נישואים

michal molcho

New member
האישי הוא הפוליטי...

תראי רו, אני לא מכירה אותך. אני לא יודעת איפה את נמצאת, כמה זמן את שם וכמה את פעילה. אני מקדימה ואומרת את זה כי ייתכן שסביר להניח שאת היית הרבה יותר מעורבת בפעילות הקהילתית בארץ. אני לא יודעת מה הקהילה עושה עכשיו. אני מודה שבשנים האחרונות הפרופיל של הקהילה הוא מתחת לאדמה. אבל אני גם זוכרת שבימים עברו, כשאני הייתי פעילה, עשינו המון מאמצים. אולי לא מספיקים לטעמך, אבל עשינו. כולל חשיפה יחסית מכובדת (אני, למשל, גיליתי לתדהמתי שכל העולם ואשתו, כולל אמא ואבא, מאזינים לדליה יאירי בבוקר). היינו פעילים פוליטית בתוך מספר מפלגות ומחוץ להם. אולי לא עשינו די, אולי לא עשינו נכון, אבל ניסינו. ואולי מבפנים זה נראה המון ומבחוץ פחות. ואולי באמת דברים השתנו לרעה. ואולי הקהילה ההומולסבית מרוצה ממה שכן יש לה בארץ - שזה חיים יחסית שקטים. ואולי יש בישראל כל כך הרבה דברים אחרים שיותר חשוב לטפל בהם ולוקחים מנשים הרבה אנרגיות (זכויות נשים, עובדים זרים, פלשתינאים). אני גם לא נמצאת במקום שמפגין יותר נראות או עשייה מאשר מה שהיה בישראל כך שאין לי יותר מדי חומר להשוואה. אבל, וזה אבל גדול. האישי הוא הפוליטי. התקדים של דנילביץ' היה רב ערך לקהילה, כך שאין לזלזל בתקדימים משפטיים. המאבק של טל ואביטל, גם אם לא נלקח לכנסת, יצר תקדים משפטי . הדרך לאימוץ הייתה ארוכה וקריטית עבורם. כל ערכאות המשפט ניסו להמנע מלקבל החלטה - ולמרות הכל הן ניצחו במאבק המשפטי. הן - ולא הקהילה שחלק לא מבוטל מהזמן ממש לא תמכה בהן. אז כן, זו הכרעה משפטית ולא חוק - אבל ראבאק רו - זה חתיכת הישג שכל הקהילה תהנה ממנו. אז עבורי ה"לפחות" הזה שווה לא מעט, ואם תשאלי את טל ואביטל, אז כן, אפשר לבנות על זה חיים מאד רציניים, ולהיות ממש הורים.

ro99

New member
ושוב, אני לא מובנת... כרגיל...

נעים מאוד, אני רו, חייה בהולנד, ולפני זה באנגליה, ולפני 25 שנה בארץ לכמה שנים שאני ממש לא מתגעגעת אליהן. ובכל מקום אני/הייתי פעילה, בצורות שונות ומשונות שלא אפרט בכדי לשמור על הפרטיות שלי. אני לא מבקרת את הבודדים האמיצים שכן עושים משהו ולא מזלזלת בגודל ההישג שלהם. אבל זה 0.00000000001% מכלל הקהילה. בשום מקום אחר לא ראיתי קהילה עם כזאת רמה של חוסר איכפתיות וכזה חוסר ביצים. וזה יותר מזה: זה פחד לחשוף את עצמך בראש חוצות. תחשבי למה יש פחד כזה? למה רבים כל כך מחוץ לארון רק בבארים? האם זה בגלל שהמצב של הקהילה בארץ כל כך טוב? אל תצחיקי אותי... אין בארץ הפגנות על חוסר צדק, אין מחאות ואין כלום, ולכן אין חקיקה ואין מעמד רשמי. באנגליה למשל הייתי בשנות ה-80 וה-90 בהפגנות ענק רבות נגד חוקים מפלים. והחוקים המפלים השתנו ועכשיו יש אפילו הסכם זוגיות. לפני זה, בשנות ה-70 (כשהייתי צעירה מדי לעזוב את הארץ אליה ההורים שלי הביאו אותי, וחייתי על בשרי את האהבה החמה והקבלה המוחלטת של הרוב המשווע בארץ לכל מי שאחר מהשטאנץ המקובל...), חברים שלי היו בצעדות מחאה נגד גישת החברה וכך נולדו התנועות למען זכויות הגאים שהביאו לשינויים מהותיים ולחקיקה של זכויות. יש בתוך הקהילה בארץ המון שנאה עצמית שמופנית לגבי כל אחד אחר בקהילה שלא בדיוק מה שאת/ה חושב/ת שהומולסביות צריכה להיות. והרוב המכריע הולך על קצות האצבעות בכדי לא לעשות הדים, כי רק כך אפשר להחזיק באשלייה שהכל בסדר וכולם בעצם מקבלים אותך. גם אם מקפידים לא לצאת מגבולות שינקין העולם נראה נהדר. כמובן שהאישי הוא הפוליטי - ניחשת כבר שלא צריך ללמד אותי את זה... ובטח שטל ואביטל יכולות לבנות על זה חיים ממש. אבל מה עם השאר? הקהילה לא צועקת בראש חוצות כשדורכים עליה. וזה קורה וזה קורה וזה קורה: אלימות שוטרים נגד גברים בגן העצמאות, יציאות מחרידות של ש"סניקים למיניהם שהיו גורמות למהומות ענק בכל ארץ אחרת, אנשים כמו אליצור שמטיפים טיפולי הסבה (שיכולים לגרום לנזק נפשי עצום ואפילו לאיבוד לדעת) במסגרת קורסים אוניברסיטאים לטיפול מיני ושמוזמנים להרצות בכנסים של אגודות בניגוד לכללי האתיקה המקצועית של אירגונים דומים ברחבי העולם!!! וכולם עוברים לסדר היום. והם ממשיכים לחיות בשאננות בגן עדן של שוטים, ומאמינים שהחברה כולה מקבלת אותם.

michal molcho

New member
לא יודעת מה זה כרגיל

אני לא כאן מספיק זמן... היופי הוא באי ההסכמה ובדיון, אחרת היה פה משעמם אימים. מכל מקום את מאד מובנת ואני מאד מסכימה. שנאת השונה שקיימת בקהילה הלסבית היא איומה ומעידה בעיני על חוסר בטחון. בכלל, הנטייה של הקהילה בארץ לפי ראות עיניי היא להיות נורא שטאנצית ולא קווירית, ומאד לא פתוחה. מצד שני, כלסבית בישראל החיים שלי היו מאד קלים. הייתי בחוץ כל הזמן ובכל מקום. בעודי בצבא נתתי הרצאות וקיבלתי אפטרים כדי לצאת לפעיליות של הקהילה. החבר'ה ששירתו איתי הסבירו למפקד הבסיס (עוד לפני שבכלל העליתי את זה) שמיכל צריכה לצאת ליום הגאווה כי זה יום החג שלה וזו זכות בסיסית שלה. זכיתי לעיטור כבוד על פעילותי כשהושמצתי באחת הקלטות של ה"רב" אמנון יצחק שהשמיץ את הלסביות בצבא ונתן אותי כדוגמא. באוניברסיטת בר אילן לא הופליתי וכשאחות ואמא של בת זוגי נפטרו קיבלתי את כל הגיבוי להיות איתה בשבעה - כמו כל בן זוג אחר. סביב מסיבת הכלולות שלנו העניינים קצת הסתבכו כי לא הזמנתי את כל המחלקה ורשימת הנעלבים הייתה ארוכה. אז כן, אותי החברה קיבלה ואני מניחה שדרך ההתנהלות המאד פתוחה שלי אנשים למדו לכבד ולקבל גייז. ונכון גם, שהקבלה הזו אפשרה לי להיות פעילה. מצד שני, אני לבנה ומשכילה - אז בטח שיותר קל לי. מצד שלישי (כי ידוע שלכל מטבע שלושה צדדים, וגם לכובע שלי) מי שלבן ומשכיל וחי בנוחיות שלו לא חש בצורך לפעול, ומי שממש מקופח עסוק בלשרוד. בסופו של עניים רו, למה זה מפתיע אותך שהקהילה בישראל אדישה? ישראל מדינה קטנה, קרתנית, אלימה ואגואיסטית. כל אחד עסוק בהשרדות שלו עצמו ולא טורח לנקוף אצבע לקידום עניינים של אף אחד אחר.

ro99

New member
ועכשיו אבוד לך...

אני מסכימה איתך.

Nirvana0

New member
מיכל שכחת משהו

אם יורשה לי? ישראל גם גזענית, מפלגת ולא מפרגנת... אה, שכחתי סליחה, אני לא "לבנה". הס וקולי נדם.

michal molcho

New member
בטח יורשה.

לא, לא שכחתי, ולרגע לא טענתי שישראל לא גזענית ומפלה, נהפוך הוא. אני לא חושבת שהחיים שלי צריכים להיות יותר קלים רק בגלל המוצא שלי, אבל זה המצב. יש הירארכיה, ובגלל היותה אשה ולסבית אני לא בראשה. אבל בגלל היותי לבנה אני לא בתחתיה. זה בסה"כ תיאור מצב - זו בפירוש לא קבלה של המצב כרצוי. כן, אם את לא לבנה החיים שלך יותר קשים - לא רק בישראל אלא ברוב העולם המערבי. למה? כי העולם הזה מסריח וגזען - וכן, ישראל יותר גרועה. צר לי. זה לא אומר חלילה, שקולך צריך להידום. נהפוך הוא.

Nirvana0

New member
../images/Emo45.gif קבלי ח"ח, על אף המציאות

המתוארת "האמיתית" והצער שהיא טומנת בחובה לחלקים נכבדים בחברות שונות בעולם. ובאופן עקרוני, לי אישית קשה לשתוק, למרות שרבים היו רוצים בשתיקתי. אבל מכירה רבים ששותקים מחשש להרגיז את האח הגדול, ופעמים רבות עוד יותר רק משום שתהליך ההפנמה שלהם שהם נחותים מה"אחרים" - הצליח בגדול, ואז קשה להרים ת'ראש (אני יודעת- זה מייגע, ולכן לא פעם גם מבינה אותם).

Nirvana0

New member
טוב, אני ... כרגיל...

אשב בצד, כי הבעיות שלי הרבה יותר גדולות, סבוכות ומתוסבכות (ולא שהן לא יכולות להיפתר. לבנתיים לא, כי הרוב יושב בבועה הזו. אז אני אשאר עוד הרבה זמן בתוך הסוגריים האלה - "הקול האחר"). ומיכל, כבוד - רו הסכימה סוף סוף עם מישהו

gabcake

New member
טבע הפורום

חשבתי להוסיף מלות פיוס כלליות. בפעם הראשונה או השניה אולי שכתבתי בפורום נוצר מין שרשור כזה עמוס רגשות ודעות. בתור חדשה בפורום זה הרגיש די אינטנסיבי. נדמה לי שכתבתי משהו על געגועים לארץ וכולנו יודעים שזה נושא מורכב..בכל מקרה מאז למדתי להכיר ולהעריך את הנפשות הפועלות בפורום וארשה לעצמי לכתוב הכללה ולומר שאנשים כותבים בכנות מהלב ולא בכונה לפגוע. בגלל שהתקשורת היא בכתב ולא שומעים את טון הדיבור ובגלל שכל אחד בא עם המטענם והרגישויות שלה/ו קורות אי הבנות.. לסיכום אני מזמינה את חברות הפורום החדשות לתת לפורום צ'אנס.. p.s. - Ro can you tell I was the peace maker in my family???

ro99

New member
Peace maker peace shmaker

If everyone stopped fighting we'd both be out of a job!

למעלה