נמאס!!!

ליבליך

New member
זאת לא זילות של השואה

הוא לא השווה את מניעת המצעד לשואה. הוא כן השווה את יחס הנאצים ליהודים ליחס הנאצים להומוסקסואלים - ובצדק: היחס היה מאוד דומה. את שתי הקבוצות הנאצים ניסו להשמיד (למרות שהיו אי אילו הבדלים). ולכן, הוא השווה - ושוב בצדק, לדעתי - את המצעד של ההומואים בקרב שונאיהם שרוצים להכחיד את סגנון חייהם למצעד של היהודים על אדמת גרמניה בקרב שונאיהם. למה את "מצעד החיים" עושים דווקא שם ולא כאן? כאן הוא יותר בקונצנזוס, הרי.... חוץ מזה, די כבר עם קדושת השואה. לא כל פעם שמזכירים את השואה זו זילות. השואה הוזכרה כדי לתת דוגמה קיצונית (ולכן ברורה יותר) לטיעון מסויים. לא כדי להשוות אותה למשהו או להוזיל את ערכה. זה לא השם המפורש (שגם אותו מותר להזכיר בלי שיצעקו עלי).

goanin

New member
נכון!

סליחה! אבל ההומופוביה של עכשיו היא בדיוק אותה הומופוביה של הנאצים. נכון - כבר לא משמידים אותי כי אני הומו, אבל שונאים אותי באותה מידה. בעצם - אותי כן ניסו להרוג! אז אל תגיד לי שזה זילות השואה. הפשקוויל האחרון מוכיח עד כמה המשפט "ומצעדנו עוד ירעים, אנחנו פה", ראוי לשימוש על ידינו, הצועדים! הוא הולך ככה: "אזהרה לקראת המצעד המכוער: דעו לכם שנעשה ה-כ-ל כדי לעצור אותו. כל מי שחייו חשובים לו, לא ישתף פעולה עם ההומואים והלסביות ולא יצעד המצעד הזוהמה שלהם!" אני הולך כאות מחאה - ללכת עם טלאי ורוד במצעד!

תמיר1991

New member
אדם, למה?!

מילא לצעוד, אבל למה השואה? למה לערב את הנושא הקדוש הזה בנושא אחר לחלוטין? משפחה רחוקה שלי נפגעה בשואה. לחלק מבני-הדודים שלי יש סבתות וסבים ניצולי שואה, ששרדו אותה במזל. לאחרים יש סבתא משלהם, אבא משלהם, ועדיין 4% מהמדינה הזו זו ניצולי שואה - בעצמם! אתה לא חושב שההשוואה הזו, עם כל הכבוד למאבקכם, חריגה? השואה זה אירוע היסטורי רב-משמעות מכל אירוע אחר בהיסטוריה, לטעמי ולטעם הזרם ההיסטוריוגרפי המרכזי כיום, למעט המהפכות במאה ה- 18 וסיום מלחמת העולם השניה. אתה לא חושב שטלאי ורוד שלך לא מבזה, ולו במקצת, את אותה השואה? תמיר.

נלמד אותך קצת היסטוריה

בדיוק כמו שלקחו יהודים למחנות השמדה רק כי הם יהודים, ככה הנאצים לקחו הומוסקסואלים למחנות השמדה, רק כי הם הומוסקסואלים ורצחו אותם. היהודים באותם מחנות השמדה סומנו סומנו על ידי הנאצים בטלאי צהוב בעוד שההומוסקסואלים באותן מחנות השמדה סומנו בטלאי ורוד. למה אתה חושב שיש הבדל בין יהודי שהיה באושוויץ רק בגלל שהוא יהודי לבין הומוסקסואל שהיה באושוויץ רק כי הוא הומוסקסואל? בשני המקרים הנאצים הכריזו מלחמת השמדה על ציבור רק בגלל מה שהוא. לאור ההיסטוריה של רדיפות ההומוסקסואלים אשר הגיע לשיאה בהשמדה פיסית באוושויץ, טיבעי מאד כי הם ירצו לצעוד ולומר לכולם אנחנו כאן. אתה עדיין חושב שזו זילות השואה? הם הרי עברו שואה!

תמיר1991

New member
אוקיי, אתה מדבר עם סטודנט להיסטוריה

שכן, יודע את כל זה, וצר לי - כנראה יותר טוב ממך. יש הבדל בין ג'נוסייד לבין כל רצח אחר, של כל קבוצת אוכלוסייה אחרת. ובכל מקרה, אפילו אם אין הבדל - מצעד החיים שנעשה באושוויץ לא פוגע באף אחד, למעט ניאו-נאצים קיצוניים מעטים. הצעידה שלכם בירושלים פוגעת במרבית תושביה, יהודים דתיים וחרדים, וערבים נוצרים ומוסלמים מאמינים! שימוש בטלאי ורוד מהווה זילות חמורה של שואת יהודי אירופה. בכלל, כרגע כל שימוש בטלאי, ויהיה ורוד, צהוב, כתום או כחול אינדיגו - מהווה זילות השואה, ולא משנה לאיזו מטרה הוא משמש. עם הטלאים, אתם משניאים על עצמכם את ניצולי השואה ואת מוקיריה! תמיר.

vinney

Well-known member
עשית פעם סקר כמה מהפולנים

כל כך אוהבים יהודים כמו שאתה חושב? כמה מהם מסתכלים על המצעד הזה ולא חושבים "שיט, לא הספקנו לסיים את העבודה"? בתור תלמיד היסטוריה מתנשא, הייתי מצפה שלפחות תדע לגבות את עצמך בעובדות...

תמיר1991

New member
אני רואה שאתה מהאלה שכשסותרים

אותם הם ישר תוקפים... כשתרצה דיון ענייני, דבר איתי. בינתיים מרוב אובססיה למצעד שלך כבר איבדת את הצפון לגמרי ואתה חושב שכל פולין אנטישמית גם היום. חבל, הרי רוב רובה של מדינת ישראל חושבת כמוך, שמניעת מצעד הגאווה היא פשוט שואה, וחייבים טלאי ורוד! תמיר.

vinney

Well-known member
סתרת אותי?

ברור. רק שמה שאמרת אינו אמת. אז ברור שסתרת
אני לא תוקף אותך, אתה תלמיד להיסטוריה, אז אני נותן לך שיעור קצר בהיסטוריה. סיפרתי לך דברים שעד עכשיו כנראה שלא ידעת, אחרת לא היית כותב את מה שכתבת.

תמיר1991

New member
זה נחמד שמקליפורניה אתה מנסה

לשנות את מדינת ישראל, אבל אל תשנה גם את העולם - ידעתי מה שאמרת, אבל ההשוואות שלך כבר עברו כל גבול... תמיר.

vinney

Well-known member
עוד אחד שמקנא?

גם לך כואב הלב שאני נוסע לחו"ל לפעמים? גם אתה רוצה שאני אהיה תקוע בבית בין 4 קירות ואחיה מהבטחת הכנסה? אני משלם הרבה יותר מסים ממך במדינה הזאת, ויש לי את כל הזכויות לנסות לשנות אותה, גם אם אני לא נמצא בה כמה חודשים.

תמיר1991

New member
בוודאי שאתה משלם הרבה יותר מסים

ממני - מה לעשות שאני עדיין לא עובד. אבל כשאני אהיה אדם עובד אני לפחות אהיה פה ואתמוך במדינה היקרה שלי מבפנים, ולא אנסה לשנות אותה מבחוץ. ואם הברירה היחידה שלך פה זה לחיות על הבטחת הכנסה, איך אתה משלם מסים?
תמיר.

אשרת

New member
הוא לא חי מהבטחת הכנסה חמוד.

אל תדאג להכנסה שלו. אתה תדאג ללימודים שלך

תמיר1991

New member
אני רק מצטט אותו...../images/Emo26.gif

"גם אתה רוצה שאני אהיה תקוע בבית בין 4 קירות ואחיה מהבטחת הכנסה?"
תמיר.

אשרת

New member
,לא מתאים לך להיות דמגוג, תמיר.

"אני משלם הרבה יותר מסים ממך במדינה הזאת, ויש לי את כל הזכויות לנסות לשנות אותה, גם אם אני לא נמצא בה כמה חודשים." הוא עובד. הוא משלם יופי של מיסים. אל תדאג, הוא לא יהיה בין אלה שידפקו על דלתות ביטוח הלאומי ויבקש הכנסה.

תמיר1991

New member
לא חשבתי ככה, בטח לא בתחום שלו...

אבל ציטטתי אותו
ו"דמגוג" זה דבר סובייקטיבי
תמיר.

vinney

Well-known member
למה אתה חושב שאני בחוץ?

ברגע שישראלי עובר ביקורת גבולות בנתב"ג - אין לו זכות דיבור יותר? בגלל שאני הקיץ בחו"ל, מה שיקרה בארץ ב20 שנים קדימה לא צריך להיות ענייני? מה זה הדבר הזה?

קשה לי להבין אותך

קבוצת אוכלוסיה מסוימת נרצחה, עונתה, נכלאה, בוזתה, הופלתה לאורך כל שנות ההיסטוריה ואולי עד עצם היום הזה רק על מה שהם. אוכלוסיה זו הוכרזה על ידי הנאצים כמיועדים להשמדה שיטתית רק על מה שהם. מספר לא ידוע מהם (מאות אלפים) נשלחו למחנות השמדה, סומנו בטלאי צהוב, הושמדו בגז ונשרפו במשרפות באופן שיטתי. אתה רוצה לומר לאותם אנשים כי שהם מזכירים לעולם כי הם היו מסומנים בטלאי ורוד במחנות ההשמדה מהווה זילות השואה? האם לא ראוי להזכיר לעולם ולציבור כי רק לפני לא הרבה שנים השנאה להומוסקסואלים הייתה כל כך גדולה עד כי הם סומנו בטלאי ורוד והושמדו בשיטתיות בתאי גזים? מי הסמיך אותך לדבר בשם ניצולי השואה? מדוע אתה סבור כי ניצולי השואה אינם חשים סולידריות עם אלו שהיו יחד איתם באותם מחנות, רק בטלאי בצבע אחר? זילות השואה זה להשוות אירוע אחר בהיסטוריה (למשל פינוי ישובים מעזה או כל מלחמה שהיא) לאותו רצח שיטתי ויעיל שביצעו הנאצים באותם מחנות השמדה. לבוא ולומר כי ההומוסקסואלים והצוענים לא עברו את השואה זה זילות השואה והכחשת השואה. ההומוסקסואלים והצוענים סומנו והושמדו באופן שיטתי רק בגלל מי שהם. הם חלק מהשואה. אני מבין מדבריך, שבעינך זה חמור מאד רק שיהודים נרצחים על מה שהם. רק ליהודים מותר להזכיר לעולם כי שהם נרצחו בשיטתיות הם סומנו בטלאי צהוב. להומוסקסואלים אסור להזכיר לעולם כי שהם נשלחו לתאי הגאזים היה עליהם טלאי ורוד כי זה מבזה את אלו שנלחו לתאי הגאזים שהיה עליהם טלאי צהוב. בדיוק בגלל אנשים אשר הצעידה של ההומוסקסואלים בירושליים פוגעת ברגשותם (למעשה עצם ההומוסקסואליות פוגעת ברגשותהם) המצעד הזה נחוץ. כדי לומר לאותם אנשים, על אפכם וחמתכם ושנאתכם הלא רציונלית, יהיה מצעד!

תמיר1991

New member
אתה דווקא רוצה לפגוע ברגשות

החרדים, הדתיים, הערבים ומרבית מסורתיי וחילוני ירושלים? דווקא? הדווקא הזה, הוא זה שכ"כ מטריד. חיה ותן לחיות! מעולם לא אמרתי שההומוסקסואלים והצוענים לא עברו את ה"שואה". שואה הם לא עברו - כי הייתה רק אחת. הם עברו השמדה זוועתית ושיטטית, אך היא איננה שואה, ואני לא אתחיל להסביר לך מדוע כי בלאו הכי זה לא ישא כל פירות. אז פשוט תישאר עם האשליה, ותבזה את זכר שליש מעמך בהשוואת שואתו הנוראה מכל למקרי רצח של קבוצות אחרות. מזל שאתה לא היסטוריון... תמיר.

חיה ותן לחיות

על פי השקפת עולמך חל על כל האוכלוסיה, רק לא על ההומוסקסואלים שצרכים להיות אזרחים סוג ב'. הם צרכים לשמור על פרופיל נמוך ולא לצעוד בבירת ישראל, בהם הם פוגעים כביכול ברגשות מישהו. המצעד הינו על עצם הטענה כי הם פוגעים ברגשות של מישהו. המצעד הינו אמירה כי מדינה דמוקרטית לא מוכנה להגדיר "פגיעה ברגשות", תחושות סלידה ושנאה מאוכלוסיה מסוימת רק בגלל מה שהם. זה הדווקא כאן. ושואה זה כל אלו שהושמדו בשיטתיות על מה שהם. החילוק שאתה עושה בין השמדת היהודים במחנות ההשמדה לבין השמדת הצוענים וההומוסקסואלים הוא חילוק גזעני. את כל האוכלוסיות הללו הנאצים התכוונו להשמיד רק בגלל מה שהם. היהודים כמו ההומוסקסואלים היו נתונים לרדיפות ושנאה במשך כל שנות ההיסטוריה. והנה אותה שנאה ממשיכה לה גם בימינו במה שנקרא פגיעה ברגשות. את סיווג ההומוסקסואלים כפוגעים ברגשות של מישהו צריך לעקור מהשורש בדיוק כמו שאת האנטישמיות יש לעקור מהשורש. לכן הדווקא כאן - אמירה כי מדינה דמוקרטית לא מוכנה לתת לגיטימציה למישהו שאומר כי ההומוסקסואלים פוגעים ברגשותיו.

טשאפק

New member
ומדוע אתה חושב שהמצעד יהיה ראוותני

ההתנגדות החרדית אינה לאופי המצעד, שמתוכנן אגב לשאת אופי "ירושלמי" כבד מעיקרו ולא פרובוקטיבי, אלא לעצם קיומו של מצעד של הומוסקסואליים מוצהרים.

למעלה