ניאו פרוג

מורנא007

New member
ניאו פרוג

בזמן האחרון האזנתי לכמה אלבומי ניאו פרוג וברצוני להעלות נושא לדיון. עד לתחילת האינטרנט והקמת הפורום באתר נענע ע"י ברייטמן, (למעט מריליום) לא ידעתי על קיומן של אותן להקות. באחד הימים קראתי הודעה שדי פוסלת אותן בגלל שהן "חוזרות ולועסות את החומר הישן משנות ה- 70", "לא מתקדמות כי הן חוזרות שנות ה- 70". מהי הקידמה - פאנק? דיסקו? ריו? לגבי השנים הראשונים די ברור שמדובר בהפשטה של המוסיקה לטוב ולרע. לגבי הג'אנר השלישי, למה הוא יותר לגיתימי מאותן להקות ניאו פרוג, הרי גם בריו האומנים נשענים על מקורות מוסיקאליים שפותחו לפני כ- 50 שנה או יותר? אולי ניתן לטעון שיש פחות שימוש בהרמוניה יחסית למודי בלוז וג'נטל ג'אינט, אבל זה עדיין אחלה מוסיקה שחבל לפספס אותה. מי שחושב שעולם המוסיקה הפסיק ליצור ב- 1980, הוא טועה בגדול.

ניאו-פרוג טוב וניאו-פרוג רע

לניאו-פרוג יש בעיה של תיוג שלילי. יש להקות ניאו-פרוג שמבצעות שיחזור מוצלח ומעניין של הפרוג הקלאסי. לעומת זאת, יש הרבה להקות ניאו-פרוג שרק מעתיקות את המקור, לעתים תוך השטחה ורידוד של החומר. הלהקות הללו יוצרות את הסטיגמה של ה'ניאו'. הרבה להקות ניאו טובות נזהרות מלקרוא לעצמן ניאו, כי הן לא רוצות להיות מזוהות עם הרכבים כמו מריליון, איי-קיו וכו'. במילים אחרות - הניאו-פרוג מזוהה עם העתקה והשטחה, ולכן יש בעיה עם להקות שרק משחזרות את הז'אנר בלי לפגוע בעומק שלו ובמקוריות שלו. "מי שחושב שעולם המוסיקה הפסיק ליצור ב- 1980, הוא טועה בגדול" נכון מאוד! יש לא מעט אנשים שלא מוכנים לקנות שום דבר שנעשה מאז שנות השמונים ועד היום. זו שגיאה כל כך מצערת...

RamiSun

New member
......

הרבה להקות ניאו טובות נזהרות מלקרוא לעצמן ניאו, כי הן לא רוצות להיות מזוהות עם הרכבים כמו מריליון, איי-קיו וכו'. במילים אחרות - הניאו-פרוג מזוהה עם העתקה והשטחה, ולכן יש בעיה עם להקות שרק משחזרות את הז'אנר בלי לפגוע בעומק שלו ובמקוריות שלו. מריליון - אין בינה לבין "העתקה והשטחה" כל קשר.

אתה מעוניין להרחיב?

כי זה לא מספיק לומר "אין קשר". תרחיב קצת, תוכיח, תדגים. נמק, פרט והסבר. תודה.

RamiSun

New member
אני לא מעוניין כל כך....

סתם, סתם אני ארחיב.... אני חושב ששירים כמו: Script Bitter Suite Warm Wet Circles The Grate Escape These Strange Engine Quartz This Is The 21st Cantery The Invisible Man הם מאוד מקוריים מעוד מענינים מאוד עמוקים ולא שטוחים. הדבר אמור הן לירית והן מוזיקאלית.

ליריקה לא קשורה לפרוג

אחת הטענות הכי נפוצות כלפי מריליון היא שהם מחקים את ג'נסיס אבל מרדדים את המוסיקה בכוונה כדי להיות יותר נגישים לציבור הרחב. למעשה, הם בעצמם הודו בכך בתחילת הדרך, ובהמשך הפסיקו להתנצל בכלל. אתה הרי יודע שעומק הליריקה לא קשור לעניין הסיווג הסגנוני (אין קשר בין הפרוג כז'אנר מוסיקלי ובין עומק של ליריקה). להגיד שמריליון מקוריים...קצת מוזר. הם בעצמם טענו שהם ממשיכים את מה שג'נסיס ויס עשו בעבר. קשה לומר שהם חידשו הרבה. הם פשוט לקחו את הפרוג ושיפצו אותו קצת כדי שיתאים לשנות השמונים. מעבר לכך קשה לומר שהם היו הרפתקניים או מקוריים במיוחד בכל הנוגע לעיבודים, לחנים וכו'. דבר אחד נכון: פיש הוא סולן מאוד כריזמטי. כל שאר חברי ההרכב די זניחים.

The West Star

New member
לא אמרת בספר שלך אחרת?

שבפרוג לליריקה יש נטייה להיות יותר עמוקה? [סלח לי אם אני טועה, קראתי ממזמן]

לא, זה לא מה שאמרתי

אמרתי שלפרוג יש נטייה להשתמש בהשפעות ספרותיות, מדע בדיוניות וכו', אבל לא אמרתי שהליריקה עמוקה יותר. גם אמרתי שהליריקה מנותקת יותר מן המציאות העכשווית, אבל גם זה לא מעיד על עומק.

RamiSun

New member
.....

למעשה, הם בעצמם הודו בכך בתחילת הדרך, ובהמשך הפסיקו להתנצל בכלל. - אני מכיר ציטוט אחר..: זה מטורף. אם הם לא מתכוונים לעשות זאת יותר, אנחנו נמשיך בכך. אני מניח שאתה טוען שפיש התכוון: אם הם לא מתכוונים לרדד ולהשטיח את הפרוג יותר, אנחנו נמשיך בכך. נניח. אתה הרי יודע שעומק הליריקה לא קשור לעניין הסיווג הסגנוני (אין קשר בין הפרוג כז'אנר מוסיקלי ובין עומק של ליריקה). - אתה טועה, הטקסטים הם מרכיב חוץ מוזיקאלי, אך חשובים לאיפיון הפרוג. להגיד שמריליון מקוריים...קצת מוזר. - קל ליפול במלכודת התדמיות. פיש הוא סולן מאוד כריזמטי. כל שאר חברי ההרכב די זניחים. - לטעמך ולטעם הרוב. נעים בחיקו של הרוב? האמת. זה ויכוח סתמי והדעות חתומות, ההיסטוריה תשפוט.

מורנא007

New member
ליריקה כן קשורה לפרוג

חוץ מיצירות אינסטרומנטליות. גם ברור שליריקה היא לא תנאי לפרוג (בוב דילן לא עסק בפרוג).

epitaph

New member
מה כל כך גרוע בו?

לדעתי אחלה שיר פופ, גם בין השירים היחידים שלהם שאני מצליח לסבול ולמעשה היחיד שלהם שאני באמת אוהב לשמוע...

epitaph

New member
חשוב לתקן את עצמי...

היחיד שלהם שאני אוהב מהתקופה הזאת עם פיש.

B a z a

New member
זבל של אייטיז

ראיתי סרט שבו הרדיו במכונית תקוע על תחנה של שירים משנות ה-80, השיר הזה היה, והוא נשמע יותר גרוע מכל השירים האחרים שנוגנו - דוראן דוראן, קלצ'ר קלאב או מה שלא יהיה. אני לא נוגע באלבום הזה (Misplaced childhood) עם מקל, ולא מעניין אותי מה יש בשאר האלבום (בעצם גם השיר הראשון נשמע רע מאוד, במיוחד סאונד התופים המגעיל של האייטיז). אני לא מאמין שקניתי אותו. הראשון של מריליון דווקא לא רע, לדעתי.

yonia3334

New member
דווקא

הסאונד של התופים (והתיפוף) באלבום הזה הוא הנורמאלי ביותר מבין כל האלבומים עם פיש... אני דווקא מאד אוהב את האלבום הזה, לא כל דבר חייב להיות מקורי ומורכב, יש דברים שכיף להקשיב להם גם אם ערכם ההיסטורי הוא לא גבוהה במיוחד.

kurush

New member
אלבום נפלא, לטעמי

מצליח להעביר המון רגש ומשמעות חרף היותו חנוק בסאונד אייטיז. מריליון לא היתה להקה *מדהימה* מעולם, אבל יש להם משהו שלהרבה להקות הרבה יותר מורכבות יש, וזה את היכולת להעביר *רגש*. שני הזלוטי שלי.

RamiSun

New member
3 דקות מאלבום של איזה 41 דקות

דקות שהוצאו מהקשרם...

למעלה