או יופי
שאלה טובה. אבל למרות שנמאס לך, אתה חייב להבין דבר מה. אבל ראשית אתקן מעט את שאלתך. זה לא "איך אתם יודעים שהאלוהים שלכם אמיתי" אלא - "איך אתם יודעים שהדת שלכם היא האמיתית". כי האלקים הוא אותו אלקים. שלנו ושל הנוצרים ושל המוסלמים ושל כל העולם אשר אינו פגאני. אז השאלה היא רק מניין שהדת היהודית היא אכן רצונו ועליה ציווה. אבל כאן אתה חייב להבין שאין שום טעם לדבר על כך ולנסות לשכנע - עם מי שאינו מאמין בכלל שיש אלקים. וזאת משום שההבנה דורשת מעורבות אישית של השואל. השואל - מניין שדת X היא הנכונה, בכדי להבין את התשובה, חייב שהשאלה תנבע מתוכו. מתוך חיפוש אמיתי המניע את האדם ואינו נותן לו מנוחה. ושזאת ייתכן רק לאחר שהובהר לאדם שיש בורא לכל העולם הנפלא הזה. רק אז הוא נעשה מוכשר להתחיל לשאול באמת - אז מה רצה הבורא בכל זה? ורק אז הוא נעשה מוכשר להעלות על דעתו ברצינות שייתכן שיש תכלית לחייו. ושייתכן שתכלית זו היא נצחית. כי, אותו בורא שביכלתו לברוא כל זאת - ודאי שביכלתו להעניק חיי נצח לברואיו. וא"כ, מדוע בראם עם כל כך הרבה נגעים מחלות וצרות וגם עם יחיה איש בנחת ובעושר כל ימיו, בחלוף 100 שנה עובר הוא מן העולם לבלי שוב. האם ייתכן שכך? או שמא התכלית היא כן נצחית והעולם הזה אינו אלא פרוזדור בפני העולם הבא? פרוזדור שבו ניתנה לאדם האפשרות - לבנות את עצמו בעצמו, שזוהי תכלית ההטבה. ומשיגיע אדם להכרה זו, ושאלות אלו ינבעו מתוך מצוקתו האמיתית ולא מתוך מחקר פילוסופי בעלמא, רק אז פתוחה בפניו הדרך למציאת התשובה. ואם באמת הוא מחפש - הוא ימצא. וכשתגיע למצב זה, לא תצטרך אותי שאדחפך אלא חיפושך העצמי לא יניח לך מרגוע עד שתמצא. וודאי שלא יעלה על דעתך באותה שעה לפתור את עצמך מכל חיפוש בטענה שהדתות הן רבות ואיך אדע. תחפש עד שתמצא. וכששאלות אלו ידריכוך, גם לא תסתפק בפורום זה ותפנה לעיין ברצינות בעיקרי הדתות. וכשתמצא דת שספריה עונים על השאלות - תדע שהיא הנכונה. ואי לכך - אם הגעת למצב זה, וכבר אזרת חלציך ושמת תרמיל על גבך והנך נחוש לצאת לדרך החיפוש ואיש לא יעצרך, אני אישית הייתי ממליץ לך להתחיל לחפש
בספר זה ובזה.