ניסוי פרנק-הרץ.

UST

New member
אלקטרוכימיה זה פרק בחירה

שיווי משקל של חמצון חיזור זה פרק חובה(יחד עם תרמודינמיקה)

SpyKid

New member
אופס..

וואי, שכחתי לגמרי שלמדנו ש"מ של חמצון חיזור... הייתי בטוחה שזה תת נושא של תאים אלקטרוכימיים. איזה סוג שאלות שואלים שם?

SpyKid

New member
ידעתי שמשהו מוזר פה! ../images/Emo6.gif

שווי משקל של חמצון חיזור עוסק בתאים אלקטרוכימיים, וזהו פרק חובה. חשבתי שאלקטרוכימיה עוסקת בתאים אלקטרוכימיים...

UST

New member
אלקטרוכימיה אכן עוסקת בתאים

אבל בתאים לא תקניים כולל חישוב של מתח תא לא תקני באמצעות משוואת נרנסט. בנוסף יש שם על תאים אלקטרוליטים ועל קורוזיה. וזהו בעצם

SpyKid

New member
../images/Emo32.gif

למי שנבחן השנה בבגרות במעבדה בפיזיקה (מבריק, UST וכו'), לפי שמועות ממקורות מוסמכים, כנראה שהמעבדה השנה תהיה בנושא מכניקה.

UST

New member
זה די הגיוני

סה"כ היא לא תהיה חשמל. ואני חושב שבאופטיקה כבר היו מספיק מעבדות בשנים קודמות.

SpyKid

New member
לא עקבתי אחרי נושאי המעבדות בשנים

הקודמות... בכל אופן, אני חושבת שהייתי מעדיפה מעבדה באופטיקה (למרות שבבי"ס עשינו רק אחת בנושא הזה, לפני שבוע, לעומת המון מעבדות במכניקה במהלך כתה י"א). שני הנושאים עדיפים לדעתי על פני חשמל (הנושא הפחות אהוב עליי מבין נושאי הלימוד בפיזיקה), אבל באופטיקה יש פחות סיכוי לאחוזי שגיאה גדולים שאינם תלויים בנו (במכניקה ברוב הניסויים פשוט בלתי אפשרי להגיע לתוצאות ממש טובות. זכורה לי במיוחד מעבדה בנושא תנועה מעגלית, שבה היינו צריכים לסובב מטוטלת קונית ברדיוס מסוים כל פעם. זה לא יצא ממש ישר
).

UST

New member
דווקא לנו היתה מעבדה במכניקה

שקיבלנו גרף שהמורה שלנו אמר שהוא כמעט אידיאלי. אבל זאת היתה מעבדה על תה"פ ואנחנו היינו רק צריכים למדוד את המרחקים עם סרגל- את הנקודות מכשיר עשה לנו

למעלה