נמחק

vinney

Well-known member
זה רק מראה כמה טרנדים חולפים.

סינים מצטיינים בלייצר משהו בזול ובאיכות נמוכה, אבל מספיק טובה להרבה שימושים. בעיניי זה היה רק עניין של זמן עד שהם יביאו משהו כזה, הרי הם לא היו צריכים לעשות הרבה פיתוח (אמריקאים כבר עשו את הרוב), אלא רק לעשות אופטימיזציות לשימוש ולממש את הפשרות באיכות.

מה גם, לא אתפלא אם מאחורי הקלעים הם משתמשים בכלים האמריקאיים כדי להזין את המערכת, לא תהיה הפעם הראשונה שהם עושים את זה.

user32

Well-known member
מנהל
סינים מצטיינים בלייצר משהו בזול ובאיכות נמוכה, אבל מספיק טובה להרבה שימושים
זה קצת סטיגמטי. יש הרבה דברים איכותיים מאוד שיוצאים מסין. זו מדינה של למעלה ממליארד איש עם יכולת ייצור אדירה. ממוצרים זולים באיכות נמוכה ועד מוצרי פרימיום. לא לשכוח שרוב המוצרים האמריקאיים האיכותיים מיוצרים בעצם בסין כך שיש להם את הידע והיכולת לייצר כל דבר בכל איכות.
לגבי דפיסיק: יהיה קשה לאשרר את הטענות שלהם להצלחה. הם שחררו את הקוד של ההרצה ואת הדאטה המאומן אבל לא את הקוד שמאמן כך שצריך לעבוד קשה עם reverse engineering עד כמה שאפשר ולנסות להסיק כמה באמת עלה האימון. לא בטוח שזה אפשרי בכלל.

vinney

Well-known member
לא לשכוח שרוב המוצרים האמריקאיים האיכותיים מיוצרים בעצם בסין כך שיש להם את הידע והיכולת לייצר כל דבר בכל איכות.
הרבה מהייצור המתוחכם עזב את סין. הרבה עבודת הרכבה עוד שם, אבל את הצ'יפים עצמם, ומכונות הייצור, מייצרים במקומות אחרים. גם הפיתוח נעשה במקומות אחרים תוך הקפדה חזקה על שמירת גישה. עד כדי כך שחברות רבות לא מאפשרות לקחת מחשבים ואפילו טלפונים מארה"ב לסין. בתוך ארה"ב היו מספר מקרים מפורסמים של עובדים שניסו לגנוב IP מהמעסיקים שלהם ולקחת אותו לסין ונתפסו. פה בעמק הסיליקון היה סיפור די מפורסם של עובד אפל שברח לסין עם הIP שהוא גנב מהחברה : https://www.justice.gov/usao-ndca/pr/former-apple-employee-charged-theft-trade-secrets

זה לא רק בארה"ב, אגב, בקוריאה יש את הסיפור הזה: https://www.pcmag.com/news/former-s...for-allegedly-sharing-chip-secrets-with-china

user32

Well-known member
מנהל
זה נכון שהם ידועים במוסר בעייתי בכל הקשור לגניבות וIP. וזה גם נכון שהם לא מובילים בייצור שבבים. זה לא נוגד את העובדה שהם כן מובילים בהרבה תחומים וגם ביצירתיות ומקוריות. יש הרבה פיתוחים סיניים שבמערב לא מכירים ויש אחרים שכן נמכרים במערב אבל לא מספיק ממותגים. אתה בטח שמעת על המטוס קרב F-22 וF-35 אבל מה אתה יודע על J-36? רוב האנשים לא שמעו עליו והם בטוחים שרק לאמריקאים ולבנות בריתה יש מטוסי קרב מתקדמים. הימים שבהם סין היתה רק מקום לייצור פלסטיק זול באיכות ירודה כבר עברה מהעולם.
דוגמה נוספת היא ההעתקה של אפל וגוגל משירותי התשלומים הסיני וויצ'אט שבמשך השנים נמצאת שנות דור לפני מערכת התשלומים המסורבלת המערבית. לפחות ממה שאני שומע ממשתמשים סיניים.

vinney

Well-known member
יש הרבה פיתוחים סיניים שבמערב לא מכירים ויש אחרים שכן נמכרים במערב אבל לא מספיק ממותגים. אתה בטח שמעת על המטוס קרב F-22 וF-35 אבל מה אתה יודע על J-36? רוב האנשים לא שמעו עליו והם בטוחים שרק לאמריקאים ולבנות בריתה יש מטוסי קרב מתקדמים.
לסין יש תעשייה אווירית מאוד מפותחת אבל... רוב הייצור שלה לא מבוסס על פיתוחים סיניים. הרבה מהתעשייה הזאת מבוסס על המחקרים הסובייטים שנמכרו לסינים בזיל הזול בשנות ה90 ותחילת ה2000 או פשוט נגנבו, וחלק ניכר גם מהפיתוחים המערביים. הם אלופים בלהנדס לאחור, אבל פחות אלופים במחקר ופיתוח מעמיק. אבל כן, הם כבר הבינו שרק מלגנוב הם לא יכולים להתקדם מספיק מהר וכן משקיעים במחקר ופיתוח משל עצמם.

דוגמה נוספת היא ההעתקה של אפל וגוגל משירותי התשלומים הסיני וויצ'אט שבמשך השנים נמצאת שנות דור לפני מערכת התשלומים המסורבלת המערבית. לפחות ממה שאני שומע ממשתמשים סיניים.
יש הבדלים כל כך משמעותיים בין אפל/גוגל פיי לוויצ'אט שאני מתקשה לראות למה אתה חושב שמשהו הועתק. אם כבר, אז מאסק מנסה להעתיק את הוויצ'אט, וזאת הייתה המטרה המוצהרת שלו ברכישת טוויטר. אם לא יצא לך להשתמש בוויצ'אט - נסה בהזדמנות אם תגיע לסין, הם עכשיו פתחו שירות מיוחד ל"מערביים" (עד השנה שעברה היה צריך בתעודת זהות סינית כדי להשתמש באפליקציה).

זה נכון שהמערכת הפיננסית באסיה בכלל ובסין בפרט היא מאוד שונה מהמערבית, אבל זה תוצר של פיתוח מקביל. לא יודע אם אחד יותר מתקדם מהשני. בסין אין כזה דבר "כרטיס אשראי", והם פשוט דילגו מהתעסקות במזומן בלבד לכלכלה דיגיטלית ומבלי שהייתה להם מערכת בנקאית שהייתה במערב, ולכן הפיתוחים שלהם פשוט שונים. שיקים? חשבונות בנק? כרטיסי אשראי? פשוט לא הייתה לזה שום תשתית וכשהם הדביקו את הפער כבר לא היה בזה שום צורך.

יש לי הרבה מה להגיד על המערכת הפיננסית המערבית (ובמיוחד זאת האמריקאית), ולא הרבה מזה חיובי. אבל חלק מהשוני נובע גם מהשמרנות של המשתמשים. בארה"ב, למשל, אנשים עדיין משלמים בשיקים בקופות בסופר. אפילו בארץ לא ראיתי כזה דבר כבר עשורים, ובארץ המשיכו להשתמש בשיקים הרבה אחרי שבאירופה כבר הפסיקו.

user32

Well-known member
מנהל
יפה. כל מה שכתבת מעיד על ההבדלים בין שמרנות משתמשים ומערכות פיננסיות לגאסי לבין קידמה כמו שאני רואה אותה וזה בדיוק העניין.
כל עניין ההעתקות הוא מטאפורי. גם אנדרואיד לא העתיקו את iOS, שיאומי לא העתיקו את סמסונג וצ'רי לא העתיקה את טסלה שבעצמה לא העתיקה מיצרניות שהציגו רכבים חשמליים הרבה לפניה. כל אחד עושה התקדמות והשאר מיישרים קו.
גם האמריקאים לא הגיעו להישגם רק בזכות בעצמם, הם משכו מהנדסים זרים מרחבי העולם אז גם לא באמת חדשניים. השגי החלל האמריקאים בשנות ה60 הצליחו בעקבות מהנדסי טילים נאצים שנשבו ובדרכים מפוקפקות הובילו את מאמצי הפיתוח במקום להגיע לגרדום. כאיש פיתוח אתה יודע היטב שכל פיתוח הנדסי מתחיל מהנקודה שבה הסתיים הפיתוח הקודם. להגיד שמטוס קרב מדור 6 מבוסס על טכנולוגיה סובייטית משנות ה90 זה כמו להגיד שמטוס אמריקאי מתבסס על פיזיקה של אייזיק ניוטון האנגלי ושל דניאל ברנולי השוויצרי כך שזה לא באמת טכנולוגיה אמריקאית.
בראיה גלובלית, לחשוב שלסינים אין יכולות מובילות בפיתוח, יצירתיות והישגים הנדסיים בזכות עצמם זו נאיביות בעיניי.

vinney

Well-known member
יפה. כל מה שכתבת מעיד על ההבדלים בין שמרנות משתמשים ומערכות פיננסיות לגאסי לבין קידמה כמו שאני רואה אותה וזה בדיוק העניין.
זה לא עניין של קדמה מול שמרנות, תאמין לי - סינים מאוד שמרניים. הם לא נתפסים לשיקים וכרטיסי אשראי לא כי הם לא שמרנים, אלא כי זה פשוט לא משהו שאי פעם היה להם. הם התקדמו מהעולם של שכר חליפין וכלכלה מפוקחת סטייל בריה"מ לכלכלת שוק שדורשת מערכת פיננסית מתפקדת תוך פחות זמן ממה שלקח לך לסיים תיכון. לא כי הם לא שמרניים, אלא כי הם הבינו שאין להם ברירה. ובלית ברירה - הם דילגו מעל התשתיות שלקח למערב 100 שנה לפתח ישר לסוף. לא כי הם כאלה גאונים אלא כי הסוף כבר היה להם - העולם הדיגיטלי כבר היה קיים, תשתיות תקשורת כבר היו קיימות, הם לא היו צריכים להשתמש בתשתיות שהיו בנויות במקור לשלוח שיקים בדואר דרך חצי יבשת.

כל עניין ההעתקות הוא מטאפורי. גם אנדרואיד לא העתיקו את iOS, שיאומי לא העתיקו את סמסונג וצ'רי לא העתיקה את טסלה שבעצמה לא העתיקה מיצרניות שהציגו רכבים חשמליים הרבה לפניה. כל אחד עושה התקדמות והשאר מיישרים קו.
אני אגלה לך סוד: רכבים חשמליים היו בארה"ב עוד בתחילת המאה הקודמת. טסלה לא המציאה את הגלגל.

יש הבדל גדול בין להעתיק רעיון לבין להעתיק מוצר. סטיב ג'ובס העתיק מXerox רעיון, והצליח לשווק אותו. אבל כשהסינים משלמים למישהו שילך לעבוד לאפל ויגנוב מהם את כל התרשימים והקוד - הם לא מעתיקים רעיון. כשכל מפעל בתוך סין שמקבל תרשים לייצור - מעתיק את התרשים ומייצר עותק עם תווית של יצרן מקומי במקום זה שהזמין את הייצור - הם לא מעתיקים רעיון. המטוס שידברת עליו - אל תשכח שיש להם את המל"טים החמקנים האמריקניים שהאיראנים גנבו. זה לא שהם עשו מחקר עצמאי וגילו מחדש איך לבנות חמקנים.

גם האמריקאים לא הגיעו להישגם רק בזכות בעצמם, הם משכו מהנדסים זרים מרחבי העולם אז גם לא באמת חדשניים.
האמריקנים קיבלו דחיפה עצומה מהמדענים הגרמנים שברחו מהנאצים (הם האלה שפיתחו להם את הפצצה האטומית), ואחרי זה מהמדענים הנאצים שהם גייסו אחרי המלחמה (הם אלה שפיתחו את תוכנית החלל). זה נכון, זה לא סוד. אבל היה להם גם את השכל לגייס את המדענים, והיה להם גם את היכולת לנצח במלחמה. גם הרוסים הרוויחו, לא כל המדענים ברחו לארה"ב. אגב, גם הסובייטים גנבו לא מעט, גם מארה"ב וגם ממקומות אחרים.

כולם גונבים מכולם, אבל הסינים עושים את זה בבוטות, בחוצפה, ובלי להסתתר.

בראיה גלובלית, לחשוב שלסינים אין יכולות מובילות בפיתוח, יצירתיות והישגים הנדסיים בזכות עצמם זו נאיביות בעיניי.
אני לא חושב שאין להם יכולות מובילות בפיתוח, אבל אני כן יודע שהם משקיעים מאמצים רבים בלא להסתפק רק בפיתוח עצמי. להתעלם מזה זה לא רק נאיביות, זאת עצימת עיניים למציאות.

user32

Well-known member
מנהל
אבל היה להם גם את השכל לגייס את המדענים
ולסינים היה את השכל לגנוב את הידע. זה לא פחות מפוקפק מהדרך שהאמריקאים "גייסו" מדענים נאצים אחרי שגרמניה נכנעה (P.O Box 1142 למשל).
כולם גונבים מכולם, אבל הסינים עושים את זה בבוטות, בחוצפה, ובלי להסתתר.
כמו שאמרת. הסינים לא המציאו את ההינדוס לאחור.

בכל מקרה ימים מעניינים לפנינו. נחיה ונראה לאן זה יתפתח.

vinney

Well-known member
ולסינים היה את השכל לגנוב את הידע. זה לא פחות מפוקפק מהדרך שהאמריקאים "גייסו" מדענים נאצים אחרי שגרמניה נכנעה (P.O Box 1142 למשל).
שמע... ראה... גם אותי הם "גייסו", לא? משלמים מספיק כסף כדי שאעבור חצי עולם. זה לא שלא הציעו לי תפקידים במקומות אחרים, אבל אמריקאים מסוגלים לשלם.

אבל הם לא עושים את זה מתחת לשולחן, הם משחקים לפי כללים מסוימים שכל העולם משחק לפיהם. הסינים משחקים לפי כללים אחרים מכולם.
בכל מקרה ימים מעניינים לפנינו. נחיה ונראה לאן זה יתפתח.
אני לא יודע אם אתה שם לב, אבל האמריקאים בוחרים להפוך לסין. הם התייאשו מלהפוך את סין למדינה דמוקרטית שמשחקת לפי הכללים, אז הם הולכים להפוך לסין - בריון שכונתי שעושה מה שבא לו ומי שלא מתיישר - יישאר רעב.

האם זה העולם שאנחנו רוצים לחיות בו? אני לא בטוח.

user32

Well-known member
מנהל
גם אותי הם "גייסו", לא?
אותך הם גייסו בדרך לגיטימית ובהתאם לכללי המשחק של העולם החופשי.
את המדענים הנאצים גייסו בדרך מפוקפקת בדומה לכללי המשחק של סין כיום.

אכן, יש מגמה של האמריקאים למעבר בשימוש בעוצמה קלאסית כמו שחוקרי יחב"ל אוהבים במקום אסטרטגיות של "עוצמה רכה" ושאר מושגים שפרחו מאז סוף שנות ה90 כשבעקבות סיום המלחמה הקרה הפרדיגמה השלטת טענה לגלובליזציה וסיום עידן המלחמות.
זה אכן חבל ומי שישלם את המחיר הוא כרגיל אנחנו והילדים שלנו.

vinney

Well-known member
אותך הם גייסו בדרך לגיטימית ובהתאם לכללי המשחק של העולם החופשי.
את המדענים הנאצים גייסו בדרך מפוקפקת בדומה לכללי המשחק של סין כיום.
אני לא מסכים עם זה. אני לא רואה בזה שום דבר מפוקפק. הם ניצחו, הם כבשו, להם מגיע השלל. סינים לא ניצחו בשום דבר ולא כבשו אף אחד, הם פשוט גנבים. אני מכיר מספיק סינים, פה בעמק הסיליקון יש אלפים. חלקם ממש לא מתלהבים מאיך שהממשלה שלהם מתנהלת, בלשון המעטה. חלקם האחר לעומת זאת אומר: "הצלחנו, בעיה שלכם שלא שמרתם על המידע".

עכשיו, רק שתבין, אם תנסה לגנוב משהו מסינים - אתה לא תצא משם חי.
אכן, יש מגמה של האמריקאים למעבר בשימוש בעוצמה קלאסית כמו שחוקרי יחב"ל אוהבים במקום אסטרטגיות של "עוצמה רכה" ושאר מושגים שפרחו מאז סוף שנות ה90 כשבעקבות סיום המלחמה הקרה הפרדיגמה השלטת טענה לגלובליזציה וסיום עידן המלחמות.
זה אכן חבל ומי שישלם את המחיר הוא כרגיל אנחנו והילדים שלנו.
נו, מזל שאין לי ילדים.

user32

Well-known member
מנהל
אני לא מסכים עם זה. אני לא רואה בזה שום דבר מפוקפק. הם ניצחו, הם כבשו, להם מגיע השלל
זה שאלות של מוסר. אקט לגיטימי בעיניי האחד לא לגיטימי בעיניי האחר. לכבוש, להרוג ואז לכלוא מדענים שלקחו חלק בפשעי מלחמה והשמדת עם הוא לגיטימי בעיניי אחד ופסול בעיניי אחר. בוא לא נפתח את נושא ה"כבשנו ולכן מגיע לנו השלל" כי יש עוד כיבושים אתה יודע, במזרח התיכון למשל ואין לי כוח להכנס לדיון הזה.

אני לא רואה מקום להשוואה בין מדענים נאצים רוצחים שגוייסו בכפיה לבין עובד הייטק שגוייס מרצונו באמצעות שכר גבוה. הראשון מפוקפק בהרבה מובנים והשני לגטימי לפי תפיסת העולם שלי.
נו, מזל שאין לי ילדים.
ממליץ לך להביא ילדים לעולם. חוויה שאין דומה לה.

vinney

Well-known member
זה שאלות של מוסר. אקט לגיטימי בעיניי האחד לא לגיטימי בעיניי האחר. לכבוש, להרוג ואז לכלוא מדענים שלקחו חלק בפשעי מלחמה והשמדת עם הוא לגיטימי בעיניי אחד ופסול בעיניי אחר. בוא לא נפתח את נושא ה"כבשנו ולכן מגיע לנו השלל" כי יש עוד כיבושים אתה יודע, במזרח התיכון למשל ואין לי כוח להכנס לדיון הזה.
מה שמותר ליופיטר - לא תמיד עובר טוב לשור.

אני לא רואה מקום להשוואה בין מדענים נאצים רוצחים שגוייסו בכפיה לבין עובד הייטק שגוייס מרצונו באמצעות שכר גבוה. הראשון מפוקפק בהרבה מובנים והשני לגטימי לפי תפיסת העולם שלי.
גם להם נתנו אופציות. בחירה חופשית וכו. כיתות יורים היו זמינות, והתאים היו פתוחים, הם עשו את הבחירות שלהם.

ממליץ לך להביא ילדים לעולם. חוויה שאין דומה לה.
לא, תודה. ממליץ לך להפטר מהפרזיטים, החיים יהיו הרבה יותר טובים.

Lucifer LightBringer

Well-known member
שמע... ראה... גם אותי הם "גייסו", לא? משלמים מספיק כסף כדי שאעבור חצי עולם. זה לא שלא הציעו לי תפקידים במקומות אחרים, אבל אמריקאים מסוגלים לשלם.

אבל הם לא עושים את זה מתחת לשולחן, הם משחקים לפי כללים מסוימים שכל העולם משחק לפיהם. הסינים משחקים לפי כללים אחרים מכולם.

אני לא יודע אם אתה שם לב, אבל האמריקאים בוחרים להפוך לסין. הם התייאשו מלהפוך את סין למדינה דמוקרטית שמשחקת לפי הכללים, אז הם הולכים להפוך לסין - בריון שכונתי שעושה מה שבא לו ומי שלא מתיישר - יישאר רעב.

ההבדל הוא שהאמריקנים הם אלה שקובעים את הכללים בין אם תרצה או לא.
האם זה יימשך לעד?
ההיסטוריה מלמדת שאימפריות קמות ונופלות בסופו של דבר. אבל ההיסטוריה לא אומרת לנו מי תהיה האימפריה הבאה...

vinney

Well-known member
האמריקאים כבר לא אלה שקובעים את הכללים.

טראמפ עובר לשחק לפי הכללים הסיניים עכשיו.

max256

Member
המסחר בוול סטריט ננעל היום (שני) בירידות חדות על רקע האיום של מודל הבינה המלאכותית הסיני DeepSeek, שמציג ביצועים מעולים ומלחיץ את המתחרות ברחבי העולם. נאסד"ק ירד ב-3.1%, S&P 500 ב-1.4% ודאו ג'ונס עבר דווקא לעליות וננעל בפלוס 0.7%.
ענקיות הטק נופלות בעקבות החשש מדיפסיק: אנבידיה איבדה 17%, ARM איבדה 10.2%, ברודקום - 17.4% ואורקל - 13.8%. אפל טיפסה דווקא ב-3.3%. מדד הפחד זינק ב-21.8% לרמה של 18.1 נקודות.

אנבידיה מחקה כ-600 מיליארד דולר משוויה - המחיקה הגדולה ביותר בתולדותיה ובתולדות וול סטריט, מעל המחיקה הגדולה הקודמת בספטמבר האחרון כשהמניה צנחה ב-9% ושווי החברה ירד ב-279 מיליארד דולר. שווי אנבידיה בשישי עמד על 3.45 טריליון דולר ועתה על 2.90 טריליון דולר. לפי דיווח בבלומברג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג איבד לפחות 17 מיליארד דולר מהונו האישי.

הפרבולה1

Well-known member
התחלתי לפתח תוכנת בינה מלאכותית ב C++, זה עוד בשלב הראשון ויש עוד כמה TODO , אבל אני מוכן לחשוף את הקוד שכבר כתבתי לכל מי שרוצה , הנה הקוד

קוד:
int main(int argc, char *argv[])
{
    // TODO implement here the AI
    return 0;
}

למעלה