אפשר בכלל עדיין להשיג את המדריך שכתבת?

פרארי1

New member
זה הופץ בזמנו במוסכים וסוכנויות

אני בספק אם עוד נותר אצל מישהו, אבל יש לא מעט חברי פורום מת"א שאולי לקחו עותק ויהיו מוכנים להעביר אותו הלאה.

יכול להיות שנשארו כמה חבילות בבית הדפוס.

התקשרו אלי לפני כחודשיים שלושה. צריך לבדוק.

שוב. אין צורך לאצבעות ממש על המנוף הימני

קרא הודעתי הקודמת בשרשור. זה פשוט מיותר.

אנחנו מעט חלוקים כאן

כשהאצבעות מונחות על הידית, אפשר להתחיל לבלום עוד לפני שאתה לגמרי עוזב את המצערת, וממילא מזמן שהאצבעות באוויר, עד לרגע שהן נוחתות על הידית, הרי שייצרת שוב מרחק/זמן תגובה. אם כבר עושים את זה, אז עד הסוף. לעיתים אולי אי אפשר - כמו שידידנו כאן ציין מגבלה של אצבעות קצרות, אבל אני יכול לומר לך שמיום שרמי לנדס (!) לימד אותי את זה אי שם בסוף שנות השמונים, רכבתי כך תמיד. אגב, רוכבי מירוצים מסויימים לעולם לא סוגרים לגמרי את המצערת, ומשחקים עם הבלם והמצמד.

נישאר חלוקים

לפחות עד שתוכיח שאפשר לקצר את מרחק הבלימה בפועל. באפו אישי, עם ידי הדרקון שלי איןצלי בעיה לרכב עם יד שלופתת מצערת וגם אצבעות על המנוף בפועל. נתקלתי בקושי לעשות זאת אצל חבר עם יד קטנה. התייעצתי אם אביעד והוא העלה את הנקודה: לא צריך בכלל לשים בפועל אצבעות על המנוף, הרעיון הוא שברגע סגירת הגז האצבעות יהיו במקום הנכון לבלימה. מאז, גם אני, שלכאורה אין לי בעיה של יד קצרה, רוכב כך. גיליתי שמקבלים יותר רגש ותחושה בתפעול המצערת וקבלת היזון חוזר מהכידון באופן כללי, שכן כף היד נותרת בתנוחה טבעית יותר. האצבעות רק בהיכון וממוקמות כך שבסגירת המצערת הן נופלות בול למקום. הרעיון של להתחיל לבלום לפני סגירת מצערת בכלל בעייתי בעיניי ולא הייתי ממליץ לעשות כן מלכתחילה. לא מבין מאין מגיעה ההמלצה הזו שלך ועל מה היא מבוססת. בלימה מגיעה בהמשך ישיר לסגירת מצערת. לא ביחד. ואם לחזור להתחלה - כנראה שנישאר חלוקים בעניין וזה בסדר.

dash56

New member
מעניין ( באמת ) ששוב מגיעים למחלוקת על

היבט טכני שבוודאות כך מלמדים אותו בקורסי רכיבה . לפחות באלה של אופנוען מאומן בהם השתתפתי. אישית ,התרגלתי כבר לרכב עם שתי אצבעות על המנופים , כף יד לא גדולה. לא ברור לי איך אפשר ( מנטלית ) ש: " האצבעות רק בהיכון ". מניח שכשיש צורך ובעיקר פתאומי, תשתמש בכל האצבעות ? שואל לא כדי לקנטר אלא כדי להבין

אנסה להיות יותר ברור.

אחוז מצערת כשהמנוע על סרק. שים 2 אצבעות על המנוף כך שהאצבעות ממוקמות כפי שאתה רגיל ללחוץ (כרית האצבע מושכת את הבלם) אם אתה לא אינספקטור גאדג׳ט או איש הגומי, ברגע שתתחיל לסובב מצערת, כרית האצבע כבר לא תוכל ללחוץ על מנוף הבלם אלא אם ״תעוות״ מעט את אחיזת המצערת. זו האלטרנטיבה שאתם מדברים עליה - לשנות אחיזה או לתפעל מצערת עם לפיתת האגודל. האלטרנטיבה היא ״להקפיא״ מצב מהרגע שהיד נמצאת במנוחה כשהמצערת בסרק. ברגע שהיד תמשיך לאחוז רגיל במצערת ותסתובב, האצבעות שהיו על המנוף יתרחקו ממנו. אין טענה שצריך ללפות חזרה את המצערת, אבל אין מה להתעקש להשאירן נוגעות במנוף כי ברגע שתסגור מצערת הן תחזורנה לתנוחה הנכונה לבלימה. לגבי הדרכות וגו׳: 1. קראת את הודעתי הקודמת? אתה יודע את מי שאלתי בעניין? 2. לא כל מה שמלמדים שם קדוש. זה בסדר גמור לערער על כך. דווקא דוגמת הטיית הגוף בבלימה היא דוגמה טובה ללמה צריך לערער/לשאול. 3. במקרה דנן, למיטב הבנתי - אין חריגה מההמלצה של קורסי הרכיבה להיות עם שתי אצבעות מוכנות לבלימה, אלא באינטרפטציה של הרוכב למה הכוונה ב״מוכנות לבלימה״. האם ״ממש על המנוף״ או ״מוכנות ללחיצה מיידית על המנוף״ מוסתאש- לא מצליח להסין איך אני מדיע למצב שאני בולם לפני שהמצערת נסגרת. אתה כנראה כשרוני יותר ממני. אני מוכן להעמיד למבחן את שתי השיטות כדי שתבין שאין יתרון במרחק בלימה עם האחת על פני השניה אבל כן יש יתרון של נוחות שימוש וכאמור, אף קבלת היזון טוב יותר שמקורה באחיזה טיבעית יותר של הכידון.

dash56

New member
א. אני יודע את מי שאלת

ב. מבחינתי שום דבר אינו קדוש. גם בעד להבין , לשאול שאלות, כולל הטלת ספק. ג. מניח שאני מבין עכשיו יותר טוב למה אתה מתכוון. ( דימיון מודרך ). ד. לגבי האצבעות עצמן , מאחר וכבר התרגלתי אני לא מקדיש לזה יותר מדי מחשבה. יחד עם זאת ברכיבה בכביש פתוח הן רק מונחות על המנופים. בעיר או בתנועה צפופה ,מטבע הדברים ממש אוחזות כשהלחיצה בהתאם לצורך.כנ"ל של הקלאצ'. ה. לא בטוח שמכיר אותך אישית, אם פעם נפגש תוכל להראות לי בפועל למה אתה מתכוון.

עזוב, אנחנו נכנסים לדקויות טרחניות

שנדבר עליהן (או בעצם עדיף שלא) בפעם הבאה בנורמה ג'ין. אבל ש לי שאלה אליך: לא קרה לך אף פעם שהתחלת לבלום והמצערת עדיין נשארה לך פתוחה?

לא.

בעצם כן. באחת הפעמים הראשונות שרכבתי על קטנוע לפני אי אלו ככה וככה שנים. נעלתי מצערת ובלמתי בךי לעזוב מצערת. בכלל. אבל זה לא המקרה שאתה מדבר עליו, אני חושב. מעבר לכך, לא. אני גם לא כלכך רואה דרך של לבלום לפני סגירת מצערת מלאה מבלי לעשות את זה באופן מודע ולא בטבעיות. ממש לא. ואלו לא דקויות. לא לאנשים עם כף יד קטנה במיוחד ומהלך מצערת ארוך יחסית. זה עשוי לעשות להם את ההבדל בין כאבי יד ורכישת תנוחה מאעפנה שתלווה אותם כל הזמן כי אמרו להם להניח אצבעות במנח בלימה כל הזמן, שלא לצורך, לבין רכיבה נינוחה יותר. יש דוגמה חיה לכך ודוגמה נוספת למישהי בחרה פשוט לוותר על העניין מראש כי זו היתה פעולה לא טרוויאלית בכלל עבורה.

לא, זה לא המקרה שאני מדבר עליו.

אני יכול לומר שאני, בתחרויות המועדון שהשתתפתי בהן בשנות ה-90 באירופה, לא סגרתי מצערת עד הסוף (על CBR600), וגם ניר שפיצר לא סוגר מצערת, בשטח או בסופרמוטו. אבל מדובר כמובן בכלים עם מצמד, אתו היינו עושים את ההפרדה מהמנוע, ומאידך לא לרדת מתחום הסל"ד היעיל (עם ובלי קשר להילוכים כרגע - סיפור ארוך). לענייננו, אני מדבר על האפשרות של לחיצה על הידית עוד לפני שעזבת ל-ג-מ-ר-י את המצערת. אם האצבעות על הידית, ואתה נזקק לבלם באופן מבוהל, הרי שהאצבעות ילחצו מעצמן עוד קודם שתשחרר את כ-ל המצערת. אני לא דיברתי על אנשים עם כף יד קטנה או גדולה. אני מדבר על העיקרון: כשיש לך את האופציה לשים את האצבעות על המנוף, שים אותן על המנוף. פשוט וקל. כל אופציה אחרת תגרע מהזמינות המיידית של הבלימה ותאריך את זמן התגובה. יש הבדל אם היד שלך על הקיר ואומרים לך תלחץ אותו, לבין אם היד שלך מונחת אפילו במרחק של רק מ"מ מאותו הקיר. אם יש כאלה שיש להם מגבלה פיסית, צריך לפתור אותה ויש דרך. זה לא אומר שמאותו הרגע הזרך הזו היא בבחינת כזה ראה וקדש.

Butch4

New member
המלצה

תנסה לקבל את העובדה שיש אנשים אחרים עם דעות אחרות ולאו דווקא יש מישהו שצודק לחלוטין והשני טועה לחלוטין. מותר ואפילו מומלץ לקבל שכל אחד זכאי להחזיק בדעה משלו. מותר לו להחליט ואפילו להמליץ לאנשים אחרים שאם לא נוח להם לשים שתי אצבעות קבוע על הבלם אז יש שיטות אחרות שאולי יותר נוחות. לדעתי האישית, עדיף שמישהו ינסה את השיטה שלו מאשר יוותר לגמרי על העניין בגלל כאבים ביד. האמרה "אל תדאג, מתרגלים" קלה להגיד אבל אנשים רבים לא ימשיכו לנסות כשמשהו כואב\מפריע. מעבר לכך למרות שאני נהנה לקרוא את ההערות שלך לרוב, אני לא רואה איך התנהגות בתחרויות רכיבה משליכות על הקורא הממוצע בפורום קטנועים.

מעבר לעובדה שאתה צודק, וכמו שהשדון כתב,

כל ויכוחי הפורום האלה שמעלים את התיאוריות הנחשבות כקדושות לויכוח ציבורי, דווקא מעצימות את הידע הציבורי - לפחות לטעמי עקב אותו ה"למה" עליו דיבר השדון. קיום הויכוחים הללו מבחינתי איננו כדי להוכיח מי צודק, בטח לא ליד השדון שהוא ידען גדול ממני. ההתנהגות בתחרויות הובאה כדוגמה בעיקר לשדון. שמח שאתה נהנה. כבר שווה לכתוב.

אתה גנוב?

הרי כל המיני דיון פנימי הזה החל את דרכו כשמישהו התלונן שהוא לא יכול לשים אצבעות על הבלם בגלל בעיה כזו או אחרת. זה לא דיון תיאורטי על הא ודא אלא על פתרון מעשי לבעיה של מישהו שרק מייצג קבוצת רוכבים. רוצה להתווכח אם הפתרון יכול להיות גורף לכולם למען הנוחות? אין בעיה, אבל לא במדיה הזו כי זה שיח חרשים, אבל תצטרך להוכיח לי שהשיטה ״שלי״ מאריכה את מרחק הבלימה בפועל וביננו, בלי שאף אחד ישמע - אני לא חושב שתצליח. ואם אני צודק בהערכתי, הרי שהמלצתי טובה כמו זו שלך, רק שמתאימה לקהל רחב יותר של רוכבים.

למעלה