נושא מורכב ומדובר מלא, ועדיין, אשמח לעזרה....

נושא מורכב ומדובר מלא, ועדיין, אשמח לעזרה....

חיסונים.... רגע!!! אל תברחו!!! אני באמת אשמח לשמוע....
יש לי שניי בנים. את הראשון חיסנתי להכל בלי לחשוב. את השני התחלתי חלקית עם חיסוני גיל חודשיים ועצרתי. הגענו לגיל שנה ואני לא מצליחה להחליט מה לעשות. כולם אומרים תקראי תלמדי ותחליטי, אבל אני גרועה בלקרוא על כאלה דברים, ויש ברשת כל כך הרבה אינפורמציה לכאן ולכאן, וכולם נחרצים בדעתם ובטוחים לגמרי שהם יודעים הכל ואותי זה רק יותר מבלבל ומרחיק מהתשובה שלי מה לעשות.... ובנוסף יש לי הורים מלומדים (פרופסור לביולוגיה וכו...) שקוראים מלא ולומדים וחוקרים ומאוד בעד חיסונים , אז נורא קשה להתעלם מזה ולהגיד שהם לא יודעים כלום, כי הן באמת אנשים חכמים ומלומדים... מצד שני הסיפורים שרצים ברשת על פגיעה מחיסונים, על קונספירציות, כן להאמין??? לא להאמין??? למי ל****** להאמין????
אז אני רוצה מאוד לשמוע עוד.... עוד דעות ועוד החלטות מה עשיתם אצלכן במשפחה עם הנושא הזה... למה כן חיסנתם ולאיזה חיסונים, או למה לא חיסנתם ולאיזה חיסונים, ואיך ישנתם טוב בלילה אחרי קבלת ההחלטות......
ואם להיות יותר ספציפית - כרגע למה שנוגע לנו - אני מדברת בעיקר על המחומשת ועל mmrv
תודה מראש לעונות :)

לפרופסורים לביולוגיה שאת מכירה היטב לא תקשיבי, אבל לכל אחד

שעונה לך כאן ואין לך מושג מיהו, תקשיבי?
קטונתי.

כשאת כותבת את זה ככה....

צודקת....
ולמרות זאת, אני לא מצליחה להיות שלמה עם הדעה שלהם, וגם לא עם הדעה לא לחסן.... אני כרגע פשוט לא מצליחה או יודעת מה להחליט ומה לעשות, וזה לא כזה פשוט כי ההחלטה שלי תשפיע על התינוק שלי!! אם זה היה רק נוגע לי אז מילא, אבל זה לא....
את תמיד הלכת בעיניים עצומות אחרי כל דבר שההורים שלך אמרו לך.....?

trilliane

Well-known member
מנהל
קראתי גם על אנשים שמתו בתאונות דרכים אף שהיו חגורים

ולכן המסקנה היא שאין טעם לחגור חגורות ביטחות כי בכל זאת אפשר למות. אם זה לא עובד ב-100%, מה זה שווה?

הירושלמית כתבה שזה מספיק כדי להסיק מסקנות.
אז על מה להסיק מסקנות? שהחיסון לא יעיל?
שהחיסון הורג?
שהמחלה הורגת?
שמה?
להסיק מסקנות ממקרה אחד זה לא יעיל.
אם כל האנשים בעולם היו נוסעים לא חגורים והיחיד שכן היה חגור היה מת האנלוגיה שלך הייתה רלוונטית.

trilliane

Well-known member
מנהל
כן, מסקנות שצריך לעשות את המקסימום כדי להתגונן

מפני מחלה קטלנית (שהורגת, אכן) גם אם ההתגוננות המקסימלית אינה תעודת ביטוח ב-100%. עושים מה שאפשר.
אני לא יודעת מאין המידע שאם התינוקת התחסנה בהיריון (ניסיתי לחפש בגוגל, לא מצאתי מידע על כך) אבל נניח שכן, אני לא יודעת מתי היא התחסנה (ייתכן שבשלב מאוחר מדי) וכמובן, זה אף פעם לא 100%. אבל לפחות אם שהתחסנה יכולה לומר לעצמה שהיא עשתה את המקסימום כדי להגן על תינוקה, ואם נפלה בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה ולא הצליחה לפתח נוגדנים, זה טרגי, אבל יש גבול גם למה שאנחנו מסוגלים לעשות.

ובכל זאת

מקרה אחד שמוכיח את ההיפך לא מוביל למסקנה להתחסן.
הדוגמה שניתנה הייתה הפוכה למסר שירושלמית רצתה להעביר.
לא עדיף להגיד אני חושבת שצריך להתחסן בגלל.....
&nbsp
האם התחסנה מתי שהרופא אמר לה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה לא מקרה אחד, בשנה האחרונה נפטרו כמה תינוקות משעלת...

את מכירה אישית את אותה אם? אשמח אם תפני אותי למקור המידע שעליו את נסמכת.

מכירה את המשפחה

וכן זה עצוב נורא
העניין הוא שבעשור האחרון המספר נשאר די קבוע של תינוקות
וכל אלו שנפטרו השנה לצערנו הרב חוץ מאמא אחת כולן חוסנו בהריון.
&nbsp
אני לא אומרת אם זה מעיד על החיסון או לא, אני רק אומרת שזו לא הדרך להסיק מסקנות.
הסקת מסקנות מגיעה מלמידת הנושא לאורכו ולרוחבו בהתאמה לחיים של כל משפחה.
וכל אחת צריכה לעשות מה שנכון לה.

trilliane

Well-known member
מנהל
וגם את המשפחות האחרות? אני באמת מנסה להבין מאין המידע

ואני מסכימה איתך שמקבלים החלטות ע"ס למידת הנושא ולכן ההמלצה לנשים הרות להתחסן היא ע"ס מחקרים שהראו שיש ירידה בכמות התינוקות החולים בשעלת כשהאם מתחסנת ולא סתם כי מתחשק למדינה לבזבז חיסונים או להטריח נשים הרות לקופות החולים (בפרט כשיש מחסור כרגע בחיסוני שעלת). מן הסתם מה שיעזור יותר הוא שהאוכלוסייה כולה תהיה מחוסנת (וזה חיסון שצריך לחדש כי החסינות אינה לכל החיים) ואז יהיה פחות ממי להידבק.

מגיפת השעלת שהתפרצה בשכונה חרדית בירושלים

לפני מספר שנים, התפרצה, במקריות מוחלטת כמובן, בקרב אוכלוסיה שאידאולוגית לא מחסנת.
הקורבנות היו תינוקת ותינוקות נוספים אושפזו במצב קריטי. מאוכלוסיות שלא מחסנות.
אז ברור שהאימהות לא התחסנו גם כן.
זה קורה שוב ושוב באזורים חרדיים בארץ ובעולם, כי לא מחסנים שם. לא יודעת איזה מקרה בודד את מכירה - פשוט תכתבי מגפת שעלת בגוגל ותקראי את התוצאות. תרתי משמע.
&nbsp
זו משמעות הבחירה לא לחסן וזה מה שקורה כשאת לא זוכה להישען על חסינות העדר.
אף אחת פה לא חוקרת רפואית, ככה שלהגיד שכל אחת צריכה לחקור, זו סתם אמירה בעלמה.
אם את לא בעלת השכלה מדעית רחבה, אין לך כלים לחקור בעצמך (גם אם יש לך השכלה. צריך משאבים בשביל זה) ואין לך כלים להבין את אמינות איכות המחקרים ועל מה הם מתבססים.
&nbsp
מה שמדהים אותי הוא, העוצמה שבה האמונות התפלות האלו תפסו.
כמו האמונה שחיסונים גורמים לאוטיזם.
למרות שמדובר במחקר בודד, לא אמין, שהופרך לגמרי, שהחוקרים שלו הוקעו מהקהיליה המדעית, שהוכח מעל לכל ספק שהתוצאות שלו היו מפוברקות.
עדין אנשים נאחזים בזה, כאילו מדובר בקדושה עצמה.
&nbsp
ולאמונה התפלה הזו, יש תוצאות קשות בעולם המעשה - חולים, קשישים, אנשים מבוגרים שנפגעים ממחלות של הלא מחוסנים.
מצער מאוד.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
בדיוק לפני חמש שנים, התכוונת...

לא מאשימה אותך, כבר ראיתי כמה פרסומים של הכתבה הזאת בימים האחרונים, מישהו כנראה העלה אותה באוב ואנשים פשוט לא מסתכלים על התאריך...

KallaGLP

New member
אכן לא הסתכלתי על התאריך.

ידעתי שזה סיפור ישן מאוד, אך פשוט הנחתי שרק עכשיו החליטו למחוק את המאמר מכתב העת.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת מאין המידע שלך כי לא פירטת; משרד הבריאות אומר אחרת

"בדיקת משרד הבריאות העלתה שאף אחת מהאמהות של התינוקות שחלו לא התחסנה נגד המחלה בתקופת הריונה, אף שמשרד הבריאות ממליץ על כך (החיסון אינו ממומן על ידי המדינה. הוא ניתן בלשכות הבריאות המחוזיות ועולה 74 שקל)."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4604052,00.html
(הכתבה מ-16.12.14)
&nbsp
כאמור, אם יש לך מקורות אחרים, אני אשמח לקרוא.
&nbsp
כך גם באנגליה:
"באנגליה החלו לחסן נשים הרות באוקטובר 2012. בשנת 2012 באנגליה 14 תינוקות מתו משעלת, ואילו בשנת 2013 רק 3 תינוקות מתו מממחלה זו, כולם תינוקות מתחת לגיל שניתן היה לחסנם, ואף אחת מאמהותיהם לא היתה מחוסנת.
יעילות חיסון אמהות נגד שעלת במניעת המחלה בתינוקות עמדה בתקופה זו על 89%."
http://www.health.gov.il/Subjects/pregnancy/during/Pages/Vaccination-Whooping_cough.aspx

למעלה