אתי, רציתי להבין (ארוך...)
היית כבר אצל דיאטנית? לא נשמע לי הגיוני איסור מוחלט על פחמימות. ידוע כי יש פחמימות בסוגי מזון רבים אשר אינם מוגדרים "פחמימה", כגון יוגורט, גבינות שונות, חלב, ירקות שונים וכו', אך אני מתכוונת לפחמימות פרופר. גם מי שסובל מסוכרת, לא בריא שיימנע בכלל מפחמימות. נכון יהיה להמעיט בכמות הפחמימות, במקום 5-7 מנות פחמימה המומלצות בד"כ בדיאטה, מומלץ לרדת ל-2-4 מנות פחמימה ביום, תלוי במצב של כל אדם. נכון עוד יותר להמנע מפחמימות ריקות (קמח לבן, תפו"א, תירס, פסטה, אורז לבן, עוגות, שוקולד וכו') ולעבור אך ורק לפחמימות מורכבות (קמח מלא, עדיף שיפון, אורז מלא, קינואה, קטניות למיניהן שהן שילוב של פחמימות וחלבונים וכו'). זה אגב, בריא לכולם, בלי קשר למשקל, מצב בריאותי. וגם כשכבר מחליטים להמנע מפחמימות ריקות, תמיד אפשר מדי פעם להנות ממשהו אהוב, כדי להרגיע את הנפש, כאשר יודעים שיש שליטה ולא מדובר במעידה שתביא אחריה התדרדרות וחזרה להרגלים הישנים, אלא מתוך החלטה ורצון לפנק את עצמנו מדי פעם. כדי להצליח לשמור על גבולות עבורנו, המכורים למתוק/שוקולד
/פחמימות (כל אחת והתמכרויותיה...), אפשר למשל להחליט שאני מרשה לעצמי פינוק מתוק רק כשיוצאים לבית קפה/מסעדה/אירוע וכדומה, או אחת לשבוע בערב שבת, או כל רעיון אחר שיאפשר להמשיך בשיגרה בריאה עם גבולות ברורים, לצד איים של פינוק...
כמובן, ביום יום להשקיע בבישולים והכנת מזון טעים ומפנק מהחומרים המותרים לנו... והכי הכי הכי חשוב- ספורט קבוע, מס' פעמים בשבוע (3-4 פעמים בשבוע, 40-50 דקות, זה מעולה. אם יוצא יותר- מה טוב, אך לא חובה). אני מדברת עמך בתור אחת עם סיכון לסוכרת, לאחר שהסוכר היה אצלי גבולי בהריון האחרון וכשנה לאחר הלידה שוב עלה למצב גבולי, כמו כן- אחי עם סוכרת נעורים. זוכרת את המשפט שרופאת המשפחה המדהימה אמרה לי לפני כמעט 4 שנים: "המחלה דופקת לך בדלת. זאת הזדמנות שלך לראות איך שינוי התנהגותי, תזונתי, פעילות גופנית- יכול לעצור את המחלה...". המליצה על ספורט קבוע, ירידה של 3-4 ק"ג ותזונה בריאה. מאז, בחודש הבא זה כבר 4 שנים, אני לא הפסקתי לצעוד. בתקופות מסוימות כמעט יום יום, בתקופות קשות יותר כמעט ולא יורדת את ה-3-4 פעמים בשבוע, 50-90 דקות. גם אם אני יודעת שאין לי זמן/כוח מעדיפה לצעוד 30 דקות, העיקר לצעוד. תוך חודש מרגע שהתחלתי לצעוד ראו את התוצאות בירידת גובה הגלוקוז בדם, לנורמה. ומאז אני מאוזנת ועוד המשכתי לרדת כמה ק"ג נוספים...