נישואים

gabcake

New member
I missed the details

Are you both Israeli, one residing in Ireland one in Israel? I'm not sure what's going on.. I habe an Irish friend in Ireland and her partner is American in the uS and they go back and forth, kind of crazy..but they told me that in May 06' there is supposed to be some changes in the Irish law. Since the UK passed the cicil partnership, and that included northern Ireland, the rest of Ireland might be following behind.. Anywyas, if this is totaly irrelevant to your situation and I misunderstood it (happens to me sometimes:), I appologize.​

דוקא הבנת...

או שאני לא הבנתי אותך (נו מה לעשות, בלונדינית...) אני בישראל, אשתי באירלנד, שתינו ישראליות בעלות דרכון ישראלי בלבד. היא על אישור עבודה שיהפוך בקרוב לרזידנסי , אני על הקו גולווי-קרית אונו... אנחנו חיות ביחד לא מעט שנים ונשואות (לפחות לתפיסתנו) כבר כמעט חמש. אכן שמענו על אירים ואמריקנים שעוברים את אותו הגיהינום ומישהי מבררת לנו על תקדים עם אקדמאים באותה אוניברסיטה של אשתי - גמכן אירי ואמריקני. גם אנחנו שמענו על השינויים ש"אוטוטו" נכנסים לחוק האירי, רק שלמיטב הבנתי לנו לא אמרו תאריך. מאי זה בסדר. גם ככה לא אגיע לפני הקיץ שוב, ככה שמהפה שלך לשלטונות ההגירה. תודה על כל העצות והטיפים. מקוה שזה יסתדר. במקרה הכי גרוע, לפי הבנתי, אקבל אישור שהיה על סמך החוזה הכלכלי שלנו אבל לא אוכל לעבוד, או שאצטרך להאריך כל פעם את ויזת התייר, אבל מה שאמרו לנו חברים זה שלא יגרשו אותי. טוב, נו, לפחות נתחיל ממשהו! מבטיחה לעדכן!

gabcake

New member
בהצלחה

אם אשמע עידכונים מזוג החברות שלי אני אעדכן בינתים הרבה compassion ואני מקוה שזה יסתדר במהרה. אני בארה"ב עם מצב immigration סבוך כשלעצמו.. מנסה לעשות מה שאפשר כדי להשאר כולנו יחד כאן (בת הזוג, אני, והילד). לעתים קרובות עולה בי זעם למחשבה שאם בת זוגתי היתה גבר, מזמן כבר היה לי גרן קרד ואזרחות אמריקאית...

odedee

New member
זו אכן אפליה מרתיחה.

וגם לנו יש קשיים עם זה. מעניין מתי, אם בכלל, מערכת ההגירה של ארה"ב תהיה שוויונית יותר כלפי הומולסבים. זה בלתי נסבל לחלוטין וכשקוראים את הסיפורים של immigration equality מקבלים דיכאון מהמדינה הזו.

Nirvana0

New member
immigration equality?

אכן, קיבלתי דיכאון עמוק רק מלקרוא את ה - FAQ שלהם. מה אני אגיד לכם, מאחלת לכם המון כוח לעמוד בתנאים האלה, והמון תקווה שדברים ישתנו (בקרוב?). אם אתם עדיין שם, אז אתם אנשים מיוחדים ומוערכים (לפחות כך בעיניי), שבזכותכם (ובזכות הרבה אחרים כמוכם) אולי אולי יזוזו מתישהו דברים במדינת החושך הזו.

itay82

New member
Not only the US

אבל גם במדינות אירופאיות "פתוחות" כגון... אהההמממ....שוודיה אפשר למצוא בדיוק את אותה האפליה. זה אמנם עובד בצורה אחרת ואף פעם לא מקבל גושפנקה חוקית, אבל זה ברור שהתהליך לקבלת אשרה קבועה על בסיס זוגיות הומו-לסבית כאשר אחד מבני הזוג מגיע ממדינה "בעייתית" ייקח פי חמש יותר מאותו התהליך בו משתתפים זוגות סטרייטים. לפני שלושה שבועות פורסם מחקר של וועדה פרלמנטרית בנוגע לאפליות בתהליך ההגירה, וגילו שבמדינה בה הכל עובר דרך מערכת הסעד, קרי דרך קשר אישי עם הפקידות הציבורית, הפקידות הציבורית מאפשרת לעצמה לשים קרש בגלגלים של מי שהיא לא אוהבת. כמובן, זה לא דבר חדש, אבל מספרים תמיד מזעזעים את השוודים מחדש. אז כותבים על זה שלושה עיתונאים ב-DN והמצב חוזר לקדמותו, בו כולם טופחים לעצמם על השכם על הפתיחות הנהדרת שלהם (שסך הכל היא בכל אופן בכמה רמות מעל הממוצע האמריקאי ושלא נדבר על הישראלי), אבל מנציחים פערים מתחת לשולחן.

ro99

New member
לא רק אירלנד מסרבת לקבל...

גם בישראל מסרבים להכיר בנישואים גאים קנדים, או בעצם מכל ארץ שלא תהיה.

odedee

New member
נחכה ונראה...

עוד לא נאמרה המילה האחרונה. נקווה שבג"צ יתעלה על משרד הפנים והפרקליטות שמגלים נאורות של אייטולה.

ro99

New member
אאאח, לפחות... לפחות...

המילה הזאת היא הבעייה הכי גדולה בישראל (nothing personal). אישרו אימוץ. ביג דיל. העבירו חוק אימוץ? העבירו חוק מערכת יחסים? העבירו חוק משהו? והקהילה שותקת. לא מפגינה, לא מוחאת. דממה רועמת כי לפחות אישרו אימוץ... ולמה? כי הכל על רמה של "לפחות", גן עדן של שוטים אבל בלב יודעים את האמת. ולכן כולם מעדיפים שדודה רבקה לא תראה אותם בטלוויזיה ותדע שהם בעצם... ושהבוס לא יראה תמונה בעיתון ויגלה שהם בעצם... כי על "לפחות" אי אפשר לבנות חיים רציניים, וכל עוד את/ה פשוט "לפחות" אז את/ה אף פעם לא תהיה "ממש".

לא רוצה לדבר בשם מיכל

אבל אני חושבת שהיא אמרה "לפחות" כי יש לנו חברים בצרפת שנורא רוצים ילד ולא יכולים לאמץ כי שם כתוב בפירוש שהומו לא יכול לאמץ. זה ה"לפחות" הזה, אני חושבת. לא אמרנו שזה סוף הדרך, לא חשבנו שהמאבק הסתיים, אבל לפעמים ה"לפחות" הזה הוא מה שנותן לאנשים את האפשרות לנוח קצת ולנשום לפני שמתחילים לטפס על ההר הבא.

ro99

New member
מותר לענות לשתיכן ביחד? ../images/Emo6.gif

לי באופן כללי תמיד מאוד חסר הקטע של האקטיביזם הפוליטי בארץ בענייני הקהילה. בגלל זה ה"לפחות" כל כך צורם לי. הקהילה בארץ קמה ע"י אימוץ של חיצוניות של מה שראו בחו"ל (דבר שתופס לא רק לגבי הקהילה אבל גם לגבי הרבה תרבויות אלטרנטיביות בארץ) ואיכשהו הצליחו לדלג על השלב החשוב של מאבק שהוא סממן בולט וחשוב ביותר של קהילות בשאר העולם והוא המוביל להישגים בשטח הזכויות וכו'. And, boy, does it show... יש אנשים בודדים אמיצים שכן עושים משהו, אבל הרוב הענק שותק ומבלה ועושה כאילו שהכל נהדר (נו, כל מי שלא בסדר לו זה אשמתו כי הוא יותר מדי קיצוני/אוחצ'ה/מזדיין בגנים ציבוריים/דוחף לאנשים בפנים שהוא הומו...). אוקיי, אני סופר צינית, לא מהמעריצות הגדולות של ישראל וכל מה שקשור לחיים בה, ועשרות שנים לא שם (בגלל זה), אבל בכל פעם שאני נתקלת במנטליות של הקהילה בארץ (דרך דיונים או קשר אחר) אני נדהמת מחדש.

הביקורת על הקהילה ככלל אולי במקום

(אם כי אני לא בטוחה שהייתי מרגישה בנוח לבקר מבחוץ), אבל נראה לי ששפכת חמתך עלינו שלא בצדק ומבלי להכיר אותנו. אנחנו תמיד היינו אקטיביסטיות והפסקנו את הפעילות בקל"ף רק כאשר הקהילה הלכה לכיוונים שחשבנו שהם מוטעים (ותסכימי איתי שמותר לא להסכים עם כל פיפס) וכאשר לא הצלחנו לשכנע באמצעים הדמוקרטיים המקובלים. תמכנו מבחוץ ואפילו תרמנו כסף למאבק האימוץ - למרות שזה לא נוגע לנו אישית וסביר שלא נזדקק לכך. מדוע אסור לנו לשמוח בשמחת חברות כאשר מצליח להן או להצטער בצער חברים שבמקום מושבם הנוכחי נאסר עליהם?

ro99

New member
סליחה רגע

לא שפכתי את חמתי עליכן. בשום פנים ואופן לא. אם זה מה שהבנת אז הבנת לא נכון ואני אפילו מתנצלת שאיכשהו נתתי לך רושם מוטעה. כך שכל מה שאת אומרת בהודעה בכלל לא במקום, כי לא אמרתי או אפילו ניסיתי לרמוז את מה שאת הבנת. ואפילו לא שפכתי חמה אלא מתחתי ביקורת. אני מרגישה בנוח לגמרי לבקר מבחוץ כי גם הייתי פעם בפנים בזמנים אחרים לגמרי שבהם רק מעטים אך אמיצים היו visible. חוץ מזה שאני לא קונה את המנטרה הישראלית שרק לאנשים מסויימים שעומדים ברשימה ארוכה של תנאים מותר לפתוח פה... הבעתי דיעה שזה דבר לגמרי לגיטימי בדמוקרטיה.

Nirvana0

New member
../images/Emo5.gif

זה כל כך נכון עד שזה נהיה מאוס לשמוע "המנטרה הישראלית שרק לאנשים מסויימים שעומדים ב רשימה ארוכה של תנאים מותר לפתוח פה" ולהביע דיעה שכנגד... מה זה הדבר הזה? ואם תהיתן, לא מעבירה על "מיכל או אישתה" ביקורת, אין פה דבר אישי וישיר (ואולי בכלל לא מכוון למי מהפורום הנ"ל)... רק שזו התחושה המלווה גם אותי. כאילו שיש מי שיש להם גרין קארד למתוח ביקורת, וכאלו "שחורים" כפויי טובה שהאיסור חל עליהם בתכלית האיסור. ואני מסכימה עם רו בכל מה שנאמר על הקהילה ההומולסבית ה"רדומה", שכמעט ונאדה גורנישט לא עושה כלום למען ייטיבו עימה חייה במדינה הזו. ואני מתאפקת מלומר עוד ...

itay82

New member
רק שניה...

וזה לא בקשר לאקטיביזם, חוסר אקטיביזם או הדה-פוליטיזציה המגוחכת של הקהילה בארץישראל. מה שמרתיח אותי זה משפטים כמו "אני לא בטוחה שהייתי מרגישה בנוח לבקר מבחוץ" (שזה בכלל מתקשר ליותר מדי דיונים מהזמן האחרון, אז לאחר שלא כתבתי על דפי הפורום הזה מאז וואלהאלה, אני אנסה שלא לשפוך את כל התסכולים שלי על גבי הודעה אחת). בכל אופן, למה אסור לבקר מבחוץ? ממתי? למה אמור להיות לא נוח? חוץ מהעובדה שהביקורת מגיעה מאנשים בעלי היכרות מסויימת עם הנושא, אנחנו עדיין חיים בחברה דמוקרטית ואחד מעקרונותיה הוא חופש לבקר. לפעמים דווקא הביקורת מבחוץ היא מועילה יותר מכל דבר אחר כל עוד היא נעשית בצורה נכונה. לא אוהבית את הביקורת? תמיד אפשר לענות. ואני מצטער אם אני נכנס לאיזושהי הכללה גורפת, אבל פשוט נ-מ-א-ס לי מדיונים עם ישראלים שנעצרים ב"אסור לך לבקר, אתה כבר לא כאן".

תשכחו שדיברתי

אני אמרתי שלא הייתי מרגישה בנוח לבקר מבחוץ - ולא התכוונתי לחוץ לארץ כמו שמן הסתם כולכם חשבתם, אלא מבחוץ באופן כללי. דיברתי על עצמי שכשאין לי די מידע אם אבקר מבחוץ אולי אעשה עוול למי שבפנים ושאני לא יודעת כמה הוא מתאמץ. תראו מה קרה פה. אני התנסחתי בצורה לא מוצלחת (ויש אומרים שלא חכם בכלל לפתוח את הפה לפעמים) כי כזו אני, לא תמיד אני מצליחה להסביר את עצמי. לעיתים הניסוחים שלי, ולא משנה כמה זהירה שאהיה, יכולים להשתמע ביותר מצורה אחת. ככה זה. עכשיו, לו הייתי באה מבפנים, לצורך הדוגמא- חברה בפורום הזה יותר מעשר דקות מיתולוגיות- הייתי יודעת שיש כאן רגישות לנושא "מה אתם יושבים שם ומדברים על כאן" שהוא, מה לעשות, בכלל בכלל לא מה שדיברתי עליו. אני ממשיכה עם הדוגמה: מה קרה בעצם? באתי מבחוץ, לא ידעתי מי נגד מי, ולמרות שכל מה שניסיתי לעשות זה להגיד "תראו, אני לא יודעת מספיק כדי לבקר כי עזבתי את הפוליטיקה המקומית ממש מזמן" חטפתי על הראש את כל מה שהיה לכם נגד אותה קהילה בדיוק שממנה אני מתרחקת כי התאכזבתי ממנה למרות שיש שם עדיין אנשים שיקרים לליבי. ומה המסקנה שלי מכל זה? בדיוק כמו קודם אבל יותר ברור אפילו: אני לא אפתח את הפה יותר בשום מקום כל עוד אני באה מבחוץ. ובפורום הזה אני כרגע מרגישה יותר זרה מהסטרייט ההומופוב האחרון. ישנה מן הסתם סיבה שבגללה כתבתי את מה שכתבתי. בלהט העלבון אני כבר לא זוכרת מה רציתי לאמר. אני כן זוכרת שהרגשתי שמשהו תמים שכתבתי מקבל יחס לא ענייני כאילו שחובה עלי להכיר את כל המשקעים שכל אחד ואחת מחברי וחברות הפורום נושאים. האם זה לא מדגים שוב את הנקודה שלי? בכל מקרה, ביקשתי ממנהל הפורום למחוק את התגובה הקודמת שלי. זו שהביאה עלי את כל האש והעשן שלא הביאו שאר התגובות שלי. הוא סרב מנימוקים ענייניים שלו. אם כך, לא נשאר לי אלא לבקש: תשכחו שפתחתי את הפה בכלל. תודה. אה, ואגב, אני לא רואה את עצמי כישראלית במיוחד. מבחינתי אני אירית בגלות... האם זה שאני נאלצת לחיות בישראל שולל ממני לתפיסתכם את הזכות להביע עמדה רק כי מבחינה טכנית אני שייכת לקהילה הישראלית?

een ogenblik

New member
שוב בעיה

"האם זה שאני נאלצת לחיות בישראל שולל ממני לתפיסתכם את הזכות להביע עמדה רק כי מבחינה טכנית אני שייכת לקהילה הישראלית?" זו בדיוק הגישה נגדה יוצאים כאן. זו בדיוק הגישה אותה ראו בדברייך בקודמים. זה שאת נמצאת במקום כלשהו לא קשור כלל לזכותך להביע או לא להביע עמדה בקשר למקום כלשהו. בין אם המקום הכלשהו א' זהה למקום כלשהו ב', ובין אם הם שונים. לאנשים יש עמדה על מה שמעניין אותם בהתאם למידע שבידיהם. זכות אנשים להביע את דעותיהם על הקהילה ההומולסבית בישראל זהה בין אם הם שייכים אליה, לא שייכים אליה כי הם סטרייטים בישראל, לא שייכים אליה כי הם הומולסביים ישראלים לשעבר, לא שייכים אליה כי הם סטרייטים ישראלים לשעבר או כי הם בכלל לא ראו את ישראל מבפנים מעולם. יכול להיות שמי שמבקר מבחוץ טועה לחלוטין, מכיוון שנמצא רחוק מדי לראות את הפרטים. יכול להיות שמי שמבקר מבפנים טועה לחלוטין, מכיוון שנמצא קרוב מדי והפרטים מערפלים לו את התמונה. אבל כדי להגיע לאיזון כדי להקשיב לשניהם. זה נכון, דרך אגב, לא רק לקהילה ההומולסבית בישראל, ונראה לי שהתגובות כאן הן לגישה ולא לקהילה (למרות שבלהט של כולם קשה לפעמים לראות זאת). אז נראה לי שלא ממש כדאי להרגיש זרה כאן מההומופוב התורן האחרון. אין כאן כל כך הרבה הומופובים תורנים בכל מקרה, אבל את זה תראי רק אם תשארי לנדנד למשתתפים כאן.

ro99

New member
ושוב...

לא "חטפת שום דבר על הראש". כבר הסברתי לך אבל את בשלך. וגם המנהל סרב למחוק לא מתוך "נימוקים ענייניים שלו" (שנשמע שרירותי וקשה לב) אלא מפני שאין בתפוז אפשרות למחוק הודעה יחידה מתוך שירשור, אלא רק שירשור שלם. אף אחד גם לא "שולל" ממך "את הזכות להביע עמדה רק כי מבחינה טכנית [את] שייכת לקהילה הישראלית". את לא היחידה פה שכעת בארץ, אז תרגעי. בניגוד לנוהג בארץ שאני לא אזכיר את שמה הפעם, פה לכל אחד מותר להביע דיעה. אין צורך להגיע לכאלו רמות של מלודרמה. אנשים פה ניסו לעזור לך דוקא, אם במקרה שמת לב...

michal molcho

New member
אני מסכימה, אבל...

בהכירי את הנפשות הפועלות זה מאד משמח אותי. אז נכון, זה רק שביב של התחלה, אבל גם צעד אחד, וזה.

למעלה