זה קצת סטיגמטי. יש הרבה דברים איכותיים מאוד שיוצאים מסין. זו מדינה של למעלה ממליארד איש עם יכולת ייצור אדירה. ממוצרים זולים באיכות נמוכה ועד מוצרי פרימיום. לא לשכוח שרוב המוצרים האמריקאיים האיכותיים מיוצרים בעצם בסין כך שיש להם את הידע והיכולת לייצר כל דבר בכל איכות.סינים מצטיינים בלייצר משהו בזול ובאיכות נמוכה, אבל מספיק טובה להרבה שימושים
הרבה מהייצור המתוחכם עזב את סין. הרבה עבודת הרכבה עוד שם, אבל את הצ'יפים עצמם, ומכונות הייצור, מייצרים במקומות אחרים. גם הפיתוח נעשה במקומות אחרים תוך הקפדה חזקה על שמירת גישה. עד כדי כך שחברות רבות לא מאפשרות לקחת מחשבים ואפילו טלפונים מארה"ב לסין. בתוך ארה"ב היו מספר מקרים מפורסמים של עובדים שניסו לגנוב IP מהמעסיקים שלהם ולקחת אותו לסין ונתפסו. פה בעמק הסיליקון היה סיפור די מפורסם של עובד אפל שברח לסין עם הIP שהוא גנב מהחברה : https://www.justice.gov/usao-ndca/pr/former-apple-employee-charged-theft-trade-secretsלא לשכוח שרוב המוצרים האמריקאיים האיכותיים מיוצרים בעצם בסין כך שיש להם את הידע והיכולת לייצר כל דבר בכל איכות.
לסין יש תעשייה אווירית מאוד מפותחת אבל... רוב הייצור שלה לא מבוסס על פיתוחים סיניים. הרבה מהתעשייה הזאת מבוסס על המחקרים הסובייטים שנמכרו לסינים בזיל הזול בשנות ה90 ותחילת ה2000 או פשוט נגנבו, וחלק ניכר גם מהפיתוחים המערביים. הם אלופים בלהנדס לאחור, אבל פחות אלופים במחקר ופיתוח מעמיק. אבל כן, הם כבר הבינו שרק מלגנוב הם לא יכולים להתקדם מספיק מהר וכן משקיעים במחקר ופיתוח משל עצמם.יש הרבה פיתוחים סיניים שבמערב לא מכירים ויש אחרים שכן נמכרים במערב אבל לא מספיק ממותגים. אתה בטח שמעת על המטוס קרב F-22 וF-35 אבל מה אתה יודע על J-36? רוב האנשים לא שמעו עליו והם בטוחים שרק לאמריקאים ולבנות בריתה יש מטוסי קרב מתקדמים.
יש הבדלים כל כך משמעותיים בין אפל/גוגל פיי לוויצ'אט שאני מתקשה לראות למה אתה חושב שמשהו הועתק. אם כבר, אז מאסק מנסה להעתיק את הוויצ'אט, וזאת הייתה המטרה המוצהרת שלו ברכישת טוויטר. אם לא יצא לך להשתמש בוויצ'אט - נסה בהזדמנות אם תגיע לסין, הם עכשיו פתחו שירות מיוחד ל"מערביים" (עד השנה שעברה היה צריך בתעודת זהות סינית כדי להשתמש באפליקציה).דוגמה נוספת היא ההעתקה של אפל וגוגל משירותי התשלומים הסיני וויצ'אט שבמשך השנים נמצאת שנות דור לפני מערכת התשלומים המסורבלת המערבית. לפחות ממה שאני שומע ממשתמשים סיניים.
זה לא עניין של קדמה מול שמרנות, תאמין לי - סינים מאוד שמרניים. הם לא נתפסים לשיקים וכרטיסי אשראי לא כי הם לא שמרנים, אלא כי זה פשוט לא משהו שאי פעם היה להם. הם התקדמו מהעולם של שכר חליפין וכלכלה מפוקחת סטייל בריה"מ לכלכלת שוק שדורשת מערכת פיננסית מתפקדת תוך פחות זמן ממה שלקח לך לסיים תיכון. לא כי הם לא שמרניים, אלא כי הם הבינו שאין להם ברירה. ובלית ברירה - הם דילגו מעל התשתיות שלקח למערב 100 שנה לפתח ישר לסוף. לא כי הם כאלה גאונים אלא כי הסוף כבר היה להם - העולם הדיגיטלי כבר היה קיים, תשתיות תקשורת כבר היו קיימות, הם לא היו צריכים להשתמש בתשתיות שהיו בנויות במקור לשלוח שיקים בדואר דרך חצי יבשת.יפה. כל מה שכתבת מעיד על ההבדלים בין שמרנות משתמשים ומערכות פיננסיות לגאסי לבין קידמה כמו שאני רואה אותה וזה בדיוק העניין.
אני אגלה לך סוד: רכבים חשמליים היו בארה"ב עוד בתחילת המאה הקודמת. טסלה לא המציאה את הגלגל.כל עניין ההעתקות הוא מטאפורי. גם אנדרואיד לא העתיקו את iOS, שיאומי לא העתיקו את סמסונג וצ'רי לא העתיקה את טסלה שבעצמה לא העתיקה מיצרניות שהציגו רכבים חשמליים הרבה לפניה. כל אחד עושה התקדמות והשאר מיישרים קו.
האמריקנים קיבלו דחיפה עצומה מהמדענים הגרמנים שברחו מהנאצים (הם האלה שפיתחו להם את הפצצה האטומית), ואחרי זה מהמדענים הנאצים שהם גייסו אחרי המלחמה (הם אלה שפיתחו את תוכנית החלל). זה נכון, זה לא סוד. אבל היה להם גם את השכל לגייס את המדענים, והיה להם גם את היכולת לנצח במלחמה. גם הרוסים הרוויחו, לא כל המדענים ברחו לארה"ב. אגב, גם הסובייטים גנבו לא מעט, גם מארה"ב וגם ממקומות אחרים.גם האמריקאים לא הגיעו להישגם רק בזכות בעצמם, הם משכו מהנדסים זרים מרחבי העולם אז גם לא באמת חדשניים.
אני לא חושב שאין להם יכולות מובילות בפיתוח, אבל אני כן יודע שהם משקיעים מאמצים רבים בלא להסתפק רק בפיתוח עצמי. להתעלם מזה זה לא רק נאיביות, זאת עצימת עיניים למציאות.בראיה גלובלית, לחשוב שלסינים אין יכולות מובילות בפיתוח, יצירתיות והישגים הנדסיים בזכות עצמם זו נאיביות בעיניי.
ולסינים היה את השכל לגנוב את הידע. זה לא פחות מפוקפק מהדרך שהאמריקאים "גייסו" מדענים נאצים אחרי שגרמניה נכנעה (P.O Box 1142 למשל).אבל היה להם גם את השכל לגייס את המדענים
כמו שאמרת. הסינים לא המציאו את ההינדוס לאחור.כולם גונבים מכולם, אבל הסינים עושים את זה בבוטות, בחוצפה, ובלי להסתתר.
שמע... ראה... גם אותי הם "גייסו", לא? משלמים מספיק כסף כדי שאעבור חצי עולם. זה לא שלא הציעו לי תפקידים במקומות אחרים, אבל אמריקאים מסוגלים לשלם.ולסינים היה את השכל לגנוב את הידע. זה לא פחות מפוקפק מהדרך שהאמריקאים "גייסו" מדענים נאצים אחרי שגרמניה נכנעה (P.O Box 1142 למשל).
אני לא יודע אם אתה שם לב, אבל האמריקאים בוחרים להפוך לסין. הם התייאשו מלהפוך את סין למדינה דמוקרטית שמשחקת לפי הכללים, אז הם הולכים להפוך לסין - בריון שכונתי שעושה מה שבא לו ומי שלא מתיישר - יישאר רעב.בכל מקרה ימים מעניינים לפנינו. נחיה ונראה לאן זה יתפתח.
אותך הם גייסו בדרך לגיטימית ובהתאם לכללי המשחק של העולם החופשי.גם אותי הם "גייסו", לא?
אכן, יש מגמה של האמריקאים למעבר בשימוש בעוצמה קלאסית כמו שחוקרי יחב"ל אוהבים במקום אסטרטגיות של "עוצמה רכה" ושאר מושגים שפרחו מאז סוף שנות ה90 כשבעקבות סיום המלחמה הקרה הפרדיגמה השלטת טענה לגלובליזציה וסיום עידן המלחמות.האם זה העולם שאנחנו רוצים לחיות בו? אני לא בטוח.
אני לא מסכים עם זה. אני לא רואה בזה שום דבר מפוקפק. הם ניצחו, הם כבשו, להם מגיע השלל. סינים לא ניצחו בשום דבר ולא כבשו אף אחד, הם פשוט גנבים. אני מכיר מספיק סינים, פה בעמק הסיליקון יש אלפים. חלקם ממש לא מתלהבים מאיך שהממשלה שלהם מתנהלת, בלשון המעטה. חלקם האחר לעומת זאת אומר: "הצלחנו, בעיה שלכם שלא שמרתם על המידע".אותך הם גייסו בדרך לגיטימית ובהתאם לכללי המשחק של העולם החופשי.
את המדענים הנאצים גייסו בדרך מפוקפקת בדומה לכללי המשחק של סין כיום.
נו, מזל שאין לי ילדים.אכן, יש מגמה של האמריקאים למעבר בשימוש בעוצמה קלאסית כמו שחוקרי יחב"ל אוהבים במקום אסטרטגיות של "עוצמה רכה" ושאר מושגים שפרחו מאז סוף שנות ה90 כשבעקבות סיום המלחמה הקרה הפרדיגמה השלטת טענה לגלובליזציה וסיום עידן המלחמות.
זה אכן חבל ומי שישלם את המחיר הוא כרגיל אנחנו והילדים שלנו.
זה שאלות של מוסר. אקט לגיטימי בעיניי האחד לא לגיטימי בעיניי האחר. לכבוש, להרוג ואז לכלוא מדענים שלקחו חלק בפשעי מלחמה והשמדת עם הוא לגיטימי בעיניי אחד ופסול בעיניי אחר. בוא לא נפתח את נושא ה"כבשנו ולכן מגיע לנו השלל" כי יש עוד כיבושים אתה יודע, במזרח התיכון למשל ואין לי כוח להכנס לדיון הזה.אני לא מסכים עם זה. אני לא רואה בזה שום דבר מפוקפק. הם ניצחו, הם כבשו, להם מגיע השלל
ממליץ לך להביא ילדים לעולם. חוויה שאין דומה לה.נו, מזל שאין לי ילדים.
מה שמותר ליופיטר - לא תמיד עובר טוב לשור.זה שאלות של מוסר. אקט לגיטימי בעיניי האחד לא לגיטימי בעיניי האחר. לכבוש, להרוג ואז לכלוא מדענים שלקחו חלק בפשעי מלחמה והשמדת עם הוא לגיטימי בעיניי אחד ופסול בעיניי אחר. בוא לא נפתח את נושא ה"כבשנו ולכן מגיע לנו השלל" כי יש עוד כיבושים אתה יודע, במזרח התיכון למשל ואין לי כוח להכנס לדיון הזה.
גם להם נתנו אופציות. בחירה חופשית וכו. כיתות יורים היו זמינות, והתאים היו פתוחים, הם עשו את הבחירות שלהם.אני לא רואה מקום להשוואה בין מדענים נאצים רוצחים שגוייסו בכפיה לבין עובד הייטק שגוייס מרצונו באמצעות שכר גבוה. הראשון מפוקפק בהרבה מובנים והשני לגטימי לפי תפיסת העולם שלי.
לא, תודה. ממליץ לך להפטר מהפרזיטים, החיים יהיו הרבה יותר טובים.ממליץ לך להביא ילדים לעולם. חוויה שאין דומה לה.
ההבדל הוא שהאמריקנים הם אלה שקובעים את הכללים בין אם תרצה או לא.שמע... ראה... גם אותי הם "גייסו", לא? משלמים מספיק כסף כדי שאעבור חצי עולם. זה לא שלא הציעו לי תפקידים במקומות אחרים, אבל אמריקאים מסוגלים לשלם.
אבל הם לא עושים את זה מתחת לשולחן, הם משחקים לפי כללים מסוימים שכל העולם משחק לפיהם. הסינים משחקים לפי כללים אחרים מכולם.
אני לא יודע אם אתה שם לב, אבל האמריקאים בוחרים להפוך לסין. הם התייאשו מלהפוך את סין למדינה דמוקרטית שמשחקת לפי הכללים, אז הם הולכים להפוך לסין - בריון שכונתי שעושה מה שבא לו ומי שלא מתיישר - יישאר רעב.
האם זה העולם שאנחנו רוצים לחיות בו? אני לא בטוח.
LOLהאמריקאים כבר לא אלה שקובעים את הכללים.
טראמפ עובר לשחק לפי הכללים הסיניים עכשיו.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.