נישנושים...

אתי77

New member
חח ../images/Emo6.gif

אם אני מכניסה שוקולד הביתה, אני מחסלת ב3 דקות...

יעל י

New member
ואני כל יום מחליטה ללא פחמימות אהל לא עומדת..

בזה. נראה לי קשה בלי והכי הכי ארוחת בוקר.

אתי77

New member
אכן לא קל...

2-3 בשבוע אני אוכלת פרוסת לחם מקמח מלא עם קוטג' לארוחת בוקר ואני מרגישה חטא מתוק
אבל בלי פחמימות באמת אי אפשר, אפשר דל-פחמימות, וזה מה שאני מנסה לעשות... נסי להוריד את הקמחים ואת המאכלים הממש עשירים בפחמימות, זה כבר המון! ואם אני הצלחתי, זה באמת אומר שכל אחד יכול!

jesie12

New member
קוראת אותך ומנסה להבין

למה בעצם לחיות בלי פחמימות? בשביל להוריד 3 קילו לא הייתי מונעת מעצמי באדיקות כזו פחמימות ובטח שלא היתי מייעצת לאחרות לנהוג כמוך. אפשר להמעיט בפחמימות אבל להימנע ?

אתי77

New member
כנראה פיספסת...

אני לא חוזרת על זה בכל ירשור, אבל כתבתי כמה פעמים ש|תהדגש|אסור|סהדגש| לי פחמימות |תהדגש|בגלל בעיה בריאותית|סהדגש|. אני לא ילדה מתבגרת שמשתגעת מ3 קג' נוספים, אבל היות ומתברר שיש לי בעיה, ואסור לי פחמימות, אז אני מנסה לפחות לשמוח מהצד הטוב שיש בזה ולהנות מהירידה במשקל. אם קראת את מה שכתבתי ליעל י, ראית בטוח שאמרתי לה שאי אפשר להימנע בפחמימות, אלא רק להפחית. ממילא, פחמימות יש בכל דבר! כדי להימנע מפחמימות, צריך לחיות על חלבונים בלבד, וזה מאד מסוכן! אני לא מייעצת לאחרות לנהוג כמוני, יעל י אמרה שהיא רוצה וקשה לה אז עודדתי אותה. שכל אחד יאכל מה שהוא רוצה. כן, זה קצת הצחיק אותי שבשירשור על נישנושים דיאטטים, כתבת שאת אוכלת חטיף עתיר קלוריות, אבל לכל אחת מאיתנו יש את הכייפים שלו, ומה אכפת לי מה את אוכלת. פתחתי את השירשור לקבל רעיונות של מה לעשות עם הצורך שלי בנישנושים, והתכוונתי, שלי לא מתאים דג-דג כי אני לא אוכלת דברים כאלו. אבל תאכלי מה שבא לך, שיהיה לך לבריאות!

jesie12

New member
כתבתי מה שאני מנשנשת מידי פעם

לא יעצתי לאף אחת לנהוג כמוני וכנראה שפיספסתי את האיסור שלך לאכול פחמימות.

אתי, רציתי להבין (ארוך...)

היית כבר אצל דיאטנית? לא נשמע לי הגיוני איסור מוחלט על פחמימות. ידוע כי יש פחמימות בסוגי מזון רבים אשר אינם מוגדרים "פחמימה", כגון יוגורט, גבינות שונות, חלב, ירקות שונים וכו', אך אני מתכוונת לפחמימות פרופר. גם מי שסובל מסוכרת, לא בריא שיימנע בכלל מפחמימות. נכון יהיה להמעיט בכמות הפחמימות, במקום 5-7 מנות פחמימה המומלצות בד"כ בדיאטה, מומלץ לרדת ל-2-4 מנות פחמימה ביום, תלוי במצב של כל אדם. נכון עוד יותר להמנע מפחמימות ריקות (קמח לבן, תפו"א, תירס, פסטה, אורז לבן, עוגות, שוקולד וכו') ולעבור אך ורק לפחמימות מורכבות (קמח מלא, עדיף שיפון, אורז מלא, קינואה, קטניות למיניהן שהן שילוב של פחמימות וחלבונים וכו'). זה אגב, בריא לכולם, בלי קשר למשקל, מצב בריאותי. וגם כשכבר מחליטים להמנע מפחמימות ריקות, תמיד אפשר מדי פעם להנות ממשהו אהוב, כדי להרגיע את הנפש, כאשר יודעים שיש שליטה ולא מדובר במעידה שתביא אחריה התדרדרות וחזרה להרגלים הישנים, אלא מתוך החלטה ורצון לפנק את עצמנו מדי פעם. כדי להצליח לשמור על גבולות עבורנו, המכורים למתוק/שוקולד
/פחמימות (כל אחת והתמכרויותיה...), אפשר למשל להחליט שאני מרשה לעצמי פינוק מתוק רק כשיוצאים לבית קפה/מסעדה/אירוע וכדומה, או אחת לשבוע בערב שבת, או כל רעיון אחר שיאפשר להמשיך בשיגרה בריאה עם גבולות ברורים, לצד איים של פינוק...
כמובן, ביום יום להשקיע בבישולים והכנת מזון טעים ומפנק מהחומרים המותרים לנו... והכי הכי הכי חשוב- ספורט קבוע, מס' פעמים בשבוע (3-4 פעמים בשבוע, 40-50 דקות, זה מעולה. אם יוצא יותר- מה טוב, אך לא חובה). אני מדברת עמך בתור אחת עם סיכון לסוכרת, לאחר שהסוכר היה אצלי גבולי בהריון האחרון וכשנה לאחר הלידה שוב עלה למצב גבולי, כמו כן- אחי עם סוכרת נעורים. זוכרת את המשפט שרופאת המשפחה המדהימה אמרה לי לפני כמעט 4 שנים: "המחלה דופקת לך בדלת. זאת הזדמנות שלך לראות איך שינוי התנהגותי, תזונתי, פעילות גופנית- יכול לעצור את המחלה...". המליצה על ספורט קבוע, ירידה של 3-4 ק"ג ותזונה בריאה. מאז, בחודש הבא זה כבר 4 שנים, אני לא הפסקתי לצעוד. בתקופות מסוימות כמעט יום יום, בתקופות קשות יותר כמעט ולא יורדת את ה-3-4 פעמים בשבוע, 50-90 דקות. גם אם אני יודעת שאין לי זמן/כוח מעדיפה לצעוד 30 דקות, העיקר לצעוד. תוך חודש מרגע שהתחלתי לצעוד ראו את התוצאות בירידת גובה הגלוקוז בדם, לנורמה. ומאז אני מאוזנת ועוד המשכתי לרדת כמה ק"ג נוספים...

אתי77

New member
איזה יופי!

כל הכבוד על ההתמדה... הנה קבענו ממחר צעידות... אני אכן כפי שכתבתי, לא מוותרת על כלהפחמימות.לא נגעתי מפחמימה ריקה כבר למעלה מחודש, (ובהכרותי את עצמי, אסור למעוד גם בקטן, כי זה יוביל להתדרדרות מיידית) יש לי בעיה הורמונלית שמשבשת את פעולת האינסולין. אם לא אקפיד על תזונה עד שהגוף יתאזן מבחינה הורמונלית, אני עלולה לפתח סוכרת. כך הסביר לי הרופא. שבוע הבא אני אצל אנדוקרינולוג, ואחרי זה אצל דיאטטנית. בינתיים, אני מפחיתה כמה שנראה לי הגיוני. אבל לא לגמרי. פשוט מעדיפה קוטג על גבינה לבנה לדוג' וכאלו. המשכתי עם ירקות כמעט רגיל, הפחתתי לפרי ביום. מקפידה על המון חלבונים. תודה על התגובה המפורטת.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif בהצלחה עם הצעידות.

מאחלת לך שתצליחי להכניס את הצעידות כחלק מהשיגרה. תמיד תזכרי כמה שזה חשוב לבריאות, לא משנה אם יורדים או לא, העיקר שאת צועדת ובכך מאזנת את הגוף שלך מבחינות בריאותיות (וגם רגשיות) רבות. בעניין ההמנעות, אני מבינה אותך. אצלי זה עם שוקולד. כבר כתבתי כאן שהבנתי שאצלי זו התמכרות אמיתית, לכן עדיף המנעות מוחלטת משוקולד. הייתה תקופה ששנה וחצי לא נגעתי בשוקולד. אח"כ חזרתי פה ושם לאכול שוקולד ולאט לאט זה השתלט עלי וגיליתי שזה לא רק אכילת השוקולד בכמויות, אלא שזה "פותח לי את התאבון" ומעלה בי את צורך הנישנוש באופן מוגזם. אז בסוף יוני האחרון נכנסתי שוב להמנעות משוקולד וסוכרים (פרט לפירות במידה, כאשר מקפידה לאכול בעיקר תפוחים ובחורף גם פרי הדר). מאז, כ- 8 חודשים לא אוכלת שוקולד, למרות שהיו 2-3 מצבים בחודשיים האחרונים שליקקתי קרם של עוגת שוקולד מדהימה שהכנתי, כאשר במודע ידעתי שזה לא ישפיע עלי כי אני לא ממש אוכלת שוקולד, רק ליקקתי... ואכן, זה לא השפיע, עובדה שלא חזרתי לאכול שוקולד. שיהיה לך המון בהצלחה! והרבה בריאות!
ועוד טיפ שקיבלתי מדיאטנית מדהימה בעניין סוכרת- פחמימות תמיד לאכול עם משהו חלבוני/שומן, כך זה מאפשר לפחמימות להקלט לאט בדם ולא מקפיץ את רמת הסוכר בגוף בבת אחת, דבר שמאד לא בריא. למשל- תפוח עץ+ 5-6 שקדים טבעיים, או תפוח עץ עם יוגורט, פרוסת לחם (שיפון...) עם אבוקדו/טחינה/גבינה/אפילו מעט חמאה זה בסדר וכיד הדמיון הטובה עלייך...

אתי77

New member
תודה!

אני אקפיד בקשר לטיפ! וכל הכבוד על ההימנעות. מקווה שגם אני אתמיד...

באמת קשה להפסיק לנשנש

זה מן הרגל כזה... אוכלים בלי לשים לב. אחד הדברים שהדיאטן "הכריח" אותי לעשות זה להפסיק עם הנשנושים. הוא לימד אותי לעשות הפסקה בין הארוחות. פשוט לא לאכול כלום!!! (גם לא ירקות, שהם בעצם פחממות=סוכרים) אפשר ורצוי לשתות הרבה, בעיקר מים מים מים אפשר גם תה צמחים (עם ממתיק, לא סוכר) ואפשר למהול במים תרכיז דיאט. בהתחלה היה קשה. אפילו קשה מאוד. אבל לא ויתרתי לעצמי. ולאט לאט נכנסתי לזה, ואני שומרת באדיקות לפחות שעתיים בין ארוחה לארוחה. אני ככה כבר 5 חודשים, 20 ק"ג פחות, ומאוד מאושרת מהשינוי שחל בי.

אתי77

New member
שאני אנסה?

עברת ישר לשעתיים או שעשית משהו ביניים קודם?

אני שומרת "שעתיים" מתחילת הדיאטה.

כבר בפגישה הראשונה שלנו, הדיאטן הבהיר לי שזה הכרחי לירידה במשקל, ואני כמו תלמידה טובה הקשבתי והפנמתי. בהתחלה היה לי מוזר וקצת קשה, אבל מתרגלים. עד היום כשקשה לי ויש לי צורך בנשנוש מסויים אני לוקחת סוכרית MUST בטעם ריבת חלב או בטעם תות או תפוח-דובדבן, שותה מים או תה צמחים והחשק עובר...

אתי77

New member
לא...

גם חסה מכילה פחמימות, גם גזר וגם גמבה... גם אני הופתעתי מאד מאד כשגיליתי ...אני אנסה לצרף לינק

אורora

New member
זה קשור לירקות שמכילים פחממות

כמו תפוחי אדמה וכו. גם גזר אכן מכיל גם עגבניה. לא ראיתי שם חסה.... ויש הרבה מאוד ירקות שלא מכילים פחממות ( או מכילים כמויות אפסיות וזניחות)

אתי77

New member
לפי המחשבון הזה

לא מצאתי כמעט שום דבר שלא מכיל פחמימות...אשמח לרעיונות!!!

למעלה