ניהול הפורום

yalonoa

New member
ניהול הפורום

שלום לכולם,

פניתי יחד עם עוד חברים מוותיקי הפורום והמפגשים/מועדון להנהלת תפוז בבקשה לניהול הפורום.

נודע לי שיש עוד מי שפנה בעיניין.

חשוב לי רק דבר אחד - שלא יהיה מנהל אחד. שלא יהיה מצב בלתי אפשרי שמשתמש אחד יחליט החלטות - שניים לפחות כדי שכך גם תהיה בקרה רציפה יותר (אם אחד בחופש/חולה וכן הלאה יהיה את השני לגיבוי) וגם תהיה בקרה בין שניהם בלקיחת החלטות.
אני מזמין את כל מי שמעוניין לנהל את הפורום להעלות את טיעוניו בשירשור הזה.

ben etzion

New member
אני מציע

שמי שינהל את את הפורום
יהייה משתמש וותיק שמכיר את הפורום וכל הסיפור מאחוריו

ודבר יותר חשוב שיהייה בעל ידע במקוררי אוויר
ואני לא מדבר על סתם ידע
אני מדבר על בנאדם שמכיר כל חלק וחלק

בקיצור קובי 2
לקובי ולי היו המון מריבות חלקם לא הסתיימו על גבי המקלדת

אבל אני לא יכול שלא לתת פידבק לבנאדם
שהתייחס לפורום
כמו עבודה לכל דבר

אני חושב שכדי לפרסם את המועמדים
ולתת לחברי הפורום לבחור

yalonoa

New member
חידוד דבריי...

או קיי...היו בודדים בהיסטוריה שידעו והכירו כל חלק וחלק והיום הם מריחים שורשי פרחים במועדון השיש...
אז מכיוון שאין יותר כאלה (ומי שמתיימר לכזה מנסה למכור לכם משהו) אז נסתפק במישהוא שקודם כל אוהב בדם את מקוררי האויר למינהם ולא רק חיפושית ושנית בן-אדם ושלישית פעיל בלפחות אחד מהשניים - מפגשים (צפון/מרכז/דרום) ו/או פורום זה.
חוצמיזה - אני לא חושב שידע מוחלט הוא תנאי הכרחי לניהול הפורום ולא משנה מי ינהל אותו.

דבר אחד בטוח - עניין עמותת החיפושיות ומקוררי האויר שכבר קיימת בעצם, מתחיל לזוז לדעתי כי יותר ויותר מדברים על זה, וחברי העמותה הם שיחליטו איזה פורום בכלל ועל ניהולו בפרט. ובאו לא נשכח שאת הפורום הזה בכלל פתח אחד החברים שעדיין מגיע למפגשים בר"ג ובמקרה גם ממיסדי העמותה..

kitt

New member
הפורום הזה נפתח לפני שהיתה עמותה ואפילו

מועדון, ועם כל הכבוד לקובי, ויש הרבה כבוד לאיך שהוא ניהל את הפורום הזה בתקופות קשות של נחשים ששרצו בכל שירשור ובתקופות יפות וטובות של הפורום והמועדון, המנהל הראשון היה DrorZi שהיום מנהל עדיין את מכוניות וכבר לא משתתף במפגשי הפורום/מועדון.

iziky63

New member
2 מנהלים?

בכל מקום יש רק מנהל אחד. רצוי שיהיה לו סגן, אבל זה צריך להיות מישהו שהוא באותו ראש איתו ושהוא יבחר בו.

vw forever

New member
ליילון ולכל החברים ---הודעה חשובה !

שלום ,
אבקש לקרוא את דברי עד הסוף ולנסות להבינם טרם תצאו בתגובות נגד .
ראשית אני חייב לציין בפניכם כי תפוז מפזרת הודעות לגבי ניהול תפוז לעשרות חברים
חלקם גם פנו אלי .
אתר מוסך נפתח במטרה וברעיון לקדם את המועדון שלב אחד קדימה
קובי רצה בסך הכול לקחת את המועדון לעידן חדש ומתקדם יותר .
אתר מוסך היום מציין שבעה חודשים של פעילות רציפה ,
האתר היום מקנה למועדון 2 פורומים נפרדים אחד הרגיל שכולם יכולים להירשם אליו
לפתוח שרשורים ולהגיב ,
השני הינו פורום ניהולי פורום שפתוח למספר מצומצם של חברים חלק מהחברים
כאן כבר התנסו בנושא .
מטרת פורום הניהול במקור וגם עכשיו הייתה לאפשר למספר מנהלים באתר לגבש עמדות
ולהגיע להסכמה טרם מעלים לפורום הראשי הודעה חשובה כגון טיולים מפגשים שנתיים ועוד .
אתר מוסך אינו מגביל אותנו היום בממשק בכלל ופתוח לניהול ע"י מספר לא מוגבל של מנהלים
כמו מנהלי הפורום מנהלי אירועים רכזי מפגשים אחראים טכניים ועוד .
במפגש המרוכז בחיפה העלתי בפני בני ומספר אנשים את כל יתרונותיו של הפורום
ואני כרגע לא ימנה את כולם אך חשוב לי לציין שאתר מוסך משתדרג לפחות אחת לשבוע
לרוב ע"פ בקשת החברים הגולשים בו יום יום .
ממשק האתר הינו מהמתקדמים בישראל היום ,
תתארו לכם אתר כמו THESAMBA מנוהל בפורמט של תפוז ? זה בלתי הגיוני .
ולמועדון כמועדון
בישראל יש כיום קרוב ל1600 כלי רכב מעל 30 שנה תוצרת VW ,כ1100 מהם בעלי טסט
ונוסעים על כבישי ארצנו מה שאומר שמועדון החיפושיות יכול להיות המועדון הגדול
ביותר בישראל נקודה .
אין עוד שום יצרן בישראל עם מספר כל כך גדול של כלי רכב שעדיין נעים על כבישי ארצנו .
ואנו יכולים בעזרת שיתוף פעולה להיות המועדון הגדול בישראל !
בימים אלו אנו חייבים לשים את כל המחלקות בצד ולצעוד קדימה
חשוב לי לציין כי אני רק מנהל את פורום המועדון באתר מוסך ויש צורך בהרבה תפקידים
על מנת להרים מועדון כמו שצריך ראשית חייבים ראש מועדון או מנהל מועדון חייבים מנהליים
שינהלו את כל נושא האירועים ועוד לפחות מנהל פורום אחד .
הצעתי לבני לרכז את כל האנשים שהוא חושב שיכולים להזיז משהו במועדון ובאמת
לקחת לידיים משימות ולבצע אותם אך הדבר טרם התקדם .
אני מציע לכל אחד שרוצה ויכול לטרום למועדון בכל דרך לשלוח לי הודעה פרטית דרך אתר מוסך
ולהציע את מועמדתו .
אני כבר פניתי לכמה כאלו שהסכימו ואנו מתחילים לפעול בנושא .
אתר תפוז היום לא יכול לקדם את המועדון בשום דרך נכון שהוא וותיק אך אינו נותן
למנהל או המנהלים שלו כלים לניהול .
***חשוב לי לציין כי אנו חברי המועדון ללא הבדל דת גזע או מין ראשית חייבים להיות
חברים ולעזור אחד לשני טרם אנו הופכים למועדון .
לפעמים שמישהו מבקש עזרה זה נראה כאילו רוצים לצלוב אותו ולא מנסים לעזור לו
המועדון הזה לא יהיה קיים אם לא תתנו מעצמכם לחברים ותאמינו לי
תתנו תקבלו בחזרה עשרת מונים ממה שנתתם .
אני הצבתי לעצמי מטרה לעזור לפחות לחבר אחד בשבוע ועד עכשיו כבר שבעה חדשים
עומד בנושא .
ולסיום אני מבקש מכל אחד ואחת מימכם לחשוב על הנושא
ומי שרוצה לעזור לתהליך כמו שכתבתי שיפנה אליי דרך אתר מוסך
ותמיד תזכרו המועדון הוא קודם כל קבוצת חברים שאמורים לעזור אחד לשני .

בברכה
יוסי דניאל .

חשוב לזכור שהפורום הוא כלי שעומד לרשות חברי ה

חשוב לזכור שהפורום הוא כלי שעומד לרשות חברי המועדון ולא להיפך.
חייבים להחליט איזה פורום ישרת אותנו בצורה הטובה ביותר. אי אפשר לנהל את המועדון בשתי פורומים יותר. זה יוצר שתי מחנות וגורם לנו להתעסק בתפל ולא בעיקר.

אבל לדעתי הבעיה הגדולה יותר במועדון כרגע נובעת מכך שאין חלוקת תפקידים/ונטל צודקת בין חברי המועדון.
אין סיכוי שבעולם, שאדם אחד או שתים יצליחו להישתלט על כל הפעילויות שמועדון בסדר גודל של כ 300 חברים רשומים כרגע ופוטנציאל לגדול בעוד פי 3 בעתיד.

לדעתי, המועדון חייב:
1. מספר מנהלי פורום אשר תפקידם הוא לנהל את המידע, המאמרים, הכתבות והתעבורה בפורום. ולא את המועדון עצמו.
2. מספר מנהלי מועדון או יו"ר וסגנים. אשר תפקידם לייצג את הפורום מול הרשויות ומול מעדונים אחרים.
3. רכזי מפגשים (למרכז, לצפון, לרופין, לדרום) מספר אנשים שמעורים חברתית במפגשים, אשר תפקידם לרכז את המפגשים ולדאוג לתאום בין יתר החברים.
4. רכזי אירועים ומפגש שנתי (רצוי לא אותם אלה שמרכזים את המפגשים השבועיים) אשר תפקידם לקבוע אילו אירועים, איפה ומתי, וידאגו לסגור את כל הפרטים מול הרשויות, או המארחים של הארוע.

כמובן שכל חבר במועדון יהיה רשאי להעלות רעיונות, בקשות, תלונות לאותם בעלי תפקידים.
ונכון לגבי כל בעלי התפקידים, במידה ולא יספקו את הסחורה, יוחלפו באחרים בהליך בחירה דמוקרטי.

כי בסופו של יום יש לכולנו מטרה משותפת אחת..... שיהיה לנו כייף במועדון.!

yalonoa

New member
יוסי תודה על הדברים

אני מסכים עם חלק מדבריך. חלק קטן מהם.
קובי כבר לא מנהל את הפורום נקודה. בוא ניתקדם הלאה.

פורום תפוז רחוק שנות אור מלהיות מושלם בהשוואה לפורומים בסגנון the samba ואולי גם בהשוואה למוסך. דבר אחד קטן ומשמעותי מאוד מבחינתי שהופך את תפוז לעדיף הוא הנייטרליות שלו (פירסומים באנרים משתמשים שהם סוחרים וכן הלאה).

אתה גם סותר עצמך בעיניין המועדון אז בוא נאמר את הדברים כפי שהם - אין מועדון חיפושיות. יש את המפגשים (צפון/מרכז/דרום) ויש את הפורום (תפוז או מוסך - כל אחד ובחירתו). מועדון לכשיהיה יוולד כאשר נחייה את העמותה שדרכה יתנהל המועדון.

על כן עד שנקים פורום עצמאי, משוכלל, נקי מסחר ובלתי תלוי - זה הפורום שלי ואעשה כל שביכולתי לשמור עליו (על מעלותיו ומגרעותיו) וכל מי שרוצה להישאר - מוזמן.

עכשיו הרגת אותי. בתפוז אין באנרים ????

הנה סנףשוט של העמוד שאתה מתבונן בו כרגע בתפוז. רק סימנתי עבורך את כל הפרסומות שקופצות בלי הפסקה מול העניים..

ממליץ שתכנס לפורום חיפושיות במוסך ותראה על מה מדובר.
אין שום באנרים בעמוד הזה לידעתך. יש קישור נייח ולא באנר שבקושי רואים אותו. למי זה בדיוק מפריע ולמה ??

yalonoa

New member
וואלה האמת אני משתמש בכרום עם

פלאגין שמוריד פרסומות ...מעניין שבתפוז אני לא רואה כלום...

yalonoa

New member
וחוץ מזה

שיש את העיניין של הניגוד אינטרסם - לא איכפת לי שיהיו פרסומות של חיתולים או טיסות לאיי הבאהמה...ברגע שמתפרסם מוסך כזה או אחר או נותן שרות מהתחום כזה או אחר - משהוא לא מריח טוב.

ילון אני איתך.

אני חייב לציין שלא קראתי כמעט אף אחת מההודעות עד הסוף.
כל אחת מהסיבות שלה, אני לא אציין למה.
רק אבקש מכל מי שרוצה לעבור לאתר מוסך מוזמן לעשות זאת בשמחה.

לגבי האנשים שקיבלו הצעות מתפוז על ניהול הפורום, תפוז בחרה אתכם רק לפי כמות ההודעות שהעלתם ולא ע"י התוכן, רמת הידע, ותק ורמת פעילות שותפת במפגשים ובאירועי המועדון.

כרגע אין לי כוח להוסיף.

ronbug 73

New member
תומך בילון המטרה פורום עצמאי !!!

ואולי המטרה הסופית בניה של מועדון רשמי, אבל כרגע המועדון מתפקד כמועדון חברים ולא כמועדון רשמי יש לזה יתרונות וחסרונות.

כרגע המטרה היא פורום עצמאי מברורים שאני עושה הדבר אפשרי ואינו יקר כלכלית, אני לא מבין את הרצון הגדול להיצמד לפורום מוסך כבודו במקומו מונח אבל זה לא הבית שלי.[למרות שנרשמתי].

בברכה
רון

shsh35

New member
ילון עם כל הכבוד אני לא מסכים איתך..

עובדה שיש מפגשים על בסיס קבוע , יש פורום פתוח לשאלות ותשובות , זה מועדון חיפושיות לא מועדון חברים(אולי אני טועה?)
נפגשים בכל אזור בארץ ופה ושם גם נפגשים כמה אזורים ביחד ,לדעתי חייבים לעשות שינוי רציני.
מה שקורה פה היום זה ש90% בכלל לא עוזרים ולא מגיבים.
מה מונע מכל אותם גולשים בפורום להגיב ולעזור?
כמעט כל שאלה יש את האחד שתיים שבאמת פעילים ועוזרים בבעיות.
לדעתי צריך לבצע סקר ולראות מה דעת הקהל.
לי אישית אין בעיה שתנהל את הפורום , אבל צריך מנהל פורום ומישהו שיעבור על ההודעות באופן יום יומי.
קובי כתב לא פעם אחת ולא פעמיים שכאן זה דיקטטורה - זה מה שמפרק את הפורום הזה... צריך להוכיח שזה אחרת וגם משתמש חדש יכול למכור דברים מבלי שימחקו לו הודעות , יכול להעלות שאלות מבלי שהמנהל ימחק בלי סיבה- זה מה שהיה עד עכשיו.
פורום כמו the samba כרגע לא יהיה, שם כולם עוזרים וכולם פעילים , פה מישהו שואל משהו מעלה רעיון ומתוך 100 צפיות רק אחד מגיב -למה? זה לא שחסר פה מומחים ואנשים עם ידע.
לסיכום כנסו לאתר מוסך תראו איך הכל מתנהל ותבינו.
שם יש תשובה לכל שאלה , הכל מסודר .
אתה מתלונן על באנרים ופרסומות- גם אני הייתי נגד אבל אם אתה רוצה תפתח אתר חדש נקי , אבל מי יממן את פעילותו? כבר היה ניסיון בעבר שהחזיק פחות מחודש ... שווה לשקול את אתר מוסך אל תפסלו .
אין לי שום כוונה לפגוע במישהו , אלו הערות בונות שאני כותב כי אני רוצה שהמועדון הזה יתקדם לאנשהו מהמקום שבו הוא נמצא.
תשקלו טוב מה עושים מעכשיו ובאיזה פורום נשארים.

kitt

New member
בוא אני אגלה לך טפח מניהול פורומים, כמנהל

פורומים בעבר אני אומר לך שכל פורום מתנהל בסופו של דבר כדיקטטורה ויש מחיקות וחסימות בכל פורום ואין מה לעשות, אין אפשרות אחרת לנהל פורומים, לא בעולם ובטח לא בארץ.
וגם אם נראה לך שThe samba והפורום במוסך או ב CF עובדים אחרת, אתה טועה ובגדול, פשוט שם לא מודים בפה מלא שזו שיטתם.
לפחות קובי (ויש עוד מנהלים שאני מכיר) היה מספיק בטוח בעצמו ובדרכו שהוא לא פחד להגיד שזו דרך הניהול.
ואני שוב חוזר ואומר אין אפשרות לדרך אחרת, אךלא אם אתה רוצה פורום שכולו מלא בטרולים ובמריבות.

shsh35

New member
מסכים איתך אבל פה זה היה משהו אחר

היו נמחקות הודעות על ימין ועל שמאל .
בשום פורום זה לא קורה !! אני גולש בהמון פורומים.
הוזעות של טרולים חובה לא צריך חובה למחוק .
אבל למה למחוק בנאדם רגיל לגמרי?
אין לי בעיה בדיקטטורה אבל שתיהיה כנגד פעילות נגד הפורום ואכיפת חוקי הפורום.
בנאדם שמעלה שאלה זה לא טרול ולא צריך למחוק לו הודעות כל הזמן.
יש פה המון סוחרים ופרסומות סמויות וגלויות שבזה כן צריך דיקטטורה.
בגלל זה צריך 2 מנהלים שיהיה פיקוח על הנעשה .
עצוב לראות שיש פה אנשים שאומרים שזה מועדון חברים , חברים כנסו לפייסבוק פה זה אמור להיות פורום רישמי והמפגשים אמורים להיות פתוחים לכולם!
צריך לעשות פה סדר מהשורש אחרת המועדון הזה יתפרק כמו מועדונים אחרים וחבל ..

שי, מילים כדורבנות. מסכים אתך ב100%, חייב לעש

שי, מילים כדורבנות. מסכים אתך ב100%, חייב לעשות הצבעה מסודרת ולחליט באיזה פורום בוחרים.
לדעתי לפתוח פשוט שתי שירשורים בכל פורום: אחד מי עבד פורום תפוז והשני מי בעד פורום מוסך.

ההצבעה יכולה להיות פתוחה עד סוף החודש בא נגיד. ותוצאות ההצבעה יהיו חייבות להיות מקובלות על כולם.

אחרי שנבחר פורום חיייבם לבחור מנהלי פורום, יו"ר מעדון וסגנים, רכזי מפגשים ורכזי אירועים. אחרת המועדון הזה ימשיך לפעול על פי קפריזות של אנשים במקום בצורה מסודרת.

חשוב לציין שהתנאי הוא שכל חבר מועדון יכול להגיש מועמדות לכל אחד מהתפקידים כולל הנהלת הפורום. גם במוסך וגם בתפוז.

vw forever

New member
יילון רון וכל החברים

כמה נקודות לחידוד

1.יש 0 פרסומות בתוך דפי פורום מוסך למעט 4 קוביות שמרוכזות בראש הדף ולא צריך תוכנה שתעיף לי את הפרסומות
דרך אגב אני משתמש באותו דפדפן ורואה את הפרסומות בתפוז יופי עכשיו משמאלי יש פרסומות לתחתוניות אושר וכושר .......
2.עמותה היא דבר מעולה ונכון אבל זה לא הזמן מה שאתם מייצרים כרגע הוא מועדון ועמותה לאנשי המרכז בלבד !
ובעצם יוצרים פילוג גדול ומכריע ביניכם לבין שאר החברים .
תמיד תזכרו מועדון החיפושיות יכול להיות המועדון הגדול בישראל השאלה אם אפשר לממש את היכול !
בנוסף עמותה היא בראש ובראשונה הוא גוף פיננסי גם אם הוא לא למטרות רווח המצריך אישור של רואה חשבון לכל פעילות
בנוסף חתימת עו"ד על כל מסמך מסכם
להקים עמותה זה פשוט לנהל אותה לא כל כך קל בנוסף מה שאתה עושים כרגע זה מקימים עמותה למספר מצומצם מתוך כל
האנשים הפוטנציאלים.
3.יילון אתה כתבת : קובי כבר לא פה וזה הזמן להתקדם אבל עדיין מעדיף להישאר עם ממשק שלא טורם כלום למועדון להפך רק הופך אותו לזניח ולא חשוב .
4.אם רוצים מועדון יציב ואיתן ולא אחד שיפתח עמותה שלאחר חודש תיסגר יש לכלול את כל האזורים בארץ יש אנשים מקסימים במועדון הזה
עם רצון עזרה מטורף אבל מה הם רואים את כל הפילוג הזה ולוקחים צעד אחורה .
5.אתר עצמאי וניהול העמותה - אשמח אם תפתח כאן סקר ותשאל את החברים מי מוכן לשים X כסף על מנת לממן אתר עצמאי ועמותה ונראה לאיזה מספרים
תגיע ,תציע אפילו סכום זניח של 100 שקל לאדם לשנה .
6.אני חוזר ומזכיר אתר מוסך מציב לנו צוות טכני רחב שמטפל מתקן ומשפר את כל מה שאנו מבקשים ונותן לנו כלים לניהול שאת חלקם עדיין אפילו לא הפעלתי
ואני ממליץ לכל אחד כאן להיכנס לאתר ולהתרשם לגלוש בו מעט ולהבין את ההבדל .

דבר אחרון : יש הבדל עצום בין רוצים לבין מה שיש בפועל אני במועדון הזה מעל 10 שנים ולא היה חודש שמישהו לא קילל את הפורום הזה ואת הממשק שלו ,
כולם תמיד דיברו על להקים לשנות ולעשות אבל אף אחד לא עשה את זה ! עד שאני הצעתי לקובי והתחלנו את התהליך .

*** אני ממליץ לפני שמבצעים כל מהלך אשר משפיע על כלל החברים ולא רק על אנשי המרכז לבצע סקר מוחות וסדר הצבעות .
בנוסף תנסו להבין מה יש כרגע על הכף רק דבר אחד טובת המועדון ככל ולא טובת אנשי המרכז .

אני חוזר ואומר ומציע לכל מי שרוצה לעזור בצעד הזה שיפנה אלי דרך אתר מוסך (כי אני יכול לנהל שם תיקיות בתוך ההודעות הפרטיות )
רשומים אצלי לנושא כבר 2 אנשי מרכז 2 אנשי דרום 2 אנשים מאזור השרון ו2 מאזור הצפון .

תחשבו טוב לפני כל צעד אל תפלגו את המועדון תאחדו אותו !

בברכה
יוסי דניאל

יוסי, נראה לי שאנשים מפחדים לאבד שליטה אבל לא

יוסי, נראה לי שאנשים מפחדים לאבד שליטה אבל לא מבינים שהשליטה בפורום חיפושיות תחת מוסך היא גדולה ורחבה יותר גם מבחינה טכנית וגם ניהולית.

חשוב לציין, שאפשר למנות אפילו עשרות מנהלים ובעלי תפקידים תחת מוסך. מה שלא אפשרי בתפוז.

מבחינת שייכות כזו או אחרת, הפורום של מועדון החיפושיות הוא שלנו בדיוק כמו שפורום מועדון החיפושיות בתפוז הוא שלנו.

אנשים מתוננים גם על דיקטטורה בפורום, ברור שתיהיה דקטטורה כאשר יש מנהל אחד שיש לו בלעדיות... כשהיו כמה שיבחרו בהליך דמוקרטי המצב יהיה שונה.

למעלה