בפועל השופטים הם אלו שהשתמשו בווטו כדי לכפות את המינוי. איילת שקד הייתה הראשונה שעיקמה את הווטו הזה
אז אתה מעניש את השופטים בזה שהם ... הפעילו את שיקול דעתם? אתה מביא דוגמא לאיך נוצר פתרון. גם איילת שקד, גם גדעון סער, וגם לפניהם שרי משפטים היו מנהלים את הישיבות ומגיעים לפשרות כל הזמן. אין שופטים ״ימניים״ או ״שמאלנים״, ובהחלט יש שופטים דתיים (אפילו חרדים), שופטים מתנחלים, שופטים עם זיקה ימנית מובהקת (להזכיר לך את שמגר בוגר האצ״ל?), וכד׳.
הבעיה היא לא השופטים, ואפילו לא הליך מינוי השופטים. הבעיה היא החוקים. כשברק אמר ש״הכל שפיט״, הוא לא החליט את זה יש מאין, כפי שהפאשיסטים מנסים להציג. הוא החליט את זה כי הכנסת חוקקה שני חוקים: חוק יסוד כבוד האדם וחרותו וחוק יסוד חופש העיסוק. את החוקים האלה חוקקה
הכנסת. לא בית המשפט העליון.
זה בהחלט לא נכון. אתה פשוט מניח שכל קבוצה שאינה שופטים תצביע אוטומטית עם הפוליטיקאים, למרות שזה בהחלט לא סביר.
קח למשל את האפשרות של מינוי פרופסורים למשפטים,
שגם אם הם לא אבירי האקטיביזם, הם בהחלט לא אישים פוליטיים, ולא ימנו שופטים על רקע זהות מפלגתית.
אני לא מניח, זה מה שמוצע. מי שיהיה בוועדה למינוי שופטים יהיו פוליטיקים ומי שממונה על ידי פוליטיקאים. אני לוקח למשל את האפשרות שהצעת בחשבון, אבל אני גם לוקח בחשבון את האפשרות האחרת: שהקואליציה תהיה דורסנית, אינטרסנטית, חסרת מעצורים, ומונעת על ידי עבריינים מורשעים, ותמנה נציגים שיהיו מחויבים מסיבות כאלה או אחרות להצביע כפי שהעבריינים המורשעים דורשים מהם.
אתה יודע, קואליציה כמו שיש עכשיו.
מכיוון שכבר הובהר שאין סיכוי לאינפוט זה מהאופוזיציה.
מתי זה הובהר? חשבתי שבשביל זה הצבענו בבחירות.
מול גורמים אחרים, בהחלט מנסים לגבש חוות דעת.
מול פורום קהלת? כן, שמעתי.
זה בהחלט לא נכון.
יש ביקורת קשה ונרחבת מצד משפטנים שאינם אקטיביסטים (כולל נשיאי עליון לשעבר ופרופסורים למשפטים), על פסקי דין רבים.
זה וויכוח שיפוטי, ולא פוליטי.
אם זה ויכוח שיפוטי - למה הכנסת מתערבת?
לפיד גרר אותו לשדה הפוליטי, כדי להצדיק אלימות והפיכה דיקטטורית
אני כבר מזמן למדתי - כשהימין מאשים מישהו במשהו זה אומר שזה מה שהימין עושה. זה נכון בארץ כמו שזה נכון בארה״ב. כל פעם שאני שומע פוליטיקאי ימני טוען ״הם עושים כך וכך״ - אני יודע שזה בדיוק מה שאותו הפוליטיקאי עצמו עושה.
כך שכשאתה קורא מדף המסרים שלך להאשים את לפיד במשהו דע לך - זה בדיוק מה שהימין מנסה לעשות. גם עכשיו - הימין הוא זה שאלים (ראינו אתכם שורפים כפר ערבי שלם ושר המשטרה שותק וחברי הכנסת שלו מעודדים את הטרוריסטים), הימין זה שמנסה להשליט דיקטטורה (גם פה בפורום ״נציג״ הימין יוזר32 התלהם איך שעכשיו זה לא ״הם״ אלא ״אנחנו״ נחליט מה קורה), אז תחסוך ממני את הצדקנות המזויפת.
זה בהחלט כולם. כל חברי המפלגות הקואליציוניות.
מן הסתם רבים מוכנים לפשרה הנשיא, אבל האופוזיציה הבהירה שזה לא עומד על הפרק.
איזו פשרה בדיוק אתה מוכן לה? הנשיא אומר ״עצרו הכל ותתחילו לדבר״, והקואליציה אומרת ״יאללה, בוא נדבר, אבל לא עוצרים כלום״. אז על מה תדבר?
שאותם אלו ששורפים את הרחובות בהנאה גלויה , ומכריזים על מרד אלים וחמוש, מאשימים את הצד השני על שאינו נכנע ללא תנאי.
וודאי. תמיד אמרתי שמתנחלים הם אסון. אז לפחות אנחנו מסכימים לגבי זה. באמת הגיע הזמן שמישהו יכנס באספסוף הזה, רק חבל שהממשלה הנוכחית בוחרת להרוס את מערכת המשפט במקום להרוס את ארגוני הטרור של המתנחלים.
נכון, על זה דיברת?
לא מדובר על כופר. מדובר על ביטול החלטה תקדימית שגרסה שמי שלא חותם בשלב מוקדם, לא יהיה זכאי לפיצוי כלל, ורכושו יוחרם ללא תמורה.
אז אתה חושב שמדובר בהחלטה טובה של בג״צ שביטל החלטה גרועה של הכנסת?
אם המיעוט האלים יבחר להפעיל פה עריצות רצחנית כדי לשמר את כוחו באופן דיקטטורי
ברור גם לך שזה לא יחזיק הרבה זמן
נכון. מתנחלים ודתיים צריכים להזהר מאוד ולחשוב פעמיים אם הם רוצים להמשיך ולאנוס את כל שאר האוכלוסיה. אני אישית כבר העברתי את עצמי ומאות אלפי שקלים במסים שהייתי משלם כל שנה החוצה מהמדינה הזאת כדי שלא החרדים ולא המתנחלים לא יקבלו גרוש ממני.
תמשיכו לאנוס - בסוף לא ישאר את מי לאנוס. תאכלו אחד את השני יחד עם הפלשטינאים.