~ נושא לדיון

קליט

New member
~ נושא לדיון

האם לדעתכם - על האישה להכין לבעלה ארוחת בוקר וארוחת ערב ? . . . (בקשר לארוחת צהריים אני מניח שאין חולק..) האם על האישה גם "להגיש" את ארוחת בוקר/צהריים/ערב/ארוחת שבת ? . . . ואיך זה אצלכם ? . . . תודה למגיבים . מועדים לשמחה

סילה 120

New member
אני לא הייתי מחייב את זה..

אם היא עושה את זה מעצמה ומתוך אהבה אז זה משו אחר...

אני חושבת

שצריכה להיות 'חלוקת תפקידים' הגיונית. לכן זה תלוי בתפקידים הנוספים שיש לאשה, שזה שונה בכל בית.. ברור שמלכתחילה 'תפקידה' של האישה להכין את הארוחות. אבל הצורה שבה שאלת את השאלה מייד מעלה לי בראש סיטואציה שבה הבעל יושב כמו שייח סעודי ומחכה לארוחה..

אני חושבת שזה שאלה מגעילה מיסודה!

על הגבר להיות עצמאי ולא לחפש לנצל את האישה.. והיא לא המשרתת שלו מובן???! אם כבר הגבר צריך לעשות אתזה.. וגם בקטע של הארוחת צהריים יהיו ימים שהגבר יצטרך לבשל כשהאישה לא תוכל... איכס שאלה מגעילה שמבטא המון המון אגואיסטיות בע ע ע ע ע ע ע ע ע ע ע ע ברור שאישה אוהבת לעשות טוב לבעלה וכן להיפך..אך מכאן ועד להפוך אתזה לזה שהיא ח.י.י.ב.ת הדרך ארוכה מאד מאד מאד מאד מאד מאד!

קליט

New member
זה לא שאלה של "חייבת"

את היית משתדלת להכין ולהגיש לאהוב לבך היקר -ארוחת בוקר וערב ? . . . תודה :)

רק צהריים בוקר וערב אנלא כ"כ ישתדל

מהסיבה הפשוטה שלא יהיה תלותי ונכה..שלא יודע להסתדר לבד..וגם צהריים אני ידרוש לפעמים שיכין מתי שלא ארגיש טוב או שהמצברוח יהיה בקנטים..אני רוצה שיהיה שותף פעיל בכול תפקידי הבית השונים!לא התחתנתי עם תינוק! יש לו ידיים וגם שכל... פעם רציתי כן לדאוג אך היום אני חושבת שהאישה בסוף סובלת מהתלות הזו של בעלה לאוכל שלה כול הזמן..אז עדיף מההתחלה להרגיל..כי בהתחלה זה נחמד ורומנטי אך אח`כ באים הילדים וזה מעיק לדאוג לילד גדול במקום שהוא יזיז את עצמו קצת...הגיע הזמן שהגברים יתחילו לחשוב ההיפך!ויפנקו קצת את הנשים.נקודה.

שםאנילא

New member
אולי הבעיה אצלך שאת רואה זאת בתור ניצול ולא ב

בתור תפקיד שנתן לך הקב"ה ובדיוק כמו שלו יש תפקידים... עוד מעט תאמרו שזו חוצפה שדוקא אתן צריכות ללדת ולא הבעל... זו דרישה באמת מוגזמת לבקש מכם לסחוב תינוק במשך כמה חודשים ועוד להניק אותו... לא ככה?

שםאנילא

New member
לא דיברתי על זה...אבל אם תביני את תפקידך בעול

בעולם כאן, אז יהיה לך יותר קל בחיים הבעייה שהטרנד היום רווח כי האישה יכולה להיות עצמאית ולא תלותית בבעלה כביכול ואז החורבן מגיע... יש הלכה גם לאישה וגם לבעל באותה המידה תאמיני לי שהקב"ה יודע לחלק תפקידים כראוי לכל אחד ואחד בדיוק כמו שהוא דואג לפרנסתם רגע רגע

לאדעת תפקידים שמפקידים..

לא איכפת לי!אם הנשים התחילו לעבוד בדורינו ויש גם המון גברים שחושבים שהאישה חייבת לעבוד אז מבחינתי זה הנקודה שמשנה את כול המפה..וגם הוא ח.י.י.ב מתוך אהבה ואיכפתיות להיות ממש שותף בפעולות הבית...ואם לא באמת שלא יצפה להמון ילדים..אישה היא לא סוס עבודה!היא בסה"כ בת חווה רכרוכית ושברירית...ואף חלשה!הבנתוס? וגם אם האישה לא עובדת אנלא חושבת שתפקיד האישה זה להיות משרתת צמודה...יש לה עצמאות ויש לה רצונות!ומגיע לה את כול העולם...רק על עצם זה שהיא מסכימה לסבול את צער גידול בנים ובנות..שזה קשה מאד!

שםאנילא

New member
לא שואלים אותך מה לעשות...יש תורה ואם לא בא ל

לך לקיים אותה זו בעייה שלך מול בורא עולם את מוזמנת לשאול את הקב"ה מדוע הוא ברא אותך אישה... וסתם שתדעי לאישה יש יותר כוחות מגבר ולכן לך יש את הזכות ללדת... מעבר לזה יש חובות ויש זכויות...גם לבעל כמובן ולידיעתך מאז ומעולם אישה היתה עובדת בנוסף להבאת הילדים לעולם... וזה שיש לך בעל שלא עוזר לך זו בעייה שלך היית צריכה לבדוק זאת לפני...

לא כתוב שתפקיד האישה זה להיות משרתת

הבנת?אל תפרש את התורה לפי האגואיסטיות שלך!ובקשר לעבודה..זה התחיל בדורות האחרונים ..אז תהייה רלוונטי!

למעלה