מורנא לגבי ניאו פרוג. מנקודת מבטי
אני יכול לומר לך שאתה צודק בגדול. ואני אתן את דעתי בגדול: עולם המוסיקה בכלל לא הפסיק ליצור ב-1980 , ישנם להקות מדהימות שעושות דברים לא פחות יצירתיים וגאוניים מלהקות שנות ה-70 (בהמשך דוגמאות ),אלא מה,מהאזנה מרובה ללהקות ניאו פרוג אני יכול לומר שישנם ביניהם להקות אדירות שעושות מוסיקה מדהימה (איזילדורס ביין,אנגלגרד,אנקדוטן ועוד),וישנם כאלו שבאמת ממחזרות. תראה אחרי שאתה טוחן שנים להקות כמו ג'נסיס,קאמל,קינג קרימזון,פינק פלויד ועוד ,אתה מחפש משהו חדש,אחר,משהו שמושפע מאותם להקות אבל מביא משהו ייחודי משלו ואז אתה מאזין לניאו פרוג ובגדול מתרשם שאכן בהרבה מן הפעמים אכן מדובר במיחזור,במוסיקה אפילו יותר פשטנית,בחיקוי שהוא לא מעניין בכלל-ואני מדבר על המון להקות כאלו-ומה שנוצר בעקבות כך הוא רושם רע. תראה ,זה הדין גם בריו.בעבר כתבתי שריו זה מבחינתי זה זאפה לעניים(דבר שקומם פה לא מעט חברים בפורום-עד כדי עלבונות אישיים),למה כתבתי זאת מאותה סיבה? מגיע אדם שמאוד אוהב את מה שזאפה עושה ושומע פתאום אלבומים של thinking plague ,univers zero ,present,happy family ועוד.בהתחלה נדהמתי מהם,קניתי את כולם בתאווה ורציתי עוד,זה מאוד הזכיר לי את זאפה,ואז באזיה שהוא עצרתי את עצמי,לא יודע היתה לי תחושה שהרבה מן הדברים חוזרים על עצמם וקצת משעממים ואפילו מתחכמים יותר מדיי,ומאז אני ממשיך לשמוע ולקנות ריו אבל אני בורר יותר את מה שאני קונה. מה שאני מנסה לומר הוא שלא ניתן לשלול או להכריז על ז'אנר מסוים כז'אנר משעמם או ממחזר,צריך לתת לאוזן הרבה צ'אנסים ואז להחליט מה מתאים ומה לא ולא משנה מה כל העולם אומר. תראה אני מאוד אוהב לשמוע את phish , flaming lips , super furry ... , 90 day men , רדיוהד ועוד.בשבילי הם הרבה יותר משתייכים לרוק המתקדם והאומנותי ממריליון,דרים,פלאוור קינגס ,איי קיו ודומיהם.מבחינתי הם יותר חדשניים ויצירתיים-אבל זו רק דעתי בלבד. ולכן כל אחד בסוף התהליך מחליט לפי אוזנו ובכל ז'אנר יש אומנים טובים שעושים אותו מיוחד ויש את אלו שממחזרים מאומנים קודמים ומשעממים. לכן לא ניתן לפסול שום ז'אנר.