ניאו פרוג

pinnacle

New member
ניאו פרוג בשנות ה-80 וניאו פרוג חדש

אני נוהג בד"כ להפריד בין להקות הניאו פרוג של שנות ה-80 לבין אלה שצצו בשנות ה-90 ועד היום. בעוד שלהקות כמו: MARILLION, IQ, ARENA, PENDRAGONו-PALLAS, היו בעלות סאונד אייטיזי מובהק (שאני באופן אישי לא כל כך אוהב), והיוו גרסה ממוסחרת ופחות מתוחכמת ומורכבת של פרוג הסבנטיז. לעומת זאת רבות מהלהקות שקמו החל מתחילת שנות ה-90 ואילך כגון: ANGLAGARD, ANEKDOTEN, AFTER CRYING, THE FLOWER KINGS, SPOCK'S BEARD, הן מורכבות יותר בדומה לשנות ה-70 ובעלות סאונד וינטג'י יותר. רבים לא נוהגים לקרוא להם ניאו פרוג כי אם בשמות הסגנונות של להקות האם שהשפיעו עליהם. למשל: THE FLOWER KINGS NZUVV KGH, מזוהה לעיתים בתור פרוג סימפוני (כמו להקת YES) ואם כבר ניאו אז "ניאו סימפו". יש לציין כי חלק גדול מלהקות הניאו פרוג של שנות השמונים שינו בשנים האחרונות את הסאונד שלהם ונשמעות הרבה פחות "אייטיז". אך למרות ההבדל הסיגנוני בין הלהקות השונות, כיום כל פרוג שאינו ריו או פרוג מטאל מכונה ניאו פרוג, לא תמיד בצדק.

מורנא007

New member
מסכים

אם בסאונד אייטיז, אתה מתכוון לשימוש באלקטרוניקה על חשבון הרוק גיטרות כמו שהיה בשירHome by the sea של ג'נסיס ועל חשבון הרמוניות.

neo prog

אני מסכים עם החלוקה שלך לנאו פרוג של האייטיז לנאו פרוג של הניינטיז והעלה. לאור חלוקה זו מעניין לשמוע את ההבדלים בין אותן להקות בתחילת האייטיז ותחילת המאה הזאת. למשל אני סבור שבכל מה שקשור ללהקת iq יש הבדל תהומי בין האלבומים שלהם בתחילת השמונים לבין dark matter המצויין. אז נכון שאפשר לייחס זאת גם לצבירת ניסיון, אבל הסגנון המשופר (לטעמי) של תחילת שנות האלפיים (יחסית לתחילת השמונים) הוא חלק מגל פרוג סימפוני חדש, שאת תחילתו בישרה להקת anglagard עם hybris המופלא.

למעלה