נישואין אזרחיים או לאזרח את הרבנות

אז....מה?

אז מהו דתי?! ואז מהו חילוני?! ובכלל מהו , או מיהו יהודי?! האמת לא משנה... כ-ו-ל-ם , וכול אחד מהם לחוד... לא יודעים מהם ומיהם.. אבל אני בהחלט יכול לומר מה יהיו ואיך יחיו ילדהם וילדי ילדהם אם לא יתחתנו בטקס "קידושין" אורתודוכסי.. שני עמים, שני גלויות , מופרדים ונפרדים טוטאלית אחת מהשנייה. מי צריך גדר חשמלית ? חתונה אזרחית מספיקה...

טל קר

New member
הי, עניתי לך על הודעה אחרת אבל

תשובתי נותרה זהה, אז הנה הקישור

אתה יוצא מהנחה שאני חושבת שזה

דבר כל כך נורא. אם החלק השני של העם - או העם האחר - אינו מכבד את אמונותי וזכויותי, אולי באמת אין מקום שהוא יהיה קשור אלי בקשרי נישואין. נישואין צריכים לבוא מתוך הבנה, שותפות והתחשבות הדדית. כשרק צד אחד עושה את הויתורים כל הזמן, אין כל כך מערכת יחסים, לפחות לא מהסוג שאני מאחלת לעצמי.

דווקא לא...

אני לא חושב שאת חושבת שזה דבר נורא. וזה הדבר הנורא באמת

זה לא שאני לא מאמינה בכלום

יש לי אמונות שיותר חשובות בעיניי מאמונות דתיות, כמו האמונה בחופש הפרט וחופש הבחירה.

מהו "חופש"?

אני מאמין בחופש של סינתזה.. אבל אחרי נישואים אזרחיים- יוק- נ-א-ד-ה , סטו.. המבחר של שרוליק ופייגלה יצתמצם , ושרוליק עוד יאלץ להתחתן עם פייגלה . כפיה או לא..?!!!

ובשביל הפמניסטיות...

פייגלה עוד תאלץ (למרות רצונה הפמיניסטי החופשי) להתחתן עם שרוליק...

Boojie

New member
אתה דואג שהמבחר המזומן לך לנישואין

יצטמצם? תתנצר. או תתאסלם. אצלם יש יופי של מבחר. אם נדמה לך שתוכל לאלץ אותי להישאר יהודיה לפי הכללים שלך כדי שלך יהיה מבחר - אתה ממש ממש טועה. באמת חוצפה, לאלץ אנשים להתחתן לפי הכללים שלך כדי שבעוד כך וכך שנים לצאצאיך יהיה מבחר חתנים/כלות כשרים. כפי שכבר ציינתי, אני לא בהמת רבייה. בטח לא כדי להבטיח לצאצאים שלך שיהיה להם עם מי להתחתן.

מסכימה לגמרי עם Boojie

מצטערת אם הרצון שלי לחיות את חיי כפי שאני רואה לנכון מתנגש עם תוכניות הנישואין שלך. רק כדי להרגיע אותך, אני ממילא לא הייתי חלק מהמבחר העומד לרשותך. אין לי כל כוונה להתחתן עם מישהו עם דעות כמו שלך על מקומי בחברה ובעולם. (אני לא יורדת עליך, זכותך לדעותיך, אבל אני לא רואה את עצמי מתחתנת עם מישהו שהשקפת העולם שלו בנושאים שהם קריטיים בעיניי שונה באופן כל כך מהותי משלי.)

לא (שוב).... פשוט לא!!!

מכריח אותך להיות יהודיה... כפי שבר ציינתי : למה לחכות? אפשר כבר עכשיו לחיות כאזרח העולם החופשי בחו"ל... למה צריך להיות יהודי?!!! נ.ב בהמות רועות באחו, אנשים לא (לפחות לא בפעם האחרונה שבדקתי). בהמות "משריצות", אנשים מקימים את מצוות "פרו ורבו". בהמות מתקיימות על ומ...פונקציות פשוטות (אכילה, שתייה...) אנשים מתחתנים ומתקימים על ומ.. אהבה (ולא מתוך מטרה למלא פונקציה).

טל קר

New member
אתה רואה , כבר יש שני "עמים".

אלא שחושבים שצריך להכריח אחרים "לטובתם" וכאלה שמאמינים בחופש אמונה. יהדות היא לא בהכרח דת, בעיני היא לאום, ואני אתמרד נגד כל מי שינסה *לכפות* עלי את הפרשנות שלו. אני בעד לאפשר לאנשים שמאמינים בדעותיך אפשרות להנשא בדרך דתית אבל גם בעד לאפשר לאנשים שמאמינים בדעותי אפשרות להנשא בדרך אזרחית. ההצעה שלך מגוחכת בעיני כמו ההצעה לכפות על כולם לבחור רק במועמד אחד לראשות הממשלה ורק מפלגה אחת לכנסת אחרת יהיה "עם ימין" "עם מרכז" ו"עם שמאל", למה לחלק לעמים על פי האמונה הדתית? זה יצור הרבה יותר משני עמים (ולשאלתך אגנוסטיקן = מי שאינו יודע אם יש אלוהים או לא, וזה גם לא מענין אותו. דאואיסט - מי שחושב שכח עליון ברא את העולם ואח"כ נטש אותו, כלומר זה שכוח עליון ברא את העולם לא אומר שעד היום הוא מסתכל לנו בתחתונים). למה לא על פי העדפה כלכלית? נטיה מינית? בחירה פוליטית? שם הסופרת האהובה עליך? העיתון שאת קוראת בסוף שבוע? (קראו רק מעריב/ידיעות/הארץ / הצופה / וכו´ אחרת תהיו שני עמים שונים!). הרשה לי להניח את דעתך, זה לא רק שאני לא מאמינה באלוהים, אני גם לא מאמינה לא בזאוס, לא באללה (ומוחמד שליחו) ולא באב בבן וברוח הקודש, ואין לי כוונה להעביר את עצמי טקס שעל פי אמונתי הוא פרימיטיבי במקרה הטוב ופוגע במקרה הפחות טוב, וכאמור אני אתמרד על כל מי שינסה לכפות עלי דבר כזה.

טל קר

New member
נ.ב. ומה הקטע הזה של לנגן על רגשי

האשם של לעשות את זה למען ילדי? עוד מעט תבקש שאתעטה שביס כדי לא לפגוע להם בשידוך רחמנא לינצלן, אתחיל לשמור שבת וכשרות כדי שהמועמד/ת לנישואין יוכלו לבקר בביתי. זה טיפשי כמו לבקש ממני להפוך להיות ימנית כדי לא לפגוע בסיכויי ילדי להתחתן עם זה שאהבה נפשם. למה לא ההפך, אולי שהדתיים יפסיקו מיידית להתחתן ברבנות, כדי לא לפגוע בסיכוייהם להתחתן עם צאצאי שיסכימו להתחתן רק עם חילוניים? אם כבר נעמיד פנים שיש רק שני "עמים" אם מתחלקים על פי דת (למרות שזה מאוד רחוק מן האמת) למה שרק "עם" א´ יישר קו עם דרישות "עם" ב´? ואם נחזור חזרה לנושא הפמיניסטי (כי בכל זאת זה נושא הפורום) הדת כל דת נוצרה בידי אדם והיא שוביניסטית ופטריארכלית. והדת היהודית שלא רק מסתכלת לי בתחתונים אלא גם הולכת להסתכל בדורות שלפני בתחתונים כדי להסיק מכך עלי, איננה הטובה שבין האופציות. ואני לא אסכים להגבלה על החופש האישי כאדם וכאישה בשביל אף אחדות דמיונית עם אף אחד. כשאני חושבת על המטרות שלי כפמיניסטית הסעיף של "להכנע לדת שאני לא מאמינה בה כי אחרת זה עלול בעתיד לפגוע בשידוך של ילדי" לא מופיע באף סעיף.

כל פסיכולוג יגיד לך...

שיש להעריך את האדם לא בדברים הגדולים כמו יחסו לאלוהים, אלא בדברים הקטנים ביותר. ואכן , אנחנו (הדתיים) מודדים את חיינו - גם המשפחתיים וגם הציבוריים- לאו-דווקא בהכרעות הגדולות, אלה בדברים הקטנים שהם הקובעים. המדרש כבר אמר: " לא ניתנו המצוות אלא לצרף בהם בני אדם". להלכה ולפרטיה יש כוח להכיל בפרט קטן ומוחשי כמו "קידושין" רעיון כביר וגדול של איחוד לבבות. זה בדיוק כמו ביחסים בין בני זוג , שם מחווה קטנה יכולה להביע במרוכז יחסי אהבה של שנים רבות.

sista

New member
גירוש בהמות לחו"ל

מהיכן זורם לך כה בטבעיות שמי שרוצה חיים חילוניים צריך לחיות בחו"ל. עכשיו גם אתה רוצה לזרוק אותנו לים של עזה? ואני שוב חוזרת להמנון: להיות עם חופשי ב-א-ר-צ-נ-ו

למה ארצנו?!!

את מאמינה רק במה שנוח לך... מה גורם לך לחשוב שזה ארצך!!!? כובשת חסרת רחמים.

טל קר

New member
או שתקשר לנשים ופמיניזם או שתעביר

את השאלה לפורום אחר (אקטואליה? דו קיום? דתיים?) כי זה כבר לא אוף טופיק של הדיון המקורי, זה האוף טופיק של האוף טופיק של הדיון המקורי.

גם נשים פמיניסטיות כובשות

עמים אחרים(חיילות בצבא)... גם נשים פמיניסטיות כופות... גם נשים פמיניסטיות מתלהמות... ויש גם נשים שקוראות לעצמן פמניסטיות- גזעניות...

טל קר

New member
SO? איפה הנושא לדיון, מה השאלה,

מהי הפואנטה? מה אתה מנסה להגיד? ואיך זה קשור לנשואים אזרחים?

למעלה