נמאס לי

רונה1230

New member
נמאס לי

אנחנו נשואים 15 שנה. (המון זמן...) יש לנו 3 בנות ושנינו עובדים במישרות מלאות. אבא שלו נפטר לפני כשנתיים בנסיבות טרגיות. אני וחמותי מעולם לא היסתדרנו. היא לא רצתה בי בתור כלה כי היתחתנו ללא מקצוע כסף ובאתי ממשפחה די רגילה בלי חסכונות וכספים. תמיד היא היתה מעבירה עליי ביקורת, הערות מרושעות ולא היה לי "גב" מבעלי. הוא שומע ושותק, או מתעלם או אומר לי " מה איכפת לך מה היא אומרת? שתגיד? היא אישה זקנה". בחג האחרון הזמנתי אותה אלינו ומיכיוון שהיא כבר לא נוהגת, לא היתה ברירה אלא, להזמין אותה לישון אצלנו. מהרגע שהיא ניכנסה היא לא הפסיקה להעיר הערות, "את שותה קפה יקר, המקלחות שלך לא נקיות, הילדות סגורות בחדר כל הזמן (הן משחקות עם חברות ובמחשב) הסלא שהכנת מי יאכל אותו?" ועוד ועוד. עם השנים היתרגלתי אליה, אני עונה לה..."חבל על מי שמת ולא על אוכל שלא אכלו" "אני עובדת הרבה שעות, המיקלחת לא תתפרק" וכד'. הקטע הוא שהבן שלה מגיע לארץ לאחר 5 שנות עבודה בחו"ל יחד עם אשתו ושניי בניו הקטנים. זו הכלה האהובה עליה, משפחה של פרופסורים באוניברסיטה. היא עצמה אדריכלית שעשתה הסבה ולמדה במשך 10 שנים וסיימה בתואר דוקטור ל..פילוסופיה. חמתי מאוד "מחזיקה" ממנה. מעולם לא העבירה ביקורת עליה, תמיד כל מה שהיא עושה טוב בעיניי חמותי. ולי כבר נמאס לשמוע כמה היא חכמה, טובה, מוצלחת. אלוהים, גם אני הייתי רוצה ללמוד ולא לעבוד, כל הלימודים שלי היו בערב משולבים עם עבודה במישרה מלאה תוך טיפול בילדות שלי. אני לחוצה לקראת המפגש איתם, נמאס לי מחמותי והכי נמאס לי מבעלי שיושב ושותק. המצב בינינו גרוע, ללא יחסי מין, ללא דיבורים, תמיד הוא לחוץ בגלל כסף. אני הזנחתי את עצמי כבר כמה שנים ואני שונאת את עצמי. בעצם נמאס לי לחיות. אני מפחדת להיתגרש כי לא אוכל לפרנס לבד. נמאס לי.

s h o o s h a

New member
אז מה היה לנו שם?

אנסה לענות באופן הכי ישיר שאפשר לענין חמותך- אז היא אומרת. יופי לה. מכירה את הביטוי 'עובר ליד'? מניחה שלמדת לחיות את הביטוי בשנות נישואייך ואין שום סיבה בעולם שתשני ממנהגך היום. באשר לבנה שמגיע לארץ עם אשתו וילדיו- הם מוצלחים בתחום הקריירה. תפרגני להם. כל הכבוד. מה קורה בתוך ביתם, בינם לבין עצמם? איש לא יודע ואת איש זה לא מענין. גם אותך לא. תהיי מארחת למופת. כשהחג/ אירוח יסתיימו, כל אחד ילך לדרכו ויחזור לחייו. גם את. עד כאן, פרטים שאינם חשובים לך, קשורים אליך או לזוגיות שלך. בן זוגך- את מתארת מערכת יחסים (במילותייך) גרועה. ומה את עושה כדי לשנות את המערכת? להפנות אצבע מאשימה לאמו, אחיו, מות אביו חובות וקשיים כלכליים לא יפתרו את המצב. הם רק ירעו אותו. דיברת איתו? שיתפת אותו? סיפרת לו על מצוקותייך? את? במקום לעשות למען את עושה נגד. ובמי את פוגעת בראש? בעצמך. "...אני הזנחתי את עצמי כבר כמה שנים..." והתוצאה- "...אני שונאת את עצמי..." אם את שונאת אותך ומשדרת אנטיות כלפי הסובבים אותך, איך את מצפה שיגיבו אליך? הזוגיות הזו חשובה לך ואת רוצה שהיא תמשיך להתקיים? את חייבת לעשות סדר יסודי חדש. אלא שלי נדמה שאת מחפשת תירוצים וצידוקים לשים קץ לנישואין אלו "...אני מפחדת להיתגרש כי לא אוכל לפרנס לבד..." ולא יודעת אם למישהו יש את הזכות והרשות לתת לך אישור כזה. תחשבי שוב. והיטב.

HOLD IT ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לפני שאת מקצינה עד לוידעת איפה, תעצרי
שום אדם בעולם לא שווה שתחשבי על "שלום באבאיי" וזהו, אז להוציא את זה מהראש מייד, במיוחד כשיש שלוש בנות שאת כ"כ אוהבת ושגידלת במו ידייך. עכשיו אחרי שהסדרנו את הנקודה הזו, אפשר להמשיך
. תראי, יש לא מעט מצבים שהכלה לא מסתדרת עם חמותה, ולא סתם צוחקים על זה, זה נכון, זה קיים, זה היה ויהייה לאורך כל ההסטוריה האנושית. תאמיני לי את עוד במצב טוב. למרות הכאב שכרוך בזה, גברים כמעט ולעולם לא יאמרו מילה רעה לאמא שלהם בפניה, וזה כולל גם את בעלך. בעקרון אני לא רואה מצב בו את יכולה לשנות אותו או אותה. אם אני הייתי במצבך, הייתי פשוט נמנעת מלהתמודד איתה, ז"א לפגוש אותה ולדבר איתה. להתחיל להחזיר לה באותו המטבע. היא יכולה רק להגעיל קצת יותר את היחס שלה אלייך, כי הסיכוי שהיא תשתנה לטובה קטן. שיחה עם בעלך לא תוביל לשומקום, ואם יש מצב, אז אולי לדבר דווקא איתה. רונה, את יכולה לתפוס אותה לשיחה ולנער אותה, חד וחלק. ולהבהיר לה שאת מי שאת, ובעלך התחתן איתך כי הוא אוהב אותך והיה לכם קשר טוב ונפלא ורציתם למסד אותו. היא צריכה להיות מאושרת בשביל בנה ולא למרר את חייכם. * את צריכה לגשת לשיחה כזו מעמדה של כוח ולא ניחות
* להעמיד אותה על מקומה ועל הסבל שהיא גורמת ולא לך (למרות שזה לא נכון, שהרי אז היא תיהייה מאד מרוצה), אלא לנכדותיה כי מי שסובל מהקשר הלקוי בינך לבין בעלך זה קודם כל הבנות. חוסר הקשר הטוב ביניכם הוא השלכה מיידית על הבנות. (אני רק התעוררתי, ואלי אני לא מסבירה את עצמי הכי טוב, אבל אני מקווה שאת מבינה). למשל, אין טעם לדבר עם בעלך כי הוא יבקש ממך לא להתקרב אליה, או לדבר איתה, (עדיפה שיחה כזו פנים מול פנים כמובן, בתירוץ שאת רוצה להתיעץ איתה על משהו) והוא כמובן לא ילך לומר לה מילה רעה. אם הקשר שלך עם אישך הגיע לכזו רמה נמוכה, אז הוא יכול או לרדת עוד קצת או שהוא יתנער ויבין שהוא עומד להפסיד אותך ועוד 1400 כפול 3 בחודש לפחות שזה המזונות עבור בנותיו. (אם הן קטינות כמובן). טו מייק אה לונג סטורי שורט: תתחזקי, האמיני בעצמך והעמידי אותה (וגם אותו) על מקומם וטעותם. לא כל המשכילים חייבים להיות מצליחים. הצלחה לא נמדדת בנייר המסריח הזה מהאוניברסיטה. הצלחה נמדדת בחיים שלך, במה שהספקת ובמה שלא. אם הספקתל הנות מדבריםש את עושה, לטייל, להביא ילדים, להקים בית... לאו דווקא תואר. הבאת 3 בנות מקסימות לעולם, את מגדלת אותן עם המון אהבה, הולכת לעבודה, משרה מלאה בעל ובית... את לא צריכה תואר כדי להוכיח כמה את טובה. בקיצור, תתחזקי, תנערי אותה ותחזרי אלינו עם התוצאות
, והכי חשוב לא ליפול
מחזקת אותך המון

פלפלת 19

New member
לא יכולתי לפרט את זה טוב יותר../images/Emo45.gif

נכון אמרת ופירוט הכי מפורט שיש ולגביי הבחורה תהיי פלפלית בלשונך שחמתך תבלע את לשונה כשהיא חושבת להעיר הערה בשנייה בשלישית וכו וכו

הכל מתחיל מ...

אני הזנחתי את עצמי כבר כמה שנים ואני שונאת את עצמי. בעצם נמאס לי לחיות. נכון, את צודקת שמאד מעצבן שבעלך שותק ולא אומר כלום לאמא שלו את נלחצת מהגיסים שלך שהם אנשים אקדמאים וכו' מחמותך ומכל מה שהיא אומרת לך הדבר החשוב ביותר שקורה לך זה שאת "כועסת על עצמך" ועל זה את צריכה לעבוד, תקראי ספרים על מודעות עצמית, תלכי לייעוץ זוגי לבד, יש דרכים להתגבר על מה שאת מרגישה. כשיהיה לך טוב עם עצמך, כשכבר לא תשנאי את עצמך, תוכלי להתגבר והכל יראה לך קל יותר ופשוט יותר. בהצלחה

רונתי

New member
אני רוצה לחזק את דברי מיקי בת

את הגעת לבד להבנה שאת מרגישה רע עם עצמך. נסי לעשות שינוי עם עצמך, דיאטה, צבע לשיער, תספורת, תתחילי להקפיד על איפור, היום בגדים זה כבר לא עסק יקר, תחליפי מלתחה. תסתכלי במראה ותגידי לעצמל "לך מגיע הכי טוב". תשנני לעצמך , שאומנם לא הגעת לפיסגת הקרירה והאקדמיה אבל עשית הכל במו ידייך וגידלת שלוש בנות שזו עבודה קשה. ברגע שתאהבי את עצמך, גם הסביבה תאהב אותך ותוכלי לראות אז היכן את עומדת. לדעתי תגלי שכשאת אוהבת את עצמך, גיסתך כבר לא נראית כל כך מאיימת , ההערות של חמותך מצחיקות אותך, ובעלך שקיבל אישה מחודשת או שיתקרב או שיתחיל לחשוד אבל כל שינוי יהיה מבורך , לא?

מכירה את הבעייה הזו מקרוב

31 שנה כבר עברו, אני לא סובלת את חמותי הפולנייה - בטוח שגם שלך פולנייה - תמיד הציקה לי ומה שעשיתי לא היה בסדר. כעת היא בכסא גלגלים צמודה למטפלת זרה ואני לא שמה עליה פס! יש לי את החיים שלי ואני פשוט מתחמקת ממנה באלגנטיות. אני עושה מה שנוח לי בלי לדפוק חשבון. ביום ראשון כשהמטפלת בחופש היא מטרידה אותי כל היום בטלפון אבל אני לא עונה שתתפוצץ מצידי! יש לה עוד ילדים שיידאגו לה! אני הרי לא טובה בעיניה ! רק האלוהים ואני יודעים כמה היא מיררה את חיי!

פלפלת 19

New member
שיחקת אותה../images/Emo45.gif

את רואה ככה את צריכה לעשות כמו שהיא אמרה להתחמק באלגנטיות גם בתשובות שלך ותראי שאת מאושרת בכל כך קצת שיש לך ואל תראי להתצרות שלך ותהיי עם בעלך כי מילא עוד כמה שנים היא כבר תהיה חצי רגל בקבר אז תעתיד שלך תבטיחי היא את שלה כבר סיימה היא מנסה להכתיב לאחרים מה לעשות אאל תשימי עלייה פס
שתקפוץ

רונה1230

New member
מתי גם אני אגיע לזמן הזה?

בטח היא תקבור אותי קודם ותיקח את הירושה שלי. ודרך אגב היא תימנייה. אשמח לשוחח איתך, אין לי חברת נפש ואין לי את מי לשתף ואשמח לקשר רונה

פלפלת 19

New member
כל החמות אותו חרא../images/Emo6.gif

אני אומרת לך אני לא נשואה אבל אני מכירה את דוד שלי שהתחתן עם אישתו וסבתא שלי לא רצתה היה להם מלא מלא באלאגנים והיא רצתה לשדך לו מישהי עם כסף ומסודרת אבל הוא לא יכל כי הוא לא אהב לה התחבר לא רצה בסופו של דבר והוא כהכיר בחורה בתקופה ההיא היא הייתה בת 18 והוא 28 או 30 ועכשיו הם נשואים שנתיים ועדדייין יש מחלוקות הם היו גרים אצלה בבית והיה מלא וויכוחים אבל מה הקטע שהבעל היה תומך באישתו במלוא המובן אבל אצלך זה שונה רק שתדעי שחמה זה נדיר שהיא תאהב את האישה וזה רק עם אינטרס שהיא דומה לה הבנת אז אין לך מה לדאוג בסוף היא תישאר עם כל החרא שלה בין הידיים ועם כל הכסף שלה ואת תחילי להתעורר ותעירי גם את בעלך ותאיימי בגירושין כי לא נראה לי שהוא יבין אם רק תנפנפי לו את זה תראי לו את חומרת המצב ומה שאת מרגישה ואז הוא יתחיל להבין שתאכלס את צודקת ויתחיל להעיר למרות שהיא אימו אין מה לעשות לא כל האימאות הם דוגמא הן עושות הרבה טעויות ותאמיני לי עכשיו הם עברו לגור לבד והם מסתדרים לבד והחמה לבד עכשיו מה שנישאר לה זה הנכדים הבנות שלה ואת הבן היא כבר הפסידה בגלל הפה הגדול שלה חבל אבל את על המשפחה שלך אל תוותרי בגללה כי אם הבעל הוא בעל טוב אז תגידי לו שיעמיד אותה במקום או שאת תעמידי אותה במקום לא משנה אם היא חמתך או לא היא לא תחבל לך במערכת יחסים שלא תדחוף תאף!!!! ושיהיה בהצלחה וזה לא משנה כמה הבן השני עשיר כל אחד ווהאהבה ששוררת בבית לכי תדעי מה הולך איתם בקיצר את צריכה לעבוד ושניכם ואין מה לעשות כל אחד צריך לחיות על הקרקע בין אם את עובדת קשה או לא בסוף יישארו לך המשפחה שלך וזה הילדים שלך והילדים שלהם שזה הנכדים היא לא בדיוק תתפוס מקום עם כל העקיצות שלה אז את תדאגי לעתיד שלך!!!

אמא שלי תמיד אומרת לאבי משפט שאהבתי

הדבר הכי הכי טוב אצלך זה: כשהתחתנו לא הייתה לך אמא! אני מתגלגלת מצחוק כל פעם. אין מה לעשות זה נכון! חמות זה חולרה גדולה! ושלי גרה איתי באותה החצר. ממש אסון בינלאומי!

פלפלת 19

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

וואי הרגת אותי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

niki268

New member
קחי החלטה אמיצה עם עצמך!

אני משוכנעת שאת אלופה בליסבול. אך אני יודעתזאתת מישום שלמרות השוני בעלילה של הסיפור ביננו גם אני התמחתי בסבל. אני גרושה עם שני ילדים, וכיום נמצאת על סףשינוי משמעותי בחיי. אני מיתפללתלאלוהים שינחה אותי ויתן לי כח לא לשתף פעולה עם אנשים שיש להםצורך להכאיב לי ולעצמם. האים לא הגיע הזמןשתביני כי חמותךפשוט מבקשת להכאיב לך בכלמחיר כי את משתפת פעולה עימה רק בגלל הפחד שלך להתגרש מתפקיד הקורבן שלקחת עלעצמך? אני גם יודעתלהיותקורבנית בעיקר כשיש לי קשר עםבן זוג. למשל אתמול הרגשתי מיתחתלשטיח כאשר הכנתי לוסנדויץ לאכול כשאני ממש סחוטה ועייפה, ולמרות המאמץ לתת קיבלתי אמירות משפילות כמו גיישה שלא עשתה את תפקישה כראוי. מה אני צריכה ללמוד מיזה על עצמי? האים אני צריכה להושיט כעת את הלחי השניה? האים ניתן לרצות את אלו שהיעוד שלהם בחיים למצוא את אלו שרגישיםולהכאיב להם. אני חוששת שיש כאלה שפשוט מיתעצמיםמהכאב שאת חשה. אולי חמתך תימצא את עצמה לבד כאשר היא תגלה שאת מאושרת במה שאת\\\\\. זוהי פילוסופיתחיים שאפילו גיסתךהדוקטורית לא יכולה לשווק יותר טוב מימך . שיהיה לך בהצלחה עם עצמך להגיע למקום שבו אין לאנשים אחרים דריבת רגל כדי ליפצוע את נפשך. תאזיני לכאב שלך ולא לאשמות שמטיחים בך, כי כל הפוסל במומו פוסל.

3שרונית

New member
הסיפור מוכר וידוע

גם אצלי זה אותו דבר , רק שאצלי זהכל המשפחה של בעלי, הם מתעללים בי בכל הזדמנות, והוא לא טורח להגיב. אני מבחינתי כבר מתעלמת מהם לחלוטין, תלמדי את עצמך להתעלם מהם, אך תראי חולשה כי היא רק תתקוף יותר. תשתדלי להתרחק ותתעמקי במשפחה שלך, בבעלך והילדים. כל אדם הוא מה שהוא עושה מעצמו...שום תואר שבעולם לא ישנה את האדם.

פלפלת 19

New member
רונה מקווה שגם אני עזרתי למרות

שאני קטנטונתתתתתתתתתתתתתתת יש לי כפית קסמים קטנה כפית קסמים שובבבה טוהיא עושה לי לפעמים צרות כאלהההההההה אבל הכל יוצא בסוף רק לטובה בקיצרררררר הכל יהיה טוב אל תדאגייייי

רונה1230

New member
לא מצליחה ליצור איתך קשר אני שולחת

לך מכתבים אך הם חוזרים אלי חזרה. המייל שלי תיכתבי לי [email protected] רוצה ליצור איתך קשר רונה

רונה1230

New member
לא מצליחה ליצור איתך קשר אני שולחת

לך מכתבים אך הם חוזרים אלי חזרה. המייל שלי תיכתבי לי [email protected] רוצה ליצור איתך קשר רונה

למעלה