נישואין אזרחיים או לאזרח את הרבנות

Boojie

New member
כאן אתה טועה, בהחלט.

באמירתך "אין אמונה חילונית שאוסרת על אמונה דתית" אתה מבזה את האמונה החילונית בכללותה. האמונה שלי, שעיקרה הוא לשמור על מה שנראה לי מוסרי, נכון, צודק או כל הגדרה שתבחר לתת לזה, בהחלט אוסרת עלי להינשא בטקס דתי. כמו שלא הייתי שוקלת להינשא בטקס נוצרי, מוסלמי או בודהיסטי אפילו אם זה היה הטקס היחיד במדינה, כך אני גם לא שוקלת להינשא בטקס יהודי. למה? כי זה מנוגד לאמונות שלי. נקודה. השתלבות במערכת מנהגים המבוססת על דת מנוגדת לאמונה שלי מכל וכל, ולפיכך לא אנהג לפיה, וכל נסיון לאלץ אותי לנהוג לפיה הוא בגדר כפיה ואני לא אקבל אותו. וזה לא רק בגלל המעמד המושפל שיש לנשים במסגרת הזו (ולא, לא שיניתם את דעתי בנושא הזה, מצטערת. יש לי יותר מדי הכרות עם בתי הדין הרבניים מכדי להאמין לשלוש וחצי הדוגמאות הסותרות שלכם), אלא פשוט כי מדובר באמונה שאינה אמונתי, דת שאינה דתי, מנהגים שאינם מנהגי, ואני לא מוכנה לקבל אותם על עצמי בגלל שמישהו אחר החליט.

aaa123

Member
אינני מבזה את האמונה החילונית

בכללותה ,וכחילוני אשקול להתחתן שלא במסגרת טקס דתי רק אם בת זוגי תתעקש על כך או שחתונה בטקס דתי לא תהיה אפשרית כי הדת אוסרת עלינו להתחתן. אני פשוט לא מעונין בסכסוכים מיותרים. בכביש עדיף להיות חכמ\ה ולא צודק\ת וזה נכון לא רק בכביש.

כל אחד צריך לבחור את המלחמות שלו

אני מבינה ומכבדת את העובדה שבשבילך הסכסוך הזה מיותר. כך גם בשביל רבים אחרים שזה לא נוגד את אמונתם כמו שזה נוגד את זאת שלי, של טל קר, Boojie ואחרים. אבל אתה צריך להבין שזה לא שאנחנו סתם מתפנקות או מחפשות על מה לריב (גם אני משתדלת להיות חכמה ולא צודקת כשאפשר). זה לא בגדר מותרות, זה באמת נדבך חשוב באמונה שלנו בערכים חילוניים כאלה או אחרים (כמו חופש בחירה, חוסר כפייה והעמדות הפרטיות שלנו על מה זה נישואים), וצריכה להיות לנו אפשרות לחיות לפי אמונתנו, בדיוק כפי שאם היינו בנות דת אחרת זה היה אסור למנוע מאיתנו חופש דת. ושוב אני לוקחת לדוגמא אמונה דתית, שמשום מה אנשים מחשיבים יותר מאמונות חילוניות - כך את הזרמים הקונסרבטיבי והרפורמי. להם יש אמונות דתיות חזקות שאינן עומדות בקנה אחד עם האמונות של האורתודוכסים. למה לא נותנים להם להתחתן ולהתגרש לפי אמונתם הדתית? אני אגיד לך למה, כי האמונה שלהם נתפסת כאמונה סוג ז´ בארץ. בארץ או שאתה אורתודוכסי, או שאתה לא יהודי.

ונגיד שאני מקבלת את הטענה

שצריך צביון יהודי שיתבטא בצורה שבה מנוהלים דברים בפרהסיה, אבל מה הקשר בין פרהסיה לבין הנישואים, הגירושים או הקבורה שלי?

זה לא קשור, זו הסיבה שיש צורך

בהפרדה.
אגב - אנחנו זוכים לצערינו לאחרונה בהרבה ויז´ואלים של לוויות של הרוגי והרוגות פיגועים שנקברות ונקברים ללא ארון. מביש לטעמי.

יש צורך להפיכה לשני עמים נפרדים?

על ארגון צ.ה.ר שמעת? ארגון"קידושין" אלטרנטיבי אורתודוכסי למהדרין. הוכשר ע"י גדולי הפמניסטיות בישראל

wasaby

New member
ומה עם מי

שאינם רוצים בקידושין אורתודוקסיים? בין אם מדובר בהסתייגות מהמקווה, או מטקס הנישואין עצמו, בין אם המדובר באנשים שנשפטו כלא ראויים לנישואין בגלל נסיבות הולדתם או בזוג חד מיני.

אמיר.

New member
../images/Emo32.gif הבהרה.

ביהדות קוברים בתכריכים אלא אם כן (בעוונותינו) הגוף כבר לא שלם. (ויש יוצאי דופן - אבל זה כבר ממש מתרחק מהדיון)

קבורה זה נושא לפורום אחר

ובהקשר לנישואין הבאתי הסבר שאינו קשור דווקא להקנית צביון לעם. בנשואין ובגירושין כבר לא מדובר עוד בהקניית צביון לעם אלה על הימנעות (זאת עוד לשון עדינה) מהפיכה לשני עמים נפרדים ומפורדים לחלוטין. לא רב תרבותיות כי אם חד תרבותיות - כול תרבות לעצמה עם עצמה ובעצמה...

ולאמונה שלי אין שום כבוד?

אם לא הייתי יהודיה לא היו מנסים להכריח אותי להתחתן לפי חוקי היהדות, אבל בהיותי בת לעם היהודי מכריחים אותי לעשות דברים שנוגדים את אמונתי? ומה בקשר לאנשים מאמינים ששייכים לזרמים אחרים ביהדות כגון היהדות הקונסרטיבית והרפורמית? לא נותנים להם חופש להתחתן לפי אמונתם. כשהם מתחתנים עליהם להיות מחותנים ע"י רבנים אורתודוכסים, ולא רבני קהילותיהם. באיזו עוד מדינה מערבית מתוקנת היו נותנים לזרם דתי אחד להשתלט על המדינה ולקבוע לכולם איך הם יחיו? מה שאדם אחד חושב שצריך להיות צביון העם היהודי זה לא מה שאדם אחר יחשוב, ואי אפשר להכריח אותי להשתייך לעם או לדת. זה צריך לבוא מבחירה ומאמונה, לא מכפיה. וכן, בתור אשה אני מרגישה במיוחד מרומה מהסידור הזה של החרדים עם ממשלות ישראל, ויש דוגמאות אינספור לעניניים האלה. גם אם אני מבינה שההתיחסות שבעיניי היא פוגענית ולא מקובלת לנשים יכולה לבוא מאמונה מסוימת אצל אנשים דתיים, שדווקא רואים נשים כיצורים נעלים וכו´ אני לא חייבת לקבל אותה כשזה מגיע אלי. אני הרי לא בחרתי באורח החיים הזה, למה שאצטרך לחיות לפיו? ומתי ואיפה זה יפסיק? האם אצטרך ללבוש חצאיות ושרוולים ארוכים ברחוב? מה בקשר לכיסוי ראש? האם יכנסו לי עוד יותר מעכשיו לצלחת ולמיטה ויוודאו שאוכל רק כשר ולא אקיים יחסי מין בנידה? מתי זה יתחיל להחשב גם בעיניכם כהפרה בוטה של זכויות הפרט שלי?

ריטואל והבייתה

אין דרישות מעבר... השאר בינך לבין בין זוגך, רק לו מותר לבחון את צלחתך ... (וגם זה לא בכול המיקרים
)

לא מדוייק לגבי ריטואל והביתה

תעקוב (אין לי כח כרגע) אחרי כתבה סרוקה שתכנס הנה בנושא ברגע שאסרוק אותה... לו זה היה ריטואל והביתה - ניחא. זה ריטואל שמהווה בסיס לאפלייה חמורה, עינוי הדין וכפייה (בעיקר כלפי נשים) והבעייה היא שכל אלו מפסיקים להיות בידיך ואלקטיביים ברגע שערבת את עצמך בריטואל. בעייה נוספת היא שאין אפילו צורך בריטואל, כמו שהוזכר פה. די בהוכחות לקיום החלק של "הביתה".

הקדמת תרופה למכה...

עיתון 7 ימים, ידיעות אחרונות. " מעשה נורא באישה אחת ובמאה רבנים" תביעה נגד בית דין רבני של העדה החרדית בחשד שדייניו אפשרו לבעל בוגד לשאת אישה שנייה תמורת שוחד. בידיעה שפורסמה לפני שבועיים בעיתון "יתד נאמן" צוטט פסק-הלכה של הרב יוסף שלום אלישיב , מגדולי פוסקי ההלכה, שם תוקף הרב "דיינים תאבי בצע ". (ראו סריקה) בעקבות הפנייה פסק הרב אלישיב כי " חס ושלום , אין לחתום על "היתר 100 רבנינו"....... על "נבל ברשות התורה" שמעתן?!! לא חסרים הפושעים המתחבאים מאחורי אמונה או אידיאולוגיה זו או אחרת... לא קשור לעצם תהליך ה"קידושין", אלא באנשים המנהלים אותו. על צ.ה.ר סיפרתי כבר?

four seasons

New member
חנה עינוי דין וכפיה

באותה מידה לגבר, לא ברורה לי ההפרדה, קשה לי הנקודה כאילו הגבר נהנה מן הסיטואציה, לכפיה אין מין אולי זהות, אמונה ועל זה אפשר להתדיין. ולשאר דברייך אני מזדהה איתם

חלילה לא טענתי שגבר נהנה מהמצב

בו הוא נתון ברבנות ועל יד העדר האפשרות לבחור בנישואין וגרושין אזרחיים, כן הצבעתי על כך שעיקר העוול בחוקים, בגישה, באכיפה, בזכויות - הן כלפי נשים. לא אחזור על תאורי עגינות, גרושין כפויים, התר 100 רבנים שמובאת כאן לגביו כתבה משבת, שיקולי פסיקה לא מאוזנים ועוד. אישית אני לא מכירה בסביבתי גברים או נשים שנהנו מהריטואל הלוך (לרבנות) וחזור (בגרושין) ומכירה יותר נשים שניזוקו ממשית ו/או בדרגת חומרה גבוהה יותר מאשר גברים כאלו.

למעלה