תשכחו שדיברתי
אני אמרתי שלא הייתי מרגישה בנוח לבקר מבחוץ - ולא התכוונתי לחוץ לארץ כמו שמן הסתם כולכם חשבתם, אלא מבחוץ באופן כללי. דיברתי על עצמי שכשאין לי די מידע אם אבקר מבחוץ אולי אעשה עוול למי שבפנים ושאני לא יודעת כמה הוא מתאמץ. תראו מה קרה פה. אני התנסחתי בצורה לא מוצלחת (ויש אומרים שלא חכם בכלל לפתוח את הפה לפעמים) כי כזו אני, לא תמיד אני מצליחה להסביר את עצמי. לעיתים הניסוחים שלי, ולא משנה כמה זהירה שאהיה, יכולים להשתמע ביותר מצורה אחת. ככה זה. עכשיו, לו הייתי באה מבפנים, לצורך הדוגמא- חברה בפורום הזה יותר מעשר דקות מיתולוגיות- הייתי יודעת שיש כאן רגישות לנושא "מה אתם יושבים שם ומדברים על כאן" שהוא, מה לעשות, בכלל בכלל לא מה שדיברתי עליו. אני ממשיכה עם הדוגמה: מה קרה בעצם? באתי מבחוץ, לא ידעתי מי נגד מי, ולמרות שכל מה שניסיתי לעשות זה להגיד "תראו, אני לא יודעת מספיק כדי לבקר כי עזבתי את הפוליטיקה המקומית ממש מזמן" חטפתי על הראש את כל מה שהיה לכם נגד אותה קהילה בדיוק שממנה אני מתרחקת כי התאכזבתי ממנה למרות שיש שם עדיין אנשים שיקרים לליבי. ומה המסקנה שלי מכל זה? בדיוק כמו קודם אבל יותר ברור אפילו: אני לא אפתח את הפה יותר בשום מקום כל עוד אני באה מבחוץ. ובפורום הזה אני כרגע מרגישה יותר זרה מהסטרייט ההומופוב האחרון. ישנה מן הסתם סיבה שבגללה כתבתי את מה שכתבתי. בלהט העלבון אני כבר לא זוכרת מה רציתי לאמר. אני כן זוכרת שהרגשתי שמשהו תמים שכתבתי מקבל יחס לא ענייני כאילו שחובה עלי להכיר את כל המשקעים שכל אחד ואחת מחברי וחברות הפורום נושאים. האם זה לא מדגים שוב את הנקודה שלי? בכל מקרה, ביקשתי ממנהל הפורום למחוק את התגובה הקודמת שלי. זו שהביאה עלי את כל האש והעשן שלא הביאו שאר התגובות שלי. הוא סרב מנימוקים ענייניים שלו. אם כך, לא נשאר לי אלא לבקש: תשכחו שפתחתי את הפה בכלל. תודה. אה, ואגב, אני לא רואה את עצמי כישראלית במיוחד. מבחינתי אני אירית בגלות... האם זה שאני נאלצת לחיות בישראל שולל ממני לתפיסתכם את הזכות להביע עמדה רק כי מבחינה טכנית אני שייכת לקהילה הישראלית?