נמאס לי!

Pure logic

New member
נמאס לי!

אני לא מתכוון להניח לנושא הפעם! כל פעם שתשנו את הנושא אני אפתח אותו מחדש! איך אתם יודעים שהאלוהים שלכם אמיתי? למה דווקא האמונה שלכם נכונה? בלי קישורים הם רק מראים עד כמה אתם לא מבינים מה אתם אומרים.

או יופי

שאלה טובה. אבל למרות שנמאס לך, אתה חייב להבין דבר מה. אבל ראשית אתקן מעט את שאלתך. זה לא "איך אתם יודעים שהאלוהים שלכם אמיתי" אלא - "איך אתם יודעים שהדת שלכם היא האמיתית". כי האלקים הוא אותו אלקים. שלנו ושל הנוצרים ושל המוסלמים ושל כל העולם אשר אינו פגאני. אז השאלה היא רק מניין שהדת היהודית היא אכן רצונו ועליה ציווה. אבל כאן אתה חייב להבין שאין שום טעם לדבר על כך ולנסות לשכנע - עם מי שאינו מאמין בכלל שיש אלקים. וזאת משום שההבנה דורשת מעורבות אישית של השואל. השואל - מניין שדת X היא הנכונה, בכדי להבין את התשובה, חייב שהשאלה תנבע מתוכו. מתוך חיפוש אמיתי המניע את האדם ואינו נותן לו מנוחה. ושזאת ייתכן רק לאחר שהובהר לאדם שיש בורא לכל העולם הנפלא הזה. רק אז הוא נעשה מוכשר להתחיל לשאול באמת - אז מה רצה הבורא בכל זה? ורק אז הוא נעשה מוכשר להעלות על דעתו ברצינות שייתכן שיש תכלית לחייו. ושייתכן שתכלית זו היא נצחית. כי, אותו בורא שביכלתו לברוא כל זאת - ודאי שביכלתו להעניק חיי נצח לברואיו. וא"כ, מדוע בראם עם כל כך הרבה נגעים מחלות וצרות וגם עם יחיה איש בנחת ובעושר כל ימיו, בחלוף 100 שנה עובר הוא מן העולם לבלי שוב. האם ייתכן שכך? או שמא התכלית היא כן נצחית והעולם הזה אינו אלא פרוזדור בפני העולם הבא? פרוזדור שבו ניתנה לאדם האפשרות - לבנות את עצמו בעצמו, שזוהי תכלית ההטבה. ומשיגיע אדם להכרה זו, ושאלות אלו ינבעו מתוך מצוקתו האמיתית ולא מתוך מחקר פילוסופי בעלמא, רק אז פתוחה בפניו הדרך למציאת התשובה. ואם באמת הוא מחפש - הוא ימצא. וכשתגיע למצב זה, לא תצטרך אותי שאדחפך אלא חיפושך העצמי לא יניח לך מרגוע עד שתמצא. וודאי שלא יעלה על דעתך באותה שעה לפתור את עצמך מכל חיפוש בטענה שהדתות הן רבות ואיך אדע. תחפש עד שתמצא. וכששאלות אלו ידריכוך, גם לא תסתפק בפורום זה ותפנה לעיין ברצינות בעיקרי הדתות. וכשתמצא דת שספריה עונים על השאלות - תדע שהיא הנכונה. ואי לכך - אם הגעת למצב זה, וכבר אזרת חלציך ושמת תרמיל על גבך והנך נחוש לצאת לדרך החיפוש ואיש לא יעצרך, אני אישית הייתי ממליץ לך להתחיל לחפש בספר זה ובזה.

Governor

New member
מה פרוש

"בספר זה"? אם מדובר בפרוש אשל"ג על הזהר, אזי הזהר נתחבר ע"י משה דה-לאון מאוילה, ספרד, ב- 1286... ______________________________________________________________

לא. זה לא

זה לא פירוש אשלג על הזהר. אלו הם ששה ספרים stand alone המלמדים את כללות החכמה ופרטיה העיקריים שלב אחר שלב בחדירה לעמקים שמימיך לא ראית כמותם. מי שניסה ללומדו ולו רק שני פרקים יבין זאת. החכמה המתבארת היא חכמת הקבלה והיא אותה חכמה המתבארת בזהר ואם תזכה להבין משהו ממנה כבר לא יהיה אכפת לך מי חיברה. והספרים האלו אינם מבוססים ישירות על הזהר אלא על ספרי האר"י השאובים מן הזהר. והאמת היא שלא ניתן להבינו מבלי בקיאות בספרי האר"י לפני כן. וא"כ, מדוע אני מפנה אליו מדי פעם? כדי לפתות. כי מי שיציץ יפגע. על אחריותי.

Governor

New member
`והספרים האלו אינם מבוססים ישירות

על הזהר אלא על ספרי האר"י השאובים מן הזהר` נו, אז מה הועילו חכמים? הזהר הוא חבור מאוחר, בן 720 שנה בלבד... ______________________________________________________________ 0284392570 פגוש_בדב_שכול

Pure logic

New member
למה שלא תתחיל....

למה אתה פוסל ישר דתות שאינן מונותאיסטיות?

Dark Muse

New member
כי ככה הוא חונך

אם הוא היה נולד בהודו סביר להניח שהוא היה פאגאני...

ותשובתך

כאן. והדת האחרונה שהעלתי על דעתי לחפש בה היא היהדות, ודוקא משום שנולדתי בארץ לא סבלתי דת זו לפני שהכרתיה באמת. והיות וכבר ראיתיך מכריז על עצמך מספר פעמים כמי שאינו מוציא דבר שקר מפיו - השתדל נא גם לא להוציא קביעות מעין אלו.

Dark Muse

New member
תעשה טובה

נולדת במדינה יהודית לא מדינה מוסלמית אם היית נולד באירן היית מאמין בקוראן אם היית נולד בהודו היית מאמין בכמה אלים ולא באל אחד. כנראה כמה מחבתים תפסו אותך והתפתת להאמין לכל מילה שלהם. כי אם היית נולד חילוני באירן והיית מתפתה לשייח' מוסלמי כלשהו אז היית מוסלמי. שקר מפי? לא חושב, זאת המציאות. אבל מה מאמין כמוך מבין על דברים מציאותים?

אז,

אתה לא רק שקרן אלא גם עקשן וטבול בשקר. דיברתי אתך בכל הרצינות. אמרתי לך את האמת שהמקום האחרון שחיפשתי בו הוא הדת היהודית. ושום מחב"ת לא תפסני כי עוד לא היו כאלו בזמני. אמרתי לך את האמת ואת כל האמת. אינך יודע כלום עלי ואתה יוצא בהכרזות של הבל. תחשוב על זה כשתתבגר.

Moridin

New member
אוקיי. אחשוב על זה כשאתבגר

בינתיים אני יכול להתעלם ממך.

s u p e r mind

New member
נדמה לי כי אנו כבר התבגרנו;

ולעומתנו ישנם אנשים שתמיד ידבקו באגדות שסיפרו להם עת ששהו בעריסתם.

Dark Muse

New member
האמת שלך טבולה בשקר

בן אדם לא קם יום אחד בבוקר ומחליט שהוא מאמין באלוהים והיהדות היא דת האמת. מצטער.

אתה מדבר איתי?

תגיד, יש לך קצר או מה? מישהו אמר שזה קרה יום אחד בבוקר? דיברתי על חיפוש לא? אמרתי שהתחלתי מקרלוס קסטנדה לא? אמרתי שהמקום האחרון שחיפשתי בו הוא יהדות לא? מה קורה פה לעזאזל? מה זה פה, פורום לסנילים?

Dark Muse

New member
רגע רגע

אתה חיפשת במקורות שלא קשורות ליהדות והגעת למסקנה שהיהדות היא דת האמת? ובכלל היית אתאיסט בטח לפני זה RIGHT

Brusi

New member
מסקרנות...

אלו מיסיונרים יהודים שהחזירו אותך בתשובה?

Dark Muse

New member
הוא טוען שהוא מצא את היהדות

ולא הם מצאו אותו אני מאמין לו כמו שאני מאמין לעראפת

למעלה