~ נושא לדיון

ארטיימר

New member
מזה לא באלי ויכוח

אבל גם קשה לשמוע את הגישה הזו.. קראתי קצת למעלה.. לאשה יש הרבה תפקידים שנקבעו לה. בתוכם כל מה שקשור לילדים, הריון , לידה, דברים שהם לא קלים, לא פיסית, ולא מנטלית (מצבי רוח וכדו) . וכגבר לא תבין את זה. היום נשים גם עובדות, כך שמתווסף לזה עוד עול.. היום או שהבעל גם עובד, ואז שניהם עייפים וחולקים יחד במטלות הבית.. או שהבעל לומד, ואז על אחת כמה וכמה שהבעל עוזר ומסייע כמה שיכול. ויש הרבה מטלות.. שאחד מהם זה להכין אוכל. ולא משנה עכשיו אם זה ספציפית אוכל, או נקיונות, או דאגה לסידורים השונים שקשורים להוצאות השוטפות, וטיפול בילדים, ולא משנה החלוקה שמסתדרת ביניהם.. אז לבוא ולומר שזה תפקיד האשה? יכול להיות שהאשה היא זו שתבשל, וזה בדכ גם מה שיקרה, אבל לבוא כגבר לאשה ולדרוש ממנה, בטענה שאלו המחויבויות שלה, והיא חייבת להכין לו אוכל, בוקר צהרים וערב, זה נשמע רע.. כי יש לה הרבה מטלות גם בלי זה, וכל אחד מבני הזוג צריך לעשות את המיטב כדי להקל על השני ולהסתדר יחד עם המטלות השוטפות של שניהם, כי שניהם התחתנו ונכנסו לבית משותף. זה ממש חוצפה אם גבר יאמר לי דברים כאלו בפגישה, אני מורידה. המשפט פה, הוא אפילו לא בודק מה כן ומה לא, זו קביעה . כל אחד ותפקידו. תתמודדי. בלי שום הבנה, בלי שום התחשבות, בלי יחס ותחושה הוגנת.. ותאמין לי שאם האשה ממורמרת, זה צף ועולה במערכת הזוגית והמשפחתית, וכדי שתהיה הערכה של האשה כלפי הבעל, חייב! שהיא תרגיש שהוא מכבד אותה.. ואיזה מין גבר אוהב את אשתו ורואה אותה נקרעת בין המטלות , ויושב בשקט. זו לא אהבה. זה נוחות. ואם הוא לא באמת אוהב, והיא תחזיר באותו מטבע אין מה לצפות לחיי נישואים וזוגיות מוצלחים, כשאין את הבסיס הזה, של כבוד והבנה זה בערך כמו שאשה תדרוש מגבר לפרנס אותה, ושהיא רוצה לקנות את הדברים הכי יקרים, והוא גם ככה עובד ומשתדל לפרנס כמיטב יכולתו, אבל היא לא מפסיקה בדרישות, ולא מתחשבת, ומוציאה אותו לעוד עבודה ולעוד דברים, כדי שיהיה לה את כל מה שהיא דורשת. וזה גם קורה. זה זוגיות? זה אותו דבר.. שמתי את הצד השני כדי שתרגיש איך זה נשמע.. זה כמו שתבוא בחורה ותאמר לך.. אין מה לעשות.. תפקיד הגבר לפרנס, ויש דברים שצריכים לקנות, ולי יש צורך בבגדים ואיפור ובשמים וכו'. בלי הבנה, והתחשבות, אין כלום. ובחורה כזו שלא תתחשב, לא באמת אוהבת את בעלה, כי היא שמה את הרצונות שלה למעלה, ומנצלת את הגבר לרצונות שלה. וכך גם בענין הזה של הכנת אוכל, או כל מטלה אחרת, שגבר "דורש" מאשה.

שםאנילא

New member
יפה אמרת...הדדיות בין שניהם...אישית לי אין בע

בעיה לעשות עבודות בבית...אני גם ככה עושה את זה היום ללא בת זוג... אבל זה לא סותר את חובת האישה ואת חובות הגבר כלפיה...

כל בית והמצבים שלו

צריך לבוא מתוך דאגה לבן/בת הזוג. זוגיות לא מבוססת על חלוקת עבודה. יהיו מצבים שגם תצטרך להחליף טיטולים אז קל וחומר להכין אוכל.

שםאנילא

New member
הפוך...קודם כל יש חובות של כל אחד כלפי השני ו

ורק אחר כך יש את ההתחשבות ביניהם מה שאומר שהם שותפים אבל מחוייבים לכן יש גבר ויש אישה... אם הם לא יבואו אחד לקראת השני אז זה מתכון לחורבן

הכל תלוי בשאיפות שלה

אם היא עקרת בית ובעלה לומד/עובד אז בכללי זה התפקיד שלה. אם שניהם עובדים אז גם בתפקידים הביתיים אמורה להיות חלוקה. אם היא עובדת והוא לומד ושאיפתה שהוא ילמד תורה כמה שיותר כדי שהיא תקבל שכר אז היא תעשה את תפקיד עקרת הבית כמה שהיא יכולה. הכלל הוא שאם אחד מבני הזוג מרגיש מנוצל/ממורמר אז שניהם יהיו ממורמרים

קליט

New member
מקובל ש

אישה מכינה משהו לצהריים . דומני שמדריכים את הכלות שיכינו ויגישו לאיש את הארוחות . . מה שחשוב זה שנסכם בינינו מה מתאים ואפשרי לכל אחד , ושהזוג ישוחח בכינות מה הציפיות והצרכים של כל אחד , ומה הכי חשוב ומה פחות חשוב , ולשוחח על הנושא בשיא הפתיחות , וזה ממש חשוב להצלחת הזוגיות ! . חשוב לי שיהיה משהו קבוע בדרך כלל . חבר שלי לימד אותי כלל חשוב בחיים ; לעולם אל תגיע הביתה כשאתה רעב :) . . .

לא מבינה מה זה תפקיד האישה.....

הגבר יכול לבשל באותה מידה שהאישה יכולה ואם היא מבשלת אז יהיה נחמד מצידו שיגיש....שיהיה סוג של חלוקה האישה לא נועדה לשרת את הגבר.

למעלה