נכון או לא נכון ?

אבהות וגרושים

מתוך היכרות אישית ודואבת זה לא חשוב מה תגיד לו במילים, תן לו להרגיש שהוא תמיד רצוי ואהוב. חיבוקים ליטופים לא יודע איך, תן לו להרגיש שאיננו מפריע לך. שאתה באמת אוהב אותו. כשקצת יגדל אולי יסלח, כי הוא אוהב אותך ואת אמא שלו ולא תמיד ברור איך אתם לא אוהבים האחד את השני. תמיד תציג את אשתך לשעבר בכבוד,אפילו שזה קשה, (לא תמיד זה אפשרי), והכי חשוב שמור על קשר רצוף אתו ותהיה אתו כשיצטרך לך.. בהצלחה.. הוסף לו חיבוק בשמי שלך..

לולה3

New member
היי האלי..מכירה מקרוב את הסיטואציה../images/Emo127.gif

חשוב מאוד,ביותר! לומר את הדברים כפי שהם.. אבא ואמא לא יחזרו לגור יחד..אבא לא אוהב את אמא..אמא לא אוהבת את אבא.. אבל שנינו אוהבים אותך. למרות שזה נשמע "קר או אכזרי" {גם לא לפי עניות דעתי} מה שבטוח שלא השארת צל של ספק ..אתה לא מדשן אצלו איזשהיא פנטזיה שתתפוצץ לו הפנים ביום מן הימים. עשית מצוין..

../images/Emo23.gifלהאלי../images/Emo23.gif

אני לא בטוח שכל אלה שענו לך מכירים אותך. אני גם לא כ"כ בטוח שכל אלה המדברים בבטחון, ראו אי פעם את הבן שלך. אני כן בטוח בך בגדלות הנפש, ובאצילות הרוח שבך, אתה ורק אתה יודע את התשובה, ואת הדרך הנכונה בה תלך עם בנך. מחזיק לך
ו....
יום של כיף.

האלי, אתה יודע מה אני הייתי עושה

במפגש הבא שלכם? מספרת לו שכתבת באינטרנט על זה ושאלת אותנו האם עשית נכון ותשאל אותו מה הוא חושב על התשובה שלך. אני למדתי בשנה וחצי האחרונה לשאול את ילדי בדיוק את אותן שאלות שאני פעם חשבתי שלא שואלים והמהפך הזה קרה כאשר בתי הבכורה אמרה לי בבוקר אחד "אמא, ילדים עושים מה שטוב לילדים ולא מה שטוב למבוגרים. מתי תיקלטי את זה?" וזה לא נאמר בטון ביקורת אלא בטון של הפתעה בסגנון "אימא, שאת לא תביני את זה?" והיא רק בת 10..... אז פשוט הייתי מדברת איתו על מה שגרם לך לכתוב את ההודעה הזו ואז הוא (אולי?) היה למד שלאבא שלו חששות ופחדים ושאר ירקות..... אבל זו רק אני.....

russo1

New member
על האגואיזם

ודבר ראשון לפני שאולי בטעות תבין אחרת אין לי שום כוונה לתקוף, להיפך. לא פעם אנחנו מפחדים לחשוב על עצמינו אנחנו דואגים לאהובים לנו, שואלים את עצמינו מה יהיה טוב בשבילם ומוכנים להקריב עבורם את כל מה שיכול היה להיות טוב בשבילינו. הייתי רוצה לנסות ולהמליץ לך על הדרך האחרת לא כמשהו קיצוני לא כמשהו החלטי אבל כמשהו שאולי יעזור לך להרגיש קצת יותר בנוח עם עצמך. תרשה לי להציע לך מקרב לב, קצת אגואיזם. קצת לחשוב על עצמך, לחשוב מה טוב בשבילך, מה יעשה אותך מאושר. בטווח הקצר, יכול להיות שהבן שלך יעשה פרצוף, לא יבין, יתמרד, אבל בטווח הארוך הוא מן הסתם יתגבר. הוא אוהב אותך הוא יודע שאתה אוהב אותו והוא יכול להבין יותר ממה שאתה חושב. אני אומר אגואיזם ואני יודע שזה נשמע נורא זה כמעט לא יהודי להגיד למישהו "תחשוב קצת על עצמך" אז במקום זה אני יגיד לך לחשוב קצת עליו. מגיע לו אבא נינוח, מאושר, רגוע מגיע לו בית חם ואוהב בקיצור, מגיע לו שיהיה לך הכי טוב בעולם כי בסופו של דבר, גם אם הדרך קשה, מה שהכי טוב בשבילך זה גם מה שהכי טוב בשבילו. ילדים יודעים להיות אגואיסטים לא מתוך כוונה רעה, זה פשוט באופי שלהם ולפעמים מתוך אותו אגואיזם הם מצליחים לגרום לנו יסורי מצפון, לגרום לנו להרגיש רע בגלל שהעזנו לחשוב על עצמינו. אסור לך לפחד מלהגיד לילד אני אוהב אותך, תמיד אהיה שם בשבילך אבל עכשיו, מגיע גם לי. גם אני רוצה לחיות גם אני רוצה שיהיה לי טוב גם אני רוצה להיות מאושר ואני יודע שאתה אוהב אותי ואני יודע שאתה רוצה שיהיה לי טוב ואני יודע שקשה לך ואתה יודע שאני עושה הכל בשבילך אבל עכשיו תורי

למעלה