אתה רואה , כבר יש שני "עמים".
אלא שחושבים שצריך להכריח אחרים "לטובתם" וכאלה שמאמינים בחופש אמונה. יהדות היא לא בהכרח דת, בעיני היא לאום, ואני אתמרד נגד כל מי שינסה *לכפות* עלי את הפרשנות שלו. אני בעד לאפשר לאנשים שמאמינים בדעותיך אפשרות להנשא בדרך דתית אבל גם בעד לאפשר לאנשים שמאמינים בדעותי אפשרות להנשא בדרך אזרחית. ההצעה שלך מגוחכת בעיני כמו ההצעה לכפות על כולם לבחור רק במועמד אחד לראשות הממשלה ורק מפלגה אחת לכנסת אחרת יהיה "עם ימין" "עם מרכז" ו"עם שמאל", למה לחלק לעמים על פי האמונה הדתית? זה יצור הרבה יותר משני עמים (ולשאלתך אגנוסטיקן = מי שאינו יודע אם יש אלוהים או לא, וזה גם לא מענין אותו. דאואיסט - מי שחושב שכח עליון ברא את העולם ואח"כ נטש אותו, כלומר זה שכוח עליון ברא את העולם לא אומר שעד היום הוא מסתכל לנו בתחתונים). למה לא על פי העדפה כלכלית? נטיה מינית? בחירה פוליטית? שם הסופרת האהובה עליך? העיתון שאת קוראת בסוף שבוע? (קראו רק מעריב/ידיעות/הארץ / הצופה / וכו´ אחרת תהיו שני עמים שונים!). הרשה לי להניח את דעתך, זה לא רק שאני לא מאמינה באלוהים, אני גם לא מאמינה לא בזאוס, לא באללה (ומוחמד שליחו) ולא באב בבן וברוח הקודש, ואין לי כוונה להעביר את עצמי טקס שעל פי אמונתי הוא פרימיטיבי במקרה הטוב ופוגע במקרה הפחות טוב, וכאמור אני אתמרד על כל מי שינסה לכפות עלי דבר כזה.