ניסוי פרנק-הרץ.

SpyKid

New member
ניסוי פרנק-הרץ.

אני קוראת עכשיו בספר הלימוד את ההסבר לממצאי הניסוי, וזה מה שכתוב שם: "כל עוד לאלקטרונים המואצים בין הסריג ובין הקתודה יש אנרגיה קינטית קטנה מ-4.9 אלקטרון-וולט, ההתנגשות בינם לבין אטומי הכספית היא אלסטית...מכאן שהאלקטרונים ממשיכים בתנועתם ומגיעים לסריג. כאשר האנרגיה של האלקטרונים המואצים שווה ל-4.9 אלקטרון-וולט, ההתנגשות בינם לבין אטומי הכספית היא אי-אלסטית. הדבר מתבטא בכך שהם מאבדים את האנרגיה ומוסרים אותה לאטום". עכשיו, אני לא מבינה למה האלקטרונים עם האנרגיה הנמוכה מ-4.9 א"ו לא מוסרים את האנרגיה שלהם גם כן לאלקטרונים באטום, למרות שאינה מספיקה כדי לעורר אותם לרמה גבוהה יותר?

sagima

New member
בדיוק בגלל

שהם לא יכולים לעורר את האטום לרמה יותר גבוהה, הרי הרמות קוונטיות ואם המינימום שהאטום צריך זה 4.9 EV אז הוא לא יוכל לקבל פחות (הוא גם לא יכול לקבל יותר, הוא צריך לקבל בדיוק) .

SpyKid

New member
רגע, אבל למה האלקטרון לא יכול

להתנגש באלקטרון אחר מבלי לעורר אותו לרמה גבוהה יותר? איך הוא "יודע" שאין לו מספיק אנרגיה ושהוא צריך לעבור דרך האטום מבלי לגעת באלקטרונים שלו?

sagima

New member
הוא לא עובר דרך...

יש שתי אפשרויות, או שהאלקטרון יעבור "דרך" האטום ואז אין שום אינטרקציה, או שהוא יפגע באטום ואז בגלל שאין לו מספיק אנרגיה להאביר תהיה התנגשות אלסטית והוא ימשיך עם אותה מהירות רק בכיוון שונה.

SpyKid

New member
תודה, ועוד שאלה,

למה הכוונה בשאלה הבאה: חשב את אורך הגל של קו ספקטרלי בכל אחת מהסדרות של ספקטרום המימן עבור n=6 ? האם הכוונה שיש למצוא את אורך הגל הנפלט עבור כל מקרה של חזרת אלקטרון לרמת היסוד, כשיש 5 רמות מעוררות? או שהכוונה לכל האפשרויות של פליטת אור, כולל מעברי הביניים (כמו מרמה 3 לרמה 2, למשל)?

אחמס1

New member
לדעתי הכוונה לחשב את כל 5 האפשרויות

לפליטת פוטון (כלומר יורד מ-6 ל-1, מ-6 ל-2,...ל-5)

SpyKid

New member
תודה,

אבל מאוחר יותר מצאתי בספר הסבר ל"סדרות" והכוונה לסדרת לימן, בלמר, פשן וברקט, כלומר את כל הספקטרומים של כל סדרה, שזה 10 האפשרויות ולא 5...

מוריאל11

New member
זה בכימיה (אינטרקציה בין קרינה) ../images/Emo41.gif

או שזה בפיזיקה? (בנוגע לשאלה ששאלת)

SpyKid

New member
פיזיקה - קרינה וחומר.

(זה פרק הבחירה שלנו, מה פרק הבחירה שלכם?) מה זה הנושא הזה "אינטרקציה בין קרינה" בכימיה? זה כימיה תיכונית..?

ת'אמת שאני לא יודע אבל סתם בא לי

להידחף אז אידחף
אני לומד עכשיו ספקטרוסקופיה[משמעותה המילולית של המילה היא "הקשר שבין אור לחומר",בגדול] ואני כימאי[מתיימר להיות]. אני מודה שאנו לומדים בעיקר,נכון לעכשיו, את היישום[
] אבל אם רוצים,בהחלט אפשר להכניס לשם משוואות מפה ועד הודעה חדשה...
יישום: כלומר מכירים באופן שטחי את המכשירים תמ"ג פרוטונים/פחמנים, IR, מס-ספק', וUV. לאחר היכרות שטחית זו מנסים להבין את הספק' של כמה שיותר חומרים בכל מכשיר וכך מבינים את השיטתיות שבדבר, מתוך תקווה להגיע למצב שאם תביאי לי "נעלם"[חומר שאני לא מכיר]-אוכל לזהות אותו[במדוייק,כלומר את המבנה שלו] רק מהספקטרומים שלו.מדובר אגב בעיקר על חומרים אורגניים. ותכל'ס, זה באמת עניין של תרגול ועבודה שחורה אפילו[לא כיף למדוד בסרגל עד דיוק של רבע מילימטר
]. אבל זה חשוב לעתיד ובלה בלה וכו'..

UST

New member
עד כמה שאני יודע קרינה בחומר

בפיזיקה הוא פרק חובה לא בחירה. אינטראקציה בין קרינה וחומר בכימיה זה פרק בחירה והוא כולל חלק ממה שלומדים בפיזיקה . נדמה לי שהוא מכיל גם קצת ספקטרוסקופיה.

SpyKid

New member
יכול להיות שאתה צודק...

פשוט עד כמה שזכור לי בשנה שעברה למדו במקום זה תורת היחסות (אם כי יתכן ואני טועה).

מוריאל11

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo41.gif

כן הוא מכיל ספקטרוסקופיה, ברור. הרי כל הפרק על ספקטרופוטומטר (בליעה, פליטה)..

UST

New member
אני לא לומד אינטראקציה

כלומר בכימיה. אני לומד אלקטרוכימיה ופולימרים.

למעלה