נמלים באקסבו..

נמלים באקסבו..

כן זה בהחלט הזוי..לתנוחת הישיבה ושליחת הרגליים כבר התרגלתי איכשהו אבל לזה כזה לי להתרגל ואם מישהו שותף לתחושה או בעל פתרון אשמח לשמוע.. ברכיבה על האקסבו אחרי כעשרים דק' לערך,אני מרגיש תחושת נמלים בידיים.יצויין שבגוירייד אבו הקודם שלי זה לא קרה מעולם. לא יודע אם זה קשור לגובה הכידון(או לתחושה שלי)אבל זה מה שקורה בפועל..רעיונות(חוץ מפליט או k300) ?

jeffy1

New member
לא אמרו לך לא לאכול בקסבו? הפרורים

גם לי יש אחרי רכיבה עם אטליקי אחר. למרבה הפלא לי זה עובר אם אני רוכב עם יד ימנית סגורה (ללא שתי אצבעות על בלם), לא יודע למה ולא מומלץ

מסקנה?

הידיות בלם [במקרה שלך] מווברצות וגורמות לתחושת "נמלים" בידיים. זה קרה כמעט בכל דו"ג שהיה לי,בעיקר בסינגלים ובטווינים. נבדקה האפשרות שמשקולות הכידון אינן מתאימות,ואף החלפה שלהם בכבדות יותר. זה לא פתר את הבעיה. הורדת אצבעות מהבלמים לא מומלצת,אך זה הפתרון כדי להזרים את הדם בחזרה. אני בכל אופן החלפתי ידיות לקצרות יותר והתופעה נעלמה לגמרי. בהצלחה

mnakash

New member
ידיות קצרות? מעניין מאד

קראתי פה שהנקסוס 500 מווברץ יותר מקטנועים אחרים, גם בו זה פתר לך את בעייתה הנמלול? אצלי בג'וימקס אגב הנמלול מאותה סיבה של בלם מווברץ עם כפפות חורף ממוגנות פחת משמעותית.

הנקסוס מאוד מווברץ

גם הביואל שאני רוכב עליו כיום מווברץ אפילו יותר. לשמחתי הרבה קניתי את האופנוע כבר עם ידיות קצרות כך שהתופעה של "הנמלים"לגמרי לא קיימת. בנקסוס החלפתי לתקופה קצרה לפני שמכרתי,והנמלול נעלם לגמרי.

jeffy1

New member
דרך הגב, הרכיבה יותר חלקה ככל שרוכב

יותר מהר. קצת מוזר לי

נכון

בכביש מהיר,רב הזמן האצבעות מונחות הל הידיות זה עדיין לא מונע לגמרי את הוויברציות.

וכבר חשבתי שאין לזה פתרון

כמו שציינתי בגוירייד זה לא קרה לי אף פעם גם אחרי שנים עליו ככה שזה מוזר שזה קורה רק בנוכחי. אשמח לדעת איך מחליפים את הידיות הסוררות וכמה יעלה התענוג. תודה על הסיוע!!

אם פי 3

New member
כנראה עניין של מזל

דווקא בג'וירייד, בנסיעות ארוכות, זה גרם לי לתחושת רעד (לא בדיוק נימול) למשך זמן ארוך. פחות מורגש במהלך הרכיבה, אבל מאד מורגש לאחריה. בג'וימקס שלי, לא קרה לי עדיין, גם ברכיבות ארוכות. אבל רכבתי גם על ג'וימקס אחר, שרועד כל כך, שכשהסתכלתי במראה, רוכב אחד נראה לי כמו שניים.

Shpritz

New member
למה מומלץ לרכב עם שתי אצבעות על הבלם?

ואיזו יד עדיפה? ימין או שמאל? נשמע לי הגיוני יותר שיד שמאל, כי היא פנויה (בקטנועים) אבל רשמת ימין..

jeffy1

New member
שתיהן. למה? כדי שאם חס ושלום

תצטרך בלימת חרום כל מה שתצטרך לעשות זה ללחוץ ולא בנוסף גם לפתוח יד ולטפוס את הידית בלם

Shpritz

New member
ניסיתי עכשיו עם יד ימין לנסוע ולהחזיק שתי

אצבעות על הבלם. לא כל כך נוח כי היד נמצאת בתנוחת גז ואז גב היד שלי בזווית לא נוחה לכיוון הבלם. ננסה מחר שוב.

נסה לא ללפות את ידית הגז

אלא להניח את היד על הגז עם 2 אצבעות מונחות על ידית הבלם,עניין של תרגול והרגל וזה יבוא לך טבעי.

אם פי 3

New member
תרגול

שווה את המאמץ להתרגל. בשתי הידיים, אצבע ואמה על הבלם כל הזמן. בבלימת חירום - חלקיקי השניה שלוקח לך להושיט את האצבעות, יכולים להיות ההבדל בין תאונה לבלימה טובה. פחות בלימות יהיו חירום... פשוט כי היד כבר שם. (בגלל שאני קצרה, לימדו אותי להיות עם זרת וקמיצה על הבלם, ושנים רכבתי ככה. בהדרכת הרכיבה שהייתי בה, תיקנו לי לאצבע ואמה, ומסתבר שזה פשוט לי באותה מידה, אחרי תקופת הסתגלות קצרה).

אתה לא ממש חייב להחזיק אותן על המנוף הימני.

פשוט החזק 2 אצבעות פתוחות קדימה כך שברגע שתסגור מצערת הם ״יפלו״ על המנוף. כמה פשוט, ככה יעיל. ותודה לאביעד על הרעיון.

wolfeyes30

New member
סיבה נוספת

השענת האצבעות על ידית הבלם עוזרת לשמור על גז קבוע

אצבעות על הבלם

מרחק העצירה שלנו בעת בלימה הוא סכום כולל של: מרחק תגובה - המרחק בו עובר הכלי שאנו מגיבים ומתחילים בלחיצה על הבלמים. מוגדר כשלושת רבעי שניה. מרחק בלימה. המרחק בו לוקח לנו לעצור את כלי הרכב מהרגע שבו נלחצים הבלמים. שתי אצבעות על הבלם מקצרות באופן מהותי מאד את מרחק התגובה, ברמה של הבדל בין תאונה בפועל, לכמעט תאונה. כדי לסבר את האוזן, במהירות של מאה קמ"ש, מרחק התגובה עומד על לא פחות מ-26 מטר. אחיזה נכון שבהתחלה קשה מאד להתרגל לשתי אצבעות על הבלם. שריר האגודל כואב, ולכן כדאי להתרגל בהדרגה, עד שאותו שריר יתחזק. או אז לא תהיה לך שום בעיה להישאר באופן קבוע עם שתי אצבעות על הבלם, ולתפעל את המצערת דרך שריר האגודל. כמובן שכדאי את שתי הידיים על הבלמים.

anigodin

New member
ניסיתי את זה במשך שבוע ולא הצלחתי להתרגל

אני רוכב עם יד שמאל על הבלם כמעט מהיום הראשון (משהו שלקח לי שלושה שבועות וכאבים של שבועיים עד שהתרגלתי, מה לעשות, איש קטן, ידיים קטנות). אחרי שקראתי את המדריך שלך לא מזמן, החלטתי לישם את הטכניקה גם ביד ימין. אם אני מניח את הקמיצה והזרת על הבלם, האפקטיביות לא משהו ואני חייב לעזור עם האמה. אם אני מניח את האצבע והאמה על הבלם, אין לי מספיק רגש על הגז וכל הזמן הרגשתי שאני עלול לתת גז מוגזם בטעות. או שהאצבעות שלי קצרות מדי, או שעשיתי משהו לא נכון.

למעלה