ניאו פרוג

מורנא007

New member
אכן

יוצא מהכלל, שלא מלמד על הכלל. מה גם שללהקות פרוג רגילות (לא ניאו) היו שירים (להיטים) כאלה.

מורנא007

New member
IQ

אני מסכים למה שכתבת, למעט IQ. ההרגשה שלי היא ש- IQ משתמשת במגוון רחב של כלי נגינה והמורכבות ביצירותיה באה לביטוי בעיקר בתחום המקצבים הא-סימטרים, אם כי עדיין בניחוח "ג'נסיסי" או "קאמלי" משנות ה- 70. בדקתי וראיתי שיש מאמר חדש בנושא, תודה.

מורנא לגבי ניאו פרוג. מנקודת מבטי

אני יכול לומר לך שאתה צודק בגדול. ואני אתן את דעתי בגדול: עולם המוסיקה בכלל לא הפסיק ליצור ב-1980 , ישנם להקות מדהימות שעושות דברים לא פחות יצירתיים וגאוניים מלהקות שנות ה-70 (בהמשך דוגמאות ),אלא מה,מהאזנה מרובה ללהקות ניאו פרוג אני יכול לומר שישנם ביניהם להקות אדירות שעושות מוסיקה מדהימה (איזילדורס ביין,אנגלגרד,אנקדוטן ועוד),וישנם כאלו שבאמת ממחזרות. תראה אחרי שאתה טוחן שנים להקות כמו ג'נסיס,קאמל,קינג קרימזון,פינק פלויד ועוד ,אתה מחפש משהו חדש,אחר,משהו שמושפע מאותם להקות אבל מביא משהו ייחודי משלו ואז אתה מאזין לניאו פרוג ובגדול מתרשם שאכן בהרבה מן הפעמים אכן מדובר במיחזור,במוסיקה אפילו יותר פשטנית,בחיקוי שהוא לא מעניין בכלל-ואני מדבר על המון להקות כאלו-ומה שנוצר בעקבות כך הוא רושם רע. תראה ,זה הדין גם בריו.בעבר כתבתי שריו זה מבחינתי זה זאפה לעניים(דבר שקומם פה לא מעט חברים בפורום-עד כדי עלבונות אישיים),למה כתבתי זאת מאותה סיבה? מגיע אדם שמאוד אוהב את מה שזאפה עושה ושומע פתאום אלבומים של thinking plague ,univers zero ,present,happy family ועוד.בהתחלה נדהמתי מהם,קניתי את כולם בתאווה ורציתי עוד,זה מאוד הזכיר לי את זאפה,ואז באזיה שהוא עצרתי את עצמי,לא יודע היתה לי תחושה שהרבה מן הדברים חוזרים על עצמם וקצת משעממים ואפילו מתחכמים יותר מדיי,ומאז אני ממשיך לשמוע ולקנות ריו אבל אני בורר יותר את מה שאני קונה. מה שאני מנסה לומר הוא שלא ניתן לשלול או להכריז על ז'אנר מסוים כז'אנר משעמם או ממחזר,צריך לתת לאוזן הרבה צ'אנסים ואז להחליט מה מתאים ומה לא ולא משנה מה כל העולם אומר. תראה אני מאוד אוהב לשמוע את phish , flaming lips , super furry ... , 90 day men , רדיוהד ועוד.בשבילי הם הרבה יותר משתייכים לרוק המתקדם והאומנותי ממריליון,דרים,פלאוור קינגס ,איי קיו ודומיהם.מבחינתי הם יותר חדשניים ויצירתיים-אבל זו רק דעתי בלבד. ולכן כל אחד בסוף התהליך מחליט לפי אוזנו ובכל ז'אנר יש אומנים טובים שעושים אותו מיוחד ויש את אלו שממחזרים מאומנים קודמים ומשעממים. לכן לא ניתן לפסול שום ז'אנר.

מורנא007

New member
...

הנקודה שלי היא שאפילו את גל הלהקות הבריטיות משנות ה- 80 אין לפסול (מריליון, איי קיו, פנדרגון, פאללאס וכו'), קל וחומר שאת דור הכסף של שנות ה- 90 וה- 2000 (איזילדורס ביין, אנגלגרד, אנקדוטן ועוד). וכן, אני שמעתי הרבה את ההרכבים שציינת בערך כ- 20 שנה לפני ששמעתי דברים אחרים פשוט לא ידעתי על קיומם. מהרשימה שהעלת בסוף, שכביכול מתעלה אומנותית על "מריליון,דרים,פלאוור קינגס ,איי קיו" אני מכיר קצת את phish וקצת רדיוהד. מעבר לפסיכדליה ב-phish ורוק כבד ברדיוהד לא שמעתי משהו שמתקרב לפרוג אולי רדיוהד קצת נוגע בו, מבחינתי זה לא מה שאני מחפש. אני מחפש את הקלאסיקה הותיקה יותר ברוק, ו- מריליון, דרים, פלאוור קינגס, איי קיו,פנדרגון, פאללאס, איזילדורס ביין, אנגלגרד, אנקדוטן ועוד מספקות את הסחורה הזאת פחות או יותר. thinking plague ,univers zero ,present,happy family - פחות מדברים אלי, אם כי אני מוכן לנסות מידי פעם להאזין להם. לקחו לי בערך שלושה חודשים להתחבר לפרוג ע"י השמעות של השותפים לחדר בשלת (עד שביקשתי מרצוני שישמיעו את Yes), היום אני יודע שעבור פרוג רגיל הרבה זמן לקח לאסימון ליפול אצלי, וללהקות הניאו האסימון נופל מהר יחסית. לגבי עלבונות אישיים בגלל חילוקי דעות: קל לכתוב, קשה לבצע אבל, צריך לקחת את האינטרנט בקלות, להיות חסין להעלבות ולענות מענה רך (עצה ממשלי שלמה).

סבבה , אין בינינו חילוקי דעות

אני רק אומר שבכל ז'אנר,בכל עשור ישנם דברים איכותיים יותר ודברים ממוחזרים ומשעממים.ומה טוב ומה משעמם זה אתה קובע לא אני קובע בשבילך. הלהקות שנתתי לגביהם דוגמא הם טעמי האישי בלבד ואין בהם כדי לערער על טעמך. אתה לא חייב להתחבר לריו או לדברים אחרים,אם מריליון או פלאוורס מדברים אליך זה מצוין תשמע אותם , וזה לא משנה כמה יגידו שהם חרא העיקר שלך זה טוב.

alissre

New member
יש כ"כ הרבה נאו ופוסט היום

כמו ניאו שמרנים, פוסט פנק, פוסט מודרניזם, באמנות היתה פעם אמנות קלאסית, וגם שם יש אמנות שקרויה נאו-קלאסית, מנייריסטית וכולי שכולם תגובות מאוחרות לאמנות הקלסית. רק ש"הרוק המתקדם" (גם זו הגדרה מטופשת ויהירה) הוא זרם חדש בן שלושים שנה בלבד ואולי מוקדם לחלק אותו לפוסט ופרה. אני הייתי מעדיף להשתמש בהגדרה: רוק ארט לעומת רוק מסחרי, ובהקשר הזה חלק ממה שקרוי נאו פרוג הוא רוק מסחרי.

Mr Mustard

New member
לא מסכים איתך

היום דברים מתקדמים מאוד מאוד מהר, מה שפעם לקח כמאתיים שנה כדי שיהפוך ל"נאו" (קלאסיזם למשל) היום יכול לקחת רק כמה עשרות שנים (נאציזם למשל) או אפילו כמה שנים בלבד (פאנק ופוסט פאנק), זה הכל תוצר של האינטרנט והגלובליזציה. גם הרוק המתקדם (ה"נאו פרוג בעצם") יכול בהחלט להכנס להגדרות הללו, ולמה? כי כששומעים מוזיקה (או צופים באומנות) אסור בשום אופן להתעלם מהזמן, המקום והתנאים שמהם האמנות צמחה. לכן רוב האמנות מחולקת לא לפי מאפיינים אסטטים או תכונות מוזיקליות בלבד אלא לפי זרמים, שנקבעים בעיקר ע"פ הזמן והמקום בהם האמנות נוצרה.

alissre

New member
אז איך יקראו לפרוג עוד 10 שנים ?

פוסט נאו פרוג ? נאו נאו פרוג ? או שימציאו לזה איזה שם מפוצץ אחר ?

מורנא007

New member
לא יודע

האמת גם לא משנה. בשנות ה- 80 היתה לי וכנראה שגם לאחרים הרגשה שלא יוצרים פרוג חדש. לכן מה שנוצר מ- 1980 ואילך מכונה ניאו. ברור שזה בקירוב כי Alturas de Macchu Picchu של לוס חאיבס ו- Between Flesh and Divine של אסיה מינור יצאו בשנת 1981, כאשר הלהקות לא מזוהות עם ניאו פרוג.

Mr Mustard

New member
כנראה, תרבות היום מבוססת

על שמות מפוצצים. תסתכל על הפאנק או הרוק האלטרנטיבי, אני לא מכיר במיוחד אבל בטח יש להם שמות גם למקביל הזה.

gil2765

New member
נאו-פרוג יופי של דבר

הטענה כאילו הז'אנר הזה הוא נחות לעומת האחרים נראית בעיני מופרכת ואליטיסטית. כמו בכל סגנון מוסיקלי יש טוב ורע. הבעיה היא שאנשים חושבים שמה שהוא מלודי הוא בהכרח ממוסחר ועל כן נחות. מי יצר את האקסיומה הזו? מרליון יצרו בהחלט משהו מקורי וצליל ייחודי הנשען בעיקר על ג'נסיס. זה לא אומר שהם פחות טובים מלהקות בסגנון ריאו או אוואנגרד פרוג שגם הן נשענות על העבר. אבל מרליון איננה הלהקה היחידה יש עוד רבות אחרות וטובות. הנאו פרוג הוא הז'אנר הפרוגרסיבי האהוב עלי מכל האחרים בגלל הצליל המעודכן, השפעות העבר, והתוספת הייחודית שהשילוב יוצר. גיל

joshua25

New member
שנת 1980

היא באמת קו פרשת המים עבורי בכל מה שנוגע לרוק. אולי למעט אלבומים של להקת "קווין" שאני מניח שיצאו בשנות ה-80, אני לא מתחבר לשום דבר של שנות ה-80 ואילך... או במילים אחרות,אלבום הרוק הגדול האחרון שיצא מבחינתי הוא the wall, ומאז, בראייתי, עולם הרוק מדשדש בשלולית...

joshua25

New member
טוב, האמת...

שאני לא מכיר אף אחד משלושת האלבומים הנ"ל שהזכרתם...

joshua25

New member
קראתי את הביקורת

המהללת והמחמיאה... אני אנסה להוריד את האלבום. אבל, הגידו לי נא, אם זה כל כך טוב, למה האלבום לא קיבל את התהודה הראויה לו ? (נדמה לי שיש לי תשובה משל עצמי אבל תגידו קודם אתם...) האם האלבום גם הצליח מסחרית ??

למעלה