נמאס

לא כ"כ מסכימה...

קודם כל אם הוא רע מנעוריו, מה עבר על אותו אדם מגיל ינקות עד גיל נעוריו? (חוויות, טראומות וכו..שמשפיעים על אישיותו). למעט זאת, אני נוטה להאמין שהאדם נולד טאבולה ראסה.

Zeev Foux

New member
טרמינולוגיה

במונח "נער" או "נעוריו" מקובל להשתמש לציון התקופה (הארוכה) בה הילד הוא (על פי העברית המודרנית) פעוט, ילד, נער. זאב

מאד מרשים בוגי....

הנושא שכתבת מאד יכול להתחבר לכנופיות בארה"ב (ה"גאנגס"),אומנם זה המקרה הקיצוני ביותר, אך גם שם, אפשר לראות בבירור, איזה בני נוער נשאבים לכנופיה. לרוב אלו בני נוער משכונות מצוקה (אמא נרקומנית, העדר דמות אב, אלימות בבית,מצב כלכלי קשה וכו..) הנערים הללו מצטרפים לכנופיות לא רק בגלל מצוקות כלכליות, אלא בגלל מצוקות רגשיות, שלהורים או אין זמן לתת לילדיהם, או פשוט לא יודעים איך... הכנופיות הללו נותנות לנוער מענה, הן מכניסות אותו, מחבקות אותו, נותנות לו תחושת שייכות,מעיין קשר "דם" שאין לו בבית. לאט לאט הן מגבירות אצלו את תחושת ה"לויאליות" לכנופיה,ולאחר תקופה מסויימת הוא מוכן לעשות עבור "אחיו" הכל, גם לרצוח אדם אחר. מהכנופיות הללו אגב, קשה לצאת.במקרים רבים,בני נוער שמנסים לצאת מהכנופיה, ולהתחיל חיים חדשים, נרצחים. אבל שוב, זה לא ממש קשור למקרה הנ"ל. תארת כאן מצב שעבורי הוא הגיוני מאד..מעיין השתלשלות חיים, שגורמת לנער מסויים להיות במצב שהוא כיום, אך עדיין, ישנם בני נוער שבוחרים לצאת מהמצב בקיים, למרות הכל.

מסכימה

השאלה היא האם סטטיסטית, רובם בני נוער? והאם אלו שהם בוגרים יותר, נכנסו לאותן כנופיות מאז שהם נערים, או בגיל מאוחר יותר.

אז יש כאלו ששורדים

ואם הם נכנסו כנערים, זה לא פוסל את ההשערה שהכנופיה נתנה להם, את כל הצרכים הרגשיים שהם לא קבלו בבית מהוריהם, נכון? הרי חייבת להיות סיבה מדוע הם בוחרים לחיות חיים כה מסוכנים, ובכל מחיר לדאוג ל"אחיהם" לכנופיה. (אלא אם כן, כמו שידידנו כאן טוען, הם נולדו רעים מטבעם). ולכן כאן אני טוענת, ואולי אני אופטימית מדי, וחשיבתי אוטופית לחלוטין, שאם החברה תלמד כיצד לאתר את החסכים האלו, ולטפל באותו נוער, אולי חלקם לא יצטרפו לאותן כנופיות מפני שהם יקבלו את אותם חסכים במסגרות אחרות (לגאליות יותר).

ארה"ב לא ישראל. שם הכנופיות ממוסדות

כאן עוד יש סיכוי. צריך כסף ואנשים ברמה גבוהה מאוד לעשות שינוי משמעותי. שניהם חסרים.

נכון, אנחנו לא ארה"ב

אבל לצערי אנחנו בדרך לשם....רק בדוגמא קטנה יותר. אם אין מספיק כסף, ואנשים ברמה גבוהה מאד בארץ לחולל את השינוי, אז בעצם אין סיכוי.... לא רוצה לחשוב שאין סיכוי, אך גם אין לי מושג כיצד מחוללים את השינוי.

ננדין

New member
בוגי, אני לא כתבתי עצה בנוסח

"תכניס להם", זה היה בציניות ולמטה הוספתי הערה בסוגריים...

ניסית לדבר איתם?

אני די בטוח שלא ניסית לבוא אליהם ולדבר איתם ברצינות... תראה, הם ילדים קטנים,הם נהנים להפחיד אותך, הם אוהבים להרגיש חזקים, להרגיש עליונים... ניסית פעם להיכנס לנעליים שלהם? אני די בטוח שלא. לדעתי אתה צריך לדבר איתם, שיחה בוגרת. להסיבר להם שמה שהם עושים זה לא טוב ולא נותן להם כלום... אולי אפילו להביא להם דוגמאות, אולי להפחיד אותם על מה שעלול לקרות מחר, להציב בפניהם עובדות וכו'... זכור שלכל דבר יש סיבה, ויש סיבה לכך שהם מציקים לך (יכול להיות שזה בגלל שהם נהנים, יכול להיות שזה גורם להם להרגיש טוב שהם יכולים להציק לילד גדול מהם וכו'...). נסה להבין את הסיבה, ולגרום לכך שלא תהיה להם סיבה... בהצלחה. לב.

למעלה