נושא חדש

TikvaBonneh

New member
למרות שאני לא אוהבת הכללות

אני חושבת שאני יכולה לטעון בודאות שבכלל האוכלוסיה האוטיסטית בהשוואה לאוכלוסיה הרגילה יש אחוזים הרבה יותר נמוכים של פשיעה מכל הסוגים, אלכוהוליזם, שימוש בסמים ואלימות מילולית. לגבי האוטיסטים הפרטיים שלי, כיוון שיש לי שני ילדים דומים שאחד אוטיסט והשניה נ"ט, אני יכולה לציין שהוא משקיע המון בתחומי העניין שלו - במקרה שלנו אומנות מאשר היא, ולמרות ששניהם מוכשרים והלכו ללמוד במגמת אומנות הוא ממש יושב שעות ויוצר בזמן שהיא עושה את זה כזה בין לבין, ולכן הוא מגיע להשגים הרבה יותר גדולים ממנה בתחום זה.

tamarus1

New member
מעניין

אם כי יש אוטיסטים שיכולת הלמיה שלהם מוגבלת כך שהם בעצם חוזרים על אותו דבר בלי להתקדם...

arana1

New member
חזרה על אותו דבר זה סוג אחר של התקדמות

הרבה אנשים מתקדמים בלי להשקיע ובלי להבין,העיקר להספיק או להצליח במבחן,אוטיסטים מחפשים עומק אמיתי ולכן הם יכולים לחזור על אותו קוו ואל אותה בעייה שוב ושוב עד שהם יגיעו למה שמרגיש להם קרוב לשלמות זה מתבטא גם בחזרה על משפטים ומילים שוב ושוב שנראית כמו טירוף לאנשים שכל הזמן עסוקים בלעבור לדבר הבא אבל בשביל אוטיסט שום דבר הוא אף פעם לא כמו שהיה,גם אם חוזרים עליו מיליון פעמים,זה פשוט סוג אחר של עומק וסוג אחר של תפישת זמן

schlomitsmile

Member
מנהל
אנדי וורהול לא יודעת אם היה אוטיסט, אולי, בכל מקרה מדגים את מה שכתבת

tamarus1

New member
זאת לא ממש חזרתיות כי יש גיוון

מעבר לעובדה שזה רק היבט קטן מעבודתו של וורהול.

galitkm

New member
גם בחזרתיות של אוטיסט יש בדר"כ גיוון

אם מתבוננים בו מהצד מבלי להתערב, לשפוט או להלחץ, אפשר להבחין בה. לפעמים היא גם מאוד עדינה ומינורית שקשה להבחין בה בקלות, אבל היא קיימת ברוב המקרים. אני מצאתי בחזרתיות אצל הבן שלי המון דברים מעניינים ומגוונים. במבט ראשון לא שמים לב אליהם אבל כשצפיתי בו שוב ושוב מבלי להתערב או לשפוט, התחלתי לשים לב לדברים מעניינים מאוד ואפילו כאלה שמעידים על יכולות חשיבה גבוהה הרבה יותר ממה שחשבתי שהוא מסוגל. שווה לנסות תצפית כזאת.

arana1

New member
חזרתיות,שיחה עליה בקהילה

ותודה ל"אמא של את" על המקום והאפשרות

galitkm

New member
לא אמרתי שאני יודעת.

עשית כאלה תצפיות? אם כן, אז מה את גילית?

tamarus1

New member
שזה משתנה

יש כאלה שאמנם מתמקדים בתחום מסוים וחוזרים על דברים, אבל גם מתקדמים, ויש כאלה שהחזרה היא העיקר, וזה מתגבר בעיקר במצבים של חוסר ודאות והתרגשות.

TikvaBonneh

New member
אחת המורות של הבן שלי

נכנסה איתו לכסאח רציני כי היא אומרת לו שהוא כל הזמן חוזר על אותו הדבר ושהוא צריך לעשות דברים חדשים והוא לא רוצה. אני מדמיינת אותה מלמדת את קדישמן ואומרת לו "עוד פעם עם הכבשים האלה?"

schlomitsmile

Member
מנהל

dina199

New member
כי המורים סגורים בתחום

'ככה זה צריך להיות'. הרבה אמנים גדולים (בכל מני תחומים) נפלטו ממסגרות רשמיות ו'מסודרות'
. לא סתם אומרים שצריך 'לחשוב מחוץ לקופסה'

אני לא יכולה להתייחס לשאלה שלך

כי לקות ניורולוגית זה לא יתרון וגם לא חסרון, תלוי מאוד בבן אדם עצמו ובסביבה שלו איך הם בוחרים לראות אותה. ואותו דבר כל תכונה אנושית אחרת. חוץ מזה שכל התכונות שיש לאוטיסטים יש גם לכלל אוכלוסיה (אולי לא באותו מינון, ולא באותה תדירות, אבל יש את הכל). לכן אני לא חושבת שאפשר להגיד על אוטיזם שיש לו איזשהו יתרון יחסי. חוץ מזה אוטיסטים שאני מכירה כל כך שונים אחד מהשני שאין שום אפשרות למצוא תכונה אחת משותפת להם. אני יכולה להגיד מה הם התכונות המדהימות של הבן שלי, אני יכולה להגיד לך למה הוא ילד מיוחד ולמה לא הייתי רוצה לשנות אותו אפילו טיפה. אבל זה לא מה שאת שואלת. אני גם יכולה לקחת תכונה כלשהי ולהגיד למה ואיך היא יכולה להפוך ליתרון. אבל גם זה לא מה שאת שואלת.

ענתנוי

New member
שאלה רטורית

אני לא שואלת - אני מציפה נושא. ואם יש לך דוגמאות שבהן משהו שנראה לכולם כחיסרון יכול להיראות לך כיתרון, גם אם מדובר רק במקרה פרטי (לא כל המקרים הם "פרטיים"), נשמח לשמוע על זה. היכולת לראות את שני הצדדים בכל דבר חסרה בהרבה מקרים, ומעוותת לגמרי בכל החומר ה"מדעי" או ה"מקצועי" בנושא. תיאור של אוסף תכונות כשליליות בלבד יוצר את הסטיגמה הנוראית שגורמת לאנשים להאמין שעולמם חרב אם נולד להם ילד אוטיסט, ויש אנשים שנסחפים לזה ומחפשים ליקויים בכל מחיר, גם אם מדובר בסתם התנהגות שמתאימה לגיל או למצב מסוים. אני לגמרי לא מסכימה איתך לגבי המשפט הראשון: 1. שונות נוירולוגית שיוצרת מבנה אישיות שונה לא יכולה להיחשב ללקות. אין אנשים פגומים או זהויות לקויות, וכל הגדרה של אדם בשלמותו כפגום היא גזענות. 2. לאוטיסטים יש תכונות שאין לכלל האוכלוסייה ואסור להתעלם מקיומן. חוסר הנכונות להכיר בהן גורם לשגיאות חמורות שיכולות לעלות לאוטיסט בבריאות. ניסיון של שנים להסביר את זה לנטי"ם לימד אותי שיש דברים שקיימים במציאות שלנו אבל חסרים במציאות הנורמלית, כמו "דיסוננסים" ו"הצפה". להסביר את התופעות האלו, אפילו בזמן התרחשותם, זה כמו לנסות להסביר לעיוור מלידה מה זה צבעים. אין שום דבר מקביל שאפשר להיאחז בו. עיוור מלידה יכול להכחיש את קיומם של צבעים, אבל זה לא מבטל את עובדת קיומם....

galitkm

New member
יתרונות יחסיים של אוטיסטים לדעתי

דווקא דברים שנחשבים ללקויות כמו עיוורון פנים, אי הבנה של קודים חברתיים ומוסכמות חברתיות, נטיה שלא להיות מושפעים ולא לחקות בקלות את מה שחושבים ועושים האנשים סביבם + יכולת התמקדות טוטאלית בנושאים שמעניינים אותם (מה שמכונה אובססיה) זה יכול להיות יתרון בחברה עתידית שבה התקשורת בין אנשים תהיה בעיקר דרך מדיות כמו מחשבים (ואז אין צורך בזיכרון לתווי פנים, מה שהופך עיוורון פנים לתכונה שאינה מפריעה לאיכות החיים, ואפילו יתכן שהיכולת להבחין ולקרוא פנים תהיה דווקא תכונה מיותרת ומפריעה בעתיד), קודים חברתיים יהפכו להיות יותר מנוסחים, נלמדים ולוגיים ופחות ילמדו אותם אוטומטית מחיקוי כי החברה תהיה יותר גלובלית ויהיה צורך להגדיר קודים חברתיים שמוסכמים על כולם. כאן היתרון של חשיבה אוטיסטית יהיה גדול על חשיבה נ"טית כדי להשתלב בחברה. עוד יתרון של עיוורון פנים - זה מאפשר לך לראות את הפנימיות האמיתית של האדם. לכן לדעתי אוטיסט מבחין באנשים בתכונות שנ"ט לא מבחינים. הוא רואה יותר את הפנימיות ופחות את החיצוניות (כי לא מבין שפת גוף, קודים חברתיים, התחכמויות שפתיות וכד'). ככה לפחות אני חושבת על הבן שלי, שאיך שהוא רואה אדם מסויים זה תמיד יותר נכון ומדוייק מאשר איך שאני רואה אותו, ולכן דעתו על אנשים מאוד נחשבת בעיניי. תמימות, רצון טוב, רצון כן ואמיתי לעזור לזולת והנאה מכך. אין בו הנאה מנקמנות, לעג לאחרים וכד' שיש לילדים נ"ט בגילו במינון הרבה יותר גבוה. פחות פשיעה, סמים ואלכוהול כמו שתקווה כתבה לפניי. חוש אסתטי מפותח, אהבה לאומנות ולטבע. קסם אישי והמון יופי. מדענים מטבעם, חוקרים, אוהבים לימוד וידע - בדרכם הייחודית. נטיה לסדר - אני אוהבת סדר לכן אני חושבת שנטיה לסדר זה נהדר... פיו וליבו שווים, אין כמעט דו פרצופיות, העמדות פנים. הוא הוא עצמו, האמיתי. עושה מה שמאמין בו ופחות מושפע ממה שיחשבו עליו אחרים. לדעתי זה יתרון גדול מאוד במערכות יחסים שמושתתות על אהבה כמו למשל זוגיות או בין חברים. בזכות אוטיסטים הסביבה מגלה דברים דברים חדשים ומעניינים שלא היו מגלים אם כולם היו נ"ט. רואה את הדברים אחרת, מבין אחרת את העולם. ראיה מזווית שונה מספקת מתן יותר מידע לסביבה. תחומי עניין מעניינים שונים ומגוונים. מקוריות, גיוון, חידוש, כושר המצאתיות - זה מאפיין חיובי של המון אוטיסטים.

למעלה