שרשור מורכב ונהדר
תודה לך שהעלית את הנושא בכזו עדינות מקצועיות והשרי אווירה של עומק. ותודה ל- trilliane על הסבלנות ורוחב היריעה. לעניין מחלות שחלינו בהן והיום מחסנים נגדן- ראו חצבת וחזרת. מחלות שאת הרבים שלקו בהן בצורה חמורה אנו לא שומעים.
רוצה לתת את השנקל שלי:
כמדענית, אני מודה שאפילו לי אחרי שנים של קריאת נתונים ומאמרים וכמובן לימוד סטטיסטיקה לאורך כ-4 שנים- קל ליפול. כשלמישהו יש אינטרס להפיל אותי. כלומר- קל מאד לפרסם מידע שגוי, להלחיץ, לטשטש, לפזר מסך עשן. קשה מאד לרדת לעומקו של מחקר- מבחינת מהימנותו והתאמתו. מבחינת הביולוגיה שבו- כמובן תלוי התמחות.
כנטורופטית יש לי ביקורת עצומה על עולם המדע מבחינה זו. בעיקר: השלכה של תוצאות מאוכלטוסייה אחת ששונה גנטית מאחרת (בעלי חיים או להבדיל גזע אחר).
יכולה להמליץ לך לקרוא רק מאמרים שמפורסמים בעיתונים נחשבים: Nature על נגזרותיו, JEMA ואחרים.
בסוף המאמר תמיד מצויין Acknowledgments- בדקי מי נותן החסות: חברה הומיאופטית, מועצת החלב, חברת חיסונים- קל לנחש מה יהיו תוצאות מחקר כזה....
ולא (בבקשה..) לעקוב אחר פרסומים שאינם מדעיים. נכון, יש גם כאן אינטרסים אבל לפחות יש כאן כלים אובייקטיביים אחידים. וכן- באיחור ולעתים נדירות אך גם בקהילה המדעית יודעים לסגת מעמדה, ולפרסם התנצלויות (ראו מקרה המאמר המקולס שקשר בין אוטיזם וחיסונים).
לסיום- כדי לאזן אוסיף כי מאחר והמידע רב, והאינטרסים רבים ומנוגדים- עקבי אחר תחושותייך. כהורים אין לנו אלא אחד את השני ולעתים אנו לבד בהתמודדות עם שאלות כגון אלה, ועם תוצאותיהן.
לכן חשוב שכל החלטה שתקחי- היי שלמה איתה ואמרי לעצמך- אני עושה כך למען בריאות ילדיי. והיה ובריאותם איננה שלמה למרות מה שעשיתי- עשיתי ככל יכולתי.