ניצול של המצב

האגס 1

New member
אז טעית בכוונתי

"הישראלי המכוער" הוא טיפוס של אנשים מסויימים, ממש לא של כל הישראלים, משום שיש גם "הישראלי היפה" - לראייה - הפנימיה של עדיפו (אחרת השרשור הזה בכלל לא היה מתקיים). גם הסביבה שלי יותר מגוונת ממה שזה השתמע באוזנייך.

האגס 1

New member
תגובה מאוד חשובה

אכן, חשוב שיישמע בדיון כזה גם קול כזה, שמציג גם את הפרספקטיבה של תושבי הצפון (והיו כאן עוד כמה תגובות כאלה), אבל גם כשמבינים את הלחץ הפתאומי והלא פשוט שאותם תושבי הצפון נקלעו אליו, אי אפשר למצוא בזה הצדקה להתנהגות תוקפנית כלפי אותם נותני שירותים, גם כשהשירות מתפספס איכשהו. לא, אנחנו לא חושבים שתושבי הצפון עשויים מחומרים אחרים מאיתנו, אבל גם במצב כמו שלהם - חשוב לזכור להראות את ההערכה שלך למה שנותנים לך.

אם אין לך מה להוסיף אין צורך להגיב

בשביל התגובה. מה בעצם אמרת כאן? שזה מכוער להגיד את מה שאמרת? מעולה אחלה תגובה, שמוסיפה הרבה לדיון כאן.

MIRUSH8

New member
זה ללא ספק נכון...

אבל נראה לי שדיי נסחפנו פה לכל מיני הצהרות... ונשאלה קודם שאלה באמת משמעותית... האם כל האנשים שהגיעו לפנימיה היו כאלו, או רק הקבוצה הקולנית..? אף פעם אין הצדקה להתנהגות כזו של "מגיע לי", אבל לי אישית באמת קשה לי לראות כמה מהתגובות פה ביחס ל - "כל תושבי הצפון" זה לא היה בסדר. זו הייתה אפילו כפיות טובה לשמה. אבל צריך גם להכניס לקצת לפורפורציה ריאלית את הדברים... ולזכור שאין פה הגדרה של "כולם"... ושאנחנו נמצאים במצב כזה שחייבים את אותה הבנה ושיתוף... שיט, אזעקה... אמשיך לכתוב מאוחר יותר.

adipo

New member
ניצול של המצב

מדהימה אותי, כל פעם מחדש, חוצפה של אנשים. בפנימייה שלי התארחו כ-250 אנשים מרחבי הצפון. זה התחיל במספר קטן של משפחות, כשהכוונה הראשונית הייתה לאפשר הגעה לחניכי הכפר שרוצים מקום שקט לשהות בו וגדל וגדל עד למימדים הללו, בלי שאף אחד יודע עד מתי וכמה עוד נוכל לשאת. האנשים, ברובם משפחות עם ילדים, קיבלו כאן מעל ומעבר ובהרבה רצון טוב- חדרים עם מצעים, שלוש ארוחות מלאות ביום, כל בוקר נסיעה לאטרקציה כלשהי באזור (המועצה המקומית ארגנה), כל אחה"צ פעילות אתנו, החיילות, ושעות רבות של בריכה, ולא התבקשו לתת תמורה כספית- רק לנקות אחריהם ולעזור בתורנוית מטבח. הכפר היה אמור להיות סגור בשבועות הללו ולאפשר לעובדיו מנוחה לקראת שנת הלימודים החדשה, אבל ההנהלה החליטה להתגייס לטובת אנשי הצפון. עד כאן הכל טוב ויפה- אחדות, כמו שנורא רוצים להחדיר לנו מכל כיוון היום. הבעיה התעוררה כשאנשים התחילו לקחת כמובן מאליו (דבר נוראי לעשות באופן כללי) את מה שהם מקבלים והתחילו להתלונן ולהקשות על הצוות עם כל מיני טענות. כשמציל הבריכה לא הגיע ביום שבת בשתיים, כמו שנאמר להם, היו כמה שקיללו, ופנו אליו בצורה לא יפה וכועסת על כך שאיחר... בתום 10 ימים הצוות כבר היה באפיסת כוחות וגם הכסף, שלא ניתן לו שום מימון או עזרה ממקורות ממשלתיים, לא אפשר להמשיך להחזיק את האורחים. הם התבקשו לעזוב ביום ראשון, 7\23, ונעשו מאמצים לעזור להם למצוא מקום חדש לשהות בו, לאלה שהיו מעוניינים. המהלך הזה גרר הרבה תגובות נזעמות, האשמות ואף מילים כמו "פינוי", עם קונוטציה ברורה שאני, באופן אישי, לא מבינה איך הם העיזו להטיח בנו. הסיום היה מכוער בחלקו, אנשים כעסו ולא טרחו להודות והרבה עזבו והשאירו אותנו מאחור מתוסכלים. כמה אפשר להשקיע ולתת ובסוף לקבל כזה יחס. אחת המשפחות לא עזבה את הכפר עד הערב כי לא הסכימה לעבור למקום שבו היא צריכה לשלם על האוכל... אני תמיד נדהמת מחדש מכך שאנשים בטוחים שמגיע להם, מאנשים שלוקחים את הניתן כמובן מאליו, מאנשים שהם כפוי טובה.

האגס 1

New member
אין לי ספק

שאף אחד לא התכוון כאן לכלל תושבי הצפון, ושכולם כאן מבינים שבצפון יש אנשים נוחים יותר וגם אנשים קשים יותר. נשמה לי שאנחנו גם מבינים עכשיו שהסיטואציה הזו הוציאה מאנשים רבים בצפון, כל מיני אלמנטים שליליים שאולי לא מאפיינים אותם בימים כתיקונם. אני מקווה שגם הם עצמם באמת מודעים לכך, ואילו הם היו במקום המארחים הם היו רואים זאת כמו המארחים. כן, הם זקוקים להבנה ולשיתוף, אבל גם כשמישהו נמצא במקום הזה, הוא צריך לזכור ש"עזור לנו ללכת לעזור לך", ושעם גישה חיובית יותר הוא יצליח להביא את הצד השני ללכת יותר לקראתו. מאחל לך שתעברי את התקופה כולה בשלום.

MIRUSH8

New member
טוב... אני מצטערת לבשר...

שהעורף החזק נשבר... (לפחות אצלי...) היו לנו 22 אזעקות!!!! 22 אזעקות בשישי - שבת. בלי יכולת לאכול, לישון, לנוח, או לתפקד כמו שצריך. לצערי 2 קטיושות נחתו מעל השכונה שלי, ועוד אחת בצד הימני. והבוקר... כן... כן... כבר 4 אזעקות ועוד לא התחלנו את היום. ועם כל חוסר השינה, חוסר המנוחה, וכל הדאגה למשפחה בבית, אני אמורה להגיע ממחויכת ומקצועית לעבודה בביה"ח ולהמשיך את היום הנפלא בראיית פצועים ומצבים שלא הייתי מייחלת לראות. ועם כל זה... אנחנו ללא ממ"ד או מקלט תקין, ואפשר כמובן רק לזעוק לשמיים... נראה לי שהיום סיימתי עם הנחמדות. אני לא מוכנה יותר לסכן את החיים שלי. אם אין למדינה יכולת לדאוג להגנה, שלפחות תדאג לפינוי....

shellyland

New member
עצוב שזה כך.

מכיוון שאני מכירה אותך ויודעת שאת עושה לא לשם הכרת תודה, אין לי ספק שהחוויה המכוערת הזאת לא תרפה את ידייך.

האגס 1

New member
הישראלי המכוער ../images/Emo4.gif

לא הופך למשהו אחר כשהוא הנזקק. זה אולי לא פופולארי למתוח ביקורת על תושבי הצפון, אבל הם ואנחנו צריכים לזכור שגם כשפועלים לטובתם, זה עדיין לפנים משורת הדין, ושגם כשאתה מגיע עם נתוני פתיחה של הצד הנפגע - לא הכל מותר. עזור לאנשים לעזור לך. אבל אני מניח שהכיעור הזה לא מאפיין רק את אנשי הצפון, זו ישראליות מושרשת מדי.

shellyland

New member
מסכימה רק עם משפט הפתיחה שלך.

כשמושיטים יש, יד לזכור שאנשים לא הופכים להיות נחמדים יותר רק בגלל שהם נזקקים ואם אנחנו לא מסוגלים לעמוד בזה, אנחנו לא צריכים לעזור מלכתחילה. או שנמצא בעצמנו את הכוח לסייע בלי לצפות לשום תמורה - אפילו לא רגשית - מצד אלה שאנחנו מסייעים להם או שנניח לזה.

Shayko71

New member
כל הפוסל במומו פוסל!

אף כי ``ושומרון בכחצי חטאתייך לא חטאה, ותצדקי את אחיותייך מהנה, בכל תועבותייך אשר עשית`` אין ``היהודי המכוער`` חדל מלהאשים את הישראלים, אף אחר גלותם ללחלח וחבור נהר גוזן וערי מדי, המוחים בעד אשמה חסרת שחר זו באמצעות הטאליבן.

Shayko71

New member
הבהרה מתנצלת

לו הייתה נוקט בשם ``היהודי המכוער`` החרשתי. שמאז ``ויגל ישראל אשורה וישב אותם בלחלח ובחבור נהר גוזן וערי מדי`` אינם חדלים להציק לנו באמצעות הטליבן והחזבלה, בגין אשמה זו. שבמקום להאשים את היהודים, מאשימים את הישראלים המתבוללים מימי אסרחדון, ונותר שבט יהודה לבדו

Fairywitch

New member
תושבי הצפון- זאת הכללה נוראית.

אני בטוחה שלא כולם התנהגו כך. אף אחד שם לא היה מתחלף איתנו, וזה עצוב שגם בזמנים קשים נורא כואב לאנשים לתת קצת מעצמם

האגס 1

New member
שוב - כמובן שהכוונה היא לאלה

שעדיפו תיארה את התנהגותם. את גישת ה"מגיע לי" לא המציאו תושבי הצפון, וזה לא חל רק בצפון הארץ, ולדאבונינו אנשים כאלה יש בכל מקום. אני גם בטוח שיש בצפון אנשים שיש להם יותר הערכה למה שניתן להם, אולי לעובדי הפנימיה של עדיפו היה מזל רע.

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifעם זה אני לגמרי מסכימה.

חבל שאפילו במצבים כאלה הישראלי המכוער (מי שבאמת כזה, כמו שאמרת)- לא יכול להירגע ולנוח קצת ממנהגיו הגועליים. יצאתי עם הכלב יום אחד (אני גרה בחיפה), ושכן אחד צעק שהוא מקווה שאני גם מנקה ואוספת כשהכלב עושה את מה שהוא צריך לעשות. ניסיתי להסביר לו שזאת צריכה להיות הדאגה האחרונה לשו עכשיו, ושאני לא מתעכבת רגע מיותר בחוץ, בטח לא בשביל זה (ואני בד"כ מהאוספים והמנקים), אבל הוא המשיך לצעוק. שיקפוץ לי. יש כאלה שבכל מצב יחפשו ריב. עצוב

למעלה