נינג'צו קוגה ריאו,

ננדין

New member
אני מניח שאתה יודע לקרוא...

ולכן אני אתן לך שתי אופציות... תשובה קצרה: כן, יותר טוב... תשובה מפורטת יותר: ראשית אחלק את תשובתי לשני חלקים 1. יש מעט הבדל בין לצחוק עם מישהו (ולא עליו!) שנוכח בפורום ובעצמו צוחק על אותו נושא (נכון, אלון הבשן?) לבין השתמשות בשפה בוטא לתאר רעיונות של מישהו שלא נמצא בפורום כדי להגיב על הטענות שהועלו נגדו. אם תשיב לב להודעות שנכתבו על ידי תראה שאני לא צוחק על מישהו שלא נמצא פה... 2. לכל מקום יש קוד התנהגותי משלו, לדוגמא: בבית שלך אתה לא מתנהג כמו בביה"ס או בצבא, בנשף פורים של גיידמק לא מתנהגים כמו בחומוסיה (ומזל שככה אחרת בחיים לא הייתי אוכל אצל אבו אדהם יותר...), מבין עד עכשיו? גם למקום הזה, פורום אומניות לחימה בתפוז, יש קוד התנהגותי. לקוד ההתנהגותי הזה קוראים "כללי ההתנהגות בפורום" הכללים פתוחים לעיון כולם ושם בעצם מפורט מה מותר ומה אסור בבית הזה, הקישור לכללים נמצא בצד שמאל של המסך שלך, באדום, מעל הקישורים לפורום "אומניות לחימה בזירה" ופורום "אומניות לחימה קלאסיות", יש? הבא נחזור לכללי ההתנהגות בפורום לסעיף מס' 6 ואני מצטט: "שפה נקיה - אין לקלל או לנקוט בשפה בוטה. גם רמיזות לגבי רמתם האינטלקטואלית או צורתם החיצונית של חברי פורום אחרים לא יתקבלו בעין יפה." עכשיו, בעזרת כללי הלוגיקה הפשוטה שלמדתי לפני מספר שנים לפסיכומטרי אני מסיק מכאן שלקלל או לנקוט בשפה בוטה (קרי המילה "דביל") אסורה! בעוד שכל השאר (כמו "להסתלבט בתיחכום" כדברייך) מותרים כאשר הם אינם אסורים בשאר סעיפי הפורום... במידה ותפתח פורום משלך אתה מוזמן לכתוב את הכללים ולרשום: לקלל-מותר...להסתלבט-אסור! עד אז תחליט אם אתה רוצה לנהוג עפ"י הכללים של הפורום או לא... אכלתה מספיק או שאתה עדיין רעב?

IshMaElf

New member
טוב נו אם אתה מיתחבא מאחורי כל מני

שטיקים בשביל לענות לי ולא רואה שיש לך חלק בצביעות מסוימת סבבה, להגיד על רעיון מסוים שהוא דבילי זה לגיטימי לחלוטין, וכך גם בנאדם אחר יכול לבוא ולהגיד לי שלדעתו אני מדבר שטויות (איפה הקללה פה לכל הרוחות?!) , אין פה ירידה לפסים אישיים וכדומה זה רק חילוקי דיעות בריאים. תכלס זה יפה ללכת סחור סחור וזה נחמד אבל זה הכל עניין של פרספקטיבה ואפשר להביא דוגמא על כל אחד פה שכיביכול עבר את הגבול ואת חוקי הפורום, אתה רוצה להיות עוקצני (כמו שהיית בהודעה מעל) ואתה אומר שזה בסדר? לפי חוקי הפורום גם רמיזות הן אסורות ואחד יכול להיתווכח על מה שנירמז לגביו אם הדבר פוגעני או לא ("שפה נקיה - אין לקלל או לנקוט בשפה בוטה. גם רמיזות לגבי רמתם האינטלקטואלית או צורתם החיצונית של חברי פורום אחרים לא יתקבלו בעין יפה."), זה הכל נתון לפרספקטיבה ולדיון אני לא עברתי על שום חוק חוץ מהפעם הזו שאמרתי 'חרא' (מעט בוטות נכון, אבל לא כיוונתי את זה על אף אחד) על משהו שניראה לי כמו שטות גמורה (כן, מותר לי לחשוב על משהו שהוא שטות ולהגיד שלדעתי הוא שטות וזכותכם להגיד לי שאני מדבר שטויות מן הסתם). ישנם דברים שנאמרים גם בהומור ואתה לא יכול להכחיש שאחרי שהות מסוימת בפורום אתה מרשה לעצמך להיות מעט יותר משוחרר (בלי להיסחף כמובן), אתם רוצים להיתפס לקטנות במקום לעיקר? טוב. אני רעב? ברור שאני רעב, המצות האלו הורגות אותי אני חייב לחם אני לא יכול לאכול את ה*רא הזה יותר.

ננדין

New member
טוב, אני רואה שאתה מתעקש להמשיך

להתנצח איתי. חבל, סתם ביזבוז אנרגיה מצידך... אני שוב חוזר ואומר: המילה דביל היא לא מילה יפה והיא מוגדרת כמילה בוטה, פשוט מאוד... אתה מתבטא בצורה מאוד בוטה ואגרסיבית למרות שהסבירו לך שזה לא מקובל פה ואתה עדיין ממשיך... אני אולי סתלבטן, ציני ועוקצני אבל: אתה פוסל שיטות שאתה לא מתאמן בהם. אתה פוסל אנשים שהם לא חלק מהשיטה שאתה מתאמן בא. אתה פוסל רעיונות שהם לא רעיונות שעולים בקנה מידה עם החשיבה שלך. אתה תוקף אנשים שמעירים לך על זה (כן, גם אותי...) ובנסוף לכל אתה עושה את כל זה תוך שימוש בשפה בוטה, אגרסיבית ומלוכלת... עכשיו בוא תסביר לי איפה בדיוק אני צבוע???

מקור הבעיה: חוסר עקביות

מצד אחד, מה שאומר יובל: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=75819335 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=75860446 מצד שני, הפורום מלא בירידות הדדיות וגסויות שמתקבלות כמובן מאליו, בין חברים. יש הבדל בין לצחוק עם מישהו לבין לצחוק על מישהו, אבל ההבדל הזה לא תמיד בולט ולא תמיד ברור לעין, והתוצאה היא שקל לעבור את הגבול. דברים שנראים טבעיים בשיחה פנים אל פנים, נראים פחות טבעיים בכתב - ויותר קשה למיין מתי הם "במקום" ומתי לא. אילו היה כלל שהכל מותר, לא היתה בעיה; אילו היה כלל שהכל אסור, שוב לא היתה בעיה. אבל כאשר סוג מסויים של גסויות מותר וסוג אחר אסור, יש בעיה.

חבר שלי, שאני מאוד מעריך את דעתו,

הוא בין היתר סוג של מאלף כלבים. העניין הוא, שהוא מאלף כלבים מהסוג שאם הכלב נושך אותו, הוא ינשוך את הכלב בחזרה. לא יודע אם יש עוד כאלה. בכל מקרה, הוא אמר לי פעם - תביא שני כלבים הביתה, לא תצליח להשתלט עליהם. תביא כלב אחד, תחנך אותו ואז תביא את השני - הותיק יחנך את הצעיר. אנחנו פה סוג של להקה וירטואלית (חלקנו אפילו יותר מזה). אין לנו מנהיגים אבל אנחנו רצים בערך באותו הכיוון, ומי שנתקע באחרים מקבל ביס. ירצה - ישאר, לא ירצה - לא ישאר. ללהקה יש קודקס עם תיקוף פנימי. מה שנקרא, "באתי בגלל הדאו, נשארתי בגלל שעושים עלי ריתוק ואני לא מצליח להשתחרר"

גדלתי עם 3 כלבים בבית, וזה עובד -

עד גבול מסויים. אם אילפת כלב אחד והכנסת עוד אחד, זה יעבוד. אם אילפת אחד והכנסת חמישה, זה לא - וכאן זה אינטרנט. כל אחד יכול להיכנס, בלי להכיר את הכללים, כל הזמן. כאן צריך כל הזמן לאלף מחדש המון כלבים חדשים, כל הזמן. והכלבים החדשים נושכים בחזרה, ואז במקום לדון על אמנויות לחימה כולם חושבים שאוהד חרא של בן-אדם, כי הרי ננדין אמר... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=148&msgid=75940026 אם זה מתאים לכם סבאבה, אבל זה עדין עומד בסתירה למה שכתב יובל למעלה, וזה מה שמפריע לחדשים להבין את הכללים כאן, וימשיך כל עוד זה סבאבה לכם. אבל זה סבאבה לכם, אז סבאבה

IshMaElf

New member
זכותי לפסול וזכותי להודיע שמבחינתי

אני פוסל משהו והוא לא מוצא חן בעיני, זו הדיעה שלי והיא לא עומדת עם דעתך אז so be it זו עדיין דעתי. "דביל" זו מילה בוטה?! בחייך אתה רציני?! טוב, ואפילו לא הייחסתי לאדם מסוים שאמרתי אותה... אני לא מיתנצח איתך, אתה מחפש דרכים להוציא אותי גס רוח וזה לא הולך לך כי אני לא כזה, אתה נוהג בחוסר נימוס בדיוק כמו שהטפת לי בעוד שאתה נוהג באחרים גם כן בעוקצנות ובציניות שזה לא שונה ממה שכל אחד פה בשלב מסוים עושה (כולנו בני אדם מה לעשות), היתנהגת בצביעות כאשר הטפת לי שזו כמובן זכותך המלאה ואני לא אומר שחרגת ממקומך כאשר אמרת לי מה דעתך עליי והעברת עליי ביקורת, אני פשוט טוען שזו צביעות ואולי לא הבנת אותי לא נכון. ההיתבטאויות שלי היו בוטות ואגרסיביות? לדעתי לא, ואם אני יחצה את הגבול אני מאמין שיש פה מנהל שיסדר את העיניין בלי בעיה. אז מה הקטע שלך למה אתה מיתעקש על ליטחון מים?

ננדין

New member
אתה יודע מה? בוא נעשה שולם!

נעזוב את הנושא כמו שהוא ונמשיך הלאה. אני רק מבקש ממך לנסות לשמור על ראש פתוח ולא לפסול אנשים/רעיונות/שיטות ששונות ממה שאתה מקבל, בסדר? לי נמאס כבר לריב...

IshMaElf

New member
../images/Emo6.gif סבבה!

למרות שאני צופה לינץ' המוני עליי ו - "בו תיפסול את זה חלאה!" **מקבל בעיטה לפנים** P:

HAKOKI

New member
את הציונות הזו הבנתי!!! חחח

לאט לאט אני מתחיל לקלוט.

IshMaElf

New member
מה לכל הרוחות אתה עושה ער בשעה כזו

מה לכל הרוחות אני עושה ער בשעה כזאתי?

סתם ככה שתדע....

ishmaelf,כל מה שאמרתי על השיטה של דוד חליוה מצוטט מתוך האתר שלו. לך תבדוק... חוץ מזה, יש הבדל בין הומור של שני אנשים, לבין העברת ביקורת תוך שימוש במילים הגובלות בביטויים שאינם ראויים ואינם מקובלים בפורום זה. בוא נעזוב את הנושא של מי אמר למי מה, ולמה המנהל העיר לך ולא לו ולי....השתמשת בשפה שהיתה צורמת למנהל, קיבלת הערה, עבור הלאה לא קרה כלום.הפעם העירו לך, פעם הבאה אם אני אתבטא בצורה לא ראוייה יעירו לי, בעוד שבוע למישהו אחר, לא שווה להתחיל לחפש להשוות ולבדוק ולהכריז בכל אשכול למי מגיעות הערות. שבוע טוב, אלון.

IshMaElf

New member
קיבלתי הערה אחת שהיתה מוצדקת

מהמנהל שהישתמשתי במילה 'חרא' על משהו. ההערה השניה היתה טעות שהוא היתנצל עליה והשאר היה סתם וואסח של כמה חבר'ה פה שאני לא בא להם טוב כי יש להם דיעה עליי כבר וכי הדיעות שלי לא תואמות את ההשקפה שלהם זה הכל. אני מניח שאני באמת מעט נחרץ וזה יכול להיות מעט מנקר ומעצבן אז מראש אני מיתנצל על כל מה שהיה ועל כל מה שיהיה ועל מי שאני פגעתי בו או עלול לפגוע בו בעתיד, אני לא באתי לרדת על אף אחד ולא באתי להיתנצח עם אף אחד ולא לפגוע באף אחד, אני פשוט אוהב לשמור על דיעותי ולהיות כמה שיותר כנה.

למעלה