נו, אז מה היה לנו?

מישקולץ

New member
אני הולך לאמץ עכשיו כלבה

זה הרבה יותר חשוב מלנהל איתך דיון סתום ועקר מתוכן. הרי זה בנשמת אפך להתווכח!

Nellie Bly

New member
אשרת

את לא אוהבת את עמיר פרץ(יש לו שם.) חושבת שהעובדה אשמה במצב הכלכלי פה. מדברת ומהללת קפיטליסט וקפיטליזם בפורום של מפלגה שמאמינה בסוציאליזם. מה את בעצם רוצה?מה את עושה פה? אוהבת להציק?

אשרת

New member
מה?!

ממתי יש לך צבע כחול תחת הניק שלך ? מילא את מעיפה את כולם מפורום מרצ, אבל גם פה? יש לי את הזכות להביע פה את דעתי כל עוד אני שומרת על כללי התקנון. אם יש למנהלי הפורום בעיה עם הנוכחות שלי פה , הם מוזמנים לומר לי ללכת. עד אז, את יכולה להגיש חופשי להתעלם ממני ומההודעות שלי, אם הן לא נאות לך.

Nellie Bly

New member
חס וחלילה

צבע כחול בפורום הזה. את מי העפתי מפורום מרצ?למה את סתם מאשימה? אמרתי לתומכי מרזל שהשתלטו על הפורום והפכו אותו מפורום של דיונים ברמה גבוהה לגן חיות-שילכו ואני עדיין אומרת שילכו-אין לי רצון לדבר עם אנשים שמזכירים את חברי הכנסת שמייצגים אותי ואת השואה באותו משפט.

אשרת

New member
בואי אני אספר לך משהו.

אני קוראת ומשתתפפת גם בפורום מרצ. אני קוראת את ההודעות שלך שם. את לא פעם ולא פעמים מבקשת מכותבים שאינם אומרי 'אמן' של השמאל למצוא את דרכם החוצה מהפורום, וזה לא מכוון רק לאנשי מרזל ההזויים. אגב, מי שדרדר את פורום מרצ לביבים שבהם משבבים כל הימין עם השואה באותו משפט , זה מישהו מהשמאל הקיצוני. אני תוהה מתי את תבקשי ממנו להפסיק להזנות את השואה.
ואגב, מומלץ שתפני למנהלים של הפורום עם אותם הודעות, שימחקו אותם.

Nellie Bly

New member
אני לא אחראית על פורום מרצ

יש שם מספיק מנהלים. מעולם לא ביקשתי מאדם שבא לדון בצורה בוגרת ורצינית ללכת.מעולם לא. אבל תשקרי,מה אכפת לך?

אשרת

New member
אני משקרת?

האם לא ביקשת וונטן שיעזוב את פורום מרצ כי הוא לא ממש עונה על הגדרות של "שמאל"?? ואתמיני לי שהיא יחסית לאחרים כותב מאוד בוגר ולעניין. ומעניין שאת תומכי מרזל את מעוניין להעיף משם, אבל את מכחיש השואה המשאלני הזה יוסף את לא קוראת את עזיבתו. יש לך מוסר כפול.

Nellie Bly

New member
אשרת,תרגעי

את לא חייבת להתעלם 24 שעות ביממה. וונטן הוא אדם בוגר ורציני שאפשר לדבר איתו?!קראת את ההודעות שלו בפורום וכמה הן מלאות בשנאה וגזענות?!

אשרת

New member
תגובה

כמו שאמרתי אני פעילה גם בפורום מרצ, ואני מכירה את הודעותיו של וונטן. הוא בדרך כלל מגיבה באותה רמה להודעה של פותח השרשור. כאשר הודעה של פותח שרשור כל כך מלאה בשקרים ובשנאה לצד הימני של המפה הפוליטית, אז מה את מצפה בדיוק - שהוא יפרוס לו שטיח אדום?

ואתה לא בוחר שינוי?

לפחות לפי הודעות שלך מפורום שינוי - אתה בהחלט כן...................

טשאפק

New member
...

שמת לב שלא כתבת "מה היה לנו" אלא "מה יהיה לנו"? לא ציינת בקווי היסוד של הממשלה, חוק פנסיה חובה וחוק שיצמצם מאד את כוחן של חברות כוח האדם. העלאת שכר המינימום תתבצע במדורג. זה שינוי מתי בפעם האחרונה עלה שכר המינימום, שלא כעדכון מדדי? הוויכוח האם עדיף מס הכנסה שלילי (כלומר תמריץ ממשלתי למעסיקים לשלם שכר שהוא מתחת לשכר מחייה) הוא ויכוח אחר. להזכירך, העבודה לא התחייבה למס הכנסה שלילי אלא להעלאת שכר המינימום. אני מבין שאתה מאוכזב מכך שהעבודה התעקשה לבצע דווקא את המדיניות שהציעה לפני הבחירות, אבל מי שהצביע ותמך במפלגה אינו מאוכזב כל-כך.

טשאפק

New member
שכחתי גם להזכיר

את המודל האוסטרלי למימון שכר הלימוד ע"י הלוואות ממשלתיות.

ככה זה, אין שכל אין דאגות

אני לא לגמרי בטוח שפרץ ותומכיו מבינים שעבדו עליהם וכי שכר המינימום בכל מקרה אמור לעלות בהתאם לעליית השכר הממוצע. יש כתבה יפה על זה בגלובס. בעיקר הנקודה הקריטית היא סעיף 4, זאת שתהיה הקשה ביותר להבנה לתומכי פרץ, כמובן. אני מניח שהם היו מבינים את כל הסיפור אם הם היו מבינים קצת בכלכלה, אבל אז הם ככל הנראה לא היו מצביעים לפרץ

טשאפק

New member
מה?!

איך זה מתיישב עם כל האזהרות ששמענו השכם והערב, כולל ממך, על כך שהעלאת שכר המינימום לאלף דולר היא טירוף שיגרום נזק אדיר לכלכלה?

טשאפק

New member
הנה למשל רק זמן קצר אחרי הבחירות

טענת בבדיחות שאפשר להסכים לעלאת שכר המינימום בשיעור של 1% לשנה...

שיערתי שלא תבין את הכתבה

אכן העלתה מיידית של שכר המינימום לאלף דולר היא טירוף. יש לי הרגשה שאפילו פרץ הבין שמה שטוב כסיסמה דמגוגית, למי שאינו מבין כלכלה, אינה טובה למשק. אם היית קורא את כל מה שכתבתי בנושא היית מבין כי שכר המינימום אינו מעניין אבסולוטית אלא יחסית, כלומר כאחוז מהתפוקה (אם תרצה מהשכר הממוצע). הבעיה הייתה שהעלאה ל 1000$, ברמת התוצר הנוכחית, הייתה מעלה אותו ליחס בלתי סביר בעליל שהיה גורם לנזקים איומים לכלכלה. אני יכול להפנות אותך למחקרים של בנק ישראל בנושא, אז זה באמת מעניין אותך. בעקרון מה שקרה שככל הנראה ההסכם יגרום לכך כי תהיה העלאה מעט יותר גבוהה מהצמדה לשכר הממוצע וקטנה יותר מהגידול בפריון בכל מקרה. ע"מ שלא יהיו בעיות גם הקימו וועדה שבמקרה של היחלשות לא צפויה של הדולר, תוכל לעצור את המשך ההעלאות
אל תדאג עבדו על פרץ בנושא זה, בהסכמה או שלא בהסכמה, טוב טוב. לדעתי הוא בהחלט מבין שעובדים עליו אבל הוא העדיף לקבל 7 שרים. דרך אגב, אני עדיין לא מבסוט גם מהעלאה הזאת ולדעתי היה צריך פשוט להמשיך עם ההצמדה לשכר הממוצע, אבל זה כלום לעומת סיסמאות הבחירות הדמגוגיות של פרץ.

טשאפק

New member
חדל זלזול

פרץ לא דיבר על העלאה מיידית של שכר המינימום. כמה צריך לחזור על זה? עכשיו תסביר, מדוע לפני שבוע הצהרת "שמותר להעלות את שכר המינימום ב 1 אחוז כל שנה", וכעת אתה טוען שהעלאה של 14.4 אחוז בתוך 15 חודש (עד יולי 07) היא בעצם שום דבר והיתה מתרחשת מאליה. איש ממתנגדיו של פרץ לא אמר שהעלאת שכר המינימום לרמה של כאלף דולר היא דבר שיקרה ממילא במשך הקדנציה. להזכירך, אגב, שכר המינימום הוקפא כבר מאז 2001. אפילו את ההעלאה של 121 ש"ח, המחוייבת ע"פ חוק, ניסו בממשלה לטרפד בתואנה שהיא ממשלת מעבר (זה לא הפריע להם לתת זיכיון לטלפון קווי לדנקנר, אגב ובג"צ חייב אותם. אתה באמת חושב שללא העבודה השכר היה עולה ב 500 ש"ח עד יולי של השנה הבאה? קצת רצינות.

אתה לא מתייחס למה שאני כותב

כתבתי שההעלאה הזאת היא מעל הצמדה לשכר הממוצע, כתבתי גם שלדעתי זו טעות. אם היית קורא בפורום שינוי היית רואה שהסיבה העיקרית להתנגדות היא שיעור האבטלה הגבוה. טענתי שאם שיעור האבטלה היה 5% בהחלט היה מקום להעלאה של שכר המינמום. אבל, המרחק בין להישאר עם ההצמדה הקיימת לבין מה שפרץ "השיג" הוא קטן בהרבה ממה שפרץ רצה להשיג
ועל זה אני צוחק. זה כמו שמישהו מבטיח שהוא יגדיל את קצבאות הזקנה ב 1000 ש"ח ובסוף יגדיל אותם ב 100 ש"ח.

טשאפק

New member
הכתבה הזו מגלובס לא רצינית

מה זה בכלל :חוגים כלכליים בכירים"? מה מונע מכלכלן להביע דעתו בגלוי? סתם דוגמה לטעות (תקן אותי אם אני טועה: >>> שכר המינימום כיום מחושב לפי 45% מהשכר הממוצע במשק, וכל עלייה בשכר הממוצע היתה מתורגמת אחת למספר חודשים לעלייה בשכר אוטומטית בשכר המינימום. שכר המינימום נקבע בשעתו ל 47.5 אחוז, לא 45, אבל הוקפא מאז 2001. ומה זה "כל מספר חודשים"? לא נראה רציני במיוחד.

למעלה