ניקיון, סדר ושות'

einat162

New member
זה מסורת ותרבות שצריכה להכחד.

אהבתי את התגובה שלך

YULI9

New member
נסי להסתכל על כל אזור "מלמעלה"

למשל על השיש במטבח.
אפילו אם את לא רגילה לראות את תראי מה לא בסדר.
אי אפשר להשאיר הכל נקי, צריך לתחזק כל הזמן.
אם תעייני בפורום תיראי שלכל אחת יש שיטת תחזוקה משלה, יש כאלו שמנקות ניקיון יסודי פעם בשבוע, יש שמעדיפות להקדיש כל יום לאזור אחר.
אני במצב די דומה לשלך מבחינת הרגלים אז מצאתי שני פתרונות, הראשון עוזרת פעם בשבועיים.
יש לי מגיל מאוד צעיר וגם כשהמצב הכלכלי היה לא טוב העוזרת הייתה בעדיפות מאוד גבוהה.
כשאין עוזרת אני דואגת ל"אפס" את הבית כל יום, בסוף היום אני עוברת ומחזירה דברים למקום, כלים למדיח, כיור ושיש נקיים.
מעבירה ויש על מקלחות ושירותים.
כביסה- חבל או מייבש ישר לארון.
כל יום מפעילה את הרובוט השואב, כשלא היה לי העברתי מטאטא.
מעבירה סמרטוט לפי הצורך ובשבוע שהעוזרת לא מגיעה שוטפת יסודי.
זה נשמע הרבה עבודה אבל אני לא מקדישה יותר מחצי שעה ביום לניקיון, שעה אם צריך שטיפה יסודית.
החכמה היא לא להגיע להזנחה אלא לנקות כשיגרה גם כשנקי, אם מנקים את הנקי אף פעם לא יתלכלך, אמרה ששמעתי פעם מאישה חכמה.
גילוי נאות, הבית שלי נעים ומסודר אבל לא "מתוקתק".

מזדהה קצת...

גם אני הגעתי לבית משלי אחרי החתונה ולא ידעתי הרבה על ניהולו
כיום- אחרי 4 שנים אני ממש השתפרתי.

קחי בחשבון שזאת ממש עקומת למידה (במיוחד למי שלא היה ממי ללמוד בילדותו).

הפורום הזה עזר לי המון המון - אל תתביישי לשאול, יש פה בנות מקסימות עם עצות טובות

כמו תמיד אציע לאפס את הבית - מיון, סידור,

ניקיון יסודי. אח"כ זה תחזוקה וכל שבוע פרוייקט.
תחזוקה אצלי מתבצעת כך: אני מקדישה בערך שעה בבוקר, מסדרת את הבית, אצלי לרוב הסלון והמטבח זה מה שצריך לסדר כי החדרים די ריקים ותמיד מסודרים פרפקט.
אח"כ שהכל מסודר אני נכנסת למטבח - מדיחה כלים, זריקת זבל, מחזירה הכל למקום.
מפעילה רומבה או מטאטאת, מעבירה סמרטוט במטבח.
מסתכלת על הכביסה, מפעילה במידה שיש 3/4 מכונה.
מחליטה מה לבשל צהריים ומוציאה מהמקפיא מה שצריך.
מכלירה שירותים.
פה בעצם אני מתחילה את היום שלי רגוע ומקדישה את כולו לתינוק שלי.
בין לבין כשהוא ישן אני מבשלת / תולה / מקפלת כביסה.
בערב עושה "וויש" קליל על הבית - מפעילה רומבה, מטפלת במטבח, אם צריך מעבירה שוב סמרטוט במטבח, סדר לרוב שוב בסלון כי שם הצעצועים של התינוק.
הולכת לישון כשהבית מאופס ומסודר.
זה אולי נשמע הרבה אבל זה פשוט וקליל, אני כל יום עושה את זה אז הבית תמיד נקי, הכל מסודר במקום ואין ערימות כביסה.

מרים 882

New member

בול ככה
מתחילה את היום על נקי ומסודר ומסיימת אותו כך.
לי יש כמה כללים מאוד ברורים בבית
1.חפצים חוזרים מיד למקום
2.בגדים מלוכלכים מיד לסל כביסה
3.כביסה מיד מתקפלת ומתגהצת
והכי חשוב
הבעל והילדים יודעים שכדי שההיה נחמדה כדאי להם מאוד לשמור על סדר.

שירהק1

New member
נשמע נורא מעייף

אני קמה בשש ואחרי התארגנות מהירה שלי כולל מקלחת אני שוטפת כלים אם נשארו ובקבוקים, מכינה את המנות לאחה"צ במחלק המנות והמים בבקבוקים. את הבגדים לגדולה ומים בשבילה לגן ויוצאת לעבודה. בחמש גג מגיעה חזרה עם שתיהן ואם אין משהו שקבענו לאותו יום אז יש לי להיות איתן+הכנת משהו לערב (מזל שהן אוכלות חם כל יום ובשרי איפה שהן נמצאות) ולפחות כביסה אחת איפשהו.

אני חייבת להגיד לך פרנצ'סקה שאם היית נכנסת אליי הביתה (לפי מה שאני מתארת לי את שלך) היית יוצאת מייד
.

חשוב לי שהבית יהיה נקי. אבל לשמור על סדר אני לא מצליחה והאמת שאין לי כוחות נפשיים להילחם בבלאגן של שלושתם אז יש לנו מוקדי בלאגן

לאט לאט, הן תגדלנה וזה ישתפר

את עובדת ויש גבול מה שניתן להכניס ביום אחד.

צריך תמיד לזכור שכל אחת במצב שונה,
לי לקח זמן להבין (לפני 3-4 שנים) שרוב המשתתפות הפעילות בפורום היו ללא ילדים ועם מנקה קבועה לפעמים כמה פעמים בשבוע.....וכל אחת צריכה להרגיש נעים בבית שלה, ולא כדי שהשכנה תהיה מבסוטה.

שירהק1

New member
את חושבת שגם בעלי יגדל?

אבל את צודקת. לכל אחת יש ג'וקים משלה בראש. אני למשל אוהבת שיש דברים מעל המקרר - לא יודעת למה.... קורנפלקסים מעל המקרר מזכירים לי סיינפלד אולי. אמא שלי מתחרפנת מזה.

קרו דברים יותר מוזרים מזה!

בעלי לא הרים מזלג בבית,
עכשיו בכל פעם שהוא קופץ הביתה "אני רק אעשה כלים זריז ואני הולך" חחחח מחזיקה לך אצבעות!

לי יש אבק מעל למקרר

שירהק1

New member
אז הנה לך פיתרון....

שימי עליו קופסאות של קורנפלקס
(על נאבק כן? לא על בלך....)

בבית דווקא בעלי עושה אבל הוא מבולגן נורא. פעם בכמה זמן הוא מחליט לסדר ואז אלוהים ישמור איפה שהוא דוחף את הדברים. אבל הבית נראה כביכול מסודר. לא נורא אני השלמתי עם זה שרק כשנעבור דירה אני אמצא כמה דברים

dify

New member
את מזכירה לי

את היום בחיי שהבתי את ההבדל בין סדר לניקיון.
אצל אמא שלי לנקות אמר להזיז הכל, להרים הכל, לנקות ה-כ-ל יסודי. כל יום חמישי כל הבית היה עובר מהפכת פסח שכזו. בשאר השבוע אנחנו היינו מבלגנים, היא היתה רבה איתנו, והבית אף פעם לא היה מסודר, תמיד כשנכנסת היו דברים מפוזרים, כמובן חוץ מביום חמישי אחרי שהיא היתה גומרת לצחצח הכל.

לעומת זאת, כשגדלתי, הבנתי שיש גישה אחרת, קצת מזכירה יותר את הגישה של בעלך. דוחפים הכל כך שלא יהיה כלום מול העיניים, מנקים מלמעלה חפיף כך שיראה נקי ומסודר, וזהו. כמה התפלאתי לגלות שלפחות בשני בתים של אנשים שנהגתי לבקר אצלם ותמיד היה מסודר, זו היתה השיטה. הסדר עשה רושם הרבה יותר מהניקיון היסודי.

שיעור לחיים

שירהק1

New member
בלאגן לא אומר בהכרח שלא נקי

פעם בשבוע יש נקיון יסודי אצלי (אני מאוד מקווה....) מוקדי הבלאגן אליהם אנחנו מרכזים את כל הברדק זה בסלון - סלסלה גדולה של משחקים.
בחדר של הגדולה יש עוד משהו שלתוכו נזרקים צעצועים
ובחדר של הקטנה יש כוורת גדולה שחלק מהתאים מאפסנים....ממממ.... אני לא בטוחה מה אבל מכניסים לשם עוד ועוד מזה.

זה העיקר. והשאר נקי.

אבל כרושם ראשוני אם את לא בודקת ממש אז ברור שסדר יותר בולט.

אצלי מה שמטריף - אני יכולה להכנס לבית של מישהו שהוא נראה מסודר והכל בסדר. ואז את הולכת לשרותים והאסלה מגעילה והכיור מלא שיער. זה יותר גרוע אצלי מצעצועים ובגדים שמפוזרים

גם אני יותר חזקה בנקיון מאשר בסדר

אני מנקה ומסדרת כל יום אבל איכשהו בלאגן נוצר כאן מאליו תוך דקות

לפחות אני יודעת שנקי תחתיו...

שירהק1

New member
זה מה שחשוב

כשהקטנה מלקקת בשקיקה את הריצפה אני יכולה להיות רגועה

לוקח כמה שניו תליצור בלאגן מטורף

dify

New member
אני כאמור לגמרי איתך

הבית שלי לא יראה מוזאוני כנראה לעולם.
בדירה הנוכחית קנינו ספה לבנה ושולחן עץ יקר ואני שומרת עליהם מכל משמר ושונאת את זה בי, מעדיפה רהיטים מהוהיים ותחושה של "תרגישו בבית, שימו רגלים על השולחן". מאז שאני מקפידה אני צוחקת על עצמי שמי היה מאמין שאני אהפוך לפולניה?? אבל אל תדאגי, אני דואגת שהגישה הפולנית לא תתרחב לשאר איזורי הבית

שירהק1

New member
מה רע בפולניה???

כל עוד לא הלכת רחוק ושמת ניילונים על הספה את עוד בסדר.

תמיד יש גם את האמצע. לא חייבים לבן אבל גם לא חייבים מהוהה. יש צבעים שהם ידידותיים יותר כמו חומים בהירים יחסית עם בד "דוחה ילדים" (בדיחה אצלנו) שהכל מתנקה טוב במגבון.
יש לי שולחן עץ כבד בסלון שגם אם פיל יבוא לשבת עליו לא בטוח שיקרה לו משהו. אני מניחה כוסות שתיה חמה עליו בלי תחתיות וזה חלק מהנוחות. הבעיה שהוא מלא ציורים ויצירות אומנות שממש אבל ממש אסור לגעת בהן כי "היא באמצע"
- אם היא הייתה יודעת כמה "לצפרדע הירוקה" זה לא משנה באיזה שלב זה יגיע אליה

dify

New member
אז זהו... ש..

את השולחן עטפתי בניילון
זה שולחן עץ זית ממש מיוחד במרקם שלו ואני לא רוצה שכל כוס תשאיר עליו סימן (ולנו יש חתולות שמפילות דברים אז בכלל).
שבוע שעבר קיבלתי אומץ להוריד את הניילון, אבל תכלס, ברור לי שאני מקצרת לו את החיים בגלל זה.

את הספה קניתי בקרם מאד מאד בהיר כי הריצפה שלנו כהה ורציתי לתת קונטרה, אז הספה מאד בהירה וכיסיתי אותה בשמיכה ובכיסויים רקומים לידיות ולמשענת
כבר אמרתי פולניה, לא?

מאד לא מתאים לי לקנות ריהוט כל כך רגיש, אבל אני ממש ממש אהבתי את השולחן ולקח לי ים זמן להתאהב בספה עד שמצאתי את זו, ואני אוהבת את התוצאה והשילוב שלה עם הריצפה. אז בפינה הזו של הבית אני לגמרי פולניה
בשאר הבית מותר לבלגן ולשים רגליים בלי הגבלה
מי שחושש יכול לשבת בפינה אחרת בסלון
(וואי וואי איזה פולניה שיוצאת ממני
)

שירהק1

New member
הרגת אותי

את מהזן האמיתי. לא יודעת אם את רואה ריימונד אבל היה פרק שאמא שלו הורידה לכמה דק' את הכיסוי על הספה. אחד הפרקים הטובים.

אם זה שיושב בפינה יקבל גם חושך בכלל סגרת את הנושא והוכתרת.

עכשיו אחרי כל הריקמה הזו את חייבת להעלות תמונה

למעלה