לא לגמרי מסיכמה אתך,נעה, ואני מחברת
זאת לאותן אבחנות, למשל, עם ילדים עם רגישיות יתר. המטפלים, בעיקר מרפאות בעיסוק (לילה, ל אמכיר המרפאים בעיסוק...) - אחר שמאבחנות את הבעיה , כאשר הרבה פעמים היסטורית הינקות, מוסיפה ומחזקת את התמונה... בתהליך הטיפול וההתערבות, מלמדים- את הילד וסביבתו- כיצד לעזור לילד למצוא פיתרונות יעילים יותר- להתגברות על הקושי. אם ילדה מאד רגישה - לקשר חברתי- הם לא ימליצו למנוע ממנה קשר חברתי- אלא הם ילמדו אותה / יציעו לה "כלים" אלטרנטיביים, כיצד להתמוד עם הבעיה. אישית אני לא חושבת שצריך לנהוג כמו אותה אם, חברה שלך - שזו אכן הגזמה פרועה...אבל מצד שני, ההילחצות של ההורה, מהתנהגות/טמפרמנט- כמו שאת קוראת לכך - של ילד שכבר בחדר לידה כל המבקרים שמעו אותו צורח הכי חזק- רק מחזקת בתינוק ואחר כך בפעוט את ההתנהגות, במקום להעדין אותה, לפתוח לילד אלטרנטיבות פעולה ותגובה אחרות- כי חייו לא יהיו קלים במציאות הסובבת אותו, ולא משנה אם זה ילד עם סף סבלנות נמוך, או עם ביישנות רבה, או עם רגישות למגע וכו'. מבינ למה התכוונתי? במשפחתון שלי, היתה אחת כזו, מגיל חצי שנה- הכל היה מלווה בצעקות, הכל היה צריך להגיע עכשיו, מייד.... ככך היה ביחסים עם האם, שלא יכלה לשאת ציוץ של הילדה. והייתה זו ילדה, אכן עם "טמפרמנט חם"(מוצא סבא וסבתא- דרום אמריקה...). היא זו שהיה לה כל כך קשה, שנולדה לה אחות. עליה כתבתי... ילדה אדירה, מאד מאד חמה, מאד מאד נבונה, אנחנו קשורות זו לזו. השבוע ביקרתי אותה לראשונה מאז סיימה המשפחתון והחלה מעון(36 חברה בני 3 שנים...)... כשהיא שמעה מאמה שאני עומדת לבוא-פרצה בבכי, הקטנה המתוקה. ונחזור לקשייה... כל דרישה שלה לוותה בצרחות, שמולאו מיד,. לידת האחות- היית העבורה "שוק" מבחינת מערכת היחסים המוכרת לה בינה לבין הוריה. כאן- ה"דרישה" שלה להחזיר את אחותה לבטן, לבית החולים - לא מולאה, כאשר התסכול שהציבה "נוכחות" התינוקת החדשה, הייתה יותר חמורה מבקבוק השוקו שלא מוכן. דסי