ניסוי חברתי

Nanook

New member
תושבותיי

קיור -לא ממש מכיר רדיהוהוד - מאוד אוהב את חלק מהדברים שלהם, אבל החלק מהדברים הם משעממים אותי.. או שסתם אין לי כוח להקשיב להם (היום הקשבתי לאוקקי קומפיוטר) סיגור רוז- לא מכיר פינק פלויד -א חת מהלהקות היותר האהובות עלי, מכל התקופות שלהם אהבתי.... מיוז - לא שמעתי מסבפיק וממה שמעתי לא אהבתי.... קינג קרימזון - את מה ששמעתי מאוד אהבתי -שזה רד ואין דה קורט נירוונה - לא ממש אהבתי אותם, גם לדעתי מתלהבים מהר יותר מדי... ככה זנמאס לי למשוע אותם מהר מאוד בלאק סאבאת´ - מאוד מאוד אוהב אותם... למרות שלא שמעתי יותר מדי ביורק - קול נורא יפה, לא התעמקתי בה יותר מדי אבל אין ספק שהיא כשרונית אלאניס מוריסט - נחמדה

metal head

New member
אוקיי...

קיור - לא חושב ששמעתי רדיוהד - ממש מעצבנים אותי והמוזיקה לגמרי לא בסגנון שלי פינק פלויד - אין לי בכלל שום דבר נגדם להפך פעם ממש אהבתי אותם אבל פשוט אני לא מתחבר אליהם עכשיו מיוז - פשוט גועל נפש קינג קריזמון - לא שמעתי אבל לפי מה שהבנתי זה אמור להיות משהו חביב בהחלט נירוונה - שיר של 2-4 אקורדים, הכל מעצבן מילים מוזיקה (עאלק) בקיצור זה דבר מאוד עלוב! פשוט גועל נפש שגם אי אפשר לשמוע ככה סתם וגם מוציא אותי מהעצבים בלאק סבת´ - אני לא יודע איך עולם הרוק היה נראה בלעדיהם, פשוט להקה גדולה יש להם דברים שאני באמת מת עליהם ביורק - אני באמת צריך להרחיב? (זה אפילו לא רוק! זה בכלל מוזיקה?) אלניס מוריסט - סתם פופ שמתאמץ להיות רוק, וממש מגעיל לדעתי וזהו סוף הרשימה, למרות שאני חושב שזה ממש ברור שזה מה שאני הייתי כותב

רוברטוס

New member
ואני...

הקיור-לא ממש מכיר, אבל יש לי בבית את "דיסימטגראשיון" והוא פשוט נפלא. רדיוהד-אחלה להקה, עד שתום יורק החליט לנסות בכוח להיכנס להיסטוריה כמשוגע, כשבעצם, לדעתי, הוא סתם פלצן. פינק פלויד-עם סיד בארט, בלי סיד בארט, החבר´ה האלה הם אחד מהדברים שיותר עושים לי את זה. במיוחד "דה פייפר אט..." המערבב. קינג קרימזון-מכיר את "אין דה קורט..." ו"רד", ובהחלט רוצה להמשיך להתפתח בכיוון. נירוונה-החבר´ה שגרמו לי להתחיל לשמוע רוק, ועל כן אוקיר אותם לנצח, למרות שאני כבר לא ממש מת על המוזיקה שלהם. בלאק סאבאת´-אני לא חושב שאני יכול לבטא במילים את הערכתי אליהם. ככל הנראה הלהקה שאני הכי אוהב. אלניס מוריסט-משהו להעביר את הזמן. "גלולה קטנה ומשוננת" הוא אלבום ראוי להאזנה.

זה קצת בעייתי...

כשמבקשים דעה על להקה אז אני מניח שרוצים לקבל תגובות כנות כלומר תגובות שליליות וחיוביות...ולא רק תגובות חיוביות כי אז זה סקר צבוע... אמ...אני לא אוהב את הלהקות שכתבת (אלה שאני מכיר לפחות) אז קצת קשה לי לכתוב תגובה שלילית עליהן בלי "לקטול" אותן כי משהו כמו "לדעתי הקול של הסולן מסריח" זאת קטילה וגם דעה כנה... קיור - נראה לי שמעתי איזה שיר ולא בטוח שזה היה שלהם...אין תגובה... רדיוהד - המוזיקה שלהם מעצבנת אותי במיוחד הקול של הזמר ואני גם לא מוצא שום דבר בליריקס שלהם סיגר רוז - לא מכיר פינק פלויד - מוזיקה מעצבנת מיוז - מוזיקה מאוד מעצבנת שעושה לי כאב ראש, לא סובל את הקול של הסולן קינג קרימזון - קליל מדי, די מעצבן נירוונה - סולן עם קול מאוד מעצבן, והליריקס תת רמה בלא באסאת´ - אני אוהב כי הם די מהירים וכבדים יחסית ללהקות ה"ישנות" אה הא - בערך מה שאני חושב על מיוז ביורק - יש לה קול מעצבן, מוזיקה אלקטרונית מעצבנת אלניט מוריסט - פמיניסטית מעצבנת שלמדה שתי אקורדים על גיטרה ביקשת לא להעליב או לקטול אז כתבתי "מעצבן" במקום תאורים כמו "קול של דלת חורקת" "נגינה של ילד בן 4"...

ועוד משהו...

לפני שאתה מתחיל לדבר על בר מצווה כדאי שקודם תלמד לכתוב תגובה נורמלית שכוללת בתוכה גם הסבר חוץ מאיזה ירידה ילדותית... ומשום מה יש לי הרגשה שהיית מגיב בצורה שונה אם הייתי משבח את הלהקות האלה...

theAMP

New member
מן הסתם

הייתי מגיב בצורה שונה, ילד, מפני שברגע שבנאדם מזביר על למה הוא לא אוהב משהו, הוא מן הסתם צריך להסביר את עמצו בצורה יותר טובה ממה שאתה הסברת את עצמך. אני מצטער מאד, אבל: "2-4 אקורדים, שירה דבילית..." זה לא הסבר מספק בשבילי. אני מקווה שכשתגדל, תוכל לתת הסברים יותר מפורטים... כמובן שאתה מבין שהכל ברוח שטות חביבית, ואין צורך לקחת את זה בצורה אישית... אני אוהב את כולכם, אהבה ושלום עולמי... ליגליזציה, מין חופשי ללא פחד ממחלות וכו´

כנראה שיש לך בעיות ראיה..ילד...

לא אמרתי "שירה דבילית" או "נגינה של 4-2 אקורדים" אמרתי שהמוזיקה מעצבנת אותי...ולא הרחבתי על זה כי הייתה בקשה לא לקטול את הלהקות ואם הייתי מרחיב הייתי אומר משהו כמו "הסולן נשמע צרוד מדי" "הם מנגנים כמו ילדים והמוזיקה חוזרת על עצמה" שזה מעצבן אותי...אבל כמו שאמרתי...הייתה בקשה לא לקטול אז לא הרחבתי... נראה אותך מסביר בצורה יותר טובה למה אתה לא אוהב איזה להקה (בלי לקטול)...

theAMP

New member
דרים ת´יאטר טוב לך?

יופי. אז הנה: "למה אני לא אוהב את דרים ת´יאטר, מאת theAMP: אני לא אוהב את דרים ת´יאטר, וזה אחרי שמיעה רבה ומבוקרת שבה ניסיתי להבין למה חברים שלי כן אוהבים אותם, כי: א. אני לא חזק בקטע של טכניקה, זה לא מעניין אותי... אני מודע לעובדה שהם נגנים מצוינים כולם, אבל יותר מעניין אותי לשמוע דברים אחרים. אני לא שולל את הלגיטימציה של קיומן של להקות מסוג זה, חס וחלילה, שבנאדם ינגן מה שבזין לו ואם הוא רוצה להוציא את זה על דיסק ולהרוויח כמה ג´ובות, שיבושם לו. אני לא תמיד אקנה, אבל לפעמים כן. ב. הם לא עושים לי כלום. הם לא מרגשים אותי והם לא מעניינים אותי, ופה זה פחות או יותר נגמר. רואה? לא קטלתי.

אמ...זה קצת שונה...

כי מה שעושה את ההודעה שלך קצת יותר טובה זה שאתה אמרת שאתה מודע לזה שהם נגנים טובים...מה שאני לא יכול להגיד על הלהקות שקארל שאל עליהן... ואני גם אמרתי שאני לא רואה שום דבר מיוחד בליריקס של כמה מהלהקות ההן ועוד בעיה היא שהמוזיקה שלהם כן עושה לי משהו (בניגוד אליך) היא פשוט משגעת אותי... ואני גם לא צריך להזכיר שאני שמעתי הרבה את הלהקות..זה די ברור ששמעתי אותן כי אז לא הייתי מבקר אותן...מה שעשית זה פשוט מרחת את זה כמו במבחן בספרות... וכדאי שתקרא גם את ההודעה לפני שאתה מגיב אליה...

theAMP

New member
יש לך טעות

כל אחד אבל כל אחד מהנגנים בכל אחד מהלהקות שצוינו בסקר הזה הוא נגן מעולה. זה שהוא בוחר לא לעשות סולואים מהירים או משקלים מסובכים לא עושה אותו נגן פחות טוב, ואתה באמת באמת באמת באמת צריך לסגור את עצמך על ההגדרה של מה זהאמנות בשבילך, כי לדעתי אתה רואה את זה בצורה ממש לא נכונה

Zed off

New member
או באמת?

אז אולי תסביר לי (ולכולנו) מה כן מבדיל נגן טוב מנגן גרוע? ובהחלט אני יכול לומר שרוב הלהקות(שימו לב! אמרתי רוב)שם מנגנות ברמה סבירה מינוס...

nimfo

New member
אתה די טועה....

קורט קובין לדוגמה, עם כל הערכתי המהוללת לבחור, שידע לכתוב ליריקסים מעניינים ומקוריים לא היה נגן מעולה. מה לעשות. וכן, החברה פה צודקים רוב השירים שלהם כוללים 2-4 מקסימום 7 אקורדים ואלו בדר"כ האקורדים הבסיסיים בגיטרה...שד"א אני אפילו יודעת לנגן, ואני לא מנגנת בגיטרה....(חובבנית מינוס...) דבר שני אני לא בטוחה אבל ביורק מנגנת בעצמה? (שאלה שנובעת מבורות...) פינק פלויד היו גאונים. אני לא מוצאת עוד להקה שיכולה להכנס לאותה קטגוריה יחד איתם. אבל.... מבחינת טכניקה בגיטרה זו לא הייתה ההתמחות שלהם. תקחו את את דרים טיאתר כדוגמא, שם יש כמה מהנגנים הטובים שיותר ששמעתי, במיוחד המתופף, ואני לא חושבת שפינק פלויד היו יכולים לעשות דבר כזה. אני הייתי רוצה לשמוע את אלאניס מוריסט מנגנת סולואים של גיממס אטפילד, ואת מיוז מנגנים סולואים של סלאש.... אז תגידו שההבדלים נובעים מבעיית סגנון שונה אבל בעיני גיטריסט טוב זה גיטריסט שתגיד לו להפוך את הסולו של knocking on heavens door לשיר מזרחי (בארצנו הקטנטונת...) או לחילופין לשיר פופ מתקתק והוא יוכל לעשות את זה... אז יש טובים.... ויש טובים. השאלה מי יותר....

theAMP

New member
ואגב...

תנסה פעם להודות שטעית ואני צדקתי... זה לא כואב, ואפילו אולי תעריך את עצמך יותר בתור בנאדם

למה שאני אגיד שאני טועה?

במיוחד אחרי שאתה מתחיל לדבר שטויות ולכתוב דברים שרק מראים שלא קראת את ההודעה שלי... נגנים מעולים? ילד שלמד שבוע יכול לנגן את היצירות המדהימות שלהם (חוץ משתי להקות ברשימה שלא אמרתי שהם לא יודעים לנגן)... מה שעושה מישהו לנגן טוב זה שהוא מנגן דברים שהם קצת יותר מורכבים משתי טאבס ואני לא אומר שצריך לדפוק סולואים בלי קשר בשביל להראות שאתה יודע לנגן...אני דווקא מתכוון לאלה שיודעים לנגן דברים מורכבים ושיהיו עם קצת רגש וקשורים למוזיקה...

ועוד משהו...

ראיתי כמה הודעות חיוביות שמי שאוהב את הלהקה לא ממש הסביר בצורה כמו שאתה אמרת שצריך להסביר... "נירוונה מעולים במיוחד קורט קוביין" ויש לי הרגשה שלא הגבת כי אתה אוהב את הלהקות...

Sham 69

New member
מה אתה עכשיו משחק אותה ..

תאמין לי, שאם היית כותב "ביקורת" על דרים ת´יאטר ביוזמתך האישית, בלי שיבקשו ממך לכתוב, אז לא היית שם לב למה שאתה כותב והיית גם מתחיל לקטול וכו´, עכשיו כתבת ביקורת "נקייה" רק בגלל שביקשו ממך, אז התאמצת וגם בדקת את מה שאתה כותב ..אז זה ממש לא מוכיח שאתה איזה גאון או "מנומס" או יודע להעביר ביקורת לעניין על להקות, אז תעשה טובה, אתה גם היית מתנהג ב"בורות" מבישה (לפי התאורים שלך) ומתחיל לקטול בביקורת, כבר ראיתי אותך עושה את זה כמה פעמים בפורום הזה ..

למעלה