ניתן לשפר אינטלגנציה?

dana19il

New member
ניתן לשפר אינטלגנציה?

אם קיבלתי רק 104 במבחן אייקיו שעשיתי באתר BRAIN.COM.

neko

New member
ניתן לשפר תוצאה במבחני IQ ע"י

אימון ולימוד, אבל האינטלגנציה הבסיסית של האדם לא משתנה. נ.ב: המבחנים באינטרנט ברובם מאד לא מדוייקים. לפני שאת מסיקה את הIQ שלך, נסי לפחות עוד שניים.

dana19il

New member
איך אפשר לבדוק אינטלגנציה בסיסית?

(זאת שלא משתנה)....

neko

New member
בשביל זה המציאו מבחני IQ, אבל מה

לעשות - הם לא מדוייקים לחלוטין, ואפשר להשפיע על התוצאות ע"י אימון. נסי את המבחנים שמופיעים בהודעה המומלצת של MELODICTRUTH. ניתן לראות הודעות מומלצות בעמוד הראשי.

neko

New member
מה שמזכיר לי:

קיים חוק מדעי שאומר שאי אפשר למדוד דבר בלי להשפיע עליו, כלומר: אם למשל בודקים השפעה של תרופה על אוכלוסיה, עצם העובדה שהחולים יודעים שקיבלו תרופה משפיעה על תוצאות הניסוי. דוגמא אחרת: אם מוציאים דם מיצור חי ע"מ לבצע ספירת הדם לרכיב כלשהו, הרי שבעצם הפעולה הזאת שינינו את כמות הרכיבים בדם. בצורה דומה, נראה שכל מבחן IQ שעושים בעצם משפר את היכולות שלך, ולכן כבר לא מייצג...

lepidus

New member
עקרון אי הודאות

נכון לגבי חלקיקים אלמנטרים, לגבי מבחני אי-קיו אני בספק...

BanjoKazooie

New member
וואלה אז אחרי 200 מבחני איקיו

בן אדם שעשה איזה 20 מבחני איקיו וממש השקיע בהם בטח "מעלה" את האיקיו שלו בצורה דרסטית

lepidus

New member
כמו מבחני דמה של הפסיכומטרי

זה לא עושה אותך יותר חכם, זה רק משפר את הציון שלך במבחן האמיתי

thrall

New member
עשיתי בערך 4 מבחנים ברשת

והאיי קיו שלי נע בין 118 בנמוך ביותר לבין 140 ומשהו בגבוה ביותר אני יכול להניח בוודאות שיש לי 120-125? לי נראה שכן ת'אמת זה לא ממש משנה לי, אני יודע שרמת האינטילגנציה שלי ומהירות התפיסה שלי גבוהות מהממוצע, בנוסף באוניברסיטה היה לנו באחד השיעורים מבחן של עומק תפיסה, אם אתם מכירים שנותנים לכם לראות ציור שאפשר לראות בו כמה דברים, בכל מקרה רק אני ועוד אחד מכיתה של 150 סטודנטים בערך ראינו שם פרצופים של אנשים בתוך הציור המוזר הזה. מה אתם אומרים תקבלו אותי למנסה?

thrall

New member
הלוואי שהיה לי כסף למבחן הזה

סטודנט תפרן כמוני צריך לחסוך כל גרוש, סורי

MelodicTruth

New member
ועכשיו יש לשאול את השאלה

מאיפה לנו שהIQ האמיתי הוא זה שמשיגים בניסיון הראשון? הרבה פעמים מדובר בשיטות חשיבה וסגנון שאלות שרוב האנשים לא מכירים, וחלק גדול מהכשלון שלהם נובע מזה שלא נתקלו בשאלות דומות. אני מדבר בעיקר על מבחני high range באינטרנט, שלא מוגבלים בזמן ומורכבים מסוגים שונים ומגוונים של שאלות.

BanjoKazooie

New member
זה העניין פה..

שאם "לא נתקלים" לא מתרגלים וזה כל העניין שלמבחן איקיו אסור להתכונן! המוח שלך צריך להבין הכל לבד..

MelodicTruth

New member
אם לא שמת לב

דיברתי על מבחני high range שנמצאים באינטרנט, לא על מבחנים רגילים.

אויש באמת

את באמת חושבת שמספר כלשהו שמבחן מטופש באינטרנט נותן לך באמת ישפיע ולו בפסיק על החיים שלך? תהיי קצת רצינית... וחוץ מזה, המבחנים באינטרנט רחוקים מלהיות אמינים... לי אישית הם נותנים תוצאות שונות בתחום של איזה 40...

למעלה