נמאס לי!

מה מפחיד אותך מוזה שחורה?

מה הבעייה שלך להאמין לי? תפסת אותי פעם בשקר? מה, ואם זה אמת שמצאתי את היהדות בעצמי אז זה מחייב אותך במשהו? או שמא לפנינו מקרה קלאסי של כל הפוסל במומו פוסל? שמא אתה כולך טבול בשקר ולכן אינך מסוגל להעלות על הדעת שאני אומר אמת? אבל זה שאתה מאמין לי כמו לעראפת זה מעודד. כי יש כאלו שיאמינו לעראפת ולא לי.

Dark Muse

New member
לא מאמין שמישהו בודק

את כל הדתות ומגיע למסקנה שהיהדות היא אמיתית אין לך שום דבר להתבסס עליו חוץ מסיפורים ואגדות. אני טבול בשקר? נראה לי שזה אתה שמאמין לכל דבר שקראת ובדקת.

משקרנות התכוונת.

אמרתי שאיש לא החזירני בתשובה. ולא שיש איזה פסול בזה שאדם מאיר את עיני זולתו. אלא שבזמני עוד לא היו כאלו בכלל. תחילת התעוררותי לחפש את משמעות חיי היתה בשירות צבאי בסיני. ותבין מכאן שזה עוד לפני כל המחב"תים למיניהם. וגם לאחר שהתעוררתי לחפש, עברתי מסלול ארוך עד שהגעתי ליהדות וגם ליהדות הגעתי בעצמי ומעצמי ולפחות את זה שום דארק מאוס או מיקימאוס לא יקח ממני.

ומי אמר לך

שלא התחלתי? אני אישית דווקא התחלתי את החיפוש לפני שנים רבות מספריו של קרלוס קסטנדה שאינו מונותאיסט ודי פגאני דוקא. ותתפלא, גם כיום איני סבור שספריו מצוצים מהאצבע. וסבורני שאת התופעות שהוא מתאר שחווה אכן הוא חווה, ואף דברי חכמה רבים נמצאים בין דפיו. והוא דוקא זה שהוציאני ממחשכי המטריאליזם שבו הייתי שרוי והראה לי שישנם דברים מעבר לחומר ואנרגיה חמרית. אלא שבנתיים זרמו הרבה מים בירדן ומתוך שחיפשתי מצאתי את אור חכמת התורה שבעיני כל אור אחר מתחוור ומחשיך לעומתה. אז, תתחיל מאיפה שאתה רוצה. אני מתוך נסיוני האישי נתתי לך עצה שיכולה לחסוך לך שנים רבות של חיפוש. אבל איך שלא יהיה - אם התכוונת בשאלתך זו לומר - אז בגלל שאיני יודע מניין להתחיל, לכן לא אחפש בכלום - סימן שעדיין לא הגעת למצב שהזכרתי ועדיין אינך מחפש כלום.

Pure logic

New member
ובקיצור....

אין לך שום טענה שתעדיף את אלוהיך על אלוהויות אחרות.

התולעת 1

New member
צריך קודם כל להגדיר מהי אמונה

כדי להבין זאת צריך קודם כל להגדיר מהי אמונה. אמונה: נגזרת בין היתר מהמושג אמון/ אמינות (עניין של חוזק). מילים אלו אינן מרמזות ועוסקות באמונה ערטילאית. הטענה שלנו היא שדווקא הבסיס לאמונה הוא הכיוון הרציונאלי- מדעי. זהו השלב הראשון בסולם. ביהדות, הסולם הזה תחתיתו על הארץ וראשו עד השמיים... נמצא שהמצווה הראשונה שמונה הרמב``ם ב- ``יד החזקה`` היא: דע את ה`! לא להאמין כי אם לידע (לדעת) את השם. והוא פותח את ספרו במשפט הבא: ``י-סוד ה-יסודות ו-עמוד ה-חכמות לידע שיש שם מצוי ראשון, והוא ממציא לכל נמצא, וכל הנמצאים בשמים ובארץ ומה שביניהם לא נמצאו אלא מחמת אמיתת המצאו, והוא לבדו האמת! ואין לאחר אמת כאמיתתו!...`` מה זה לדעת? לדעת- זה קודם כל משהו לוגי... שהאמונה היא נכונה. אחרי שהשתכנענו (אחרי שהשתמשנו בשכל) רק אז אפשר לעלות בשלבים בסולם האמונה. זוהי גישת היהדות. והאדם המצוי בדרגה מאוד גבוהה של אמונה בבורא, האמונה הגבוהה היא תוצאה של תהליך ארוך של עבודת השם. נשאל: אבל היכן היא מתחילה? האמונה צרכה לבוא מאיזשהו בסיס! קודם כל צריך להתחיל עם השכל הישר. צריך קודם כל להכיר את נושא האמונה מבחינה שכלית (את האמיתות של התורה בצורה שכלית). ואז, אם השתכנענו אפשר לעלות למעלה בדבקות, ע``י למידה, עשייה, תפילה, תיקון מידות וכו`... רק אז מגיעים לדרגות מאוד גבוהות של אמונה. אך אם אדם לא איכפת לו בכלל למה הוא פה. זה פשוט לא מעניין אותו. על אף שיהיה מוזר הדבר ולא טבעי מבחינת תפיסה בסיסית של בן- אנוש, אי אפשר להתווכח עם אדם כזה. זהו רצונו. שהרי אי אפשר להכריח אדם להתעסק בשאלות מפתח אלמנטאריות המתבקשות של האם יתכן שישנו בורא לעולם? ; ``מאין באתי ולאן אני הולך?``; ומה אני בכלל עושה בעולם הזה (או אמור לעשות...?) כל אותם ``120-80-70 שנה`` עד מתי `שיקחו אותי` מפה?! שאם סוגייה זו אינה מעניינת כלל את בן- האנוש, אזי מה מבדיל אותנו משאר בעלי- החיים או גרגירי החול...

למעלה