נושא מורכב ומדובר מלא, ועדיין, אשמח לעזרה....

תודה!

אני לא מחסנת

אני לא אעיז לומר למישהו אם לחסן או לא
אני כן אגיד שתלמדי!
תשבי תקראי מידע מכאן ומשם
תקראי על החומרים על תופעות הלוואי על תסמינים , דעי כל מה שיש לדעת
ואז תחליטי מה מפחיד אותך יותר המחלה או החיסון.
ואז תדעי מה לעשות.

trilliane

Well-known member
מנהל
בזכות רוב הישראלים שכן מחסנים...

מי שחי במדינות שבהן משתוללות המחלות שכאן שומעים עליהן פה ושם בחדשות (כי כאן זה בגדר החריג ולא השגרה) לא יכול להרשות לעצמו לבחור לא לחסן. אבל כשלא פוגשים את רוב המחלות האלה מקרוב קל יותר לא לפחד מהן.
&nbsp

שרשור מורכב ונהדר

תודה לך שהעלית את הנושא בכזו עדינות מקצועיות והשרי אווירה של עומק. ותודה ל- trilliane על הסבלנות ורוחב היריעה. לעניין מחלות שחלינו בהן והיום מחסנים נגדן- ראו חצבת וחזרת. מחלות שאת הרבים שלקו בהן בצורה חמורה אנו לא שומעים.
רוצה לתת את השנקל שלי:
כמדענית, אני מודה שאפילו לי אחרי שנים של קריאת נתונים ומאמרים וכמובן לימוד סטטיסטיקה לאורך כ-4 שנים- קל ליפול. כשלמישהו יש אינטרס להפיל אותי. כלומר- קל מאד לפרסם מידע שגוי, להלחיץ, לטשטש, לפזר מסך עשן. קשה מאד לרדת לעומקו של מחקר- מבחינת מהימנותו והתאמתו. מבחינת הביולוגיה שבו- כמובן תלוי התמחות.
כנטורופטית יש לי ביקורת עצומה על עולם המדע מבחינה זו. בעיקר: השלכה של תוצאות מאוכלטוסייה אחת ששונה גנטית מאחרת (בעלי חיים או להבדיל גזע אחר).
יכולה להמליץ לך לקרוא רק מאמרים שמפורסמים בעיתונים נחשבים: Nature על נגזרותיו, JEMA ואחרים.
בסוף המאמר תמיד מצויין Acknowledgments- בדקי מי נותן החסות: חברה הומיאופטית, מועצת החלב, חברת חיסונים- קל לנחש מה יהיו תוצאות מחקר כזה....
ולא (בבקשה..) לעקוב אחר פרסומים שאינם מדעיים. נכון, יש גם כאן אינטרסים אבל לפחות יש כאן כלים אובייקטיביים אחידים. וכן- באיחור ולעתים נדירות אך גם בקהילה המדעית יודעים לסגת מעמדה, ולפרסם התנצלויות (ראו מקרה המאמר המקולס שקשר בין אוטיזם וחיסונים).
לסיום- כדי לאזן אוסיף כי מאחר והמידע רב, והאינטרסים רבים ומנוגדים- עקבי אחר תחושותייך. כהורים אין לנו אלא אחד את השני ולעתים אנו לבד בהתמודדות עם שאלות כגון אלה, ועם תוצאותיהן.
לכן חשוב שכל החלטה שתקחי- היי שלמה איתה ואמרי לעצמך- אני עושה כך למען בריאות ילדיי. והיה ובריאותם איננה שלמה למרות מה שעשיתי- עשיתי ככל יכולתי.

למעלה