נושא לדיון:

ZEEVS1970

New member
ועדיין זה מוזר מאוד

אני כמובן נוטה להסכים לדעתו של אליק כי גם אני מעדיף כמה שיותר גיוון בהרקדות ומרגיז אותי מאוד שריקודים נפלאים נשכחים בבויידם רק בגלל שיש ריקודים שנרקדים שוב ושוב מדי שבוע ולא משאירים מקום לריקודים נוספים. אני לא חושב שהסיבה נעוצה בהכרח בריקודים עצמם אלא זה שילוב של אופי הרוקד עם אופי הריקוד. ריקוד שטחי עם הרבה גימיקים יעורר הרבה התלהבות בהתחלה אך יכול להימאס בהמשך אם הוא גם קשה מדי או לא יושב מספיק טוב על המוסיקה ולעומתו ריקוד שעשוי טוב וממש נעים לרקוד אותו יכול להישמר לאורך זמן גם אם הוא לא בדיוק ריקוד לבמה. אני למשל אוהב מאוד את הריקוד "בוא בשלום" שחיבר יואב אשריאל בגלל הזרימה שבו והשיר המקסים עם המילים הנהדרות של רחל שפירא שמאוד מדברות אליי ואני חושב שריקוד כזה למשל אפשר להשמיע לעתים קרובות אך לעומתו יש ריקודים רבים שאני אוהב לרקוד אותם רק לפעמים ולא בכל שבוע או אפילו בכל חודש ואצלי בכל אופן ריקודים כאלה הם הרוב. יחד עם זאת אין ספק שישנם רוקדים שכן היו מעדיפים שהרפרטואר דווקא יחזור על עצמו כמה שיותר וזה יכול לנבוע משתי סיבות: 1.הם אנשים שבאופיים אוהבים קביעות ויציבות ומחפשים זאת גם בריקודי-עם. 2.הם מתקשים בלימוד של יותר מדי ריקודים ונוח להם לחזור שוב ושוב לאותם ריקודים שהם כבר מכירים. אני לא בטוח שאנשים כאלה הם הרוב בין הרוקדים כי אני מכיר בחיי הרבה יותר אנשים לא מקובעים מאשר להיפך ומן הסתם זה אמור להיות כך גם בהרקדות. כנראה שכמו שאליק אומר מי שמקובע בסופו של דבר הוא המדריך עצמו אשר מתעקש לחזור שוב ושוב על אותם ריקודים שכנראה יותר מדברים אליו. עובדה שיש הבדלים עצומים בין מדריכים לגבי היקף הרפרטואר שהם משמיעים ואולי זאת גם סיבה טובה שלא כל רוקד מתאים לרקוד אצל כל מדריך.

דוקא לא מוזר בעיני

הנה תראה מה אתה עצמך כתבת "אני למשל אוהב מאוד את הריקוד "בוא בשלום" שחיבר יואב אשריאל בגלל הזרימה שבו והשיר המקסים עם המילים הנהדרות של רחל שפירא שמאוד מדברות אליי" -אתה מציין בסיבות שאתה ככ אוהב את הריקוד "בוא בשלום " הזרימה של הריקוד השיר המקסים המילים הנהדרות מילים שמאוד מדברות אליי. האם אותו דבר למשל אתה יכול להגיד על הריקוד "אתה תותח " לשירה של שרית חדד -האם השיר מקסים ? האם המילים נהדרות? האם השיר מרגש אותך כמו השיר "בוא בשלום" ? וכמה פעמים אתה מסוגל לשמוע את השיר בלי שהוא ימאס ?

אליק יקירי, אני לא מגנה ולא משבח

אני מנסה להצביע על העובדות כפי שאני רואה אותן ומנסה להגדיר ולהבהיר את המציאות שלא כולם שמים אליה לב. אני רוקד שם למרות המציאות הזאת ולא בגללה. אני הייתי מעדיף הרבה יותר גיוון ואני בטוח שיש שם מספיק רוקדים שיכולים ורוצים לרקוד עוד כמה עשרות אם לא מאות ריקודים נוספים. יחד עם זאת אני מניח שהנוסחה הזאת היא בכל זאת הנוסחה שמביאה את מיררב הרוקדים שאינם בהכרח בטעם שלי. העובדה היא סבסופו של יום, ככל שיהיו לנו יותר ריקודים רשומים על הנייר, כך יהיו לנו פחות ריקודים שרוב הקהל יודע ורוקד ונראה שריקודים אלה, אם נשכיל להנחילם לקהל יותר גדול, גם לאלה שאינם מבקרים כל שבוע בעשרה חוגים - הם יהיו ריקודי העם שלנו בשנים הבאות.

גם אני חושבת שישנן שתי סיבות

עיקריות: 1. שאיפה של מרקידים ליצור עוד ועוד . המניעים לשאיפה הזו יכולים להיות רבים, החל מתאוות פרסום וכלה בתחרות סמויה עם ריקודאי אחר. 2. לחץ של רוקדים בעיקר מתחילים ללמד ריקודים חדשים. ברור לי שככל שהאנשים שרוקדים מס' רב של פעמים בשבוע הם לוחצים על מדריכים להשמיע עוד ועוד ריקודים חדשים .(הם לא יודעים שיש כ 3000 ריקודים או יותר ואפשר בהחלט לגוון בכל הרקדה!) גם לזה יש כנראה סיבות רבות. שתיים מהן לדעתי: א. אם הרוקדים חדשים ,והם לא מכירים את הריקודים שקדמו לזמן בו התחילו לרקוד , הרי בלמידת הריקודים החדשים הם יכולים להשתוות לרוקדים הותיקים ולא לחוש "נחותים". ב. הריקודים החדשים מורכבים יותר מהריקודים הישנים, הם תמיד יכולים לטעון שלרקוד את הורה אגדתי יכול כל אחד בעוד שאת "דבקה כיף"(אני בכוונה נותנת דוגמא של ריקוד שאני בעצמי עוד לא יודעת ומתה ללמוד...) לא כל אחד יכול ללמוד מהר.. כמובן שיש עוד סיבות נוספות שצויינו ע"י קודמיי, אך אני רציתי להתייחס לאלו.

ZEEVS1970

New member
יש גם ריקודים ישנים יחסית שהם קשים

אך מרוב שהמדריכים כל הזמן עסוקים בללמד ריקודים חדשים אף פעם לא מגיעים אליהם. להלן כמה רעיונות לריקודים שטוב היה לחזור עליהם וללטש אותם בהרקדות אם רק היה קצת זמן לכך: 1.בתוף וצליל של מושיקו-כדאי ללמד מחדש את הגרסה המקורית שהיא הרבה יותר יפה ממה שכולם רוקדים. 2.דבקה דור,מרחבא,ההלך...-ריקודים קשים של מושיקו שתמיד קשה להעתיק אותם. 3.ריקודי עמים-יש ריקודים נפלאים בזוגות ובמעגל חוץ מפלוריצ'יקה וזונרטיקוס שכבר טחנו אותם עד דק. למשל:יובנו יובנקה,עלי פשה,רומניין מדליי,נומרו סינקו,סטפין אאוט ועוד ועוד. 4.ריקודים קשים אך מצויינים של משה אסקיו כגון דבקה כיף(שהוזכר),הורה כיף,דבקה ליאל ובזוגות שיר החתונה ונערה ועוד ועוד. 5.ריקודים נוספים יפים אך קשים להעתקה כגון סימני דרך,זמר שכה(שניהם של שושנה קופלביץ'),הרחוב הגדול וארץ ישראל(שניהם של שמוליק גוב-ארי), זמר לחג(איציק סעדה),אשדוד(דידי דוש),אבל מחר אחזור הנה ימים באים וליל אביב(שלושתם של אלי רונן),הנה אחללה(יואב אשריאל) אבל אולי אני אעצור כאן כי באמת יש כל כך הרבה ריקודים טובים שנשכחו שהייתי יכול להמשיך את הרשימה כמעט לנצח... כואב הלב שחלק גדול מהרשימה הנכבדת הזו של ריקודים ממש יפים (כמובן לטעמי האישי בלבד) שחוברו לפני 1990 או על גבול 90 לא יילמד בהרקדות רק מפני שקצב כניסת הריקודים החדשים לא משאיר זמן לכך.

אליק 31

New member
והרשימה שלי לריקודים יפים שאין זמן

לשים אותם בגלל הריקודים החדשים האינפלציוניים, וזאת רק רשימה חלקית, כי אני לא מומחה בזכירת שמות של ריקודים: איפה את אהובה שושנים של פחם כמו ציפור מטורפת מישהו הולך תמיד איתי עכשיו היא שם כאילו סוף עדן ( נדיר, של שמעון עשור) עד בכי את כבר לא איתי שיר למענך יונה לבנה אניטה וחואן סנטה ריטה קונטיקי( אני יודע שאלו ריקודי עמים, מה לעשות, הם יפים!) רעיה אהבתי אותך פעם תורי ופעם תורך רוקדת ברחובות אז יאללה, מרקידים, תשימו אותם.

משהא

New member
אליק 31 רשימה יפה - עובדות אחרות

אליק 31 שלום. אכן הריקודים יפים ואהובים עלי אולם צר לי לי לומר לך שמלבד "עדן" ו"סנטה ריטה" את כל הריקודים שכתבת רקדתי בחודש האחרון, חלקם יותר מפעם אחת !!!! וחלקם גם אתה רקדת !!! ראיתי !!! "אניטה וחואן" אינו שם אלה מילים בריקוד ששמו "שיר אהבה ישן". בהצלחה וריקודים שמחים. אורי גבעוני

אין "עליה בדרגה" במקצוע ריקודי עם

לדעתי , שורש הבעיה שאין במקצוע ריקודי עם דרגות רישמיות. הדרגה הרשמית היחידה היא "בוגר אולפן" לפני שנים היה אולפן מיוחד למדריכים באולפנים. אין משמעות גדולה לעליה בסולם ההערכה לבד מהדרגה "יוצר" "מחבר" "ריקודאי" וכדומה מי שרוצה להרגיש במוביליות מיקצועית מוצא צורך להיקרא "יוצר" ולא סתם "מרקיד". במשרד החינוך קבעו דרגות: מפקח מנחה יועץ סגן מנהל ועוד. אצלנו בריקודי עם : מרקיד, ריקודאי או סמרטוטאי. יענקלה לוי

בשורת איוב למישר ולמוכרי התקליטים.

צר לי להביא זאת לידיעתו של ירון מישר ולכל שאר האנשים העוסקים במכירת תקליטורים של ריקודי עם. במוקדם או במאוחר ציבור הרקדנים יחשף לפלאי הטכנלוגיה. ויגלה, את מה שכבר ידוע.... KNOWLEDGE = MONEY היום ניתן בקלי קלות, להקליט 4,000 ריקודי עם, על CD אחד או שניים של DVD-R תמורת כמה גרושים... כולם יכולים להוריד בחינם מהמחשב, קרוב ל 400 ריקודי עם ולהעתיק אותם על 2-3 CD-R והכל יעלה רק שלושה שקלים... לצרוב לוקח רק כמה דקות (52X), מתנה יפה ומכובדת ליום הולדת של כל רקדן. לרקדנים העצלנים שבנינו ולאלה שלא יודעים לשאול,, כל מה שעליהם לעשות, זה לקנות את אחד הצעצועים הקטנים של זכרון נייד USB בגודל של 1GB לשאת זאת בארנק, וללכת לבקר את אחד החברים. ה DOWNLOAD של 150 ריקודים, לוקח בדיוק דקה אחת ובחינם. לבסוף שתי מסקנות: 1. לירון מישר תתחיל לארוז... 2. לרקדניות, ההתחברו לרקדנים "חכמים"... זה משתלם מאוד... וחוסך אלפי שקלים...

הניק נים שלך מראה בדיוק את

הקשר לתוכן ההודעה
אבל זה אני אומר בחיוך... האם אתה חושב שחידשת לי משהו? - אתה טועה. וזה עוד לא סוף הטכנולוגיה. הטכנולוגיה תשתכלל תמיד ותאפשר למי שרוצה להשתמש בה למטרות טובות ונכונות ולאחרים (כמוך?) להשתמש בה למטרות הפרת חוק וגזל. בכך אין כל חידוש. יעצת לי להתחיל לארוז - ובכן אני חושב על כך כבר זמן רב. זה לא איום - זו עובדה שאותי היא מצערת מאד. נכון שלי הכי חשוב שהעסק שלי יתקיים, אך במלוא הצניעות אני חושב שהעסק שאני מקיים חשוב מאד עבור כל קהילת הרוקדים והמרקידים. הדבר נכון גם לגבי חברות התקליטים שכולנו אוהבים לשנוא ובטוחים שכשאנו מעתיקים מהם אנו עושים מצווה גדולה והלוואי והם יחדלו להתקיים... נו והאם חשבנו מה היא תרומתם לכל עולם המוסיקה והתרבות בישראל ובעולם?

יוצר ,ריקודאי, מה משנה?

איזו חשיבות יש לתואר ?הרי מי שיש לו הכישרון ליצור ריקודים טובים ,יזכה להערכה בכל מקרה .ריקודיו יופצו ויירקדו גם לאוך זמן וזהו המדד. מרקיד טוב ייזכה לרוקדים רבים וכך הלאה. ורק שנמשיך לרקוד ולהנות

למעלה